Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

DPA Make or Break 2019

664 Posts
Pagina: «« 1 ... 17 18 19 20 21 ... 34 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 3 juni 2019 08:27
    quote:

    muskie schreef op 31 mei 2019 16:30:

    Voel aan mijn water dat het met een maandje bekeken is, of Winter en co. , instituut of branchegenoot haal het van de beurs.
    iig voor de 1/2jaar cijfers.

    AMSTERDAM (AFN) - Arnold van Mameren wordt de nieuwe topman van detacheerder DPA Group. Dat werd maandag bekendgemaakt. Hij volgt daar Eric Winter op, die sinds de overname van NIG in 2011 aan het roer stond bij de onderneming.

    Van Mameren studeerde technische natuurkunde en begon zijn loopbaan bij Pink Elephant, dat later PinkRoccade werd. Daar leverde hij onder meer een bijdrage aan de integratie met Getronics in 2005. Daarna werd hij eindverantwoordelijk voor de consulting business unit van Getronics. In 2010 werd hij eindverantwoordelijk voor KPN Consulting.

    De formele benoeming van Van Mameren zal plaatsvinden op 27 augustus, wanneer een buitengewone aandeelhoudersvergadering is. Dan worden aandeelhouders ook in kennis gesteld van het voornemen om Eric Winter te benoemen als commissaris. Tijdens de vergadering treedt Winter dan ook formeel terug als topman.

    De aandeelhouders van DPA gingen overigens medio mei nog akkoord met de herbenoeming van Winter als topman voor een periode van vier jaar.
  2. forum rang 7 Ron Kerstens 3 juni 2019 10:48
    Tja, wat moeten we nou vinden van de CEO wissel ? 3 weken geleden lazen we dit;

    Gepubliceerd op 17 mei 2019 om 08:50

    AMSTERDAM (AFN) - Aandeelhouders van detacheerder DPA zijn akkoord gegaan met de herbenoeming van topman Eric Winter voor een periode van vier jaar. "We zijn blij dat Eric doorgaat. Hij heeft de afgelopen acht jaar een belangrijke rol gespeeld in de transformatie van DPA", zegt Ron Icke, voorzitter van de raad van commissarissen.

    En nu is Icke opeens heel erg blij met de nieuwe CEO, een toneelstukje opvoeren kunnen dit soort lui als geen ander blijkt maar weer. Aandeelhouders voorliegen ook. Het is altijd een slechte zaak als de voormalige CEO, zeker als hij grootaandeelhouder is, verder gaat in de RvC en van daaruit de nieuwe CEO gaat "controleren". Jammer dus dat Winter niet geheel uit beeld verdwijnt.

    Vreemd allemaal en erg plotsklaps. Zou er wat spelen rondom Winter waardoor hij opeens in de luwte verdwijnt ?
  3. forum rang 7 Ron Kerstens 3 juni 2019 11:27
    De RvC stelt de CEO aan en gaat daar over. Als Icke dus op 17 mei verheugd is dat Winter blijft en daar dus diverse gesprekken met Winter over gevoerd zal hebben dan is het uitermate vreemd als dezelfde Icke 3 weken later een nieuwe CEO verwelkomt. In 3 weken een nieuwe CEO vinden, overeenstemming over arbeidscontract krijgen en vervolgens aanstellen, zelfs het vinden van een nieuwe schoonmaakster gaat in de huidige markt niet zo snel. En dat wordt dan allemaal met een kort persberichtje afgedaan net of dit de gewoonste zaak van de wereld is. Het is vrij bizar, ik vermoed toch dat er wat rondom Winter speelt waardoor ze hem zo snel aan de zijlijn manouvreren.
  4. De Kromme 3 juni 2019 11:39
    DPA in een notendop: de rechter hand weet niet wat de linker hand doet. Vorig jaar plotseling de hele (groei)strategie overboord gooien om een pas op de plaats te maken. Nu weer een plotselinge management change. Daarom neemt niemand dit bedrijf/aandeel echt serieus. We kunnen wachten en hopen tot we een ons wegen maar het gaat hier niet gebeuren. Wat betreft de nieuwe top man Arnold: aan zijn LinkedIn profiel te zien zit hij nooit ergens heel erg lang. Een tussenpaus dus. Wat het grote einddoel is met deze benoeming? Geen idee...
  5. forum rang 7 Ron Kerstens 3 juni 2019 12:37
    Arnold heeft het grootste deel van zijn leven bij Pink Elephant/Rocade gezeten (zie cv op dpa site), is zelfs na wat tussenstappen in 2016 opnieuw naar zijn oude werkgever Pink teruggekeerd om daar een klus van 2 jaar op te pakken. Zo te zien zat hij nu zonder werk en is daarom heel snel inzetbaar geweest. De broer van Winter (Loek) ligt momenteel onder het vergrootglas, zou het daar iets mee te maken hebben ? Andere privé perikelen ?
  6. De Kromme 3 juni 2019 14:08
    DPA: Winter treedt terug
    Categorie: Beurs vandaag
    Door Nico Inberg op 3 jun 2019 om 14:00
    DPA: Winter treedt terug
    Na acht jaar draagt ceo Eric Winter de scepter over aan nieuwkomer Arnold van Mameren, die afkomstig is van KPN Consulting.
    De formele benoeming van Van Mameren zal plaatsvinden op 27 augustus, wanneer een buitengewone aandeelhoudersvergadering is. Eric Winter zal dan doorschuiven, althans dat is het voornemen, naar de post van commissaris.
    Efficiëntere indeling
    Een harde reden voor het terugtreden van Winter is er niet, maar het terugdringen van het aantal clusters van 46 naar 6 heeft de werklast voor Winter en de al eerder gestopte Berten danig verminderd.
    Winter hierover: "Feitelijk hebben we onszelf min of meer overbodig gemaakt door het efficiënter indelen van het bedrijf."
    Winter is sinds 2011 ceo bij DPA. Destijds kreeg Winter via een soort omgekeerde overname het heft in handen: het in 2011 zieltogende DPA nam Winters NIG (Nederlandse Interim Groep) over. NIG deed het juist erg goed in die tijd. Uit een interview met IEX in februari vorig jaar zei Winter daar het volgende over:
    "Ja, ik heb het management meteen overgenomen in 2011, samen met Olav Berten, de oude operationeel directeur van NIG. Het was eigenlijk een soort omgekeerde overname. In die tijd ging het niet goed met DPA. Dat had 1400 medewerkers, maar de omzet daalde elk jaar, terwijl die van NIG, de Nederlandse Interim Groep, juist steeg. De bestuurskamer was ook zes keer zo groot als nu. Het was allemaal veel te hiërarchisch. Het hele bestuur is toen vertrokken."
    Hier kunt u dat interview in zijn geheel teruglezen.
    dpa
    Overnamekandidaat?
    DPA geldt nog steeds als overnamekandidaat. In dat licht bezien is het aardig te vermelden dat de ceo van Brunel onlangs in een interview in het FD aangaf dat zijn onderneming wat exposure miste naar de bancaire sector.
    Winter hierover lachend: "We hebben geen telefoontje gehad van Brunel. Wij zijn wel sterk in de financiële sector ja." Op zich zou het geen gekke gedachte zijn wanneer Brunel, gezegend met een mooie oorlogskas, zijn oog liet vallen op DPA.
    Afnemende groei?
    Over de afnemende groei in de economie kan Winter duidelijk zijn. Op dit moment ziet DPA nog steeds een sterke vraag in een groot aantal van zijn clusters en een licht afnemende groei is eerder een positief punt.

    Dat komt doordat DPA aan de ene kant relatief veel gedetacheerde professionals ziet vertrekken naar de bedrijven waaraan ze uitgeleend zijn terwijl het werven van nieuwe professionals vaak moeilijk gaat. Er is nog steeds een krappe arbeidsmarkt en vooral jonge, hoogopgeleide professionals in bijvoorbeeld Legal en Compliance zijn moeilijk te vinden.
    Onverwacht vertrek
    Het opstappen van Winter komt vrij onverwacht, al zegt DPA dat de kwestie al langer speelde. De verlenging van Winters contract eerder dit jaar was dan ook meer een formele kwestie.
    Winter wordt straks voorgedragen als commissaris en houdt in die functie een oogje in het zeil, ook gezien zijn grote aandelenbelang (11,5%) een logische positie.
    DPA is en blijft een relatief kleine speler, al zit het in een aantal sectoren wel degelijk bij de top-3 aanbieders in eigen land. De schulden zijn redelijk afgebouwd en daarom is een kleine positie in deze detacheerder nog steeds verantwoord.
    Disclaimer: Nico Inberg heeft geen positie in DPA
  7. Arie de Beuker 4 juni 2019 20:27
    quote:

    Nel schreef op 4 juni 2019 07:14:

    Goede morgen
    Een teken aan de wand dat de Ceo een te groot belang heeft in de eventuele onderhandelingen dat hij wijs een stap op de achtergrond doet en een joker inzet .
    Zou het zelf jammer vinden dat dit een reden zou kunnen zijn.

    Fijne dag
    Die gedachte deel ik met je Nel.

    Gr
    Arie de Beuker
  8. forum rang 7 Ron Kerstens 5 juni 2019 10:09
    @Arie, Ik wil niet flauw zijn maar Nel kleunt al een jaar of 6 volledig mis met dit aandeel, lees haar/zijn oude postings maar eens door, dus of je daar nou op moet afgaan betwijfel ik ten zeerste. Maar wellicht hebben jullie gelijk en wil Winter zijn handen vrij hebben, bijv. om via Gratidunine bij te kopen, of om de boel te verpatsen maar in de huidige markt zal dat minder opbrengen dan we eerder verwachtten vrees ik. We zullen het zien....
664 Posts
Pagina: «« 1 ... 17 18 19 20 21 ... 34 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 882,63 +1,42%
EUR/USD 1,0694 -0,33%
FTSE 100 8.139,83 +0,75%
Germany40^ 18.177,90 +0,09%
Gold spot 2.337,95 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.927,90 +2,03%

Stijgers

Xior
+6,16%
bpost
+3,47%
Proximus
+3,38%
Ontex
+3,16%
DEME G...
+2,19%

Dalers

KBC Groep
-0,83%
Melexis
-0,80%
IBA
-0,77%
UCB
-0,44%
Barco
-0,15%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links