Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

38.988 Posts
Pagina: «« 1 ... 94 95 96 97 98 ... 1950 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 25 januari 2019 13:16
    quote:

    izdp schreef op 25 januari 2019 13:04:

    [...]
    Nederland heeft veel minder natuurlijke mogelijkheden dan bv Duitsland en het VK.
    Maar we kunnen zeker wel het halen: bedrijven/kantoren/winkels verspillen enorm veel energie.
    Dat kan op een hele korte termijn dratisch omlaag.
    Opwek kan zeer snel omhoog: simpelweg verplichten en kan nu spotgoedkoop.
    Bij huishoudens is maar weinig te winnen en is meer iets van de lange adem.
    Exact...!!!

    De overheid moet zich op de grote vervuilers en gebruikers richten.

    De huishoudens moet men erbuiten houden.
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 25 januari 2019 13:50
    quote:

    rationeel schreef op 25 januari 2019 13:39:

    [...]Alles is goed als jij het maar niet hoeft te betalen?
    De VVD heeft een enorme blunder gemaakt met de kWiebus-plannen.
    Dit gaat Rutte de kop kosten.

    Het gaat erom om met zo weinig mogelijk geld en zo snel mogelijk zoveel mogelijk CO2-vermindering te bereiken en daarvoor moet je zijn bij de grote vervuilers of misschien zelfs bij de grote vervuilers in het buitenland.
  3. forum rang 6 Chiddix 25 januari 2019 15:02
    quote:

    izdp schreef op 25 januari 2019 12:58:

    Het is uiteraard opletten, maar misschien moeten we wel blij zijn dat dit soort bedrijven niet in ons land vestigen.
    Wel is het zo dat we zo alsnog veel van hun vervuiling over ons heen krijgen.
    De Belgen vinden het prima, dat Nederland de kar trekt maar ze stappen niet in de kar maar profiteren van de klimaatgekte van Nederland. De Boer(NVO/NCW) waarschuwde al voor een banenverlies van 50000. Je bent goed bezig als je concurrentiekracht wordt aangetast. Dat krijg je als je van de daken roept, we gaan de kar trekken in Europa. Waar een klein land groot in kan zijn.
  4. forum rang 10 voda 25 januari 2019 16:26
    Kosovo to go ahead with EUR 1.3 billion coal fired power plant

    Emerging Europe reported that Kosovo will go ahead with the construction of a 500MW coal-fired power plant, despite the World Bank, which favours renewable energy, withdrawing its support for the project last October. Prime Minister Ramush Haradinaj announced that the US power company ContourGlobal will contribute finance to the 1.3 billion euros project, considered the most important investment in the country over the last two decades.

    Mr Haradinaj said that “Financial and technical projects will be selected in February and construction of the New Kosova power plant will start within months. This investment will bring a boom in economic growth, expected to reach seven per cent annually.”

    ContourGlobal has already invested in Kosovo, in 2017, financing the so called Kosova e Re power plant, which will greatly improve the reliability of electricity supply and deliver environmentally cleaner energy.

    The prime minister added that “With the greatest economic growth in the region, the reduction of tax tariffs, substantial reforms in the rule of law and fiscal policy, as well as a law on strategic investments, Kosovo put itself on the map of attractive and safe countries for foreign investors.”

    Source : Emerging Europe
  5. forum rang 10 rationeel 25 januari 2019 16:29
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 25 januari 2019 13:50:

    [...]
    De VVD heeft een enorme blunder gemaakt met de kWiebus-plannen.
    Dit gaat Rutte de kop kosten.

    Het gaat erom om met zo weinig mogelijk geld en zo snel mogelijk zoveel mogelijk CO2-vermindering te bereiken en daarvoor moet je zijn bij de grote vervuilers of misschien zelfs bij de grote vervuilers in het buitenland.
    Jij vindt dat het daarom gaat. Anderen denken daar anders over. Een beetje genuanceerd denken kan geen kwaad, Ruitertje.
  6. forum rang 10 rationeel 25 januari 2019 16:43
    www.sypwynia.nl/

    CPB: kleurloze rekenmeesters

    ‘Fanatiek’ noemde Diederik Samsom zichzelf lang geleden. Hoe Ed Nijpels zichzelf zou willen beschrijven weet ik niet, maar daden spreken duidelijker dan woorden: hij was mede-verantwoordelijk voor de... failliete Scheringa-bank... en mocht daarna maar heel kort werken bij het ...pensioenfonds ABP... omdat... De Nederlandsche Bank... haar veto uitsprak over zijn benoeming. Nu is het voor de toekomst van Nederland cruciaal om te beoordelen of ...Samsom... zijn aangeboren... fanatisme... kan bedwingen en... Nijpels... heeft bijgestudeerd in... boekhouden en economie... Zij samen hebben immers het grote... klimaatplan... gepubliceerd wat nu ter beoordeling is opgestuurd naar de planbureaus, waarvan het Centraal Planbureau (CPB) de zwaarste stem heeft.
    In december 2018 bleek al dat Nederland diep is verdeeld.... De Telegraaf en Elsevier... Weekblad noemen het plan... naief...,... extreem... en veel te... duur...; aan de andere kant van het spectrum meldt dagblad... Trouw... dat veel lezers vinden dat hun krant voortaan advertenties voor vliegvakanties moet... weigeren vanwege de CO2...uitstoot. De... VVD... krijgt al spijt van haar steun in het regeerakkoord voor dit dure klimaatbeleid, maar misschien alleen voor de vorm en tot aan de ...verkiezingen... in maart en mei (zie column van Syp Wynia over Klaas Dijkhoff).
    We hebben dus het... CPB... nodig voor een ...eerlijke... analyse. Maar die zal... teleurstellen... Al ...vijf... jaar staat het CPB onder leiding van een ambtenaar van... Financiën... Ik las het meest recente rapport over het klimaatbeleid:.. veel cijfers...; ...weinig economische analyse... en... niets ...over de... twistpunten...
    Dit CPB-rapport over de hoofdlijnen van September 2018 (op basis van het regeerakkoord en nog ...zonder... de uitwerking van... Samsom en Nijpels...) stelt op p. 11 “Er zijn... meer wegen... naar de doelstellingen van het klimaatakkoord in... Parijs…De doelstellingen per... klimaattafel ...(Samsom en Nijpels) hebben daarbij een zekere... sturende... werking.” Kunnen de ambtenaren die zo schrijven ons nu de komende maanden voorlichten over de... echte dilemma’s...?

  7. forum rang 10 rationeel 25 januari 2019 16:46
    www.sypwynia.nl/

    Bijvoorbeeld:

    1. Bruinkool is 24 procent van de electriciteit in Duitsland. Moeten wij straks electriciteit kopen in Duitsland omdat Samsom en Nijpels weg willen van aardgas?
    2. Lachen de Chinezen ons uit omdat wij subsidie geven op invoer van elektrische auto’s, terwijl China zelf subsidie richt op research naar nieuwe, schone energie, bij voorbeeld uit waterstof?
    3. Is het wijs om te waarschuwen tegen vliegreizen, hoewel vliegtuigen slechts 2 procent vormen van de totale CO2 uitstoot? Is het misschien beter om geld te geven aan de Landbouwuniversiteit in Wageningen (erkend als nummer 1 in de wereld) voor meer research naar landbouw en veeteelt die het milieu minder belasten?

    Iedereen accepteert de wenselijkheid van schonere energie. Beleid kan dat op twee manieren bevorderen, door subsidies (elektrische auto’s) of door research (Wageningen voor landbouw en Delft, Eindhoven en Twente voor betere batterijen en energie uit waterstof). De vergelijking tussen die twee heel verschillende richtingen in het beleid moeten economen maken. Ik ben bang dat de ambtenaren van het CPB de durf missen en te veel aanschuiven bij de tafels van Samsom en Nijpels.
  8. forum rang 10 rationeel 25 januari 2019 16:48
    www.sypwynia.nl/

    Het CPB had meer moed onder de vorige directeur Coen Teulings, geen carrière-ambtenaar maar een gerenommeerd... economisch onderzoeker... Ik neem als voorbeeld het laatste grote jaarrapport van ...Teulings uit 2013... Dat heeft uitvoerige discussies van het faillissement van de bank... SNS Reaal..., van de... beste vorm voor overheidsgaranties voor banken..., van het... voor- en tegen... van verplichte ...quota... voor gehandicapten in het personeelsbestand, van de wens (en de noodzaak) van... ouderen ...om te blijven werken, en van de problemen van huishoudens met... hoge schulden...

    In 2018 had het grote jaarrapport (CEP) van de... huidige CPB-directeur... één extra pagina over het ...eigen risico... in de zorg, maar verder eigenlijk alleen ...voorspellingen... en... onwaarschijnlijk... gedetailleerde... grafieken en tabellen... van de... koopkracht... voor verschillende groepen in de bevolking. In 2017 was er ook al nauwelijks meer in het jaarrapport van het CPB dan... voorspellingen... en... “koopkrachtplaatjes”.... Eén enkele pagina ging in op problemen in de ...ouderenzorg..., maar zelfs daar was de nadruk meer op... achterhaalde prognoses... dan op het... beleid...
  9. forum rang 10 rationeel 25 januari 2019 17:04
    www.sypwynia.nl/

    Wat een verschil met de publicaties in Washington van het... Office for Management and Budget ...(OMB). Dat geeft... kosten-baten analyses... voor het Congres. Zo was het hier onder... CPB-oprichter... prof ...Jan Tinbergen..., en zo zou het weer ...moeten...

    Wat vindt het... CPB... van de mening van prof. ...William Nordhaus..., winnaar van de... Nobelprijs voor economie... voor zijn werk over ...klimaatbeleid... dat het Parijs-akkoord nu al onrealistisch is? Wat vindt het... CPB... van de risico’s dat Nederland te veel afwijkt van de buurlanden en... doelen... stelt waarvan we – als we eerlijk zijn – nu al weten dat een ...volgend kabinet ...er waarschijnlijk op terug moet komen? Wat vindt het... CPB... van... windmolens op zee... die twee tot drie keer zo... duur... zijn als windmolens op land en dus zware ...subsidies... vereisen die we ook kunnen aanwenden voor ...originele... research naar... schone energie...?

    Nederland heeft ...antwoorden... nodig, en wat Samsom en Nijpels hebben voortgebracht geeft die antwoorden niet. Hun rapport is een ...pleidooi ...– misschien een tikje... fanatiek... met Samsom en ...niet financieel-economisch doordacht... met Nijpels – voor een maximale inzet van allerlei ...subsidies... en ...verbodsbepalingen.... Het CPB moet met de... analyse... terug... naar de stijl ...van oprichter Tinbergen...: ...vrij...,... onvervaard... en ...niet bang... om te ...waarschuwen... wanneer beleid te ...duur... is of ...onmogelikj... voor ...Nederland... zo lang de buurlanden niet meedoen.

    Eduard J. Bomhoff is hoogleraar economie aan Monash University in Kuala Lumpur, Maleisië
  10. forum rang 10 voda 25 januari 2019 19:24
    Kabinet bracht zichzelf in problemen in Urgenda-zaak

    Het zelfbenoemde 'groenste kabinet ooit' kreeg vrijdag een harde tik op zijn vingers van de rekenmeesters van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) voor zijn klimaatbeleid. Drie klimaatdoelen voor 2020, drie keer een onvoldoende.

    Foto: Hollandse Hoogte

    Dat de energiebesparing achterblijft bij de doelstelling is vervelend. Hetzelfde geldt voor het aandeel duurzame energie dat te laag is. Maar vooral het bij lange na niet halen van het 'Urgenda-klimaatdoel' bezorgt het kabinet hoofdbrekens.

    Rechters bekrachtigden tot twee keer toe de eis van milieugroepering Urgenda dat het kabinet maatregelen moet nemen die de CO2-uitstoot in 2020 met minstens 25% terugdringen ten opzichte van ijkjaar 1990.

    Maar uit nieuwe berekeningen van het PBL blijkt dat het kabinet met de huidige plannen niet verder komt dan 21%. En dus zal het kabinet in krap twee jaar zo'n negen miljoen ton CO2 extra moeten besparen om het vonnis van de rechter na te leven. Ruim 5% van de totale Nederlandse broeikasemissie.

    Sluiten kolencentrales
    Maar hoe? Energiedeskundigen beamen dat dit een gigantische opgave wordt, die zonder ingrijpende maatregelen niet zal slagen. En dan is nog de vraag hoe realistisch deze opties zijn.

    Neem het versneld sluiten van de vijf kolencentrales, vaak genoemd als een van de efficiëntste maatregelen om snel veel megatonnen te besparen. GroenLinks pleitte er vrijdag opnieuw voor.

    'Maar los van de hoge vergoedingen die betaald moeten worden aan de exploitanten, moet er ook rekening worden gehouden met de leveringszekerheid van stroom en warmte aan burgers en de chemische industrie', zegt Hans van Cleef, energiespecialist bij ABN Amro. 'Die verplichtingen kunnen op zo'n korte termijn niet gestopt worden.'
    Gascentrales kunnen als alternatief dienen, erkent hij. 'Maar ook die stoten CO2 uit. Weliswaar minder dan kolencentrales, maar in de berekeningen moet daar rekening mee worden gehouden.'

    In theorie kan het kabinet nog voldoen aan het Urgenda-doel, stelt Van Cleef. 'Maar realistisch is het niet. De overheid had eerder moeten beginnen.'

    Politieke onwil
    Dat het kabinet nu in zo'n lastige positie verkeert, heeft het grotendeels aan zichzelf te wijten. Natuurlijk, de krachtige economische groei zorgt voor een hogere CO2-uitstoot. Maar sinds Urgenda in 2015 voor de eerste keer in het gelijk werd gesteld door de rechter, trof het kabinet nauwelijks extra maatregelen, bleek onlangs uit een reconstructie van NRC.

    Kort na het hoger beroep in oktober vorig jaar, toen Urgenda opnieuw won, zette het kabinet €500 mln extra opzij voor aanvullende klimaatmaatregelen. Een bedrag dat vermoedelijk bij lange na niet genoeg zal zijn om binnen twee jaar negen megaton CO2 extra te besparen.

    De vraag is dan ook of de regering nog echt gelooft in het halen van het Urgenda-doel. Premier Rutte zei op zijn wekelijkse persconferentie dat het kabinet 'het doel heeft om de klimaatdoelen van 2020 te halen'.

    Maar concrete maatregelen presenteert het kabinet pas in april, na de Provinciale Statenverkiezingen van 21 maart. En zo, voegde Rutte er aan toe, hierbij is draagvlak in de samenleving belangrijk, net als de 'politieke context'.

    Klimaatonenigheid
    Dat laatste was een, misschien onbedoelde maar subtiele verwijzing naar de spanningen in de coalitie over het klimaatbeleid. D66 en ChristenUnie vinden dat coalitiegenoten VVD en CDA te vaak op de rem trappen bij het sluiten van het klimaatakkoord, een pakket maatregelen dat de CO2-uitstoot op de lange termijn fors moet reduceren.

    D66 en ChristenUnie eisten vrijdag dan ook dat het kabinet 'alles op alles zet' om alsnog het Urgenda-doel te halen. Daarmee stookten zij het vuurtje in de coalitie nog wat verder op. Bij VVD en CDA was het daarentegen opvallend stil.

    fd.nl/economie-politiek/1286971/planb...
  11. forum rang 10 voda 25 januari 2019 19:33
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 25 januari 2019 17:35:

    Kolenoptie

    Volgens marktkenners zou centrale van Engie op de Maasvlakte een half miljard waard zijn.

    Kolenoptie

    Engies kolencentrale op de Maasvlakte staat te koop. Het gevaarte is omgeven door onzekerheid, maar één ding staat vast: het Franse moederbedrijf zal een daverend verlies lijden.

    Vier jaar geleden werd de centrale opgeleverd. Kosten: €1,5 mrd. Die investering verwachtte het bedrijf in een aantal decennia op zijn minst terug te verdienen.

    De kolencentrale die gebouwd is om dertig tot veertig jaar elektriciteit te maken — minstens tot 2045 — moet in 2030 dicht. De huidige waarde van de centrale is onbekend: die staat niet in jaarverslagen en Engie zwijgt er over.
    In de verslagen van 2015 en 2016 is geen afboeking op de kolencentrale te vinden, in 2017 werd zo'n €150 mln afgeboekt. Eind volgende maand komen de cijfers over 2018.

    Vrijdag bevestigde het Planbureau voor de Leefomgeving nog eens dat Nederland achterblijft bij de milieudoelstellingen. De CO2-uitstoot moet naar beneden. De politieke kniereflex, vooral vanuit de oppositie: kolencentrales sluiten! Zo snel mogelijk!

    Wat is dan de courante prijs voor een centrale? Persbureau Bloomberg had al de naam van een koper: Riverstone. Er zweeft een bedrag rond van €250 mln.
    Dat zou de prijs zijn voor de fonkelnieuwe kolencentrale op de Maasvlakte, twee oude installaties in Duitsland en een 50%-belang dat Engie heeft in een kolencentrale in de Willemshaven. Die laatste is ook splinternieuw.

    De €250 mln oogt als een fooi voor drieënhalve centrale. Alleen zijn kolen verworden tot vaag politiek spel. Sluiting in 2030? Zou zomaar 2024 kunnen worden. Ook in Duitsland klinkt de roep tot sluiting. Riverstone, of welke andere koper dan ook, zal hoe dan ook zijn investering er snel uit willen hebben. Dus: weinig betalen.

    Een kolencentrale zoals die in Rotterdam levert jaarlijks, volgens schattingen, een bruto bedrijfsresultaat op van zo'n €50 mln. Als hij daadwerkelijk tot 2030 open blijft, is kort door de bocht maximaal €500 mln een reële prijs. Gezien het troebele vooruitzicht is een forse korting vereist.

    Wat krijgt een koper? Een kolencentrale die mogelijk wordt omgebouwd tot biomassa-installatie. Of dat lukt, is een gok.

    Hoe langer de centrale open blijft, hoe meer inkomsten. Hoelang? Dat is ook een gok.

    En als de kolencentrale vóór 2030 dicht moet, kan er worden onderhandeld met, of geprocedeerd tegen, de Nederlandse Staat. Over de compensatie voor de onteigening.

    Daarmee is de kolencentrale eigenlijk een optie. Weinig betalen, in de hoop op A — lang open blijven, en B — hoge compensatie van de overheid. Volgens de meeste marktkenners zou de centrale een half miljard waard zijn. In theorie dan.
    Het is zeer de vraag of dat er voor wordt betaald. Eén ding is zeker: Engie gaat er fors op toeleggen.

    Reageren? Bartjens@fd.nl

    fd.nl/ondernemen/1287100/kolenoptie
  12. forum rang 10 rationeel 25 januari 2019 19:43
    Het wordt steeds gekker een kind van 10 jaar die "demonstreert" om iets aan het klimaat te doen, met een trotse moeder naast zich en een burgemeester die het ook erg mooi vindt. Een vandaag.
    Het lijkt mij tijd voor de kinderbescherming om eens in te gaan grijpen.

    Ouders die hun kind misbruiken kun je dat wel noemen.

  13. forum rang 10 voda 25 januari 2019 19:55
    Economen roepen op tot nationale CO2-heffing

    Vijftig Nederlandse economen roepen op tot invoering van een nationale CO2-belasting voor de industrie. Dat schrijven ze vandaag in een open brief in NRC Handelsblad. Daarmee steunen de economen, onder wie Rick van der Ploeg, Sweder van Wijnbergen, Steven Brakman en Lans Bovenberg, de recent ingediende initiatiefwet van GroenLinks voor zo’n nationale heffing.

    De economen zijn teleurgesteld in het eind december gepresenteerde ontwerp-klimaatakkoord, dat volgens hen leidt tot ‘nodeloos hoge kosten’ en een ‘gerede kans’ dat de gestelde doelen niet worden gehaald. ‘Dit ondergraaft het draagvlak voor de energietransitie’, schrijven ze.

    De industrie blijft volgens de briefschrijvers ‘buiten schot’, waardoor Nederland zich economisch kwetsbaar maakt.

    Tata Steel in IJmuidenFoto: Hollandse Hoogte

    Andere Europese landen slagen er volgens de economen de laatste jaren beter in de emissie-intensiteit verder te verlagen.

    Tijdspad
    Een nationale CO2-belasting is volgens hen een ‘eenvoudige, bewezen effectief en doelmatige maatregel waar Nederland zelf een start mee kan maken’. Als de CO2-prijs gelijk is voor alle sectoren, worden emissiereducties zo goedkoop mogelijk gerealiseerd, verwachten de economen.

    Ze stellen voor om de belasting te beginnen met €50 per ton CO2. Vervolgens moet dat bedrag elk jaar stijgen met 2% à 5% per jaar. ‘Door dit tijdspad aan te kondigen, weet het bedrijfsleven waar het aan toe is.'

    Niet wachten op doorrekening PBL
    De opbrengst van de koolstofheffing kan volgens de economen voor een beperkt deel worden gebruikt voor lastenverlichting voor bedrijven die het grootste gevaar lopen dat buitenlandse concurrentie anders hun productie overnemen.
    Een deel van de opbrengst kan ook worden aangewend in de vorm van subsidies voor onderzoek naar- en toepassing van -schone technologie.

    ‘Door dit tijdspad aan te kondigen, weet het bedrijfsleven waar het aan toe is.'’

    De oproep van de economen komt voordat het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) de doorrekening van het ontwerp-klimaatakkoord heeft afgerond. Het PBL publiceert op 13 maart, een week voor de Statenverkiezingen, de uitkomst van die doorrekening.

    Europees emissiehandelssysteem
    Vanuit de industrie klonk felle kritiek op het voorstel van GroenLinks voor een nationale heffing. Hans de Boer, voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW, vindt dat hiervoor moet worden samengewerkt met andere Europese landen. Dat gebeurt nu al via het emissiehandelssysteem. Daarvan zeggen de economen dat die prijs veel te laag is, sterk schommelt en daardoor onvoldoende aanzet tot het terugdringen van de CO2-uitstoot.

    DNB-rapport
    Ze wijzen ook op recent onderzoek van De Nederlandsche Bank. ‘Die concludeerde onlangs dat een belasting op CO2-uitstoot van €50 per ton geen ernstige gevolgen heeft voor de concurrentiepositie van Nederland’, schrijven de economen. DNB schrijft in het rapport dat ‘voor de economie als geheel […] een verhoging van de belasting op uitstoot met €50 per ton geen grote gevolgen [heeft]’, maar ook dat in een aantal uitstootintensieve bedrijfstakken een significante verslechtering van de internationale concurrentiepositie’ zal optreden door zo'n heffing, aldus DNB.

    De economen denken dat samenwerking met een internationale ‘coalition of the willing’ en het terugsluizen van de opbrengst van de CO2-heffing beantwoorden aan de zorgen over de concurrentiepositie van Nederland.

    fd.nl/economie-politiek/1287079/econo...
  14. [verwijderd] 25 januari 2019 20:34
    quote:

    voda schreef op 25 januari 2019 19:55:

    Economen roepen op tot nationale CO2-heffing

    Vijftig Nederlandse economen roepen op tot invoering van een nationale CO2-belasting voor de industrie. Dat schrijven ze vandaag in een open brief in NRC Handelsblad. Daarmee steunen de economen, onder wie Rick van der Ploeg, Sweder van Wijnbergen, Steven Brakman en Lans Bovenberg, de recent ingediende initiatiefwet van GroenLinks voor zo’n nationale heffing.
    Rick van der Ploeg was eerder fel tegen ivm banenverlies omdat industrieën gaan verhuizen naar andere landen, staat elders hier in de thread. Hij publiceerde het 'tegen'-artikel in het AD of Telegraaf dacht ik.

    Met dat soort politieke wendingen gaan ook academen veel vertrouwen bij het volk verliezen.
  15. forum rang 6 Ronald Engels 26 januari 2019 01:17
    Voda en Forumleden,

    Bij mijn beste weten heeft deze Engie/Electrabel centrale op de Maasvlakte bij Oostvoorne van 733 MWuur electrische kapaciteit sinds de opening in 2015 nooit gedraaid en nooit elektriciteit geproduceerd.

    Een hoge ambtenaar van onze regering heeft bij de opening in 2015 van deze "ALLERSCHOONSTE KOLENCENTRALE VAN DE WERELD",toen door overhandigen van een regeringsdocument, beslist in opdracht van onze toenmalige regering dat deze "ultra-moderne en allerschoonste kolencentrale van de wereld" nooit in bedrijf zou gaan.

    Ik heb deze informatie van het management Engie Centrale en hun ingenieurs zelf, vorig jaar zomer 2018 in Oostvoorne (centrale was uit bedrijf en had nog nooit gedraaid!) tijdens gesprekken met hen over het installeren van Molten Carbonate Fuel Cells van FuelCell Energy Inc. in hun rookgassen uitstoot kanaal, voor 90 % van alle geproduceerde CO2 afvang, met daardoor productie grote hoeveelheden waterstof via deze MCFC`s 90 % CO2 afvang en tevens door gebruik MCFC`s voor CO2 afvang, sterke verhoging electrische kapaciteit van deze Centrale van 733 MWuur naar 1330 MWuur electrische kapaciteit en tevens daardoor verhoging electrisch en warmte rendement van deze centrale naar ruwweg 85 % van 50 % en dit voor een MWuur kostprijs van slechts 55 euro/MWuur voor iedere additionele MWuur, normale MWuur kolencentrales kostprijs is slechts 35 à 45 euro/MWuur.

    Dit management Engie/Electrabel was en is met zekerheid zeer politiek correct en kwam ook aarzelend/schuchter over en danst vol naar de pijpen van onze dictatoriale Overheid, die zijn burgers onnodig op enorme kosten jaagt.

    Ter informatie: alle ingenieurs van deze Engie/Electrabel Centrale lagen aan mijn lippen en waren enorm geintereseerd in de principes van Molten Carbonate Fuel Cells en begrepen dit met zekerheid heel goed en hebben alle informatie over MCFC`s Fuelcell Energy Inc., enzv., duidelijk genoteerd.

    Echter er is nooit actie en kontakt meer geweest daarna, volgens mij ook niet met FuelCell Energy Inc.

    Dit management is helaas politiek correct, en bang om de discussie met onze dictatoriale groene overheid/politici aan te gaan.

    Ditzelfde geld voor alle nederlandse bedrijven, ook Shell, Unilever, Centrales, Chemische bedrijven, enzv., iedereen past zich puur gedwongen aan en danst naar de pijpen van onze trieste bewust slecht geinformeerde Overheid.

    Onze Overheid, onze groene Elite is dictatoriaal de baas en vrijheid van meningsuiting bestaat niet meer in Nederland en er is helaas veel bedrog en manipulatie, waar tegen niet te vechten is door alle burgers.

    Toch: beste Forumleden / beste burgers / bedrijven nederland blijf protesteren, verdedig Uw belangen, en laat U niet intimideren en manipuleren door onze dictatoriale bewust zeer slecht geinformeerde en onbegrijpelijke zeer chaotische Overheid.

    M.v.g.
  16. Teti 26 januari 2019 01:36
    quote:

    rationeel schreef op 25 januari 2019 19:43:

    Het wordt steeds gekker een kind van 10 jaar die "demonstreert" om iets aan het klimaat te doen, met een trotse moeder naast zich en een burgemeester die het ook erg mooi vindt. Een vandaag.
    Het lijkt mij tijd voor de kinderbescherming om eens in te gaan grijpen.

    Ouders die hun kind misbruiken kun je dat wel noemen.

    Tenenkrommend dat filmpje.
    Het laat zien hoezeer onze jeugd is vergiftigd en gehersenspoeld door het linkse onderwijs en hun klimaatideologie.
    Gisteren ook nog de demonstraties gezien in Brussel en straks begin februari in Nederland.
    Deze kinderen zijn doodsbang gemaakt door de apocalyptische sprookjes van de klimaatkerk en zien het einde van de wereld naderen en zijn bang voor hun toekomst.
    Mijn god in wat voor land leven we tegenwoordig?......
38.988 Posts
Pagina: «« 1 ... 94 95 96 97 98 ... 1950 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 887,44 +0,99%
EUR/USD 1,0762 +0,34%
FTSE 100 8.213,49 +0,51%
Germany40^ 18.017,10 +0,67%
Gold spot 2.301,75 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.156,33 +1,99%

Stijgers

Umicore
+6,53%
IBA
+4,89%
SYENSQO
+4,27%
Proximus
+3,65%
Barco
+3,53%

Dalers

bpost
-5,07%
Aperam
-4,56%
Ontex
-2,47%
Kinepolis
-2,08%
Galapagos
-1,32%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links