Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Eindejaarsrally komt er aan

35 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. bijna 1 december 2004 22:18
    Lang is hier gedebatteerd of er toch nog van een eindejaarsrally sprake zou kunnen zijn daar de beurzen zich landerig bewogen en er onvoldoende factoren aanwezig waren om zo'n rally in gang te zetten.
    Ik meen dat hier vandaag drastisch verandering is gekomen.
    Immers, vanmiddag kwamen in de VS macrocijfers uit die wezen in de richting van voortgaande economische groei aldaar.
    Deze cijfers werden deze avond sterk bevestigd door het uitgekomen beige book waaruit bleek dat de amerikaanse economie met kracht vooruit vaart.
    Als klap op de vuurpijl werd het idee van veel beleggers, als zou de olieprijs weer verder stijgen naar recordhoogten, volledig aan flareden gescheurd.
    Zelden zagen we zo'n forse prijsdaling van olie als deze avond.
    En dat aan de vooravond van de winter.
    Wetend dat er een stuwmeer aan liquiditeiten aan de zijlijn geparkeerd staat, dat de stemming op de beurzen ronduit goed is, dat velen nog aarzelden om in te stappen dat december een van de beste beleggingsmaanden van het jaar is en dat de europese beurzen als koopwaardig bestempeld
    mogen worden kan het bijna niet anders of we krijgen deze maande te maken met een echte ouderwetse eindejaarsrally.
    Laat hem maar komen, we gaan er voor.

    groeten stier
  2. [verwijderd] 1 december 2004 22:43
    Stier,

    Ik geloof dat je hier wel eens gelijk in kan krijgen. De Yanks gaan de indices hoger zetten, al zal de dollar m.i. wel flink meestijgen.

    Ik kan me alleen slecht voorstellen dat de olievoorraden ineens zoveel zijn toegenomen. Manipulatie???, je kan er in ieder geval je voordeel mee doen.

    Ik zou met, heel veel inslaan, wel ff wachten totdat de weerstanden (daar zijn namelijk voor beurzen/aandelen bij terechtgekomen) zijn doorbroken). Ik gok morgen nog ff op een lichte stijging bij opening, gevolgd door een daling richting uitbraak niveau. Met kort lopende puts kan je daar best wel wat mee verdienen.

    Hierna zal ik kijken wat een goed punt is voor calls. Hierbij denk ik aan financiele waarden (ondergewaardeerd), voeding (ondergewaardeerd), media & tech (overgewaardeerd, maar bij een rally zullen deze hard stijgen, en als laatste de uitgevers sector.

    gr, en succes de komende maanden. Persoonlijk denk ik wel dat we geen duurzame rally krijgen maar meer een gemanipuleerde kattesprong die medio februari dit jaar ten einde zal lopen.

    De paniekbarometer van Wall Street (VIX) staat al heel laag en zal bij een nieuwe rally nog lager gaan, zelf extreem laag, wat (meestal) het einde van een bull trend aanduid. Daarom ligt een stevige correctie na deze rally voor de hand.

    gr

    Stef(bear) ff bull
  3. [verwijderd] 1 december 2004 23:42
    Stier ziet weer een 'heuse eindejaarsrally', net als eind november 2002. AEX stond toen op 357 en kwam niet verder dan een intra-day high van 370 om vervolgens aan een echte eindejaarscrash te beginnen.
    AEX daalde van 370 begin december 2002 naar 322 eind december om vervolgens verder te dalen naar 218 in maart 2003 oftewel een daling met 41%.

    www.iex.nl/forum/thread.asp?Message=4...
  4. [verwijderd] 1 december 2004 23:58
    quote:

    fes schreef:

    Te beginnen in de primaire sector!

    De opbouw van een economie begint op de bodem.

    Met staal hogerop!

    :-)
    gr.fes

    fes dat beweer ik ook al zolang en zo is het maar net . in de staal industrie word weer geinvesteerd en daar zal ook het vervoer en de havens van mee genieten.
    wat te denken van al die medewerkers die eindelijk weer eens een bonus gaan ontvangen dit jaar, wat weer uitgeven gaat worden aan andere dingen.
    wat te denken van de aandeelhouders van deze bedrijven die best wat gaan verzilveren en hun vrouwtje mee uit nemen naar een horeca gelegenheid en zich een nieuwe pc of auto aan gaan schaffen.
    begint bij het begin , en het begin is er al lang , zoals ik al vaker heb gepost.
    jammer voor de doomdenkers en putters.
    gr. boomer
  5. [verwijderd] 1 december 2004 23:59
    hoi stier

    redelijk veel zal afhangen morgen nabeurs wat intel zegt
    bij redelijk nieuws al up denk ik, maar bij redelijk goed nieuws vrijdag boven de 350.

    kan ook tegenvallen natuurlijk ( morgen ook werkgel. cijfers).
    en volgende week de week van winstwaarschuwingen. dan kunnen we bij negatief nieuws weer onder de 330 staan.

    maar ook dan zal het denk ik toch weer up gaan. de indices zullen en moeten hoger worden gezet dan op 1 januari.

    en bij een evt nieuwjaars rally, dan maar zo rond de 20e januari in de puts

    hoe het ook zij
    succes
    six
  6. [verwijderd] 2 december 2004 02:02
    quote:

    robbedouche2 schreef:

    ... en de dollar ZAKTE na sluitingstijd van Wall Street met een halve cent in een steile curve t.o.v. de Euro.... vanwege die sterke, expanderende economie van de US ???
    Wie kan dat uitleggen?
    Omdat er een eindejaarsrally moet komen, de rest doet er niet toe.

    Na de eindejaarsrally natuurlijk de nieuwjaarsrally want dat is ook traditie.

    Na de nieuwjaarsrally starten we gelijk met de januari rally want eind januari hoort de beurs hoger te staan dan begin januari.

    Hierna gaan we direct voor een vroege voorjaarsrally deze voorjaarsrally wordt extended gemaakt. Een voorjaarsrally is ook traditie.

    Met een korte pauze kunnen we beginnen aan de zomerrally met als hoogte punt de campingrally.

    Omhoog, omhoog en recht zo die gaat.

    Mvgr
    Switch



  7. [verwijderd] 2 december 2004 10:11
    Een aantal GURU beren hebben het reeds gehad over een mogelijk sterke stijging voor de grote verwachte crash. Ze zou het gevolg zijn van shortsqeeuze.
    Het heeft er m.i. ook veel van weg, de handel is betrekkelijk dun;op de dag worden hoge omzetten afgewisseld met stille periodes met lage omzetten. Die stille momenten zijn het verradelijkst.
    Alle slechte ontwikkelingen worden gewoon door beleggers naast zich neergelegd en ieder sprankje hoop wordt aangegrepen om de beurs te laten stijgen. De dollar laat een steeds duidelijkere verzwakking zien en we moeten blijkbaar ook wennen aan een structureel hogere olieprijs. De schuldenberg neemt toe en het vertrouwen in de USA als debiteur neemt af(niemand zal dat hardop zeggen, maar de meesten bouwen hun dollarbelangen stilletjes af!) Er wordt een rookgordijn opgetrokken dmv misleidende macrocijfers en om het hardst geroepen dat de economie zal meevallen,outperformen of wat dan ook.
    Beer of niet, bij een mega crash zullen uiteindelijk weinig winnaars uit de strijd komen. Puthouders halen mogelijk wat terug van eerdere verliezen, maar zullen op andere wijze schade oplopen(huizen,dalende werkgelegenheid etc.) Stieren verliezen hun opgebouwde winsten,wellicht zullen ze eerst aan 'bere-neigingen'(puts kopen) moeten toegeven willen ze hun winst behouden,danwel uitbouwen...

    Ik verwacht dus een grote shortsqeeuze(mogelijk ook kortstondig op de dollar) en vervolgens kan het grote domino effect beginnen van beursellende(de werkelijke economie kan je niet eeuwig verhullen)
    Misschien kan een omvallen van een Fannie of Freddie een aanzet zijn.

    ivet
  8. [verwijderd] 2 december 2004 10:42
    quote:

    !@#$!@! schreef:

    een short-squeeze terwijl de beurzen al een jaar zijwaarts bewegen, na een jaar van stijging. Je geloof het zelf ?
    Getuige de vele beren en beleggers die negatief zijn op de beurzen, denk ik dat er best een aanzienlijke shortpositie zal bestaan;niet alleen letterlijk short(verkochte aandelen,die niet feitelijk in bezit zijn) ,maar ook id puts en futures.
    M.n. op de dollar zijn er grote shortposities.

    Vnl in aandelen die naar de algemene mening te hoog zijn gewaardeerd is te constateren dat die alles behalve omlaag willen(Google bijv.)
    De belangen omhoog zijn vele malen groter dan omlaag, niet alleen voor beleggers als leuk rendement op hun vermogen, maar ook pensioenfondsen,banken,verzekeraars,huizenmarkt,de overheden hebben daar hun belangen in.
    Naar mijn mening heeft dat een beperkte houdbaarheidsdatum. Denk niet dat mijn belangen liggen in misere en ellende(zit niet in wapenindustrie o.i.d.)

    mvg ivet ((kortom ;ja ,ik geloof het zelf)
  9. [verwijderd] 11 december 2004 23:02
    quote:

    stier schreef:

    Lang is hier gedebatteerd of er toch nog van een eindejaarsrally sprake zou kunnen zijn... daar de beurzen zich landerig bewogen en er onvoldoende factoren aanwezig waren om zo'n rally in gang te zetten.
    Ik meen dat hier vandaag drastisch verandering is gekomen.
    Immers, vanmiddag kwamen in de VS macrocijfers uit die wezen in de richting van voortgaande economische groei aldaar. [...]

    Als klap op de vuurpijl werd het idee van veel beleggers, als zou de olieprijs weer verder stijgen naar recordhoogten, volledig aan flareden gescheurd.
    Zelden zagen we zo'n forse prijsdaling van olie als deze avond.
    En dat aan de vooravond van de winter.

    [...] het [kan] bijna niet anders of we krijgen deze maande te maken met een echte ouderwetse eindejaarsrally.
    Laat hem maar komen, we gaan er voor.
    Hmmm, zelfs met een flink verder gedaalde olieprijs en OOK nog eens een sterkere dollar, is er nog steeds weinig te bespeuren van een eindejaarsrally.

    Sterker nog: sinds deze posting (dd 1 december) tot nu zijn S&P500, Dow, Nasdaq en AEX alle gedaald!

    Maar ja, stier schrijft zijn jubelende postings wel vaker net rond een top.
  10. [verwijderd] 13 december 2004 08:34
    quote:

    jjo schreef:

    [quote=stier]
    Lang is hier gedebatteerd of er toch nog van een eindejaarsrally sprake zou kunnen zijn... daar de beurzen zich landerig bewogen en er onvoldoende factoren aanwezig waren om zo'n rally in gang te zetten.
    Ik meen dat hier vandaag drastisch verandering is gekomen.
    Immers, vanmiddag kwamen in de VS macrocijfers uit die wezen in de richting van voortgaande economische groei aldaar. [...]

    Als klap op de vuurpijl werd het idee van veel beleggers, als zou de olieprijs weer verder stijgen naar recordhoogten, volledig aan flareden gescheurd.
    Zelden zagen we zo'n forse prijsdaling van olie als deze avond.
    En dat aan de vooravond van de winter.

    [...] het [kan] bijna niet anders of we krijgen deze maande te maken met een echte ouderwetse eindejaarsrally.
    Laat hem maar komen, we gaan er voor.
    [/quote]

    Hmmm, zelfs met een flink verder gedaalde olieprijs en OOK nog eens een sterkere dollar, is er nog steeds weinig te bespeuren van een eindejaarsrally.

    Sterker nog: sinds deze posting (dd 1 december) tot nu zijn S&P500, Dow, Nasdaq en AEX alle gedaald!

    Maar ja, stier schrijft zijn jubelende postings wel vaker net rond een top.

    Als je het mij vraagt vertoon je door het voortdurend aanhalen van oude postings van stier nogal obsessief gedrag... als neutrale bezoeker vind ik het iig vrij irritant.
    Van het gros van de forumbezoekers zijn oude postings naar boven te toveren met foutieve voorspellingen en inzichten, wat is de meerwaarde of zin hiervan ?
35 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 915,51 -0,06%
EUR/USD 1,0886 +0,26%
FTSE 100 8.293,71 -0,29%
Germany40^ 18.780,30 +0,03%
Gold spot 2.345,16 -0,25%
NY-Nasdaq Composite 16.920,79 +1,10%

Stijgers

Aedifica
+1,85%
Econoc...
+1,44%
D'IETE...
+1,28%
IBA
+1,00%
WDP
+0,98%

Dalers

Retail...
-3,21%
KBC Groep
-1,41%
arGEN-X
-1,14%
Recticel
-1,13%
Solvay
-0,96%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links