Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.272 Posts
Pagina: «« 1 ... 719 720 721 722 723 ... 1264 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 15 juli 2019 15:13
    'Wall Street wint verder terrein'

    Gepubliceerd op 15 jul 2019 om 14:53 | Views: 308

    NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen maandag naar verwachting met groene koersborden. Hiermee zetten de beursgraadmeters de stijgende lijn van eind vorige week door. Beleggers kijken met vertrouwen naar het nieuwe cijferseizoen mede omdat ze op de monetaire steun van de Federal Reserve rekenen, die al later deze maand tot een renteverlaging kan besluiten.

    De handelsontwikkelingen blijven de aandacht van de markt houden. China groeide in het tweede kwartaal met 6,2 procent, het laagste groeitempo sinds begin jaren negentig. Volgens de Amerikaanse president Donald Trump moet China zich hierdoor meer meewerkend opstellen in het handelsoverleg. Hij zei daarnaast dat het Aziatische land graag een handelsakkoord wil sluiten.

    De Chinese telecomreus Huawei blijft een heet hangijzer. Het concern zou waarschijnlijk binnen twee weken weer zaken kunnen doen met Amerikaanse bedrijven. De Verenigde Staten maken dit mogelijk door bepaalde licenties te verstrekken aan Amerikaanse bedrijven. Huawei zou wel op de zwarte lijst blijven staan. Chinezen pleitten eerder om van de lijst gehaald te worden.

    Overnamenieuws

    Citigroup trapte het nieuwe cijferseizoen met sterke resultaten af. De winst en omzet namen in het tweede kwartaal toe. De bank deed goede zaken met zijn consumententak, drong zijn kosten flink terug en zette een meevaller in de boeken gerelateerd aan het nemen van een belang in fintechbedrijf TradeWeb.

    Ook was er nieuws op het overnamefront. Olie- en gasbedrijf Callon Petroleum slikt zijn branchegenoot Carrizo Oil & Gas op. Carrizo is onder meer actief in de Permian Basin. Deze deal volgt de overname van Anadarko door Occidental Petroleum die tevens in die regio opereren.

    Nieuwe records

    Verder staan Amerikaanse defensiebedrijven als General Dynamics en Raytheon en hun toeleveranciers als Honeywell in de schijnwerpers. De Chinese overheid doet geen zaken meer met ze omdat ze wapens aan Taiwan verkopen.

    De graadmeters op Wall Street sloten de afgelopen week met nieuwe records. De Dow-Jonesindex steeg vrijdag 0,9 procent en eindigde op 27.332,03 punten. De breder samengestelde S&P 500 won 0,5 procent tot 3013,77 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq klom 0,6 procent tot 8244,15 punten.
  2. forum rang 10 voda 15 juli 2019 16:15
    Groene opening Wall Street in de maak

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan maandag vermoedelijk een groene opening tegemoet, nadat vrijdag nog records werden aangescherpt.

    Beleggers lijken niet meteen gas terug te nemen, al trappen de financiële markten ook niet vol op het gaspedaal.

    Nu het cijferseizoen voor de deur staat, is behoedzaamheid geboden voor het ongeduldige leger van beleggers en zal de aandacht langzaam verschuiven naar de eerste belangrijke bedrijfsresultaten die meer kunnen zeggen over hoe de Amerikaanse economie gepresteerd heeft het afgelopen halfjaar.

    Citigroup kwam vandaag met cijfers en die zullen de nodige belangstelling krijgen, omdat beleggers deze als een voorbode beschouwen voor de andere grootbanken die later deze week met cijfers komen. Ondermeer de cijfers van JPMorgan Chase, Goldman Sachs en Wells Fargo komen de dag nadien online en zijn een interessante indicatie om de gezondheid van de Amerikaanse financiële sector te meten.

    Echter is het ook afwachten hoe men zal reageren op de Chinese groeicijfers die vandaag gepubliceerd werden. Zo groeide de Chinese economie het afgelopen halfjaar met 6,2 procent op jaarbasis terwijl economen gerekend hadden op een groei van 6,3 procent. Dit wil zeggen dat de groei in het tweede kwartaal vertraagd is tot het laagste punt in 27 jaar wat weer een bewijs is dat de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China pijn begint te doen in het land van Xi Jinping.

    "De Amerikaanse importheffingen hebben een grote impact op bedrijven om China te verlaten voor landen waar geen heffingen gelden", aldus president Donald Trump maandag op Twitter.

    Volgens de president verlaten duizenden bedrijven het land. "Daarom wil China een deal maken met de VS." Trump meent dat Beijing nu spijt heeft dat het de eerste deal van tafel heeft geschoven.

    En ondertussen ontvangen de VS "miljarden dollars aan heffingen van China". En dat kan mogelijk nog veel meer worden, meent Trump.

    En de negatieve effecten van die handelsoorlog worden steeds concreter. Zo pakte de Wall Street Journal dit weekend uit met een artikel waarin men zei dat Huawei Technologies honderden banen wil schrappen in de Verenigde Staten. Er zouden volgens ingewijden vooral banen worden geschrapt bij de R&D-dochter Futurewei Technologies waar zo’n 850 mensen werkzaam zijn, verspreid over faciliteiten in verschillende Amerikaanse staten waaronder Texas en Californië.

    Sinds de VS het Chinese technologiebedrijf in mei op een zwarte lijst zetten, is het een stuk lastiger geworden voor personeel van Futurewei om te communiceren met de hoofdkantoren in China. Ook kan Huawei door de restricties maar beperkt belangrijke componenten en software voor zijn producten kopen in Amerika. In 2018 kocht het bedrijf nog voor 11 miljard dollar aan Amerikaanse technologie. Huawei wilde geen reactie geven op het bericht van de zakenkrant.

    Positief was de ontwikkeling van de Empire State Index. De index steeg van 8,6 negatief in juni naar een stand van 4,3 in juli. In juni ging het nog om de grootste daling ooit gemeten in een maand.

    De euro/dollar noteerde op 1,1276. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1269 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1270 op de borden.

    Olie noteerde maandag in het groen. Een augustus-future West Texas Intermediate steeg 0,3 procent tot 60,40 dollar, terwijl een september-future Brent 0,5 procent duurder werd op 67,03 dollar. De oliemarkt kijkt met Argusogen naar Iran, nu de spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran de olieprijs de afgelopen week hoger stuwden. De spanning in de relatie tussen beide naties zal naar verwachting de komende weken nog veel invloed hebben op de olieprijs.

    Bedrijfsnieuws

    Zoals de traditie het wil, werden er dit weekend ook weer enkele grote deals beklonken waarbij de megadeal tussen het Amerikaanse Gilead en het Belgisch-Nederlandse Galapagos een nieuw precedent schept in de lijstjes van grootse biotechdeals.

    Beide bedrijven gaan hun samenwerking, die al jaren meegaat, fors versterken. Galapagos ontvangt een vooruit betaling van 3,95 miljard dollar en een investering van 1,1 miljard dollar in aandelen. Hierdoor neemt het belang van Gilead in Galapagos toe van 12,3 procent tot 22,1 procent. Dat belang kan verder oplopen tot 29,9 procent met de uitgifte van twee warranten voor nieuwe aandelen, waarvoor Galapagos goedkeuring zal vragen aan zijn aandeelhouders.

    Met de deal krijgt Gilead een exclusieve licentie en optierechten om alle huidige en toekomstige programma's in alle landen buiten Europa te ontwikkelen en commercialiseren. De overeenkomst omvat tevens een standstill-periode van 10 jaar, waarin Gilead niet zal proberen Galapagos over te nemen of zijn belang verder zal verhogen, met beperkte uitzonderingen.

    Het aandeel Gilead opent vermoedelijk 0,4 procent hoger. Galapagos wint circa 16 procent.

    Citigroup zal naar verwachting 1,2 procent hoger openen. De nettowinst bedroeg 4,8 miljard dollar, of 1,95 dollar per aandeel op een omzet van 18,8 miljard euro. Dit is 7 procent hoger dan in het eerste kwartaal en eveneens meer dan de 4,5 miljard dollar nettowinst of 1,63 dollar per aandeel in het tweede kwartaal 2018. "Onze winst per aandeel van 1,95 dollar voor het tweede kwartaal is 20 procent hoger dan een jaar geleden. We hebben met succes door een onzekere omgeving genavigeerd door onze strategie uit te voeren en door de kosten goed in de hand te houden en focus te houden op de kredieten en het risicomanagement", aldus CEO Michael Corbat van Citigroup in een toelichting.

    Slotstanden

    De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,5 procent hoger op 3.013,77 punten. De Dow Jones index eindigde 0,9 procent in het groen op 27.332,03 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,6 procent tot 8.244,14 punten.



    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. forum rang 10 voda 15 juli 2019 16:15
    Aandeel Symantec onderuit na mislukte overnamegesprekken - media

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Symantec Corp
    $ 22,42 -3,14 -12,28 % NASDAQ

    (ABM FN) De aandelen van Symnatec dalen maandag in de voorbeurs handel met 18 procent, nadat CNBC meldde dat de de overnamegesprekken met Broadcom mislukt zijn.

    Verschillende anoniemen bronnen zeggen tegen de zakenzender dat Symantec niet bereid was om een prijs van minder dan 28 dollar per aandeel te accepteren.

    Het aandeel Symantec sloot vrijdag op 25,57 dollar.

    Broadcom stijgt maandag voorbeurs echter met 3,1 procent als reactie op de berichtgeving.

    Door: ABM Financial News.
    pers@abmfn.be
    Redactie: +32(0)78 486 481

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. forum rang 10 voda 15 juli 2019 19:41
    Stapje terug op Wall Street na records

    Gepubliceerd op 15 jul 2019 om 19:31 | Views: 0

    NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York deden maandag een klein stapje terug, nadat de graadmeters op Wall Street vrijdag nieuwe records behaalden. De aandacht van beleggers ging vooral uit naar de kwartaalresultaten van de grote bank Citigroup, die daarmee het cijferseizoen in de Verenigde Staten aftrapte.

    De Dow-Jonesindex noteerde in de tussentijdse handel een min van 0,1 procent op 27.300 punten. De brede S&P 500 daalde 0,2 procent tot 3009 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq zakte 0,1 procent tot 8239 punten.

    De handelsontwikkelingen bleven ook boven de markt hangen. De economie van China groeide in het tweede kwartaal met 6,2 procent, het laagste groeitempo sinds begin jaren negentig. Volgens president Donald Trump moet China zich hierdoor meer meewerkend opstellen in het handelsoverleg. Hij zei daarnaast dat het Aziatische land graag een handelsakkoord wil sluiten.

    Cijfers

    Citigroup ging licht omlaag, ondanks meevallende cijfers. Branchegenoten Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Wells Fargo, Morgan Stanley en Bank of America stonden tot 1,6 procent in het rood. Zij komen deze week eveneens met resultaten. Ook namen als onlinevideodienst Netflix, medisch bedrijf Johnson & Johnson, technologiebedrijf IBM, vermogensbeheerder BlackRock, chipconcern Texas Instruments, softwareproducent Microsoft en internethandelaar eBay meldden cijfers.

    Cyberveiligheidsbedrijf Symantec kelderde meer dan 15 procent, na berichten dat de overnamegesprekken met chipconcern Broadcom (plus 1,3 procent) zijn mislukt. Eerder deze maand werd door ingewijden nog gemeld dat Broadcom op het punt stond om Symantec over te nemen voor ruim 15 miljard dollar. Symantec is actief op het gebied van antivirussoftware zoals Norton AntiVirus.

    Megadeal

    Gilead Sciences won 2,4 procent. Het Amerikaanse biotechnologiebedrijf heeft een megadeal gesloten met de in Amsterdam genoteerde samenwerkingspartner Galapagos. Daarbij vergroot Gilead onder meer zijn belang in Galapagos en zal het de komende tien jaar geen overnamebod doen op de onderneming.

    De euro noteerde 1,1259 dollar tegen 1,1256 dollar bij het slot in Europa. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,9 procent tot 56,65 dollar. Brentolie werd 0,4 procent goedkoper op 66,45 dollar per vat.
  5. forum rang 10 voda 15 juli 2019 21:51
    Ministerie financien VS uit zorgen over cryptomunten

    (ABM FN-Dow Jones) Digitale betaalplatformen moeten voldoen aan dezelfde antiwitwasnormen als traditionele banken. Dit zei de Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin maandag tijdens een briefing over cryptomunten.

    Net als president Donald Trump, die vorige week aangaf geen fan te zijn van virtuele betaalmiddelen zoals bitcoin, maakt ook Mnuchin zich zorgen over de opkomst van cryptomunten, zoals Libra van Facebook.

    Het ministerie is bezorgd over het speculatieve karakter en het mogelijke gebruik bij illegale activiteiten, waaronder financieel terrorisme.

    De verklaring van Mnuchin komt één dag voordat Facebook voor de Amerikaanse Senaat tekst en uitleg geeft over Libra.

    Volgens de minister heeft Facebook nog veel werk te doen om toezichthouders te overtuigen dat men zich houdt aan de regelgeving.

    The Wall Street Journal meldde dit weekend al dat de US Securities and Exchange Commission (SEC) onderzoekt of Libra onder hun toezicht moet vallen. Mogelijk maakt de structuur van Libra dat het feitelijk een exchange traded fund (ETF) is, aldus de krant. In dat geval zou Facebook goedkeuring nodig hebben van de SEC om de cryptomunt te lanceren.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. forum rang 10 voda 16 juli 2019 06:18
    Wall Street op de valreep naar nieuwe records

    (ABM FN-Dow Jones) Wall Street bleef maandag dicht bij huis maar dankzij een kleine eindsprint kwamen er wel nieuwe records. De Dow Jones index steeg 0,1 procent op 27.359,16 punten, de Nasdaq won 0,2 procent op een slot van 8.258,19 punten en de S&P 500 steeg fractioneel op 3.014,30 punten.

    Nu het zo goed als zeker is dat de Federal Reserve de rente later deze maand zal verlagen, verschuift de aandacht naar het cijferseizoen. De algemene verwachting voor de bedrijven in de S&P 500 is dat de resultaten tegen zullen vallen.

    Marktanalist David Madden van CMC Markets zag maandag wat nervositeit voor het cijferseizoen losbarst maar wel een onderliggend sentiment dat nog steeds positief is.

    Citigroup gaf maandag de aftrap voor de Amerikaanse financials en presteerde qua winst en omzet beter dan verwacht. Wel vielen de resultaten uit handelsactiviteiten tegen, waardoor het aandeel niet wist te profiteren.

    Positief was de ontwikkeling van de Empire State Index. De index steeg van 8,6 negatief in juni naar een stand van 4,3 positief in juli. In juni ging het nog om de grootste daling ooit gemeten in een maand.

    Chinese macrodata, die vanwege de handelsoorlog met de VS extra in de gaten worden gehouden, waren over de gehele linie goed. Er waren sterker dan verwachte stijgingen van de industriële productie en de detailhandelsverkopen in juni, waar een iets zwakkere economische groei tegenover stond in het tweede kwartaal. Volgens marktkenners neemt hierdoor de hoop op meer stimuleringsmaatregelen door Beijing toe en lijken tot nu toe genomen maatregelen ook hun vruchten af te werpen.

    De euro/dollar noteerde maandagavond licht lager op 1,1259.

    De olieprijs is maandag gedaald, nadat er vorige week nog sprake was van een rally. Op een settlement van 59,58 dollar werd een vat West Texas Intermediate 0,63 dollar of 1,1 procent minder waard ten opzichte van voor het weekend.

    "Op korte termijn is de trend nog wel opwaarts maar de combinatie van een technische weerstand rond de 65 dollar voor WTI en de aanhoudende zorgen over de vraag naar olie vanwege de handelsoorlog, weerhouden de olieprijs van een nieuwe jaartop", meent analist Tyler Richey van Sevens Report Research.

    Bedrijfsnieuws

    Citigroup daalde 0,1 procent. De nettowinst bedroeg 4,8 miljard dollar, of 1,95 dollar per aandeel op een omzet van 18,8 miljard euro. De winst per aandeel was boven verwachting, net als de omzet. Teleurstellend was dat de handelsactiviteiten onder verwachting presteerden en dat de markt erop rekende dat Citi sterker zou snijden in de operationele kosten bij deze tak, aldus vermogensbeheerder Axel Pierron van Opimas.

    Gedurende de week zullen ook andere grote Amerikaanse banken hun cijfers rapporteren. Dinsdag is het de beurt aan JPMorgan, Goldman Sachs en Wells Fargo.

    Gilead Sciences steeg maandag 2,7 procent. De Amerikaanse farmareus breidt de samenwerking met het Belgisch-Nederlandse Galapagos uit. Gilead betaalt eenmalig 3,95 miljard dollar en krijgt daarmee de komende 10 jaar een exclusieve licentie en optierechten om alle huidige en toekomstige klinische programma's van Galapagos buiten Europa te ontwikkelen en commercialiseren. Ook investeert Gilead voor 1,1 miljard dollar in aandelen Galapagos, waardoor het belang groeit naar maximaal 29,9 procent. Het aandeel Galapagos steeg maandag aan de Nasdaq 17,2 procent.

    Symantec verloor 10,7 procent, nadat CNBC meldde dat de de overnamegesprekken met Broadcom mislukt zijn. Verschillende anoniemen bronnen zeggen tegen de zakenzender dat Symantec niet bereid was om een prijs van minder dan 28 dollar per aandeel te accepteren. Broadcom steeg 1,0 procent.

    Charles Schwab zou gesprekken voeren om de vermogensbeheeractiviteiten van USAA over te nemen voor 2 miljard dollar. Dit meldde The Wall Street Journal maandag. Het aandeel Charles Schwab steeg 0,3 procent.

    Facebook daalde 0,5 procent. De Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin uitte maandag tijdens een briefing over cryptomunten zijn zorgen over Libra, het in ontwikkeling zijnde digitale betaalmiddel van het social media bedrijf. Volgens de minister heeft Facebook nog veel werk te doen om toezichthouders te overtuigen dat men zich houdt aan de regelgeving.

    De verklaring van Mnuchin komt één dag voordat Facebook voor de Amerikaanse Senaat tekst en uitleg geeft over Libra.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. forum rang 10 voda 16 juli 2019 10:10
    Rechter verlaagt boete in Roundup-zaak tot 25 miljoen dollar - media

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Bayer AG
    59,74 1,11 1,89 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)
    Bayer AG
    60,00 1,30 2,21 % Gruppo Borsa Italiana

    (ABM FN-Dow Jones) Een rechter in de Verenigde Staten heeft de schadevergoeding die Bayer volgens een jury-uitspraak moest betalen aan een Amerikaanse gebruiker van onkruidbestrijder Roundup verlaagd van 80 miljoen naar 25 miljoen dollar. Dat meldde persbureau Reuters maandagavond.

    De rechter handhaafde de compenserende schadevergoeding van 5,27 miljoen dollar, die Bayer moet betalen aan de man, bij wie in 2014 de ziekte Non-hodgkinlymfoom werd vastgesteld.

    De straf-component van de schadevergoeding werd echter verlaagd van 20 miljoen naar 75 miljoen dollar. De rechter verminderde de straf omdat er geen bewijs is dat Roundup-producent Monsanto bekende gezondheidsrisico's opzettelijk heeft verhuld.

    Daarbij bepaalde het Amerikaanse Hooggerechtshof eerder dat de straf-component niet meer dan negen keer de compenserende schadevergoeding mag zijn, terwijl de jury een bijna vijftien keer zo hoog bedrag had vastgesteld.

    Meer dan 13.400 mensen hebben Bayer en Monsanto aangeklaagd omdat glyfosaat, het actieve ingrediënt van het onkruidbestrijdingsmiddel, gevaarlijk zou zijn. Het Duitse concern Bayer nam vorig jaar het Amerikaanse Monsanto over.

    Bayer noemt het besluit van de rechter "een stap in de goede richting" maar gaat nog steeds in beroep tegen de uitspraak. Het bedrijf houdt vol dat glyfosaat niet kankerverwekkend is.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  8. forum rang 10 voda 16 juli 2019 13:29
    Hogere winst voor JPMorgan Chase

    Gepubliceerd op 16 jul 2019 om 13:26 | Views: 0

    NEW YORK (AFN) - JPMorgan Chase heeft in het tweede kwartaal een hogere nettowinst behaald. Volgens de grootste bank van de Verenigde Staten gemeten naar bezittingen werd een recordwinst geboekt van bijna 9,7 miljard dollar, een stijging van 16 procent vergeleken met een jaar eerder.

    De Amerikaanse bank wijst daarbij vooral op belastingvoordelen. De baten kwamen uit op bijna 29,6 miljard dollar, een stijging met 4 procent. JPMorgan haalde meer inkomsten uit de dienstverlening aan consumenten, zoals de verstrekking van kredieten en creditcards, terwijl ook werd geprofiteerd van de gestegen rente in de VS. Bij de zakenbankactiviteiten zoals de handel in obligaties en aandelen daalden de inkomsten.

    Topman Jamie Dimon gaf aan dat de bank nog steeds een positief momentum ziet bij Amerikaanse consumenten, met een gezond vertrouwensniveau, solide banengroei en stijgende lonen. De aangepaste winst per aandeel van JPMorgan viel hoger uit dan analisten gemiddeld hadden voorspeld. Wel liet de bank zich wat voorzichtiger uit over zijn rente-inkomsten over het hele jaar. In de handel voorbeurs op Wall Street staat het aandeel in het rood.
  9. forum rang 10 voda 16 juli 2019 13:29
    Johnson & Johnson overtreft verwachtingen

    (ABM FN-Dow Jones) Johnson & Johnson heeft in het tweede kwartaal van dit jaar beter gepresteerd dan verwacht en verhoogde de omzetoutlook voor het lopende boekjaar, maar handhaafde de winstverwachting per aandeel. Dit bleek dinsdagmiddag uit de resultaten van de Amerikaanse levensmiddelen- en farmaceutische reus.

    Johnson & Johnson rapporteerde een aangepaste winst per aandeel van 2,58 dollar, 0,48 dollar meer dan over dezelfde periode een jaar eerder en 0,12 dollar hoger dan de gemiddelde verwachting van analisten, zoals deze vooraf door FactSet werden geraadpleegd.

    Over het tweede kwartaal behaalde Johnson & Johnson een omzet van 20.562 miljoen dollar tegen 20.830 miljoen dollar een jaar eerder. De omzet uit de Verenigde Staten daalde met 2,2 procent, terwijl de omzet buiten de landsgrenzen met 0,3 procent terugliep.

    Outlook

    Voor 2019 mikt Johnson & Johnson nu op een omzetgroei die tussen de 3,2 procent en 3,7 procent uitkomt. Eerder ging het bedrijf uit New Brunswick uit van een stijging tussen de 2,5 procent en 3,5 procent.

    De bandbreedte voor de verwachte winst per aandeel bleef intact. De aangepaste winst per aandeel stijgt vermoedelijk naar 8,53 tot 8,63 dollar en dat is gelijk aan de verwachting in april van dit jaar.

    In de elektronische handel voorbeurs noteerde de koers van het aandeel Johnson & Johnson 0,7 procent hoger.

    Het aandeel opent vanmiddag vermoedelijk krap een procent hoger.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  10. forum rang 10 voda 16 juli 2019 14:02
    Iets minder winst voor Goldman Sachs

    (ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft in het tweede kwartaal van 2019 een licht lagere winst geboekt, maar verhoogde het kwartaaldividend fors gezien de sterke financiële positie. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse zakenbank.

    CEO David Solomon zei bemoedigd te zijn door de resultaten in de eerste helft van het jaar. "Gezien de kracht van ons klantenbedrijf, zijn we goed gepositioneerd om te profiteren van een groeiende wereldeconomie.”

    De Amerikaanse bank verhoogde het kwartaaldividend met bijna de helft, van 0,85 dollar naar 1,25 dollar per aandeel.

    De winst per aandeel zakte tot 5,81 dollar in het tweede kwartaal van 5,98 dollar een jaar eerder, maar was wel iets hoger dan de 5,71 dollar in het eerste kwartaal. Het cijfer is sterker dan de 4,89 dollar winst per aandeel waar analisten vooraf gemiddeld op rekenden.

    De omzet daalde met 2 procent op jaarbasis tot 9,46 miljard dollar. Dit leverde een nettowinst op van 2,2 miljard dollar, wat 6 procent minder was dan een jaar eerder.

    De divisie investment banking kon een omzet van 1,86 miljard dollar optekenen, wat 9 procent minder was dan een jaar eerder. De omzet uit de divisie Investing & Lending steeg juist met 16 procent tot 2,53 miljard. De dienstverlening aan institutionele beleggers was relatief stabiel met 3,48 miljard dollar aan inkomsten, wat 3 procent minder was dan een jaar eerder.

    Het aandeel steeg in de elektronische handel voorbeurs ruim een procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  11. forum rang 10 voda 16 juli 2019 14:20
    'Brussel opent formeel onderzoek naar Amazon'

    Gepubliceerd op 16 jul 2019 om 14:13 | Views: 0

    BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie gaat waarschijnlijk formeel onderzoek doen naar webwinkelgigant Amazon, vanwege mogelijk misbruik van verkoopgegevens van concurrenten. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

    Amazon zou de data van andere online verkopers die gebruik maken van zijn platform gebruiken om daar zelf voordeel uit te halen. Het Amerikaanse bedrijf kan daar bijvoorbeeld informatie over populaire producten uit distilleren of welke doelgroepen wat voor producten kopen.

    Brussel doet sinds vorig jaar al een voorlopige studie naar de kwestie. Eurocommissaris Margrethe Vestager (Mededinging) hintte er al meerdere keren op dat de zaak waarschijnlijk extra uitdieping vereist. Zowel Amazon als de Europese Commissie wilde niet reageren op het bericht.

    Voor Amazon zou het de derde keer zijn dat Brussel het bedrijf op de korrel neemt. Er speelde al een onderzoek naar belastingafspraken die het bedrijf maakte met Luxemburg. Dat land moest vervolgens 250 miljoen euro terugvorderen van de webwinkelreus vanwege een onrechtmatige belastingdeal uit 2003. Er loopt nog een beroepszaak. In een mededingingszaak over e-books in 2016 kreeg de retailer uiteindelijk geen boete.
  12. forum rang 10 voda 16 juli 2019 14:22
    Trump wil onderzoek naar Google

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse president Donald Trump is het eens met tech-miljardair Peter Thiel dat er een onderzoek moet worden ingesteld naar mogelijk landverraad door Google. Dit bleek dinsdag uit een tweet van de president.

    "Miljardair en tech-investeerder Peter Thiel is van mening dat Google moet worden onderzocht op landverraad. Hij beschuldigt Google ervan samen te werken met de Chinese overheid", schreef Trump.

    Volgens Trump is Thiel "een geweldige en briljante man die meer van dit onderwerp weet dan wie ook".

    De Amerikaanse president kondigde aan dat zijn regering de zaak zal bekijken.

    Het aandeel Alphabet daalt voorbeurs 1,2 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  13. forum rang 10 voda 16 juli 2019 14:50
    Amerikaanse detailhandelsverkopen omhoog

    (ABM FN) De verkopen in de Amerikaanse detailhandel zijn in juni harder gestegen dan verwacht. Dit bleek dinsdag uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

    De detailhandelsverkopen stegen in juni op maandbasis met 0,4 procent, na een toename van eveneens 0,4 procent in mei. Voor mei stond een eerdere raming op 0,5 procent.

    Economen rekenden voor juni gemiddeld op een stijging van 0,1 procent in vergelijking met een maand eerder.

    Op jaarbasis was er in juni sprake van een toename van 3,4 procent.

    Door: ABM Financial News.
    pers@abmfn.be
    Redactie: +32(0)78 486 481

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  14. forum rang 10 voda 16 juli 2019 14:50
    Amerikaanse importprijzen omlaag

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse importprijzen zijn in juni gedaald. Dit bleek dinsdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Arbeid.

    De importprijzen daalden vorige maand op maandbasis met 0,9 procent, na een herziene pas op de plaats in mei. Er was door economen voor juni gerekend op een daling met 0,8 procent.

    Op jaarbasis was er sprake van een daling van 2,0 procent.

    De exportprijzen daalden in juni met 0,7 procent, na een daling van 0,2 procent een maand eerder. Op jaarbasis namen de exportprijzen met 1,6 procent af.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  15. forum rang 10 voda 16 juli 2019 14:51
    Stevige winstgroei voor Wells Fargo
    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Wells Fargo & Co.
    $ 46,70 0,00 0,00 % NYSE
    (ABM FN-Dow Jones) Wells Fargo heeft in het tweede kwartaal van 2019 fors meer winst geboekt en wil nu zijn dividend verhogen en voor tientallen miljarden dollars eigen aandelen inkopen. Dat meldde de Amerikaanse bank uit San Francisco dinsdag.

    Volgens interim-CEO Alan Parker bleef de bank progressie boeken met zijn topprioriteiten: gerichtheid op klanten en medewerkers, de verwachtingen van toezichthouders waarmaken en de transformatie van het bedrijf voortzetten.

    Daarbij steeg de nettowinst van 5,2 miljard naar 6,2 miljard dollar. Per aandeel was dit een stijging op jaarbasis van 0,98 tot 1,30 dollar. De omzet was stabiel op 21,6 miljard dollar.

    De winst was fors hoger dan de 1,17 dollar winst per aandeel die analisten vooraf gemiddeld voorspelden. Ook de omzet was iets beter dan verwacht.

    De netto rente-inkomsten daalden van 12,5 miljard naar 12,1 miljard dollar. Dit werd gecompenseerde door hogere niet-rentebaten.

    De bank wil zijn kwartaaldividend verhogen van 0,45 dollar per aandeel naar 0,51 dollar per aandeel. Daarnaast wil het bedrijf voor 23,1 miljard dollar aan eigen aandelen inkopen in de tweede helft van dit jaar en de eerste helft van 2020.

    Wells Fargo werd afgelopen jaren geplaagd door schandalen, waaronder wanpraktijken bij de verstrekking van hypotheken en autoleningen, en teruglopende resultaten. De vorige CEO Tim Sloan besloot per 30 juni met pensioen te gaan.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  16. forum rang 10 voda 16 juli 2019 14:51
    'Grote banken in focus op Wall Street'

    Gepubliceerd op 16 jul 2019 om 14:47 | Views: 0

    NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan dinsdag naar verwachting zonder grote koersuitslagen openen, nadat maandag op de valreep nieuwe records werden behaald op Wall Street. De aandacht van beleggers gaat vooral uit naar de kwartaalresultaten van de grote Amerikaanse banken JPMorgan Chase, Goldman Sachs en Wells Fargo.

    JPMorgan Chase lijkt lager te gaan openen. Weliswaar boekte de grootste bank gemeten naar bezittingen van de Verenigde Staten in het tweede kwartaal een recordwinst, maar liet zich wel iets voorzichtiger uit over de rente-inkomsten dit jaar. Goldman Sachs staat juist op winst voorbeurs. De zakenbank boekte beter dan verwachte resultaten en verhoogt het dividend. Wells Fargo, de grootste hypotheekverstrekker van de VS, verhoogde de winst.

    Maandag trapte Citigroup al het cijferseizoen op Wall Street af. De resultaten van de bank werden lauw ontvangen. Deze week melden branchegenoten Morgan Stanley en Bank of America eveneens kwartaalprestaties.

    Trump

    Medisch bedrijf Johnson & Johnson (J&J) staat op winst in de handel voor opening, na een verhoging van de omzetverwachtingen voor het gehele jaar en een hoger dan verwachte kwartaalwinst.

    Verder staat Google-moederbedrijf Alphabet in de schijnwerpers na uitspraken van president Donald Trump. Hij liet weten te gaan kijken naar berichten over samenwerking van Google met de Chinese overheid, na de beschuldigingen van landverraad tegen het internetconcern door miljardair en techondernemer Peter Thiel. Daarnaast zou de Europese Commissie formeel onderzoek gaan doen naar webwinkelgigant Amazon, vanwege mogelijk misbruik van verkoopgegevens van concurrenten.

    Detailhandelsverkopen

    Op macro-economisch gebied werd bekend dat de detailhandelsverkopen in de VS in juni met 0,4 procent zijn gestegen vergeleken met mei. Dat is sterker dan economen hadden gedacht. Tevens zijn er gegevens over onder meer de import- en exportprijzen, industriële productie en bedrijfsvoorraden in de VS.

    De Dow-Jonesindex eindigde maandag na een wat schommelende sessie met een plusje van 0,1 procent op 27.359,16 punten. De brede S&P 500 steeg een fractie tot 3014,30 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq won 0,2 procent tot 8258,18 punten.
  17. forum rang 10 voda 16 juli 2019 15:16
    Vlakke start Wall Street in de maak

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een vlakke opening tegemoet, nadat de kwartaalcijfers van drie grote Amerikaanse banken weinig opzien baarden.

    Circa een half uur voor de openingszoemer stonden futures op de toonaangevende S&P 500 index vrijwel ongewijzigd, evenals de future op de technologie-index Nasdaq.

    Ook op de Europese aandelenbeurzen was er niet veel beweging te bespeuren, bij gebrek aan richtinggevend nieuws. Het stof daalde neer na de stijging van vorige week op verruimingsgezinde uitspraken van de Federal Reserve. Zorgen over een handelsoorlog houden aan.

    Het handelsdispuut tussen de twee grootste handelspartners in de wereld, China en de VS, blijft de aandacht van de markten vasthouden. Hoop op een spoedige oplossing werd maandag nog de bodem ingeslagen door president Donald Trump, die zei dat de VS miljarden aan importheffingen ontvangt van China en dat daar "mogelijk nog veel meer bij komt."

    Toch denkt minister Steven Mnuchin dat als telefoongesprekken met China deze week goed verlopen, hij spoedig naar Beijing zal vertrekken om verder te onderhandelen.

    Beleggers keken naar de mogelijke effecten van het handelsdispuut en van de negatieve rentes op obligaties wereldwijd op de resultaten van de grote Amerikaanse banken, met name hun handelsbedrijven.

    Economisch nieuws was er over de Amerikaanse detailhandelsverkopen, die in juni sterker stegen dan verwacht. De groei van 0,4 procent was gelijk aan die in mei, waar economen een plus van 0,1 procent voorspelden.

    De importprijzen krompen in juni zoals verwacht met bijna 1 procent ten opzichte van mei. De exportprijzen daalden met 0,7 procent op maandbasis, wat harder was dan een maand eerder.

    De olieprijs was ook stabiel. Een augustus-future West Texas Intermediate daalde 0,1 procent tot 59,49 dollar, terwijl een september-future Brent 0,2 procent goedkoper werd op 66,36 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,1216. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1254 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen maandag stond er 1,1259 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    Alphabet daalde voorbeurs 1,2 procent, nadat de Amerikaanse president Donald Trump zich in een tweet aansloot bij miljardair en investeerder Peter Thiel. Die zou vinden dat Google zich mogelijk schuldig maakt aan landverraad door samen te werken met de Chinese overheid.

    Amazon.com stond in de belangstelling, nadat persbureau Bloomberg meldde dat de Europese Commissie een formeel onderzoek instelt, omdat de Amerikaanse internetwinkelier de kleinere winkels op zijn platform zou benadelen. Eurocommissaris van mededingingszaken Margrethe Vestager houdt zo de grote Amerikaanse techbedrijven in het vizier, terwijl het einde van haar mandaat nadert. Het aandeel noteerde licht lager.

    Amazon hield net zijn jaarlijkse 'Prime Day', een dag waarop klanten die lid zijn spullen kunnen kopen voor lage prijzen. Dertig procent van de Amerikaanse huishoudens zit daarbij. Het aandeel stond licht lager voorbeurs.

    Arrow Electronic waarschuwde dat de winst lager zal zijn dan eerder verwacht. Het fonds verloor 7,6 procent in de elektronische handel.

    Na een meevallende winstgroei voor Citigroup maandag kwamen dinsdag drie andere grote Amerikaanse banken met kwartaalresultaten: JPMorgan, Goldman Sachs en Wells Fargo.

    JP Morgan meldde een recordwinst van 9,7 miljard dollar in het kwartaal. De bank profiteerde onder meer van sterke groei van het aantal creditcards met bijbehorende schuld. Het aandeel verloor 1 procent voorbeurs.

    Goldman Sachs rappporteerde een licht lagere winst, maar de daling viel beleggers mee. Daarbij ging het dividend met bijna de helft omhoog, van 0,85 naar 1,25 dollar per aandeel. De zakenbank zag de koers stijgen met 1,3 procent.

    Wells Fargo boekte fors meer winst en kondigde een hoger dividend en een omvangrijke aandeleninkoop aan. Het aandeel stond een procent lager.

    Analisten voorspelden vooraf relatief goede cijfers voor de bankensector, met een gemiddelde stijging van de winst per aandeel van 4,3 procent. Voor andere sectoren wordt een kleine winststijging, maar vaak ook een lagere winst voorzien. Vooral bij communicatiediensten en grondstoffen wordt gerekend op forse winstdalingen.

    Johnson & Johnson stond 0,5 procent lager voorbeurs. Het farmaceutische bedrijf verhoogde zijn omzetverwachting en handhaafde de verwachting voor de winst per aandeel, nadat de aangepaste winst afgelopen kwartaal meeviel.

    Symantec verloor nog eens 1,5 procent. Maandag leverde het fonds al 11 procent in, nadat fusiegesprekken met chipfabrikant Broadcom bleken te zijn afgeketst. Volgens CNBC vroeg Symantec tenminste 28 dollar per aandeel en wilde Broadcom niet zo veel betalen.

    Woensdag volgen onder andere de resultaten van Netflix en Kraft Heinz.

    Slotstanden

    Wall Street bleef maandag dicht bij huis maar sloot na een kleine eindsprint toch op nieuwe records. De Dow Jones index steeg 0,1 procent op 27.359,16 punten, de Nasdaq won 0,2 procent op een slot van 8.258,19 punten en de S&P 500 steeg fractioneel op 3.014,30 punten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  18. forum rang 10 voda 16 juli 2019 16:12
    Industriele productie VS onveranderd

    (ABM FN) De industriële productie in de Verenigde Staten bleef in juni onveranderd ten opzichte van mei. Dit bleek dinsdag uit cijfers van de Amerikaanse Federal Reserve.

    De index voor productie van de maakindustrie, mijnbouw en nutsbedrijven bleef vorige maand op 109,6, ofwel onveranderd ten opzichte van mei.

    In mei steeg de productie met 0,4 procent, gelijk aan een eerder cijfer.

    De bezettingsgraad daalde in juni van 78,1 naar 77,9 procent.

    Door: ABM Financial News.
    pers@abmfn.be
    Redactie: +32(0)78 486 481

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  19. forum rang 10 voda 16 juli 2019 16:12
    Vertrouwen Amerikaanse huizenbouwers stijgt

    (ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen onder Amerikaanse huizenbouwers is in juli wat gestegen. Dit bleek dinsdag uit data van de National Association of Home Builders.

    De NAHB-huizenindex kwam deze maand uit op 65, tegenover 64 in juni.

    Indien de index boven de 50 noteert, dan beschouwen huizenbouwers de verkoopomstandigheden als positief.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  20. forum rang 10 voda 16 juli 2019 16:12
    Amerikaanse bedrijfsvoorraden stijgen

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse bedrijfsvoorraden zijn in mei gestegen. Dit bleek dinsdag uit cijfers van het ministerie van Handel.

    De bedrijfsvoorraden stegen op maandbasis met 0,3 procent. Op jaarbasis namen de voorraden toe met 5,3 procent.

    De groothandelsomzet steeg in mei met 0,2 procent op maandbasis en lag 1,5 procent hoger dan een jaar eerder.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
25.272 Posts
Pagina: «« 1 ... 719 720 721 722 723 ... 1264 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 883,25 +1,49%
EUR/USD 1,0706 -0,22%
FTSE 100 8.133,05 +0,67%
Germany40^ 18.147,80 +1,29%
Gold spot 2.342,21 +0,44%
NY-Nasdaq Composite 15.611,76 -0,64%

Stijgers

Xior
+4,37%
bpost
+3,89%
Proximus
+3,68%
Solvay
+3,19%
Ontex
+3,05%

Dalers

UCB
-1,32%
Melexis
-0,98%
IBA
-0,77%
Barco
-0,69%
EVS
-0,60%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links