Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 26,680 26 apr 2024 17:35
  • +0,120 (+0,45%) Dagrange 26,380 - 26,800
  • 70.182 Gem. (3M) 82K

GALAPAGOS SEPTEMBER 2018

6.351 Posts
Pagina: «« 1 ... 143 144 145 146 147 ... 318 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 september 2018 08:52
    quote:

    pe26 schreef op 12 september 2018 08:48:

    Vandaag 17.05 uur de fireside chat van Gilead.

    Eens horen hoe enthousiast ze daar zijn over Galapagos belangrijkste medicijn.

    Hoe laat is deze chat?
    Gilead kan niet anders dan dit keihard gaan pluggen, dit is hun antwoord op alle kritiek die ze kregen!

    edit: *schaam schaam* dat staat in het bericht van pe26, sorry!!!! 17.05
  2. [verwijderd] 12 september 2018 08:53
    FD vanochtend:

    Reumamedicijn Galapagos doorstaat cruciale test
    Het belangrijkste kandidaat-medicijn van het biotechbedrijf Galapagos GLPG€88,92-- heeft een cruciale test doorstaan. Het middel filgotinib is in een uitgebreid onderzoek effectief gebleken voor de behandeling van reuma. De hoge beurswaarde van Galapagos (€4,5 mrd) is grotendeels gebaseerd op de verwachting dat filgotinib wordt goedgekeurd en uitgroeit tot een commercieel succes.

    'We zijn enorm enthousiast over deze uitkomst', aldus ceo Onno van de Stolpe van Galapagos. Het is voor het eerst dat het Nederlands-Belgische biotechbedrijf een uitgebreid patiëntenonderzoek met succes afsluit. Van de Stolpe: 'Dit is voor ons en ook voor mij persoonlijk een heel bijzonder moment. Hier hebben we twintig jaar naar toe gewerkt.' Van de Stolpe was in 1999 een van de oprichters van het biotechbedrijf, een afsplitsing van het toenmalige Crucell.

    Basis voor goedkeuring
    Galapagos? is optimistisch dat de onderzoeksresultaten de basis kunnen vormen voor goedkeuring van het medicijn door toezichthouders in de Verenigde Staten en Europa. De onderneming heeft tot nu toe nog geen medicijnen op de markt, maar heeft wel meerdere experimentele middelen in een gevorderd ontwikkelingsstadium. Galapagos publiceerde de onderzoeksresultaten dinsdagavond laat, na sluiting van de Amerikaanse beurzen.

    Lees ook

    'Meer durf is nodig, gaan met die banaan'
    Een belangrijk element in het nieuwe filgotinib-onderzoek is dat zich geen ernstige bijwerkingen hebben voorgedaan. 'De veiligheid is super', aldus Van de Stolpe. Voor reumapatiënten zijn minimale bijwerkingen belangrijk, omdat de medicijnen vaak langdurig worden gebruikt. Daarom kan het ontbreken van bijwerkingen een groot voordeel zijn in de concurrentiestrijd met drie andere, vergelijkbare nieuwe reumamedicijnen.

    Gerichter te werken dan concurrentie
    Het Galapagos-medicijn gaat gerichter te werk dan de drie concurrerende middelen. Dat verklaart waarschijnlijk de minimale bijwerkingen, maar de selectievere aanpak zou ook tot verminderde effectiviteit kunnen leiden. Van dat laatste blijkt weinig in de onderzoeksresultaten. 'Mijn mailbox stroomt vol met enthousiast reactie van mensen die zeggen dat we het beste medicijn in zijn klasse hebben', zegt topman Van de Stolpe.

    Onno van de Stolpe, ceo en oprichter van Galapagos.
    Onno van de Stolpe, ceo en oprichter van Galapagos.Foto: Erik van 't Woud voor het FD
    Uit de voorlopige resultaten blijkt dat 66% van de deelnemende patiënten na een behandeling van drie maanden duidelijke vooruitgang meldde, tegen 31% voor de placebo-groep. Daarmee voldoet het onderzoek aan de verwachtingen. Aan het onderzoek namen 450 patiënten deel, ernstig zieke patiënten bij wie andere behandelingen niet meer aansloegen. Na een behandeling van een half jaar meldde 32% van hen een zeer sterke verbetering tegen 8% van de patiënten die een placeo hadden gekregen.

    Ook andere ontstekingsziekten
    Bij de ontwikkeling van filgotinib werkt Galapagos nauw samen met het grote Amerikaanse biofarmaceutische bedrijf Gilead, dat een groot deel van de onderzoekskosten betaalt. In ruil daarvoor heeft Gilead ook een belangrijk deel van de eigendomsrechten op het middel gekregen. Het medicijn wordt nog getest in twee andere grootschalige onderzoeken, waaraan ook honderden reumapatiënten deelnemen.

    Financiële analisten vermoeden dat filgotinib in potentie goed kan zijn voor een jaarlijkse omzet van $3 mrd tot $ 6 mrd. De marktomvang is mede afhankelijk van lopend onderzoeken dat moet bepalen of het middel ook effectief is voor de handeling van diverse andere ontstekingsziekten, waaronder de ziekte van Crohn.
  3. ASCFTHF11 12 september 2018 08:54
    quote:

    Macron schreef op 12 september 2018 08:48:

    Dit wordt een mooie dag om te traden! Succes iedereen ;)
    Traden? Neen natuurlijk niet,of je moet veel geluk hebben met traden,er zijn er maar enkelen met een goede neus daarvoor(misschien hoor je daar wel bij)

    Gewoon een tijdje opbergen,er vanaf DURVEN blijven dat gaat het meeste opbrengen,als je Turbo,s mocht hebben ga dan niet te Scherp zitten als er een dip komt!!

    Zo Ben Je De lachende Derde..............ennn laat je niet gek maken door al die berichtjes op dit Forum<
  4. [verwijderd] 12 september 2018 08:54
    quote:

    holenbeer schreef op 12 september 2018 08:51:

    [...]
    Poeh, jij durft! Ik hoop voor je dat het goed gaat, dan gaat het mij ook goed.
    Eens kijken of ik er een paar met je mee kan doen. Als het goed gaat, meteen cashen en op een lagere stoploss zetten.
    Tsja, durf? Ik denk niet dat er iemand is die verwacht dat de koers nog onder de 90 komt in de komende 2 weken.... laat staan vandaag

    Dat 0,3% risico durf ik wel aan.

    Mijn inleg en mijn 100% winst staan al op m'n spaarrekening. Elke euro winst die ik maak brengt me boven de 100% winst (en daar sta ik al boven want m'n hele huidige handelsvermogen is pure >100% winst)
    Dus ook als ik alles verlies is er niks aan de hand.
  5. [verwijderd] 12 september 2018 08:57
    quote:

    Elvisfan schreef op 12 september 2018 08:52:

    [...]

    MrBerth, ik waardeer uw posts, maar 20-40% ?? nog niet nuchter ?? :-)))
    Waarom niet? Fase 3 resultaten, gekkenhuis! Totaal nieuwe fase in Galapagos geschiedenis. Grote partijen die nu in gaan stappen omdat het voor hen voldoende zekerheid is. Alle shorters die nu zien dat de kans dat Fase 3 faalt kleiner is. Nieuwe overname geruchten.

    We hebben zoveel bio bedrijven 20-40% zien stijgen na Fase 3 resultaten.

    Maar nogmaals: op de piek vandaag, dat wil niet zeggen dat we ook zo hoog sluiten. Bij Gala altijd kans op een intraday terugval.
6.351 Posts
Pagina: «« 1 ... 143 144 145 146 147 ... 318 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links