Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

38.988 Posts
Pagina: «« 1 ... 427 428 429 430 431 ... 1950 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Teti 25 september 2019 13:40
    quote:

    Jos2233 schreef op 25 september 2019 12:33:

    www.nu.nl/klimaat/5997861/klimaatpane...

    Dit is een ander verhaal dan de mensen op dit forum die beweren dat de ijskap op Groenland zo keihard aan het aangroeien is. De die hard klimaat sceptici zullen nooit overtuigd worden, maar ik hoop dat voor de meeste op dit forum de urgentie om iets aan de CO2 uitstoot te doen toch wel duidelijk is.
    Tja het verdienmodel moet toch in stand worden gehouden.
    Met meer en meer apocalyptische doem voorspellingen.
  2. Jos2233 25 september 2019 13:58
    quote:

    Teti schreef op 25 september 2019 13:40:

    [...]

    Tja het verdienmodel moet toch in stand worden gehouden.
    Met meer en meer apocalyptische doem voorspellingen.
    Ik begrijp uit je reactie dat jij het verdien model van Saoedi Arabië, Iran, Irak en Libië graag in stand wil houden.
    Inshala man!
  3. forum rang 10 voda 25 september 2019 15:16
    EU-landen eens over wet duurzaam investeren

    Gepubliceerd op 25 sep 2019 om 14:25 | Views: 369

    BRUSSEL (AFN) - De EU-lidstaten zijn het eens geworden over de invoering van een Europees classificatiesysteem voor duurzame financiële producten vanaf eind 2022. Met het systeem krijgen geldschieters beter inzicht in hoeverre een belegging bijdraagt aan bijvoorbeeld het reduceren van de broeikasgasuitstoot. Ook wordt er het 'groenwassen' van producten die als milieuvriendelijk worden aangeboden terwijl ze dat niet zijn, mee beperkt.

    Het systeem zal volgens de Europese Commissie, die vorig jaar voorstelde het medio 2020 in te voeren, het vertrouwen in duurzame investeringen vergroten en meer privékapitaal trekken. De overgang naar een duurzame economie zal honderden miljarden euro's aan investeringen vergen en kan volgens Brussel niet alleen uit overheidsbegrotingen komen. Een groep technische deskundigen moet gaan vastleggen welke economische activiteiten als ecologisch duurzaam worden beschouwd.

    De EU-landen moeten nu onderhandelen met het Europees Parlement over definitieve wetgeving. Bas Eickhout (GroenLinks) wil scherpere regels. "Investeringen in kernenergie, kolen en de gasinfrastructuur mogen niet als 'duurzaam' op de markt terechtkomen", vindt hij.
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 25 september 2019 15:26
    Klimaatpanel VN: Afsmelting ijskappen en stijging zeespiegel versnelt
    25 september 2019 11:06 Laatste update: 15 minuten geleden

    Het afsmelten van grote ijskappen gebeurt steeds sneller, net als de wereldwijde zeespiegelstijging, blijkt uit een woensdag gepubliceerd rapport van het klimaatpanel van de Verenigde Naties (IPCC). Het rapport gaat over de gevolgen van klimaatverandering voor de oceanen en de bevroren delen van de aarde, zoals de polen, gletsjers en toendragebieden.
    Gevolgen klimaatverandering voor ijs en oceanen

    ijsverlies Groenland verdubbeld, Antarctica verdrievoudigd
    Gemiddelde zeespiegelstijging opgelopen tot jaarlijks 5 mm
    Toendra warmt sneller op dan gemiddeld
    Oceanen worden meetbaar zuurder

    Met name door het snellere ijsverlies van de grote ijskap op Antarctica zijn de zeespiegelprojecties van de VN naar boven bijgesteld. De projecties voor deze eeuw zijn maximaal tien centimeter hoger dan werd aangenomen in het vorige grote VN-klimaatrapport uit 2013.

    Als de uitstoot van broeikasgassen sterk naar beneden gaat en de opwarming ruim onder de twee graden blijft, kan de zeespiegelstijging deze eeuw beperkt blijven tot 30 tot 60 centimeter. Maar als de emissies blijven stijgen, loopt de zeespiegelstijging op tot 60 tot 110 centimeter - en uiteindelijk tot meerdere meters na het jaar 2100.

    Onzeker of smelten verder versnelt

    Processen die er mogelijk toe kunnen leiden dat ijsverlies op Groenland en Antarctica zichzelf kan versnellen, worden te onzeker geacht en zijn daarom niet in de officiële zeespiegelprojecties meegenomen. Wel staat in het rapport dat zulke zelfversnellende smeltprocessen in een ongunstig geval de zeespiegelstijging in deze eeuw met nog 20 tot 30 centimeter zouden kunnen verhogen.

    Voor de nieuwe verwachtingen voor de zeespiegelstijging zijn wel de daadwerkelijke metingen van ijsverlies meegenomen. Op Groenland is het ijsverlies in de afgelopen tien jaar verdubbeld, en op Antarctica verdrievoudigd. Ook kleinere gletsjers verliezen wereldwijd in een steeds hoger tempo hun ijs.

    Zeespiegels stegen gemiddeld met 5 millimeter

    In de afgelopen 25 jaar stegen de zeespiegels gemiddeld met 3 millimeter per jaar. Dit is inmiddels opgelopen naar 5 millimeter per jaar, bleek maandag al uit een rapport van de Wereld Meteorologische Organisatie. Als de versnelling doorzet lopen vanaf 2050 over de hele wereld steeds meer grote kuststeden, eilandgemeenschappen en riviermondingsgebieden gevaar door de zeespiegelstijging. Dat heeft gevolgen voor vele miljoenen mensen.

    Volgens het IPCC wonen er wereldwijd 680 miljoen mensen in kustgebieden die kwetsbaar zijn voor zeespiegelstijging, en nog eens 65 miljoen op kwetsbare eilanden. Daarnaast wordt de watervoorziening van 670 miljoen mensen bedreigd door het verdwijnen van gletsjers in berggebieden. Zulke gletsjers zijn belangrijke waterbronnen voor grote rivieren in Azië, Europa en Amerika.

    Zeewater wordt zuurder, warmer en zuurstofarmer

    Het IPCC besteedt ook speciale aandacht aan de gevolgen van klimaatverandering in de oceanen, zoals het zuurder worden van het water door het oplossen van CO2, het uitbreiden van zuurstofarme zones en de afzwakking van oceaanstromingen.

    Al deze gevolgen kunnen nu al worden gemeten, naast de stijging van de watertemperatuur, en hebben gevolgen voor bijvoorbeeld de visstanden en de mensen die daarvan afhankelijk zijn.

    Speciale aandacht is er tot slot voor de toendra: een zone van bevroren moerasgebieden rond de Noordpool. Door het snelle wegsmelten van het zee-ijs van de Noordpool warmt dit gebied ruim tweemaal zo snel op vergeleken met het modale gemiddelde. En dat kan weer mondiale klimaatgevolgen hebben: er bevindt zich een grote hoeveelheid methaan en CO2 in de bevroren bodem, die door de opwarming in hoog tempo ontdooit.

    Hoeveel van deze broeikasgassen daarbij in de atmosfeer kan komen, is volgens de auteurs vooralsnog niet met zekerheid te zeggen. Wel gaat het om een flink risico: er zit volgens het rapport twee keer zoveel koolstof in de toendrabodem als in de aardse atmosfeer. Het ontdooien kan daarmee de mondiale temperatuurstijging verder versterken.

  5. forum rang 10 rationeel 25 september 2019 16:18
    Greta Thunberg dupeert haar leeftijdgenoten.

    Waar bij de pubers die naar het kalifaat vertrokken soms vergoelijkend wordt gezegd: ‘Ach, het zijn maar kinderen’, klinkt bij de pubers die voor het klimaat strijden: ‘Goed luisteren, het is hún toekomst’, zo schrijft Simon Rozendaal.

    Daar valt iets voor te zeggen. Bij het klimaat gaat het bovenal om de toekomst. Tot nu toe is die ene graad sinds 1900 nauwelijks een probleem, maar mochten dat er in de toekomst nog drie extra worden, dan is het anders. De kans daarop is klein – alles wijst erop dat er niet veel meer dan nog een graad bij komt, maar de redenering valt te verdedigen dat zo’n risico, hoe miniem ook, niet mag worden genomen.

    En dus moet er nú een stringent beleid worden gevoerd, ten behoeve van de kindskinderen, zeggen de politici die de zestienjarige Zweedse scholiere Greta Thunberg – boegbeeld van de stakende scholieren – uitnodigen op hun vergaderingen. Het is hun probleem, niet dat van de mensen die al met één been in hun graf staan.
  6. forum rang 10 rationeel 25 september 2019 16:20
    Ouderen zijn wél begaan met de toekomst

    Deze redenering bevat verschillende onjuiste aannames. Zo klopt het niet dat jongeren meer met de toekomst begaan zijn dan ouderen. Veel ouderen hebben kinderen en kleinkinderen en voelen dat zij in hen doorleven. Ze hebben niet zelden een groot verantwoordelijkheidsgevoel voor natuur en milieu. Kijk maar op straat.

    Wie werpen er lege blikjes uit de auto, wie gooien plastic patatbakjes náást de vuilnisbak? Zou er al een leeftijdscategorie kunnen worden beschuldigd van na-ons-de-zondvloedgedrag, dan is het de categorie jongeren tussen 15 en 25 – in het bijzonder jongemannen. Die zuipen zich in coma en rijden met 100 door rood. Pas als zij kinderen krijgen – zo tussen hun 25ste en 35ste – verandert hun gedrag.

    Een tweede foutieve aanname is dat doordat de aarde in de toekomst wellicht gevaarlijk opwarmt, we nu de energietransitie moeten versnellen. Deze redenering zou kloppen wanneer we beschikken over energietechnieken waarmee we de CO2-uitstoot en de temperatuur kunnen terugdringen. Dat is niet het geval.
  7. forum rang 10 rationeel 25 september 2019 16:21
    We kunnen de temperatuur niet echt beïnvloeden

    De echte ongemakkelijke waarheid is dat we op dit moment niet in staat zijn om de temperatuur serieus te beïnvloeden. Zelfs met het meest stringente klimaatbeleid – dat wat klimaatwetenschappers, actiegroepen en GroenLinkse leiders beogen – zouden we de opwarming van de aarde in 2100 hoogstens met 0,06 graad Celsius kunnen terugdringen.

    Voor alle duidelijkheid: geen afkoeling met 0,06 graad – we kunnen de toekomstige opwarming slechts een ietsiepietsie beteugelen.

    En dat gaat absurd veel geld kosten. Alleen al voor het kleine Nederland komen de schattingen uit op honderden miljarden euro’s. Vermoedelijk wordt het zelfs meer dan 1.000 miljard. Er zijn weinig vormen van overheidsbeleid te bedenken waar de balans tussen wat het kost en wat het oplevert, zo scheef is.
  8. forum rang 10 rationeel 25 september 2019 16:23
    Ook op de rivieren en meren zonnecellen?

    Door die honderden tot duizenden miljarden te spenderen aan slechtwerkende windmolens en zonnecellen (er gaan al stemmen op om ze niet alleen op daken en in weilanden te plaatsen, maar ook drijvend op rivieren, meren en de Noordzee) wordt de handelingsvrijheid van toekomstige generaties beperkt.

    Misschien hebben die andere prioriteiten bij de besteding van hun geld. Defensie, kinderopvang, of wetenschappelijk onderzoek om te komen tot energietechnieken die wel in staat zijn om de CO2-uitstoot terug te dringen. Maar het geld dat nu aan inefficiënte windmolens en zonnecellen wordt uitgegeven, is dan verdampt.

    In die zin dupeert Greta Thunberg haar leeftijdgenoten wanneer ze tegen de huidige leiders zegt dat paniek een goede raadgever is en dat zij moeten handelen alsof hun huis in brand staat.
  9. forum rang 10 rationeel 25 september 2019 16:25
    Daar gaat jullie erfenis

    De klimaatstakers roepen: wat zal het nageslacht zeggen wanneer het ontdekt dat jullie hebben nagelaten om de planeet te redden?

    Maar wat zullen de vriendjes en vriendinnen van Greta Thunberg en hun kinderen zeggen wanneer ze ontdekken dat ten gevolge van het groene gedram van Greta en consorten een substantiële hoeveelheid van hun erfenis is verspild aan een beleid waarvan vaststond dat het niet effectief was?

    www.elsevierweekblad.nl/opinie/achter...

    Simon Rozendaal
  10. forum rang 10 rationeel 25 september 2019 16:28
    Komende vrijdag is de Grote KlimaatStaking. Jesse Klaver komt. Rob Jetten komt. Heel de NPO komt. Volkskrant komt. NRC komt. Half puberend Nederland komt. Kleuterscholen mogen ook komen, en ambtenaren krijgen vrij (ROUTE). En allemaal hebben ze dezelfde poepsaaie apocalyptische (Engelse) posters en spandoeken danwel schunnige teksten over pussy's en piemels. Dat kan geestiger, dat kan beterder. Daarom aan u de opdracht. Breng eens een beetje humor & realisme in die malle klimaatmantra! Wij trappen af, aan u de eer om het beter te doen. Uitprinten op uw stikstofvrije Canon Pixma, op een plankje bevestigen en demonstreren maar!

    Geen Stijl
  11. forum rang 6 Ronald Engels 25 september 2019 17:17
    DeZwarteRidder,

    Klimaatpanel VN: Afsmelting ijskappen en stijging zeespiegel versnelt
    25 september 2019 11:06 Laatste update: 15 minuten geleden

    Het afsmelten van grote ijskappen gebeurt steeds sneller, net als de wereldwijde zeespiegelstijging, blijkt uit een woensdag gepubliceerd rapport van het klimaatpanel van de Verenigde Naties (IPCC).
    Het rapport gaat over de gevolgen van klimaatverandering voor de oceanen en de bevroren delen van de aarde, zoals de polen, gletsjers en toendragebieden.
    Gevolgen klimaatverandering voor ijs en oceanen

    ijsverlies Groenland verdubbeld, Antarctica verdrievoudigd
    Gemiddelde zeespiegelstijging opgelopen tot jaarlijks 5 mm
    Toendra warmt sneller op dan gemiddeld
    Oceanen worden meetbaar zuurder.

    ===============================
    Onzin, korte termijn geleuter, dit zijn wat zeker Antartica betreft niet de feiten (toename ijsvolume met 41 % in de laatste 20 jaar met temperatuur daling van min -0.6 graden celsius) deze zogenaamde wetenschappers willen uit eigenbelang (status-financieel) gewoon hun gelijk blijven afdwingen.

    Sinds 1820 zijn door normale Zon-activiteit de Global Warming temperaturen met plus +1.3 graden celcius gestegen (dit na de koude mini-ijstijd 1780-1820) en dus is ook de thermische uitzetting oceanen en smelten ijsvolumes sinds 1820 toegenomen met als resultaat een toename van 20 cm oceaanniveaus stijging, een toename van ruwweg slechts 20 cm in een periode van ruwweg 200 jaar sinds 1820 na de Mini-ijstijd en een jaar zonder zon 1815-1816 wegens de Vulkaan Tambora uitbarsting.

    Gezien de shortterm Global Cooling doorzettend vanaf 2020 winter Noordelijk Halfrond en durend tot ruwweg 2055 en mogelijk langer tot 2200, zal de wereldwijde planeet Aarde temperatuur met grootte zekerheid dalen met ruwweg min -1.3 graden celcius en des-gevolg de oceanenniveaus dalen met ruwweg 20 cm de komende jaren/2 eeuwen.

    De TSI, Total Solar Irradiance planeet Aarde daalt tot 2055 met ruwweg 5 Watt/M2 naar 1356 Watt/M2 van 1361 Watt/M2 in 2018. Oorzaak dode zon, zonder zonnevlekken, zonder zonnewind, met dalende Ultra-violete Straling en maximale Cosmische Straling Nuclei bombardementen planeet Aarde en daardoor één ruwweg 3 à 4 % toenemend wolkendek in de wereldwijde lagere atmosfeer en daardoor een afkoelende planeet Aarde.

    Tevens gebaseerd op de Milankovitch Cycli berekeningen van Prof. Dr. Zharkova, UK, met als oorzaak de toenemende afstand planeet Aarde tot onze Zon naar 154 miljoen km van 152 miljoen km in 2018, dus koudere winters Noordelijk Halfrond en koudere zomers Zuidelijk Halfrond.

    Tevens worden de zomers Noordelijk Halfrond en winters Zuidelijk Halfrond licht warmer en droger door in deze periodes afnemende afstand Aarde tot onze Zon naar ruwweg 145 miljoen km van 146 miljoen km in 2018. Zie Prof. Dr. Zharkova, UK, lecture voor collega wetenschappers.

    De invloed van CO2 op de opwarming planeet Aarde is praktisch nihil en mogelijkerwijze zelfs bij verdere stijging zelfs negatief.

    Volgens moeilijk te begrijpen Wiskundigen is "The CO2 ability to retain "Heat" logaritmic and not exponential, as such higher CO2 gives much less Greenhousegas-Warming and it is unknown for now if it could become even negative, based also on the Specifique Gravity of CO2 of 1.53 in comparison with Water (H2O) Vapor and Air (S.G. of 1.0).

    The whole CO2 Greenhousegaswarming can not at all be proven for now by any Scientist, based also on the main Greenhousegas component of watervapor (H2O), approximately 97.4 % in the lower atmosphere, as per Prof. Dr. Zharkova, UK.

    M.v.g.
  12. Jos2233 25 september 2019 17:31
    Het verschil tussen kosten en investeringen is hier op dit forum voor sommigen helaas niet duidelijk.
    De investering om een gemiddeld jaren 70 woning energie neutraal te maken kan in 25 jaar worden terug verdiend.
    De huidige economische situatie in Nederland is ongekend goed, mede omdat er al volop gewerkt wordt aan de klikmaat transitie. Wij verdienen er aan!
    Het alternatief, niets doen en afwachten, is niet gratis. Niemand denkt toch serieus dat olie en gas de komende 50 jaar gratis aan Nederland geleverd gaan worden? Niemand kan de olieprijs voorspellen voor de volgende week, laat staan voor de volgende 50 jaar. Wat als er een oorlog komt in het Midden Oosten en de olieprijs gaat naar de US 300 per vat.
    Dan ben je extreem blij met je Tesla!
    Zodra de massa productie van Elektrische auto's op gang komt zijn deze goedkoper in de aanschaf, gaan langer mee, hebben minder onderhoud nodig.
    Elektrische auto's hebben een veel lager stikstof uitstoot en zijn beter voor het milieu.

    Het zijn oudere mensen die bang zijn voor verandering en alles bij het oude willen laten die tegen de energie transitie zijn. Rationeel laat zicht beïnvloeden door Jensen en Geen Stijl en denkt goed geïnformeerd te zijn. Tja.....

    Nederlandse bedrijven als SIF, van Oord en Signify doen goede zaken dankzij de transitie.
  13. forum rang 6 Ronald Engels 25 september 2019 18:01
    DeZwarteRidder,

    Je zou kunnen beginnen met eerlijke op studies gebaseerde kennis als waarheid te accepteren en/of het zelf eens jarenlang uit te zoeken wat er werkelijk aan de hand is en dit via kennis, intuïtie, combineren en deduceren tot één eerlijke op wetenschappelijke studies gebaseerde conclusies, hierin vol van overtuigd te zijn en niet te wijken voor andere catastrofale kostbare meningen om slechts de economie via nog meer schulden te stimuleren en nog meer schulden op de schouders van normale onwetende burgers te laden.

    Ik weet waar ik het over heb, ondanks dat ik geen Wiskundige ben, echter wel meet één zeer allround 50-jarige chemische technologische achtergrond, met zeer veel kennis van zeer vele vakgebieden.

    DeZwarteRidder,
    Op grond van wat voor echte kennis/wetenschap geloof je de Zweedse jongedame Greta Thunberg, Mr. Al Gore, de IPCC, de United Nations, de KNMI, deze houden zich allen bezig met temperatuur, enzv. Data-manipulatie, Data Aanpassingen en geloven niet en bestuderen niet de veranderende Zonne-aktiviteit, UV-invloed, Kosmische Straling invloed op Cloud-Seeding, de Milankovitch Cycles, enzv.

    P.S. de KNMI heeft mij bevestigd, n.a.v. mijn contact E-mails met het KNMI, dat vele invloeden die ik vermeld niet tot hun werk en interesse terrein hoort en geven ook geen antwoord op gewijzigde temperatuur, enzv. data-commentaren.

    Hoe kun je deze mensen/organisaties blijven geloven, wordt wakker, laat je niet langer indoctrineren, betaal de rekening niet.

    Gebaseerd op mijn verzamelde kennis over CO2, Klimaat, Zeespiegel, enzv., enzv., is het mijn plicht om tegengas te geven aan de Indoctrinatie, Intimidatie, Manipulatie van onze huidige leugenachtige politieke wereld.

    Tot nu toe is er niemand, die mij ook maar engszins heeft kunnen overtuigen van de onbewezen waarheid van de Global Warming en Zeespiegel stijging Ramp Gelovigen.

    De komende jaren zullen met zekerheid, voor echte klimaat/CO2 geintereseerden, bewijzen wie er gelijk heeft, Prof. Dr.Zharkova/Prof. Tony Heller/Prof. John Casey, enzv.,enzv.
    Global Cooling en/of Global Warming. Het wordt met zekerheid voor iedereen die eerlijk en correct is Global Cooling.
    Dus nogmaals haal je schaatsen maar uit het vet!

    M.v.g.
  14. Teti 25 september 2019 18:40
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 25 september 2019 18:29:

    [...]
    Xander is volledig onbetrouwbaar; hij lijkt te veel op Josti en gelooft alles wat met complotten te maken heeft.
    Wat heeft dit met Xander te maken.?
    Het gaat om de inhoud.

    clintel.nl/prominent-scientists-warn-...

    Deze zal dan ook wel onbetrouwbaar zijn.
38.988 Posts
Pagina: «« 1 ... 427 428 429 430 431 ... 1950 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 887,44 +0,99%
EUR/USD 1,0762 +0,34%
FTSE 100 8.213,49 +0,51%
Germany40^ 18.017,10 +0,67%
Gold spot 2.301,75 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.156,33 +1,99%

Stijgers

Umicore
+6,53%
IBA
+4,89%
SYENSQO
+4,27%
Proximus
+3,65%
Barco
+3,53%

Dalers

bpost
-5,07%
Aperam
-4,56%
Ontex
-2,47%
Kinepolis
-2,08%
Galapagos
-1,32%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links