Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ArcelorMittal AEX:MT.NL, LU1598757687

  • 23,750 26 apr 2024 17:37
  • +0,210 (+0,89%) Dagrange 23,700 - 24,080
  • 2.295.626 Gem. (3M) 2,5M

Arcelor Mittal mei 2019

2.237 Posts
Pagina: «« 1 ... 16 17 18 19 20 ... 112 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Banks 7 mei 2019 11:29
    quote:

    Crypsis schreef op 7 mei 2019 09:43:

    In principe weten we toch dat de cijfers niet top zullen zijn. Anders gaan ze toch niet snijden in de productie. Of zullen ze dat doen omdat ze denken dat het minder word in de toekomst?
    Ik verwacht dat de cijfers redelijk goed zullen zijn. Minimaal gelijk aan of beter dan wat de analisten verwachten.
    De outlook daar in tegen minder goed, daarom schrappen ze ook productie. Aangezien de beurs vooruit kijkt zal dat meer de koers bepalen dan wat er behaald is.
    Laten we hopen dat AM plan 2020 snel op orde heeft en ook goed kan blijven functioneren in mindere tijden.
    Ben zelf nog steeds van mening dat de bodem rond de € 17,- ligt. Kan me bijna niet voorstellen dat we daar doorheen gaan zakken. Tenzij Trump en China opnieuw gaan starten met hun handelsoorlog. Maar van de andere kant, dan wordt mogelijk het staal weer beter beschermd.
    Eindconclusie, niemand weet het, donderdag weer een tussentijdse update waar ik met veel nieuwsgierigheid naar uit kijk.
  2. forum rang 4 HogerOfLager 7 mei 2019 11:32
    Of de productieverlaging met 3 miljoen ton op jaarbasis genoeg is, is afwachten, maar het is geen kleine hoeveelheid.
    ArcelorMittal mag hopen dat in juli de marktbescherming van de Europese staalmarkt wordt bijgesteld, maar dit ligt erg gevoelig en je kunt niet wachten op regelgeving om de markt in balans te brengen.
    ArcelorMittal was maandag heel expliciet. De winstgevendheid in Europa staat onder druk door het aanbod van goedkoop buitenlands staal.
    Dat alles naast de grote aaschaf van Europese capaciteit. Daar moet bovendien nog een hoop geld naar toe om de zaak schoon te maken en de productie te verbeteren. Voor ArcelorMittal een risicovolle onderneming.
  3. forum rang 7 mvliex 1 7 mei 2019 12:31
    www.iex.nl/Nieuws/ANP-070519-165/Lage...

    'Lager resultaat voor ArcelorMittal'
    Gepubliceerd op 7 mei 2019 om 11:21

    AMSTERDAM (AFN) - Staalconcern ArcelorMittal heeft in het eerste kwartaal waarschijnlijk een lager resultaat behaald dan een jaar eerder en in het voorgaande kwartaal. Dat komt naar voren uit een consensus van analistenschattingen die het AEX-bedrijf op de eigen website heeft geplaatst. Donderdag worden de cijfers bekendgemaakt.

    Het bedrijfsresultaat (ebitda), de belangrijkste winstgraadmeter voor ArcelorMittal, komt in het eerste kwartaal volgens de consensus uit op bijna 1,7 miljard dollar. In het eerste kwartaal van 2018 was dit nog ruim 2,5 miljard dollar en in het vierde kwartaal meer dan 1,9 miljard dollar.

    ArcelorMittal kwam alleen met een prognose voor het resultaat. Een door Bloomberg opgestelde consensus meldt ook een cijfer over onder meer de omzet. Die wordt voor het eerste kwartaal gemiddeld geraamd op 18,4 miljard dollar, tegen 19,2 miljard dollar een jaar eerder en 18,3 miljard dollar in de voorgaande periode.

    Staalproductie
    Maandag werd nog bekend dat ArcelorMittal het mes zet in zijn staalproductie in Europa dit jaar. Het bedrijf kampt met een tanende vraag naar staal in combinatie met een stijging van de invoer omdat de Europese Unie volgens het bedrijf te weinig maatregelen neemt op het gebied van handelsbescherming. ArcelorMittal spreekt van spijtige, maar noodzakelijke beslissingen. De maatregelen zullen resulteren in een tijdelijke productieverlaging van 3 miljoen ton op jaarbasis.

    Verder kreeg ArcelorMittal in april groen licht van de Europese Commissie voor de verkoop van onderdelen aan branchegenoot Liberty House Group. Die afstoting was voor het bedrijf de laatste horde voor de inlijving van de Italiaanse staalfabrikant Ilva. ArcelorMittal is ook nog bezig met de overname van de Indiase branchegenoot Essar Steel.
  4. [verwijderd] 7 mei 2019 12:32
    quote:

    Banks schreef op 7 mei 2019 11:29:

    [...]

    Ik verwacht dat de cijfers redelijk goed zullen zijn. Minimaal gelijk aan of beter dan wat de analisten verwachten.
    De outlook daar in tegen minder goed, daarom schrappen ze ook productie. Aangezien de beurs vooruit kijkt zal dat meer de koers bepalen dan wat er behaald is.
    Laten we hopen dat AM plan 2020 snel op orde heeft en ook goed kan blijven functioneren in mindere tijden.
    Ben zelf nog steeds van mening dat de bodem rond de € 17,- ligt. Kan me bijna niet voorstellen dat we daar doorheen gaan zakken. Tenzij Trump en China opnieuw gaan starten met hun handelsoorlog. Maar van de andere kant, dan wordt mogelijk het staal weer beter beschermd.
    Eindconclusie, niemand weet het, donderdag weer een tussentijdse update waar ik met veel nieuwsgierigheid naar uit kijk.
    Arcelor loopt nu achter de feiten aan, ik verwacht een bodem bij de 15-16 euro , hierna zal het lang duren voordat er nog eens 25-30 op de borden komt, voor veel beleggers doet dit alles pijn omdat er velen zijn ingestapt op 28 euro , ik verwacht de eerste 2 jaar niet meer veel , echter uitstappen is niet aan de orde , dan maar 5 jaar wachten
  5. Vootje 7 mei 2019 12:35
    Ik ken me de absolute verwarring omtrent dit aandeel goed voorstellen, zoals eerder aangegeven, ook ik zit hier met tienduizenden Euri in, ik stap er echter niet uit, wat er op het moment ook gebeurt op geopolitiek terrein, op economisch terrein en zeker op twitter (lees Trump), het is in het nadeel van Arcelor, ik geloof deze prijs echter niet en ben ervan overtuigd dat zeer machtige marktpartijen er actief op speculeren dat de individuele belegger met name dit aandeel verlaat door de giga-koersfluctuaties die door hen worden gecreëerd, dit bedrijf is qua balanswaarde meer dan het dubbele waard dan de beurswaarde, ik geloof er geen biet meer van dat dat de realiteit weergeeft, ik wacht rustig af. Paniek is en blijft de slechtste raadgever, ook in deze.
  6. forum rang 10 voda 7 mei 2019 14:51
    ArcelorMittal to reduce European primary steelmaking production by 3 million tonnes

    ArcelorMittal announced its intention to temporarily idle production at its steelmaking facilities in Krakow, Poland and reduce production in Asturias, Spain. In addition, the planned increase of shipments at ArcelorMittal Italia to a six million tonne annual run-rate will be slowed down following a decision to optimise cost and quality over volume in this environment. In Krakow, the primary production (blast furnace and steel plant) will be temporarily idled. The Polish steel market has been particularly hard hit, due to a near fourfold year-on-year increase in Russian steel imports in 2018, and among the highest electricity prices in Europe.In Asturias, primary production will be reduced. Electricity costs are also very high in Spain, and the southern European market has been hit by an unprecedented rise in imports from outside the EU. Together, these actions will result in a temporary annualised production reduction of around three million tonnes.

    Geert van Poelvoorde, CEO, ArcelorMittal Europe – Flat Products, said “The difficult decision to temporarily reduce our European primary flat steel production has not been taken lightly. We understand the impact this has on employees and the local communities and will be working to ensure social measures are in place to support them during this period.”

    He said “These actions reflect the weak demand environment in Europe today, a situation further compounded by increased imports despite the safeguard measures introduced by the European Commission. High energy costs and increasing carbon costs are adding to the tough environment.”

    Despite the introduction of the permanent EU safeguard tariffs in February 2019 there has been a continued and consistent rise in flat steel imports into Europe. Flat steel imports into Europe are currently at record highs, with imports of hot rolled coil up 37 per cent this year from 2017, on an annualised basis. In addition, the price of carbon has risen by approximately 230 per cent since the start of 2018, placing further competitive pressure on European steelmakers. In the EU Emissions Trading System (ETS), only steel produced in Europe is subject to a carbon levy. ArcelorMittal has previously called for the introduction of a green border adjustment whereby steel imported into Europe has the same standards applied on CO2 as European produced steel under the ETS.

    Source : Strategic Research Institute
  7. forum rang 6 uitzender 7 mei 2019 15:03
    ik heb het gevoel dat AM binnen Europa de druk wil opvoeren voor maatregelen tegen het dumpen van staal op de Europese markt. Als dat het is dan spelen ze het wel heel hard, maar ik sluit het niet uit.
    over twee maanden staat het weer op de agenda en volgens mij is het niet toevallig dat ze het doen in een nu rustige periode
  8. stockjoy 7 mei 2019 15:37
    Verwachtingen van Q1 zit al in de koers en analisten houden ook rekening met lagere winst en omzet. Als de prognose niet zo slecht is en bezoek van premier van CHina naar US levert weer mooie plaatjes op, dan kan de koers op donderdag en vrijdag weer omhoog. Morgen zal het een beetje stabiel blijven tussen 17.80 - 18.10.
  9. forum rang 10 voda 7 mei 2019 15:53
    Aandeelhouders stemmen in met agendapunten ArcelorMittal

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    ArcelorMittal
    17,80 -0,57 -3,10 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) De aandeelhouders van ArcelorMittal zijn bij de jaarvergadering met sterke meerderheid akkoord gegaan met alle agendapunten. Dat maakte het staalconcern dinsdag bekend.

    Van de stemrechten was bijna 70 procent aanwezig op de vergadering.

    De aandeelhouders gingen akkoord met de herbenoeming van Vanisha Mittal Bhatia, Suzanne Nimocks, Jeannot Krecké en Karel de Gucht als bestuurders voor een termijn van drie jaar.

    Het staalconcern kondigde maandag aan zijn Europese productie te verlagen met 3 miljoen ton vanwege de lagere vraag en concurrentie van buitenlands staal. Donderdag volgen de cijfers over het eerste kwartaal.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  10. forum rang 4 Kogovus 7 mei 2019 16:05
    quote:

    rene l schreef op 7 mei 2019 08:34:

    [...]

    Ko, het is juist goed dat mensen verschillende inzichten hebben.
    Je hoeft het altijd niet met elkaar eens te zijn, belangrijk is wel dat je de inzichten gewoon met elkaar kunt delen zonder direct met elkaar op de vuist te hoeven gaan.

    Absoluut Rene, ben ik het mee eens. Was ook niet bedoeld of dat ik wel gel;ijk zou hebben en jij niet. We verschillen gewoon van inzicht, en evengoed goede vrienden, voor zover je dit via een forum kunt zijn dan, toch? ;-)

    Gr Ko
  11. forum rang 4 Kogovus 7 mei 2019 16:11
    Totale netto shortpositie op 7 mei 2019: 4,63% (inclusief de laatst bekende positie van partijen die onder de meldingsgrens zijn gekomen).
    Bekende shortposities die onder de 0.5% vallen hebben geen meldingsplicht meer. Het is dus niet bekend of deze posities na de slotmelding nog bestaan en welke omvang ze hebben.

    Resume; short positie vallen best wel mee

    Gr. Ko
2.237 Posts
Pagina: «« 1 ... 16 17 18 19 20 ... 112 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Herstel in zicht voor ArcelorMittal

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links