Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dagafsluiting van de AEX, en andere beurzen.

5.135 Posts
Pagina: «« 1 ... 113 114 115 116 117 ... 257 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 12 november 2018 17:59
    Damrak sluit in het rood

    (ABM FN-Dow Jones) Het Damrak is maandag met verlies aan de nieuwe handelsweek begonnen. De AEX eindigde 0,7 procent in de min op 526,10 punten. De stemming was aanvankelijk positief, maar na een lagere opening van Wall Street zakte het Damrak steeds verder weg. De AEX werd nog enigszins op de been gehouden door een koersstijging van zwaargewicht Royal Dutch Shell.

    "Het zag er vanmorgen goed uit, maar dat veranderde in de loop van de middag", stelde vermogensbeheerder André van Eerden van Aberfeld Asset Management. "Dat had te maken met Wall Street, waar een toeleverancier van Apple de de winstverwachtingen significant naar beneden bijstelde. Hierdoor ligt de techsector in de VS en in Europa er slecht bij. De vraag naar chips neemt af en iPhones gaan vaak lang mee. In reactie gaat Apple niet meer het aantal verkochte iPhones rapporteren, maar de omzet. De prijs van de telefoons wordt verhoogd. Ze gaan zo spelen met de prijselasticiteit van de iPhones. De chipmarkt is heel cyclisch. Het is nu negatief, maar na verloop van tijd kan de markt weer groei laten zien", meent Van Eerden.

    Ook Italië was vandaag weer in het nieuws. De Italiaanse premier Matteo Salvini dreigt de begroting voor de EU te blokkeren zolang er geen oplossing komt voor het vluchtelingenprobleem. Ook lijkt de Italiaanse regering niet van plan om de begroting aan te passen, nadat het plan met een onvoldoende was teruggestuurd door de Europese Commissie, zei valuta-analist Stefan Koopman van Rabobank.

    De euro/dollar noteerde maandag op 1,1249. Bij het begin van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1331, en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1364 op de borden.

    De olieprijzen stegen tot 1,4 procent. De Omaanse olieminister Mohammed bin Hamad al-Rumhi zei zondag dat oliekartel OPEC volgende maand in Wenen vermoedelijk akkoord zal gaan met een verlaging van de olieproductie.

    "Of deze uitspraken ook blijvend effect hebben, of dat de OPEC daadwerkelijk de productie zal moeten terugschroeven om de olieprijs te stabiliseren, zal de komende week moeten blijken. De hogere olieprijs van vandaag lijkt namelijk nog niet echt veel te doen om het negatieve sentiment te doorbreken", aldus marktanalisten van online broker Lynx.

    Er waren maandag geen richtinggevende macro-economische cijfers.

    Stijgers en dalers

    Onder de hoofdfondsen won indexzwaargewicht Royal Dutch Shell 0,4 procent, naar aanleiding van het opveren van de olieprijs.

    Galapagos moest daarentegen 4,4 procent inleveren, terwijl Altice Europe 4,2 procent verloor. "Dit zijn twee heel volatiele fondsen, waarin speculanten actief zijn", stelde vermogensbeheerder Van Eerden.

    Als gevolg van het slechte sentiment rond de techfondsen verloor ASML 2,2 procent en ASMI, genoteerd in de Midkap, zelfs 4,3 procent. Sectorgenoot Besi werd 3,7 procent goedkoper.

    In de AMX steeg TomTom 1,4 procent. In ieder geval CVC Capital Partners, Cinven en Silver Lake hebben een bod uitgebracht op heel TomTom. Dit schreef TMT Finance vrijdagmiddag op basis van bronnen. Het aandeel klom toen al 2,5 procent, vlak voor het slot. Momenteel onderzoekt TomTom samen met Barclays een eventuele verkoop van de divisie Telematics, wat volgens verschillende analisten wel eens meer dan een miljard euro kan opleveren.

    BAM was in de Midkap koploper met een winst van 2,2 procent, terwijl bij de kleinere fondsen Heijmans 1,5 procent verloor. Een consortium van BAM, Heijmans en TBI heeft zich teruggetrokken uit de aanbesteding voor de verlenging van de A15 bij Nijmegen, bekend onder de naam ViA15.

    Accell Group leverde 2,9 procent in. De Vereniging van Effectenbezitters heeft afgelopen vrijdag om opheldering gevraagd bij de fietsenproducent over de verschillende versies van jaarrekeningen die het bedrijf in omloop heeft gebracht

    Het lokaal genoteerde Euronext verloor 0,6 procent. De omzet steeg het afgelopen kwartaal op jaarbasis met 17 procent, van 129 miljoen tot 151 miljoen euro, door de consolidatie van Euronext Dublin en valutaplatform FastMatch en een hogere marge op transacties. De invoering van een nieuwe boekhoudstandaard IFRS 15 droeg ruim 4 miljoen euro bij. De nettowinst steeg met krap 32 procent tot 50,5 miljoen euro.

    De omzet van Euronext in het derde kwartaal was wel iets lager dan verwacht, afgezien van de nieuwe verslagregels IFRS 15, maar dit werd goedgemaakt door de sterke kostenbesparingen. Dat stelde ING in een reactie op de resultaten.

    Het aandeel Value8 steeg 7,1 procent. Aandeelhouders van Value8 kunnen een speciaal dividend van 1,05 euro per aandeel tegemoet zien. De doelstelling van de investeringsmaatschappij is daarnaast om in de komende 18 maanden één of twee overnames van bedrijven in het '10 miljoen euro plus segment' te realiseren.

    Tussenstanden Wall Street

    De Amerikaanse beurzen stonden bij het slot van het Damrak in het rood. De toonaangevende S&P index noteerde 1,5 procent lager.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  2. forum rang 10 voda 12 november 2018 19:28
    Europese beurzen lager gesloten

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn maandag lager gesloten.

    De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 1,0 procent tot 362,03 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 1,8 procent op 11.325,44 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,9 procent op 5.059,09 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,7 procent lager op 7.053,08 punten.

    Bij een gebrek aan macro-publicaties domineerden maandag in Europa Italië en het Verenigd Koninkrijk. Beleggers richtten hun focus maandag op Italië, aangezien de populistische regering naar verwachting dinsdag zijn nieuwe begroting zal voorleggen aan de Europese Unie, nadat deze vorige maand werd afgewezen.

    "De vraag is: zullen ze toegeven of niet", zei strateeg Philippe Gijsels van BNP Paribas Fortis. "Het gaat erom wie er het eerst met z'n ogen knippert. Het resultaat is heel belangrijk voor de Europese aandelenmarkten".

    Daarnaast domineerde de Brexit, na berichten dat de Britse premier Theresa May een akkoord bereikt zou hebben over een zogeheten douane-unie, waardoor een harde grens in Noord-Ierland wordt voorkomen. De onderhandelaar namens de Europese Unie zei maandag volgens de Britse zakenkracht Financial Times dat de tekst voor het Brexit-verdrag bijna af is. De vraag is volgens diplomaten nu of ook het kabinet van de Britse premier Theresa May zich achter de verdragstekst kan scharen, schreef de krant.

    De olieprijs herwon een deel van de recente verliezen, nadat Saoedi-Arabië aankondigde de olieproductie in december te zullen verlagen. De olieprijs steeg ruim 1,0 procent.

    De euro/dollar noteerde op 1,1249. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1252 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1336 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    SAP was een sterke daler met een verlies van 4,7 procent. Het Duitse softwarebedrijf kondigde de overname aan van Qualtrics voor 8 miljard dollar. Qualtrics stond op het punt een beursgang te maken en ging uit van een waardering van 5 miljard dollar. Er was enorme belangstelling voor de beursgang, aldus de topman van Qualtrics.

    Energiefondsen klommen, geholpen door de stijgende olieprijs. ENI won 0,2 procent en Shell steeg 0,3 procent.

    In Londen won BP 0,8 procent, terwijl Anglo American 0,5 procent verloor.

    In Brussel ging zinksmelter Nyrstar onderuit na een vernietigend rapport van ABN AMRO, dat geen cent meer voor het aandeel geeft. De analisten riepen beleggers op het zinkende schip te verlaten. Het bedrijf heeft financiële problemen en staat onder druk omdat zijn Australische lood- en zinksmelterij de volksgezondheid zou bedreigen. Het aandeel kelderde bijna 50 procent.

    Italiaanse zwaargewichten zoals de bank Intesa Sanpaolo en Enel stonden onder druk. Intesa Sanpaolo verloor 2,3 procent, terwijl Enel 0,5 procent daalde.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 1,6 procent lager op 2.735,65 punten. De Dow Jones index daalde 1,7 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 2,8 procent in het rood.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. forum rang 10 voda 13 november 2018 17:51
    Fietsenmaker Accell straalt op Damrak

    Gepubliceerd op 13 nov 2018 om 17:47 | Views: 0

    Accell 17:29
    18,98 +3,82 (+25,20%)

    AEX 17:48
    529,61 +3,51 (+0,67%)

    AMSTERDAM (AFN) - Fietsenbedrijf Accell maakte dinsdag een grote koerssprong op de beurs in Amsterdam, na een gedeeltelijk bod van Pon op de onderneming. Verder ging de aandacht van beleggers uit naar de brexit-perikelen en de Italiaanse begrotingsplannen. De Europese aandelenbeurzen gingen met winsten de handel uit.

    De AEX-index op Beursplein 5 sloot 0,7 procent hoger op 529,61 punten. De MidKap steeg 0,6 procent tot 733,02 punten. Parijs en Frankfurt klommen tot 1,3 procent. De graadmeter in Londen eindigde verder vlak en de beurs in Milaan noteerde een plus van 0,9 procent. De Italiaanse regering heeft tot middernacht om een herziene begroting in Brussel in te leveren.

    Accell kreeg er bij de kleinere bedrijven ruim 25 procent aan beurswaarde bij. Handelshuis Pon, dat eerder poogde de fietsenfabrikant in zijn geheel in te lijven, mikt nu op een belang van maximaal 20 procent. Pon is onder meer eigenaar van fietsenmerk Gazelle. Biedprijs op de aandelen Accell is 19 euro per stuk. Dat is fors minder dan de ruim 30 euro per aandeel die Pon eerder wilde neertellen voor heel Accell. Het bestuur van Accell gaat praten met Pon.
  4. forum rang 10 voda 13 november 2018 17:55
    Accell smaakmaker op groen Damrak

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is dinsdag met winst gesloten. De AEX index steeg 0,7 procent tot 529,61 punten, terwijl de AMX een winst van 0,6 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 0,9 procent.

    In heel Europa herstelden de beurzen van de verliezen een dag eerder, toen ingegeven door onder andere vanwege de lagere olieprijs, zorgen over de Italiaanse begroting en de voortslepende Brexit-onderhandelingen.

    "De [hogere] opening was een meevaller", zei beleggingsadviseur Rein Schutte van Boer & Olij dan ook. "Met name vanwege het fors lagere slot op Wall Street maandagavond", voegde hij toe. Volgens hem leidde met name de hervatting van de handelsbesprekingen tussen Washington en Beijing tot hoop in de markt. "Het enige wat roet in het eten gooit is de lagere olieprijs", aldus Schutte. De vermogensbeheerder merkte tevens op dat de druk op de techsector, zoals maandag het geval was in de VS, aan het Damrak voorbij is gegaan.

    Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek bleek dat de Nederlandse detailhandel in september op jaarbasis 1,7 procent meer heeft omgezet, en in Duitsland bleek de inflatie, zoals voorzien, gestegen naar 2,5 procent. Uit Duitsland kwam verder de belangrijke vertrouwensindex van het ZEW over november naar buiten. De verwachtingsindex bleek licht te zijn opgelopen.

    De Britse werkloosheid liep wat op naar 4,1 procent.

    Olie noteerde dinsdag tot 4,0 procent lager, waarmee de olieprijs de neerwaartse trend voortzette, na een korte opleving maandag, in reactie op de aankondiging van Saoedi Arabië zondag dat het koninkrijk zijn export eenzijdig zal verlagen, nadat een bredere OPEC-alliantie debatteerde over, maar niet instemde met, een collectieve productiebeperking.

    De euro/dollar noteerde op 1,1282. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1231 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1219 op de borden.

    Stijgers en dalers

    In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 20 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door ASML met een winst van 2,9 procent, gevolgd door Ahold Delhaize met een winst van 2,5 procent. Het supermarktconcern kondigde dinsdag de nieuwe strategie aan. Ahold Delhaize gaat de komende jaren zijn grootste Amerikaanse merk Stop & Shop herpositioneren en wil de online-omzet verdubbelen tot ongeveer 7 miljard euro. Analisten van Berenberg reageerden dat het niet zal meevallen voor Ahold Delhaize om de marge stabiel te houden, terwijl het bedrijf fors investeert in de Verenigde Staten.

    Heineken won 0,4 procent. De bierbrouwer neemt via zijn Poolse dochter Grupa Zywiec de lokale brouwer Namyslow over. Met de overname is een bedrag gemoeid van 500 miljoen zloty, iets meer dan 116 miljoen euro.

    Akzo sloot 0,3 procent hoger. De coatings- en verffabrikant heeft dinsdag tijdens een bijzondere aandeelhoudersvergadering goedkeuring gekregen voor de uitkering van in totaal 6,5 miljard euro aan zijn aandeelhouders, volgend op de verkoop van de tak Specialty Chemicals.

    ASR Nederlands bungelde dinsdag onderaan met een verlies van 2,1 procent. Indexzwaargewicht Shell verloor 1,4 procent en ArcelorMittal daalde 0,5 procent.

    In de AMX was Takeaway.com een opvallende daler met 4,4 procent. Bank of Amerika verlaagde het advies voor de maaltijdbezorger van Kopen naar Houden en paste het koersdoel neerwaarts aan van 70,00 naar 60,00 euro, aldus handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten.

    TomTom steeg 3,8 procent, nadat het aandeel maandag ook al won na overnamegeruchten. Air France-KLM steeg 4,1 procent. Aperam verloor 3,1 procent.

    De Friese fietsenfabrikant Accell was de uitblinker onder de kleinere fondsen en won 25,3 procent op 18,60 euro. Pon heeft een belang opgebouwd in Accell Group van ruim 5 procent en wil dit verhogen naar 20 procent. Daarbij is Pon bereid om 19 euro per aandeel neer te tellen.

    Pon was vorig jaar ook al in gesprek met Accell, maar wist toen niet tot overeenstemming te komen over een overname. Toen was Pon nog bereid ruim 33 euro per aandeel neer te tellen. Accell reageerde dinsdag middels een kort persbericht dat het de uitnodiging van Pon Holding om een toelichting te krijgen op het voorgenomen partieel bod aanvaardt.

    Grootaandeelhouder Teslin roerde zich recent nog bij de fietsenfabrikant. Teslin verwijt de voorzitter te traag in te spelen op de snelle ontwikkelingen in de fietsenmarkt. Ook zou de waarde van het overnamebod van Pon verkeerd zijn ingeschat en te laat zijn ingezien dat de vorige directie niet de juiste competenties had om Accell succesvol de volgende fase in te loodsen. "Een slimme zet en een akelig goede timing", noemde analist Martin Crum van IEX de terugkeer van Pon.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,8 procent hoger op 2.747,56 punten. De Dow Jones index steeg 0,3 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 1,3 procent in het groen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
  5. forum rang 10 voda 13 november 2018 19:10
    Europese beurzen hoger gesloten

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn dinsdag met winst gesloten.

    De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,7 procent tot 364,44 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 1,3 procent op 11.472,22 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,9 procent op 5.101,85 punten. De Britse FTSE 100 sloot vlak op 7.053,76 punten.

    Daarmee herstelden de Europese beurzen van de verliezen een dag eerder, versterkt door de lagere olieprijs, zorgen over de Italiaanse begroting en de voortslepende Brexit-onderhandelingen.

    Volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets is het zeer waarschijnlijk dat de Italiaanse regering de begroting met weinig of geen wijzigingen terugstuurt naar de Europese Commissie, waarmee Rome de Commissie uitdaagt om het land boetes op te leggen en een officiële procedure te starten vanwege het breken van de begrotingsafspraken.

    Wat de Brexit betreft, zei Hewson dat de markt de mogelijkheid lijkt te ontkennen dat een uiteindelijke deal van de Britse premier Theresa May met de EU waarschijnlijk door het Britse parlement afgewezen zal worden. Media berichtten dinsdag dat premier May haar ministers bijeen heeft geroepen voor een Brexit-bijeenkomst.

    Op macro-economisch vlak werd dinsdag bekend dat het economisch sentiment in Duitsland in november licht is aangetrokken. De ZEW-verwachtingsindex steeg naar 24,1 negatief, waar economen een daling tot 25,0 negatief voorzagen. In oktober stond de index op 24,7 negatief.

    Uit Duitsland kwam dinsdag tevens een tweede meting van de inflatie over oktober naar buiten. Die bleek, zoals voorzien, uitgekomen op 2,5 procent.

    De Britse werkloosheid over de drie maanden tot en met september liep licht op naar 4,1 procent.

    Olie noteerde dinsdag tot vier procent lager, waarmee de olieprijs de neerwaartse trend voortzette, na een korte opleving op maandag, in reactie op de aankondiging van Saoedi Arabië zondag dat het koninkrijk zijn export eenzijdig zal verlagen, nadat een bredere OPEC-alliantie debatteerde over, maar niet instemde met, een collectieve productiebeperking.

    De euro/dollar noteerde op 1,1282. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1231 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1219 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    De oliesector stond dinsdag onder druk vanwege de lagere olieprijs. BP verloor 2,8 procent, terwijl Royal Dutch Shell 1,4 procent daalde.

    Vodafone Group boekte in het eerste halfjaar verlies, door een boekverlies op de verkoop van zijn Indiase bedrijf, en bevroor daarom het dividend voor dit jaar. Op termijn kan het dividend omhoog als de schuld daalt, meldde Vodafone. Het telecombedrijf scherpte de verwachting voor de groei van het autonome aangepaste EBITDA-resultaat in het hele boekjaar aan tot 3 procent. Eerder hield Vodafone het nog op een groeicijfer tussen 1 en 5 procent. Het aandeel won dinsdag 7,8 procent.

    De autosector zag zich dinsdag gesteund door een mogelijke handelsdeal tussen Washington en Beijing. Daimler won 2,7 procent en Peugeot steeg 0,3 procent. Volkswagen sloot daarentegen 0,1 procent lager.

    Bayer zag in het derde kwartaal de omzet licht groeien, geholpen door de mais- en sojabonen van Monsanto en handhaafde de verwachtingen voor het hele jaar. Het aandeel daalde 2,9 procent en was daarmee een van de weinige dalers in Frankfurt.

    Topman Gavin Patterson van British Telecom stapt op. Dat heeft de Britse telecomreus bekend gemaakt. Het aandeel noteerde dinsdag 1,0 procent lager.

    De halfgeleidersector herstelde van de val van tech-aandelen maandagavond in Amerika onder leiding van Apple. In Parijs won STMicroelectronics 3,4 procent en in Frankfurt werd Infineon 2,8 procent duurder. Het Nederlandse ASML steeg 2,9 procent.

    Telecom Italia heeft dinsdag per direct zijn CEO Amosh Genish ontslagen. Op 18 november zal het bestuur opnieuw vergaderen over de keuze voor een nieuwe CEO. De topman van Telecom Italia verwierp in april de voorstellen van de activistische aandeelhouder Elliott Advisors, die in een felle strijd verwikkeld is met de andere grootaandeelhouder, het Franse Vivendi. Het aandeel Telecom Italia noteerde 1,4 procent hoger.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,8 procent hoger op 2.747,56 punten. De Dow Jones index steeg 0,3 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 1,3 procent in het groen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
  6. forum rang 10 voda 14 november 2018 17:53
    Fugro uitblinker op rode beurs

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag een half procent gedaald naar 527,14 punten.

    Brexit, handelsperikelen en Italië blijven volgens vermogensbeheerder Stan Westerterp van JNVB het sentiment drukken. "En onzekerheid, dat is het ergste voor beleggers."

    Wordt die onzekerheid de komende weken deels weggenomen, dan kan dit een "mooie eindejaarsrally" tot gevolg hebben, denkt Westerterp.

    Van de drie dossiers denkt de vermogensbeheerder dat de kans het grootst is dat het handelsconflict wordt opgelost. Zeker nu de Amerikaanse tussentijdse verkiezingen zijn geweest en de Amerikaanse president Donald Trump voor de bühne niet meer fel van leer hoeft te trekken. Daarbij is dit ook het dossier dat het meest zwaarwegend is.

    Een oplossing voor Italië ziet Westerterp op korte termijn niet en Brexit is een "chaos".

    De Britse regering bekijkt vandaag een concept-akkoord over Brexit. Er hangt volgens Stephanie Kelly van vermogensbeheerder Aberdeen Standard Investments een zwaard van Damocles boven premier May, dat daar is opgehangen door haar eigen partijgenoten.

    Het was een drukke macro-economische dag. Groeicijfers uit Japan en Duitsland wezen op krimp en in de eurozone en eigen land vertraagde de groei.

    Voor Duitsland sprak econoom Carsten Brzeski van ING van een alarmbel die afgaat. Het is voor het eerst sinds het eerste kwartaal van 2015 dat de economie kromp en volgens Brzeski gaat het zelfs om de slechtste prestatie sinds de eerste drie maanden van 2013.

    ING denkt dat de Duitse auto-industrie de komende maanden wat zal herstellen en lagere energieprijzen zullen de particuliere consumptie goed doen, volgens Brzeski. "Maar een zwakke export, ondanks een lage wisselkoers voor de euro, suggereert dat de handelsspanningen en zwakte in de opkomende markten kunnen blijven drukken op de groeiprestaties van Duitsland."

    Nog altijd zijn de vooruitzichten voor Duitsland goed, meent Brzeski, maar er worden wel wat scheurtjes zichtbaar.

    De Amerikaanse inflatie steeg, zo bleek vanmiddag. Op jaarbasis stegen de consumentenprijzen met 2,5 procent.

    De euro/dollar noteerde op 1,1312. Dinsdagavond bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,1282 op de borden.

    Stijgers en dalers

    In de AEX eindigden de meeste aandelen lager. Het grootste verlies kwam voor rekening van NN Group met een daling van 2,1 procent. De verzekeraar publiceert donderdag resultaten.

    NN werd op de voet gevolgd door Signify, dat 1,8 procent inleverde.

    Het handjevol stijgers werd aangevoerd door AkzoNobel, dat 1,6 procent won. Altice en Wolters Kluwer werden elk 1,1 procent duurder.

    In de Midcap was Fugro koploper met een koerswinst van 4,7 procent. De bodemonderzoeker voorziet voor de periode 2021 tot en met 2023 een omzet van 2 miljard tot 2,5 miljard euro. Voor deze periode streeft Fugro verder naar een winstgevendheid van investeringen van 10 tot 15 procent, een EBIT-marge van 8 tot 12 procent en een vrije kasstroom van 4 tot 7 procent van de omzet. Een prioriteit is het realiseren van een autonome groei in combinatie met schuldafbouw. ING en NIBC noemden de update van de bodemonderzoeker niet heel verrassend, al was er volgens NIBC misschien op iets meer gerekend.

    Eurocommercial Properties won 2,0 procent. Analisten van ABN AMRO en ING bleven deze week positief over het fonds. Sectorgenoot WDP steeg 2,1 procent.

    Sligro en OCI verloren respectievelijk 2,8 en 4,2 procent. De grootste daling kwam echter voor rekening van Adyen, dat 9,5 procent goedkoper werd. MSCI nam Adyen niet op in zijn indices, en daar hadden sommige beleggers volgens Bryan Garnier wel op gerekend. "De free float is dit jaar verhoogd van 13 procent naar bijna 22 procent, maar dit percentage is nog te laag voor de MSCI om Adyen mee te nemen in zijn indices", zo stelde analist Richard Maxime Beaudoux.

    In de AScX ging Nedap aan de leiding met een koerswinst van 1,8 procent. In aanloop naar de kwartaalcijfers donderdag voorbeurs behoorde VolkerWessels ook tot de grootste stijgerss. ING verwacht weinig vuurwerk en rekent op een herhaling van de outlook. Het aandeel steeg 1,5 procent.

    Tegenover de de winst van de bouwer stond Pharming met een verlies van 2,9 procent en B&S met een daling van 6,6 procent.

    Degroof Petercam haalde Accell van de verkooplijst en verhoogde het koersdoel naar 18,75 euro, nipt onder het bod van Pon ter waarde van 19,00 euro per aandeel.

    Tussenstanden Wall Street

    Bij het sluiten van de Europese aandelenmarkten verloor de Dow Jones index 0,6 procent. De breder samengestelde S&P 500 index daalde ook 0,6 procent en de Nasdaq index werd eveneens 0,6 procent goedkoper.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. forum rang 10 voda 14 november 2018 19:17
    Europese beurzen sluiten lager

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen beperkten woensdagmiddag tijdelijk hun verliezen maar het herstel zette niet door en de beurzen sloten alsnog in het rood na een lagere start van Wall Street en aanhoudende zorgen van economische en politieke aard.

    De breed samengestelde STOXX Europe 600 index sloot 0,6 procent lager op 362,27 punten. De Duitse DAX eindigde 0,5 procent lager op 11.412,53 punten. De Franse CAC 40 zakte 0,6 procent tot 5.068,85 punten. De Britse FTSE 100 eindigde 0,3 procent lager op 7.033,79 punten.

    De olieprijs veerde op na een recordreeks van twaalf dagen op rij van lagere prijzen. De ommekeer bood de aandelenmarkten wereldwijd steun.

    Dinsdag daalde de olieprijs nog sterk, maar woensdag ging een december-future West Texas Intermediate 1,6 procent hoger van de hand op 56,58 dollar, terwijl voor een januari-future Brent 66,44 dollar werd neergeteld, een herstel van zo'n 1,6 procent na een daling van 7 procent of bijna 5 dollar een dag eerder. De OPEC zou volgens geruchten de productie met 1,4 miljoen vaten willen reduceren om de dalingen een halt toe te roepen.

    In de middag was er een Amerikaanse inflatiecijfer van 2,5 procent voor oktober, wat voldeed aan de verwachtingen vooraf.

    Eerder op de dag verwerkten de Europese beurzen zwakke Duitse groeicijfers. De Duitse economie kromp in het derde kwartaal 0,2 procent, door regelgeving voor uitlaatgassen die de auto-industrie een knauw gaf. De economie van de eurozone groeide intussen met 0,2 procent, tegen 0,4 procent een kwartaal eerder, meldde Eurostat. De Britse inflatie bleef in oktober steken op 2,4 procent, waar een toename tot 2,5 procent was voorspeld.

    Econoom Carsten Brzeski van ING sprak van een alarmbel die afgaat voor Duitsland, na de eerste krimp sinds begin 2015 en het slechtste cijfer sinds begin 2013. ING denkt dat de Duitse auto-industrie de komende maanden wat zal herstellen en lagere energieprijzen zullen de particuliere consumptie goed doen, volgens Brzeski. "Maar een zwakke export suggereert dat de handelsspanningen en zwakte in de opkomende markten kunnen blijven drukken op de groeiprestaties van Duitsland."

    Op de achtergrond bleef ook de Italiaanse begroting een rol spelen. De Italianen kozen ervoor het geplande begrotingstekort niet aan te passen en riskeren nu een Europese boete.

    Beleggers kijken ook naar de laatste ontwikkelingen in de Brexit-onderhandelingen, nadat een concept-akkoord tussen de Britten en de EU dinsdag werd bekendgemaakt. Mijnbouwbedrijven drukten op de Londense beursindex.

    De euro/dollar noteerde licht hoger op 1,1312. Bij het begin van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1289 en dinsdag stond er bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen een stand van 1,1284 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    Oliefondsen sloten verdeeld na een wisselvallige sessie, waarin er enig herstel was met de volatiele olieprijs. BP verloor 0,7 procent, het Franse Total klom 0,7 procent. Shell sloot 0,9 procent lager in Londen.

    Autofabrikanten droegen bij aan het herstel. Volkswagen klom 0,5 procent, BMW 1,1 procent en Peugeot won 1,2 procent.

    Mijnbouwer Rio Tinto verloor 3,5 procent in Londen.

    Vodafone steeg 1,3 procent. Eerder was de dagwinst nog 8 procent, nadat de Britse telecomreus een autonome groei van de aangepaste winst meldde in het afgelopen half jaar en aankondigde dit jaar midden in de bandbreedte uit te komen van de eerder afgegeven groeiverwachting.

    Het Amsterdamse betaalbedrijf Adyen sprong in de kijker met een verlies van 9,5 procent. De beurslieveling is buiten de boot gevallen bij een herschikking van de MSCI wereld-aandelenindex, vanwege een te lage free float. Rivaal Wirecard verhoogde zijn verwachtingen, op basis van hogere transactievolumes, maar leverde niettemin dik 4 procent aan beurswaarde in.

    Maersk sloot 0,5 procent lager in Kopenhagen. De Deense reder liet de omzet in het derde kwartaal groeien, maar zag de onderliggende winst licht dalen. Het verwachte resultaat van 3,6 miljard tot 4,0 miljard dit jaar is gemiddeld een fractie lager dan de eerdere, ruimere bandbreedte.

    Het aandeel Merck steeg bijna 5 procent. Het farmacie- en chemieconcern verwacht een autonome omzetgroei van 4 tot 6 procent dit jaar, waar eerder nog op 3 tot 5 procent werd gemikt.

    Telecom Italia kreeg van Morgan Stanley een adviesverlaging van Overwogen naar Gelijkgewogen, nadat dinsdag voor de derde keer in drie jaar tijd de topman het veld moest ruimen. Het aandeel verloor woensdag 3,2 procent.

    Het aandeel Bayer leverde in Frankfurt 3,2 procent in, nadat het dinsdag ook al bijna drie procent verloor. Credit Suisse verlaagde woensdag het koersdoel fors, van 95,00 naar 77,00 euro, maar het aandeel bleef wel op de kooplijst.

    Tussenstanden Wall Street

    De Amerikaanse beurzen stonden rond het sluiten van de Europese beurzen lager. De Dow Jones index daalde 0,3 procent naar 25.203 punten, de breder samengestelde S&P 500 index zakte 0,3 procent op 2.714 punten en technologiebeurs Nasdaq verloor 0,4 procent tot 7.173 punten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
  8. FFVa 14 november 2018 19:22
    De aandelen die ik zelf momenteel interessant vind zijn: Nio, General Electrics, Nvidia, Weir, Amazon, Tripadvisor, Booking, Fitbit, Square, Netflix, Tesla, Infineon, Wirecard, ASML, Ripple, Bitcoin, 21st Century Fox en Fiat chrysler. Allemaal op stijgen.
    Vind iemand dat ik er nog wat mis of zijn jullie het daar wel mee eens?
  9. forum rang 10 voda 15 november 2018 17:52
    AEX flink lager gesloten

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs zakte donderdag gedurende de handelsdag verder weg en de AEX sloot uiteindelijk 0,4 procent lager op 524,89 punten.

    "De Brexit-perikelen en de daaropvolgende bewegingen in valuta's en de obligatiemarkten bepaalden vandaag het sentiment op de aandelenmarkten", aldus beleggingsadviseur Rein Schutte van Boer & Olij.

    Woensdagavond maakte de Britse premier Theresa May bekend dat haar kabinet het principeakkoord dat dinsdag werd gesloten met de Europese Unie steunt. Nu is het aan het Britse parlement om zich wel of niet achter het akkoord te scharen. In aanloop hiernaartoe trad Brexit-minister Dominic Raab vanochtend af. Hij keert zich tegen het conceptakkoord dat is gesloten, omdat dit niet verenigbaar zou zijn met de beloften aan de Britse bevolking. Ook zijn collega Esther McVey en enkele andere bewindslieden stapten donderdag op.

    "De situatie leek woensdagochtend nog heel rooskleurig rond het Brexit-akkoord, maar nu stappen Britse bewindslieden op, onder wie de Brexit-minister Raab", zei handelaar Ramon Hörchner van ABN AMRO. "Dat zet vandaag de Amsterdamse beurs onder druk. De hoera-stemming van woensdag is verdwenen. De beurs vraagt zich nu af wat de impact van het opstappen van Raab en McVey op het Brexit-akkoord zal hebben", aldus Hörchner.

    Volgens investment manager Simon Wiersma van ING wordt de kans dat het Britse parlement akkoord gaat "niet heel hoog" in geschat. "Er wordt niet alleen weerstand verwacht vanuit de kant van Labour, maar ook binnen de eigen Conservatieve partij van premier May", aldus Wiersma.

    "Alles ligt weer open", constateerde ook Schutte. "Komen er nieuwe onderhandelingen, dan zijn we weer terug bij af." De beleggingsadviseur zag nog geen paniek op de markten, maar wel de volatiliteit oplopen. "Na de koersdalingen in oktober staan de beurzen op scherp."

    Op macro-economisch vlak werd bekend dat de Nederlandse werkloosheid in oktober een pas op de plaats heeft gemaakt, terwijl de Britse detailhandelsverkopen afgelopen maand met 0,5 procent afnamen op maandbasis.

    Verder daalde het handelsoverschot van de eurozone in september, nadat de import steeg en de export terugliep. Het handelsoverschot daalde van 25,3 miljard euro een jaar eerder tot 13,1 miljard afgelopen september. De export daalde met 1,0 procent op jaarbasis, terwijl de import met 6,4 procent toenam.

    Het muntpaar euro/dollar zakte naar 1,1314. Bij het begin van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1334. De euro noteerde donderdagochtend 1,9 procent hoger op 0,8865 Britse pond. De olieprijzen stegen tot 1,4 procent.

    Stijgers en dalers

    NN Group was koploper bij de hoofdfondsen met een winst van 1,1 procent. De nettowinst van de verzekeraar steeg in het derde kwartaal van 2018 met 7 procent tot 788 miljoen euro, dankzij een beter operationele resultaat en desinvesteringen in Korea. De resultaten van NN Group over het derde kwartaal waren min of meer conform de verwachting, als je bijzondere posten zoals private equity winsten en speciale dividenden in Nederland eruit laat, zo stelden analisten van ING.

    ING Groep verloor 2,3 procent, net als de meeste andere Europese bankaandelen.

    In de Midkap steeg Air-France-KLM 1,3 procent. Kepler Cheuvreux gaf een koopaanbeveling af met een koersdoel van 13,70 euro. SBM Offshore werd evenwel koploper met een winst van 3,1 procent. De oliedienstverlener boekte in de eerste negen maanden van 2018 een fractioneel lagere omzet ten opzichte van het voorgaande boekjaar, maar liet zich iets positiever uit over de winstontwikkeling voor het hele boekjaar. "SBM blijft positief over de vooruitzichten, wat wijst op een versnelling van het marktherstel", concludeerde analist Lilian Starke van Morgan Stanley.

    TomTom verloor 3,9 procent aan waarde. CEO Harold Goddijn van TomTom hoopt in het eerste kwartaal van 2019 de verkoop van Telematics te kunnen afronden, zo zei hij in gesprek met Bloomberg. Bovendien werd bekend dat de Chinese internetgigant Tencent HERE heeft geselecteerd als kaartenleverancier. Heel verrassend was dit niet, volgens ING en NIBC, die niet hadden verwacht dat TomTom door Tencent zou worden verkozen.

    Adyen gaf 4,3 procent aan beurswaarde prijs, ondanks dat het erop vertrouwt dat er nog meer grote retailbedrijven zullen kiezen voor de diensten van het betaalbedrijf. Woensdag daalde het aandeel ook al flink, omdat opname door MSCI uitbleef.

    Onder de kleinere fondsen maakte VolkerWessels een koersval van 7,2 procent, nadat de bouwer in de eerste negen maanden van 2018 meer omzet realiseerde, maar de winstverwachtingen voor heel dit jaar iets temperde. De lagere winstverwachting was enerzijds toe te schrijven aan een extra provisie voor het project Zeesluis IJmuiden en anderzijds aan het besluit om niet langer aan grote infra-projecten meer te doen, zo stelde analist Tijs Hollestelle van ING.

    Alfen en Basic-Fit zaten daarentegen in de lift met winsten tot 2,1 procent.

    Het lokaal genoteerde Value8 verloor 14,4 procent op 5,48 euro, vanwege een ex-dividend notering van 1,05 euro per aandeel.

    Tussenstand Wall Street

    Rond het sluiten van de Europese beurzen koersten de Amerikaanse beurzen dicht bij huis. Techbeurs Nasdaq won 0,4 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  10. forum rang 10 voda 15 november 2018 17:56
    Brexit-onrust laat zich voelen op beurzen

    Gepubliceerd op 15 nov 2018 om 17:47 | Views: 26

    AMSTERDAM (AFN) - De onzekerheid die heerst rond de brexitdeal tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie heeft donderdag voor veel onrust gezorgd op de financiële markten. De Britse bank RBS verloor in Londen bijna een tiende van zijn beurswaarde. Verder ging de waarde van het Britse pond stevig omlaag.

    De Britse premier Theresa May kampt met een leegloop in haar kabinet in verband met het akkoord met de EU over de brexit. Vooral het onverwachte vertrek van de minister voor brexitzaken Dominic Raab was een harde klap voor May.

    Het algehele beurssentiment in Europa was negatief. De AEX-index op Beursplein 5 sloot 0,4 procent in de min op 524,89 punten. De MidKap zakte 0,7 procent tot 719,53 punten. De beursgraadmeters in Frankfurt en Parijs leverden tot 0,7 procent in. De FTSE in Londen dikte wel 0,1 procent aan.

    RBS ging zo hard onderuit omdat de Britse overheid sinds de financiële crisis voor een groot deel eigenaar is van de bank. Kenners vrezen dat als de regering van May valt en Labour-leider Jeremy Corbyn aan de macht zou komen, de bank het een stuk moeilijker gaat krijgen. Ook luchtvaartmaatschappijen als easyJet en Ryanair moesten het te midden van alle onrust flink ontgelden, met koersvallen tot zo'n 7 procent.
  11. forum rang 10 voda 15 november 2018 19:20
    Europese beurzen lager gesloten

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn donderdag lager gesloten, nadat onder meer de Britse Brexit-onderhandelaar Dominic Raab zijn opdracht aan de Britse premier Theresa May teruggaf, omdat hij zich niet kon verenigen met het Brexit-voorstel dat May woensdag nog door haar kabinet liet goedkeuren.

    De breed samengestelde STOXX Europe 600 index sloot donderdag 1,1 procent lager op 358,45 punten. De Duitse DAX liet een min van 0,5 zien en sloot op 11.353,67 punten. De Franse CAC 40 liet een verlies zien van 0,7 procent met een stand van 5.033,62 punten. De Britse FTSE 100 steeg fractioneel tot 7.038,01 punten.

    "De aandelenmarkten stonden flink in het rood, nu het vertrouwen in Theresa Mays overheid afneemt", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. "Door het vertrek van diverse kabinetsleden, onder wie vooral Raab, zijn er twijfels ontstaan over Mays vermogen om goedkeuring te krijgen voor haar principeakkoord."

    Als gevolg trokken beleggers vandaag uit bank- een bouwaandelen, zo merkte Madden op. "De politieke onzekerheid is zo groot, dat beleggers hun blootstelling aan de Britse economie verkleinen. Aandelen als Lloyds, RBS, Persimmon en Barratt Development zijn daar de dupe van."

    De Britse detailhandelsverkopen namen afgelopen maand ook nog eens met 0,5 procent op maandbasis af.

    Verder daalde het handelsoverschot van de eurozone in september, nadat de import steeg en de export terugliep. Het handelsoverschot daalde van 25,3 miljard euro een jaar eerder tot 13,1 miljard afgelopen september. De export daalde met 1,0 procent op jaarbasis, terwijl de import met 6,4 procent toenam.

    De euro/dollar werd verhandeld op 1,1320. Bij het begin van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1349 en dag stond er bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen een stand van 1,1318 op de borden.

    Olie noteerde donderdag verdeeld. Een december-future West Texas Intermediate werd 0,7 procent duurder op 56,63 dollar, terwijl voor een januari-future Brent 66,81 dollar moest worden neergeteld, een daling van 0,3 procent.

    Bedrijfsnieuws

    Bouygues zag de winst in de eerste negen maanden van dit jaar stijgen, deels als gevolg een grotere winstgevendheid van de telecomdivisie. Bouygues bevestigde de outlook voor 2018. De operationele winst komt gelijk of iets lager uit in vergelijking met het niveau van vorig jaar. Het aandeel Bouygues sloot donderdag 0,2 procent lager.

    Henkel was koploper in Frankfurt met een koerswinst van 0,4 procent. Henkel behaalde afgelopen kwartaal meer omzet en winst en herhaalde de outlook voor 2018 met een verwachte omzetgroei tussen de 2 en 4 procent.

    Autobouwers hadden het lastig. Het Franse Peugeot daalde 5,2 procent en het Duitse Daimler werd 2,4 procent goedkoper.

    In heel Europa stonden banken ook onder druk. Zo verloor Commerzbank 2,2 procent en Credit Agricole daalde 1,9 procent. In Londen leverde Barclays 4,3 procent in en Lloyds 3,7 procent.

    Het Belgische bankaandeel KBC won echter 1,9 procent. De kwartaalcijfers van KBC vielen dan hoger uit dan voorzien. De rente-inkomsten van KBC in het derde kwartaal waren boven verwachting, aldus ING, vooral dankzij betere rentecurves in Tsjechië.

    In Amsterdam NN Group behaalde in het derde kwartaal van 2018 een hogere nettowinst en operationeel resultaat, terwijl de solvabiliteit verder steeg. Het aandeel werd 1,1 procent duurder.

    Tussenstand Wall Street

    Rond het sluiten van de Europese beurzen noteerden de Dow Jones en S&P kleine verliezen, terwijl Nasdaq een half procent steeg.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  12. forum rang 10 voda 16 november 2018 18:06
    ABN AMRO en ASML leveren in op rood Damrak

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn vrijdag met verlies gesloten. De AEX index daalde 0,5 procent tot 522,43 punten, terwijl de AMX een verlies van 1,0 procent liet optekenen en voor de AScX een min resteerde van 0,3 procent.

    Een stijgende olieprijs bood de Europese markten steun, terwijl de onzekerheid rond Brexit het sentiment bleef drukken. Daarnaast hield de markt tevens de ontwikkelingen in Italië in de gaten, nadat de Italiaanse regering zijn begroting terugstuurde naar de Europese Commissie met ongewijzigde ramingen voor de economische groei en het begrotingstekort.

    "De markt probeerde wat op te krabbelen, maar bleef gevoelig voor de politieke ontwikkelingen", concludeerde ook beleggingsadviseur Rein Schutte van Boer & Olij. "Brexit en Italië domineerden", aldus Schutte. "Daarbij probeerde de markt weg te blijven van nieuwe risico's en zonder al te veel kleerscheuren de week uit te komen", voegde hij toe.

    Op macro-economisch vlak werd vrijdagochtend bekend dat de consumentenprijzen in de eurozone in oktober van dit jaar met 2,2 procent zijn gestegen, tegenover 2,1 procent een maand eerder. De kerninflatie bedroeg 1,1 procent. De cijfers waren in beide gevallen in overeenstemming met de verwachtingen vooraf.

    Gedurende de tweede helft van de handelsdag kwam uit de Verenigde Staten het nieuws dat de Amerikaanse industriële productie in oktober is gestegen met 0,1 procent, na een stijging met 0,2 procent een maand eerder. De bezettingsgraad daalde van 78,5 naar 78,4 procent.

    Olie noteerde vrijdag tot 1,4 procent hoger.

    De euro/dollar noteerde op 1,1404. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1364 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1328 op de borden.

    Stijgers en dalers

    In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 9 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Galapagos met een winst van 1,2 procent, gevolgd door ASR Nederland en Unilever met winsten van 0,7 procent.

    ABN AMRO was één van de dalers met een koersverlies van 2,0 procent na een update aan beleggers in aanloop naar de beleggersdag vandaag. Analist Bruce Hamilton van Morgan Stanley constateerde dat de bank conform verwachting de meeste doelstellingen herhaalde. Positieve punten noemde Hamilton dat ABN AMRO dankzij maatregelen de stijging van de RWA-inflatie kan beperken en dat een eventuele juridische fusie tussen ABN AMRO Group en ABN AMRO Bank kan leiden tot een verbetering van de leverage ratio met 20 basispunten in 2019. De uitspraken van ABN AMRO ten aanzien van het dividend zullen de 'stieren' die hopen op de inkoop van eigen aandelen in 2019 volgens Hamilton evenwel niet bekoren. De bank lijkt meer te opteren voor extra dividend dan inkopen.

    ASML verloor 3,0 procent. Sectorgenoten Applied Materials en Nvidia stelden teleur met cijfers na het slot van Wall Street donderdagavond. Deze tegenvallers trokken de hele sector omlaag.

    Altice Europe leverde 2,1 procent, terwijl Aegon 1,8 procent daalde.

    In de Midkap won Advanced Metallurgical Group 0,6 procent. AMG tekende een contract met het Koreaanse Ecopro, die voor een lange termijn lithiumchemicaliën zal afnemen van het bedrijf. Een positief bericht oordeelde ING. AMG neemt zo een stuk onzekerheid weg.

    Intertrust voerde de lijst aan met een winst van 1,6 procent. Boskalis steeg 1,3 procent, terwijl OCI 4,3 procent daalde en Air Franse-KLM 3,4 procent verloor. OCI heeft de omzet en het operationeel resultaat in het derde kwartaal zien oplopen en het nettoverlies ruimschoots kunnen halveren, terwijl de verkoopvolumes opliepen.

    Onder de kleinere aandelen was Nedap de gebeten hond. Het aandeel daalde 3,7 procent. Nedap denkt in 2018 een omzetgroei van ongeveer 5 procent te kunnen realiseren. Dat bekent dat de omzet in de tweede jaarhelft grofweg gelijk zal zijn aan de omzet in de laatste zes maanden van 2017. Bij de halfjaarcijfers rekende Nedap nog op een stijging van de omzet in de tweede jaarhelft.

    VolkerWessels, donderdag met een koersval van meer dan zeven procent nog de sterkste daler in de AScX, herstelde vrijdag met 3,6 procent.

    Het lokaal genoteerde Brill won 8,1 procent. Donderdagavond bevestigde de wetenschappelijke uitgever de recent verlaagde winstoutlook. In de zomer kondigde Brill al een kostenbesparingsprogramma aan, maar sindsdien nam de uitgever extra maatregelen om de kosten verder te besparen. Als gevolg mikt Brill inmiddels voor volgend jaar op kostenbesparingen tot circa 700.000 euro.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index vlak op 2.728 punten. De Dow Jones index steeg 0,1 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,5 procent in het rood.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  13. forum rang 10 voda 16 november 2018 18:28
    Beurzen Europa sluiten in de min

    Gepubliceerd op 16 nov 2018 om 17:44 | Views: 431

    AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag in het rood gesloten. Elders in Europa waren ook koersverliezen te zien. Beleggers bleven voorzichtig door onder meer de brexitperikelen. Verder maakten de nieuwe financiële doelen van ABN AMRO weinig indruk op het Damrak.

    De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 0,5 procent lager op 522,43 punten. De MidKap daalde 1 procent tot 712,17 punten. De beursgraadmeters in Frankfurt, Londen en Parijs gingen tot 0,2 procent omlaag.

    In de AEX was ABN AMRO een van de sterkere dalers met een min van 2 procent. Volgens analisten borduren de meeste nieuwe doelen die de bank tijdens een investeerdersdag presenteerde voort op de bestaande doelstellingen. Ook zijn de groeivooruitzichten wat aan de vlakke kant. Biotechnoloog Galapagos voerde de stijgers bij de hoofdfondsen aan met een plus van 1,2 procent. Verder kreeg Philips (min 0,1 procent) een adviesverlaging van ING.

    Kunstmest

    Financieel dienstverlener Intertrust was koploper bij de middelgrote fondsen met een winst van 1,6 procent. Metalenspecialist AMG, die lithiumchemicaliën gaat leveren aan het Koreaanse Ecopro, ging 0,6 procent vooruit. Kunstmestproducent OCI, die met kwartaalcijfers kwam, verloor 4,3 procent en was grootste daler in de MidKap.

    Bij de kleinere bedrijven zakte Nedap 3,7 procent na een handelsbericht. Brill won ruim 8 procent. De wetenschappelijk uitgever bleef in een nieuwe handelsupdate bij zijn onlangs bijgestelde verwachtingen.

    Chips

    De Europese chipbedrijven kampten met tegenvallende resultaten en vooruitzichten van de Amerikaanse chipontwikkelaar Nvidia. In Parijs zakte STMicroelectronics 1,2 procent. ASML, ASMI en Besi verloren in Amsterdam tot 3 procent aan waarde.

    Het Franse mediaconcern Vivendi dikte ruim 3 procent aan in Parijs dankzij goed ontvangen resultaten. De Franse producent van staalproducten Vallourec kelderde meer dan 32 procent na teleurstellende cijfers. Beleggers waren wel tevreden over de resultaten van Rovio Entertainment. De maker van het computerspel Angry Birds klom 12,5 procent in Helsinki.

    De euro was 1,1407 dollar waard, tegen 1,1330 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,6 procent duurder op 56,79 dollar. Brentolie klom 0,6 procent in prijs tot 67,02 dollar per vat.
  14. forum rang 10 voda 16 november 2018 19:00
    Europese beurzen lager gesloten

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn vrijdag lager gesloten.

    De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,2 procent tot 357,71 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,1 procent op 11.341,00 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,2 procent op 5.025,20 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,3 procent lager op 7.013,88 punten.

    Daarmee zette Europa de neerwaartse trend voort, na de forse verliezen een dag eerder vanwege het zich voortslepende Brexit-drama, met inmiddels een verhoogd risico van een no-deal-Brexit, na het aftreden van een flink aantal Britse ministers. Daarnaast hield de markt tevens de ontwikkelingen in Italië in de gaten, nadat de Italiaanse regering zijn begroting terugstuurde naar de Europese Commissie met ongewijzigde ramingen voor de economische groei en het begrotingstekort.

    De voorzitter van de Europese Centrale Bank Mario Draghi zag vrijdag in een rede in Frankfurt geen aanleiding te veronderstellen dat het economische herstel van de muntunie, dat nu zo'n vijf jaar duurt, aan zijn einde is gekomen nu er zich in de economie enige vertraging aftekent. In Duitsland kwam de economie in het derde kwartaal met een krimp van 0,2 procent op kwartaalbasis in een licht neerwaartse spiraal terecht. Volgens ING moet de markt zich echter nog niet te grote zorgen maken. Nog altijd zijn de vooruitzichten voor Duitsland goed, maar er worden wel wat scheurtjes zichtbaar.

    Op macro-economisch vlak werd vrijdagochtend bekend dat de consumentenprijzen in de eurozone in oktober van dit jaar met 2,2 procent zijn gestegen, tegenover 2,1 procent een maand eerder. De kerninflatie bedroeg 1,1 procent. De cijfers waren in beide gevallen in overeenstemming met de verwachtingen vooraf.

    Olie noteerde vrijdag tot 1,4 procent hoger.

    De euro/dollar noteerde op 1,1404. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1364 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1328 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    In Duitsland was Deutsche Boerse in de hoofdindex koploper met een koerswinst van 4,2 procent, gevolgd door RWE en Merck met winsten van respectievelijk 3,6 procent en 2,3 procent. Infineon was met een verlies van 3,2 procent de sterkste daler. Volkswagen leverde 2,5 procent in.

    In Frankrijk ging Vivendi met een winst van 3,4 procent aan kop. Sanofi won 1,9 procent, terwijl Valeo 2,1 procent inleverde.

    Micro Focus noteerde in London 3,8 procent hoger, gevolgd door Rio Tinto met een winst van 2,9 procent. Royal Bank of Scotland daalde 3,0 procent, terwijl British American Tobacco eveneens 3,0 procent inleverde.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index vlak op 2.728 punten. De Dow Jones index steeg 0,1 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,5 procent in het rood.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
  15. forum rang 10 voda 19 november 2018 17:58
    Rode koersen op Damrak

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is maandag in het rood gesloten. De AEX eindigde 0,7 procent in de min op 518,90 punten.

    "Het is een afwachtende markt vandaag. De markt wil duidelijkheid over de knelpunten van de afgelopen tijd, zoals de handelsoorlog tussen de VS en China, het conflict tussen de Europese Unie en Italië en de Brexit", vatte vermogensbeheerder Stan Westerterp van JNVB de handel samen.

    In Amerika bleek het vertrouwen onder huizenbouwers flink gedaald. Reden is dat huizenbouwers nog wel altijd een vraag zien naar nieuwe woningen, maar dat consumenten een pauze lijken te nemen als gevolg van de stijgende rente en hogere huizenprijzen, aldus de National Association of Home Builders.

    De euro/dollar noteerde op 1,1448. Rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er nog een stand van 1,1417 op de borden.

    Olie werd goedkoper, na de bekendmaking dat OPEC meer olie wil gaan produceren.

    Stijgers en dalers

    In de AEX ging Signify 2,7 procent hoger en won ASR Nederland 1,7 procent. De verzekeraar vervangt zijn chief operating officers door een raad van divisiedirecteuren om zijn innovatiekracht te versterken en beter voorbereid te zijn op toekomstige overnames.

    Ook het aandeel ABN AMRO deed het goed, met een koerswinst van 0,9 procent. Het blijft echter rommelen bij de bank, nu een groep managers voor de tweede keer dit jaar een anonieme brief heeft gestuurd, om te klagen over de manier waarop het bedrijf wordt geleid, aldus het Financieele Dagblad maandag. Credit Suisse verlaagde zijn koersdoel voor ABN AMRO maandag met 1 euro tot 31,00 euro, naar aanleiding van de beleggersdag vrijdag. De Zwitserse bank vindt het aandeel nog wel altijd koopwaardig, vanwege de kans op extra dividend.

    ASML en Galapagos eindigden onderaan met verliezen van respectievelijk 2,6 en 3,0 procent. Altice werd 2,0 procent goedkoper.

    Bij de middelgrote fondsen deed Flow Traders het goed met een winst van 3,7 procent.

    WDP en Retail Estates, beide aandelen hebben ook een notering in Brussel, wonnen 1,4 en 3,7 procent. Retail Estates kon rekenen op een koopaanbeveling van Kepler Cheuvreux, aldus senior financial economist Tom Simonts van KBC, nadat het vrijdagvond met een kwartaalupdate kwam.

    Daarentegen eindigde OCI, dat afgelopen vrijdag kwartaalcijfers presenteerde, 3,5 procent in het rood. Volgens Berenberg verloopt de schuldafbouw van OCI volgens schema, terwijl sprake is van een indrukwekkende volumegroei en van een concurrerende kostenpositie. Adyen werd zelfs 7,4 procent goedkoper.

    Bij de kleinere fondsen won Ordina 4,1 procent en Lucas Bols 2,4 procent. Dinsdag opent Bols de boeken.

    B&S leverde 0,8 procent in. In de eerste negen maanden van dit jaar groeide de omzet van B&S met 10,1 procent naar 1.173,4 miljoen euro. En tegen constante wisselkoersen ging de omzet zelfs met 12,5 procent omhoog. Het derde kwartaal was goed voor een omzetstijging van meer dan 10 procent. B&S heeft volgens ING een goede prestatie geleverd in het derde kwartaal en daarbij zijn de vooruitzichten gezond. De bank handhaafde het koopadvies.

    Basic-Fit en Pharming gingen 3,2 en 5,6 procent lager.

    Het lokaal genoteerde Esperite verloor 6,3 procent. Het is niet gelukt om voor 17 november met de jaarcijfers 2017 te komen. De nieuwe deadline is nu 24 november.

    Tussenstand Wall Street

    Bij het sluiten van de Europese aandelenmarkten noteerden de Amerikaanse beurzen in het rood. De Dow Jones en de breder samengestelde S&P 500 index leverden meer dan een procent in, terwijl de Nasdaq zelfs meer dan twee procent goedkoper werd.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  16. forum rang 10 voda 20 november 2018 17:54
    Aderlating Damrak

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn dinsdag opnieuw met verlies gesloten. De AEX index daalde 1,6 procent tot 510,48 punten, terwijl de AMX een verlies van 2,3 procent liet optekenen en voor de AScX een min resteerde van 2,1 procent.

    In heel Europa stonden de beurzen dinsdag onder druk vanwege een combinatie van factoren, waaronder de Brexit, zorgen over de Italiaanse begroting, het handelsconflict tussen Amerika en China, maar met name de druk op de techfondsen. In de Verenigde Staten stonden bedrijven als Apple, Facebook en Alphabet, de moedermaatschappij van Google, fors onder druk.

    Waar in de Verenigde Staten techreuzen miljarden aan beurswaarde zien verdampen, vallen de verliezen in Nederland bij zogeheten semi's als ASML, ASMI en Besi nog wel mee, "die hebben hun afwaardering nu wel gehad", stelde vermogensbeheerder André van Eerden van Aberfeld Vermogensbeheer. "Echter, andere aandelen krijgen ook een tik mee", aldus de beurskenner, die daarmee onder andere refereerde aan fondsen als Aegon en ArcelorMittal, die dinsdag eveneens fors onder druk stonden. De verliezen worden dinsdag volgens de vermogensbeheerder breed gedragen.

    Op macro-economisch vlak werd dinsdag bekend dat de producentenprijzen in Duitsland in oktober met 3,3 procent zijn gestegen. Dit zou wijzen op sterke vraag en kan de inflatie van de consumentenprijzen in de komende maanden opjagen, stelde David Madden van CMC Markets.

    De werkloosheid in Frankrijk bleef afgelopen kwartaal stabiel op 8,8 procent.

    Gedurende de tweede helft van de handelsdag kwam uit de Verenigde Staten het nieuws dat het aantal in aanbouw benomen woningen in de Verenigde Staten in oktober op maandbasis is gestegen met 1,5 procent. Op jaarbasis was er echter een krimp van 2,9 procent. Het aantal afgegeven bouwvergunningen daalde in oktober met 0,6 procent op maandbasis tot 1,263 miljoen stuks. Op jaarbasis nam het aantal afgegeven bouwvergunningen met 6,0 procent af.

    De euro/dollar noteerde op 1,1395. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1467 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1454 op de borden.

    Olie noteerde dinsdag tot 4,6 procent lager.

    Stijgers en dalers

    In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten slechts 2 van de 25 aandelen in het groen. Signify steeg 0,2 procent, evenals Unilever. Unilever is ondergewaardeerd ten opzichte van de autonome groeivooruitzichten voor 2019, stelden analisten van Berenberg in een rapport.

    De techaandelen stonden zoals gezegd flink lager. Bij de hoofdfondsen verloor ASML 1,9 procent, terwijl in de Midkap ASMI 0,9 procent lager noteerde.

    Ook staalfonds ArcelorMittal moest 4,6 procent achteruit, terwijl in de Midkap sectorgenoot Aperam 5,9 procent verloor.

    ABN AMRO leverde 1,5 procent in. UBS verlaagde dinsdag het koersdoel van 25,00 naar 23,80 euro en handhaafde het Neutraal advies. Analist Johan Ekblom vond dat de bestuurders van ABN AMRO afgelopen week bij de beleggersdag een tamelijk voorzichtige toon aansloegen. KBC Securities blijft positief over de bank, ondanks de mediaberichten over onvrede in de subtop van het management, waar de bank zich niet door zou moeten laten afleiden.

    In de Midkap stonden bijna alle fondsen in de min. Adyen voerde met een verlies van 7,2 procent de lijst aan. OCI verloor 2,7 procent. Wereldhave, Flow Traders en Besi waren de enige stijgers met winsten van achtereenvolgens 0,3 procent, 1,0 procent en 0,7 procent.

    Bij de Smallcaps liet Pharming wat herstel zien na recente dalingen. Het aandeel won 0,9 procent. VolkerWessels won 0,1, terwijl Nedap en Kendrion vlak sloten. De overige AScX-fondsen noteerden lager.

    Lucas Bols verloor 8,1 procent. De omzet van de distilleerder daalde in de eerste zes maanden van het lopende gebroken boekjaar met 2,0 procent naar 47,8 miljoen euro. In Nederland werd minder jenever en vieux verkocht. Ook had het bedrijf last van invoerrestricties in West-Afrika. ABN AMRO vond de cijfers nogal mager, terwijl KBC Securities het koersdoel verlaagde van 19,00 euro naar 17,50 euro.

    Accell Group stond 2,1 procent lager, nadat Pon Holdings meldde inmiddels het beoogde belang van 20 procent binnen te hebben en het daarbij te willen laten.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 1,5 procent lager op 2.651,38 punten. De Dow Jones index daalde 1,9 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 1,3 procent in het rood.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  17. forum rang 10 voda 20 november 2018 19:31
    Europese beurzen fors lager gesloten

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn dinsdag fors lager gesloten.

    De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 1,1 procent tot 351,06 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 1,6 procent op 11.066,41 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 1,2 procent op 4.924,89 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,8 procent lager op 6.947,92 punten.

    In heel Europa stonden de beurzen dinsdag onder druk vanwege een combinatie van factoren, waaronder de Brexit, zorgen over de Italiaanse begroting, het handelsconflict, maar met name vanwege druk op de techfondsen. In de Verenigde Staten stonden tech- en internetgiganten als Apple, Facebook en Alphabet, de moedermaatschappij van Google, maandag fors onder druk. Ook dinsdag noteert Apple opnieuw stevig in het rood, maar maken Facebook en Alphabet grosso modo een pas op de plaats.

    Naast de technologiesector hadden ook autobouwers het lastig. De Europese fabrikanten volgden de neerwaartse trend van sectorgenoten in Azië. Renault daalde 3,5 procent, terwijl Mitsubishi Motors en Nissan achtereenvolgens 6,9 procent en 5,5 procent verloren.

    Naast de aanhoudende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China, keken marktparticipanten tevens naar de Brexit-onderhandelingen, waarbij de Britse premier Theresa May blijft vechten om de deal te redden die ze met de EU heeft gesloten, terwijl ze tegelijkertijd haar greep op de macht probeert te behouden.

    Daarnaast zijn de rendementen op staatsobligaties in de eurozone momenteel onaantrekkelijk in vergelijking met de rendementen van staatspapier elders in de wereld, zei BlackRock. De vermogensbeheerder zei de kernlanden van de eurozone als een stabiliserende ballast te zien tegen de spreads in de periferie landen die "behoorlijk wat risico's" weerspiegelen.

    Op macro-economisch vlak werd dinsdag bekend dat de producentenprijzen in Duitsland in oktober met 3,3 procent zijn gestegen. Dit zou wijzen op sterke vraag en kan de inflatie van de consumentenprijzen in de komende maanden opjagen, stelde David Madden van CMC Markets.

    De werkloosheid in Frankrijk is afgelopen kwartaal stabiel gebleven. Het werkloosheidscijfer in Frankrijk bleef in het derde kwartaal op kwartaalbasis staan op 8,8 procent. Op jaarbasis daalde de werkloosheid met 0,5 procentpunt.

    De euro/dollar noteerde op 1,1395. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1467 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1454 op de borden.

    Olie werd dinsdag meer dan vijf procent goedkoper.

    Bedrijfsnieuws

    EasyJet verloor 5,5 procent. De luchtvaarder vervoerde desalniettemin een recordaantal passagiers, mede door de uitbreiding naar het Berlijnse vliegveld Tegel. EasyJet wil zijn dividend met 43 procent verhogen na de sterke winstgroei in het afgelopen jaar. De Britse prijsvechter noemde de boekingen in het nieuwe jaar sterk tot veelbelovend. Ook andere luchtvaartaandelen hadden het moeilijk. Zo verloor Lufthansa ongeveer 3 procent aan beurswaarde.

    In Frankfurt daalde BASF 3,8 procent. De chemiereus heeft een nieuwe strategie uit de doeken gedaan om meer winst te maken en sneller te groeien dan de rest van de markt. Azië speelt een belangrijke rol in deze plannen. Groter nog was het verlies van Deutsche Bank van 4,8 procent, terwijl Covestro zelfs 15,6 procent inleverde na het afgeven van een winstwaarschuwing. Covestro verwacht in 2018 een lichte daling van de EBITDA, terwijl eerder nog werd gerekend op een kleine stijging.

    Niet alleen Deutsche Bank had het overigens moeilijk. Zo leverden de Italiaanse banken Banca Mediolanum 4,5 procent in en Banco BPM 5,4 procent.

    ASML was een sterke daler. Het aandeel van de chipmachinefabrikant verloor 1,9 procent. De wereldwijde klandizie van het bedrijf wordt snel minder waard op de beurs, onder meer vanwege zorgen over de productie van nieuwe iPhones en iPads. Chipmaker Infineon verloor in Frankfurt 0,7 procent en STMicroelectronics daalde in Parijs 1,9 procent.

    Société Générale verloor 2,1 procent. Een schikking met de Amerikaanse autoriteiten voor het overtreden van handelssancties tegen onwelgevallige landen maakt de weg vrij voor beleggers om zich meer te richten op de operationele resultaten, volgens Jefferies. Het grootste juridische risico voor de bank is hiermee van de baan.

    Cateraar Compass Group boekte 7 procent meer winst door kostenbesparingen. Het aandeel steeg 5,4 procent in Londen.

    De Chileense kopermijnbouwer Antofagasta, genoteerd in Londen, was een sterke daler met 2,3 procent, vanwege de dalende koperprijzen.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 1,5 procent lager op 2.651,38 punten. De Dow Jones index daalde 1,9 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 1,3 procent in het rood.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  18. forum rang 10 voda 21 november 2018 17:57
    Damrak hervindt weg omhoog

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn woensdag met winst gesloten, na een serie van verliesdagen op rij. De AEX index steeg 1,3 procent tot 517,34 punten, terwijl de AMX een winst van 1,7 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 1,4 procent.

    In heel Europa herstelden de beurzen woensdag van de forse verliezen een dag eerder, met druk op de tech- en internetgerelateerde fondsen, zorgen over de mondiale economische groei en het voortslepende handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten.

    "De AEX bereikte gisteren een belangrijk steunniveau", aldus analisten van online broker Lynx. De groene borden van vandaag lijken dit volgens hen voorlopig op te vangen. "Deze steun ligt rond de 506 punten en wordt gevormd door meerdere oude bodems uit 2017. In een eventueel herstel naar boven kunnen beleggers zich richten op de koersgap die gisteren werd gevormd tussen de 516 en 518 punten", aldus de analisten.

    Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek bleek dat Nederlandse consumenten in september op jaarbasis 2,2 procent meer hebben uitgegeven, terwijl het vooruitzicht voor november minder positief is geworden. Het consumentenvertrouwen daalde deze maand dan ook. De vertrouwensindex daalde met 2 punten naar een stand van 13.

    In Italië kwamen de economische raming voor dit jaar en 2019 naar buiten, en daaruit bleek dat volgens het nationale statistiekbureau Istat voor 2018 uitgegaan wordt van een groei van de economie met 1,1 procent en voor volgend jaar met 1,3 procent, voornamelijk ondersteund door een binnenlandse vraag.

    De raming lagen boven die van de Oeso, die vandaag ook met nieuwe groeiramingen voor de mondiale economie naar buiten kwam en stelde dat de kracht ervan over zijn top heen is.

    Tevens werd bekend dat de Europese Commissie een officiële strafprocedure tegen Italië wil starten omdat de Italiaanse begrotingsplannen niet in overeenstemming zijn met de eisen die Brussel stelt.

    Valuta-analist Bart Hordijk van Monex Europe oordeelde dat de markt nauwelijks reageerde, "wat overigens niet betekent dat het onderwerp van de agenda is! Dit was volgens verwachting en de meest recente voortekenen lijken er op te wijzen dat de situatie nog wel eens kan gaan verslechteren, wat dan weer nadelig is voor de vooruitzichten van de euro", voegde Hordijk toe.

    In Brussel heeft May aan het eind van de middag een ontmoeting met de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker om de Brexit-deal verder voor te bereiden voor de EU-top van volgende week, waarna op een nog onbekende datum in december de Brexit in het Britse parlement in stemming wordt gebracht.

    Gedurende de tweede helft van de handelsdag kwam uit de Verenigde Staten het nieuws dat het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten vorige week is gedaald, terwijl het aantal eerste steunaanvragen is gestegen. De orders duurzame goederen daalden in oktober, terwijl het consumentenvertrouwen in november harder daalde dan verwacht, de bestaande woningverkopen in oktober stegen en de leidende indicatoren gingen omhoog.

    Uit cijfers van de Amerikaanse Energy Information Administration bleek verder dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten in de week eindigend op 16 november voor de negende week op rij zijn gestegen, met 4,9 miljoen vaten tot 446,9 miljoen vaten.

    Olie noteerde donderdag tot 1,9 procent hoger.

    De euro/dollar handelde op 1,1397. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1399 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1370 op de borden.

    Stijgers en dalers

    In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 22 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door ASML met een winst van 2,9 procent, gevolgd door DSM en ArcelorMittal met winsten van respectievelijk 2,0 procent en 2,1 procent.

    ASR Nederland daalde daarentegen 1,0 procent, Aegon verloor 0,2 procent en Signify noteerde 0,5 procent lager.

    Ahold Delhaize won 0,8 procent. Het aandeel profiteerde van een koopaanbeveling van Kepler Cheuvreux. Het koersdoel werd opwaarts bijgesteld van 21,40 naar 25,40 euro. Volgens de analisten wordt Ahold Delhaize binnen de sector gezien als een veilige haven. "De onderneming is sterk gefocust op marges en de vrije kasstroom, en presteert in lijn met de verwachtingen", aldus Kepler Cheuvreux. "Ahold Delhaize lijkt goed gepositioneerd mocht het volgend jaar tot een marktcorrectie komen", besloot Kepler Cheuvreux.

    Altice Europe, dat nabeurs met kwartaalcijfers komt, eindigde op een winst van 1,5 procent.

    In de AMX trokken de techaandelen de kar. Besi steeg 4,0 procent, terwijl ASMI 3,6 procent won. Flow Traders ging 4,1 procent hoger nadat UBS het aandeel op de kooplijst zette. Stijgende volatiliteit in de komende jaren zal de flitshandelaar goed doen, denken de analisten.

    Aperam spande de kroon met een winst van 7,2 procent. Volgens Bloomberg zal wereldhandelsorganisatie WTO onderzoek doen naar de legitimiteit van de Amerikaanse importheffingen op staal en aluminium.

    Sligro bungelde onderaan met een verlies van 1,1 procent, terwijl OCI 0,5 procent verloor.

    Zonder duidelijke aanleiding leverde Intertrust 0,4 procent in.

    Onder de kleinere aandelen in de AScX was Pharming koploper met een koerswinst van 8,9 procent. VolkerWessels leverde 1,2 procent in, maar het aandeel noteert ook ex-dividend vandaag. De kater van Lucas Bols hield aan. Het aandeel daalde nog eens 1,0 procent, nadat er woensdag al meer dan 8 procent aan beurswaarde verloren ging na slecht ontvangen halfjaarcijfers.

    Het aandeel TIE Kinetix stond vlak. Het e-commerce bedrijf realiseerde in zijn op 30 september van dit jaar afgesloten boekjaar minder omzet, maar schreef wel weer zwarte cijfers.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 1,0 procent hoger op 2.669,03 punten. De Dow Jones index steeg 0,7 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 1,7 procent in het groen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
  19. forum rang 10 voda 21 november 2018 19:26
    Europese beurzen hoger gesloten

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag hoger gesloten, herstellend van de verliezen in de voorgaande dagen, met hulp van banken en olieconcerns.

    De STOXX Europe 600 index sloot woensdag 1,1 procent hoger op 355,07 punten. De Duitse DAX klom 1,6 procent naar 11.244,17 punten. De Franse CAC 40 won 1,0 procent met een stand van 4.975,50 punten. De Britse FTSE 100 won woensdag 1,5 procent op 7.050,23 punten.

    Na de verliezen van dinsdag lieten de beurzen woensdag herstel zien, onder andere in de zwaar getroffen techsector.

    Dit ondanks de stijgende spanningen tussen de Italiaanse regering en de EU, stelde marktanalist David Madden van CMC Markets.

    Brussel heeft aangekondigd Italië te willen straffen met een boete voor zijn te ruime begroting. De Italiaanse premier heeft gezegd dat dit een gebrek aan respect voor zijn land zou uitdrukken. Madden vreest voor grote instabiliteit als de EU de niet eerder vertoonde boete zou doorzetten. Dit kan de Italiaanse obligaties fors laten oplopen waardoor het bankensysteem zou verzwakken.

    Over Brexit was er nog geen nieuws en er werd door beleggers daarom niet op gelet, zei Madden.

    Er was in de middag wel het nodige economisch nieuws uit Amerika, dat nogal gemengd was.

    's Middags bleken de leidende indicatoren voor de Amerikaanse economie in oktober licht te zijn gestegen. Ook de woningverkopen stegen vorige maand iets sterker dan verwacht. De volatiele orders voor duurzame goederen daalden in oktober echter forser dan verwacht, met 4,4 procent. Ook het Amerikaanse consumentenvertrouwen daalde in november echter harder dan verwacht, van 98,6 naar 97,5, vooral door somberder verwachtingen voor de komende zes maanden. Verder steeg het aantal nieuwe aanvragen van werkloosheidsuitkeringen afgelopen week met 3.000, waar een daling was voorzien.

    De olievoorraden in de Verenigde Staten stegen voor de negende week op rij, en ook sterker dan verwacht, meldde EIA 's middags. Ook de raffinaderijen draaiden weer op vollere kracht. De benzinevoorraad daalde iets sterker dan verwacht, maar de voorraad stookolie en diesel daalde tegen de verwachting in nauwelijks.

    De olieprijs herstelde stevig van de recente dalingen. De WTI-future op Nymex steeg bijna 4 procent tot 55,49 dollar en de Brent-future krabbelde op met ruim 2 procent tot 64,11 dollar.

    Eerder op de dag bleek dat statistiekbureau Istat verwacht dat de Italiaanse economie in 2018 met 1,1 procent groeit en volgend jaar met 1,3 procent, geholpen door binnenlandse vraag. Daarmee is het statistiekbureau optimistischer dan de Oeso, die nieuwe groeiramingen gaf voor de wereldeconomie, die over zijn top zou zijn.

    In Brussel sprak de Britse premier May met de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker in voorbereiding op de EU-top van volgende week, waarna in december de Brexit in het Britse parlement in stemming wordt gebracht.

    De euro/dollar noteerde woensdag hoger op 1,1381. Bij het begin van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1335 en dinsdag stond er bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen een stand van 1,1369 op de borden.

    Volgens David Madden was de euro hoger door de zwakke dollar. Handelaren leken niet verstoord door de politieke veldslag tussen Italië en de EU.

    Bedrijfsnieuws

    Olieconcerns zoals BP en Shell profiteerden van de herstellende olieprijs, met koersstijgingen van zo'n 3 procent.

    Banken zoals HSBC en Lloyds werden ook meer waard in Londen. Ook op het Europese vasteland was er koersherstel, met een stijging van 1,7 procent voor ING en Santander, en 2,6 procent voor Intesa Sanpaolo.

    Thyssenkrupp sloot 3,3 procent hoger. Het staalconcern boekte meer omzet afgelopen boekjaar, maar de winst daalde sterk door een voorziening voor een kartelzaak. In het nieuwe jaar zal het aangepaste EBIT-resultaat van ruim 700 miljoen euro tot meer dan 1 miljard euro stijgen en ook de nettowinst zal hoger zijn, voorspelde het bedrijf. Wel blijft de vrije kasstroom negatief. De uitwerking van aangekondigde plannen om het bedrijf op te splitsen viel blijkbaar in de smaak bij beleggers.

    Stijgende metaalprijzen hielpen de grondstoffensector. ArcelorMittal werd 1,9 procent meer waard. Anglo American kon 2 procent bijschrijven in Londen.

    Ook autofabrikanten waren in trek. Volkswagen werd 4 procent meer waard en Daimler kon 2,4 procent bijschrijven.

    De Italiaanse verzekeraar Generali kondigde op een beleggersdag aan de komende drie jaar op meer winstgevendheid en groei te mikken. De doelen kwamen volgens Jefferies boven de verwachtingen uit en Barclays noemde ze ambitieus. Het aandeel won woensdag 0,8 procent.

    In Brussel sloot Nyrstar ruim 12 procent hoger, nadat het bedrijf aan het begin van de handelsdag zelfs even meer dan de helft meer waard werd. Er werd een nieuwe werkkapitaalfaciliteit van 650 miljoen dollar overeengekomen met Trafigura, waarmee het liquiditeitsprobleem lijkt te zijn opgelost voor de zinkspecialist. De schulden moeten nog wel op orde worden gebracht, stelde ING. Dit zal vermoedelijk ten koste gaan van de aandeelhouders.

    Covestro won 5,5 procent in Frankfurt. Dinsdag verloor het aandeel nog 15,6 procent na een winstwaarschuwing.

    De halfgeleidersector zat weer even in de lift. ASML steeg ruim 3 procent in Amsterdam. In Frankfurt steeg Infineon zelfs ruim 4 procent en in Parijs werd STMicroelectronics bijna 5 procent duurder.

    Futures Wall Street

    De Amerikaanse beurzen noteerden woensdag rond het sluiten van de Europese beurzen hoger. De S&P 500 index steeg 0,8 procent tot 2.664 punten de Dow Jones index klom 0,5 procent en en de Nasdaq herstelde met 1,3 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  20. forum rang 10 voda 22 november 2018 17:51
    Altice in de uitverkoop op rood Damrak

    Gepubliceerd op 22 nov 2018 om 17:42 | Views: 91

    AEX 17:46
    514,10 -3,24 (-0,63%)

    AMSTERDAM (AFN) - Kabel- en telecomconcern Altice ging donderdag hard onderuit op de aandelenbeurs in Amsterdam, na een teleurstellend kwartaalbericht. Het algehele beurssentiment was negatief, beleggers verwerkten onder meer de aankondiging van een principeakkoord tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie over hun toekomst na de brexit.

    De AEX-index op Beursplein 5 sloot 0,6 procent lager op 514,10 punten. De MidKap daalde 0,9 procent tot 692,87 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs verloren tot 0,9 procent. Londen zakte 1,2 procent.

    Altice kelderde bijna 12 procent in de hoofdindex. De onderneming zag de omzet en winst dalen in het derde kwartaal. Het aantal klanten op de belangrijke Franse markt nam wel toe, maar Altice moest daarvoor diep in de buidel tasten. Analisten vragen zich af of deze investeringen zich uiteindelijk terugbetalen. Zorgtechnologieconcern Philips voerde de stijgers in de AEX aan met een plus van 1,8 procent.
5.135 Posts
Pagina: «« 1 ... 113 114 115 116 117 ... 257 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 884,31 +1,61%
EUR/USD 1,0692 -0,34%
FTSE 100 8.137,79 +0,73%
Germany40^ 18.189,00 +1,52%
Gold spot 2.340,35 +0,36%
NY-Nasdaq Composite 15.611,76 -0,64%

Stijgers

Xior
+5,17%
bpost
+4,17%
Proximus
+3,31%
Ontex
+3,16%
Solvay
+2,55%

Dalers

Melexis
-1,04%
UCB
-0,88%
IBA
-0,77%
KBC Groep
-0,46%
EVS
-0,45%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links