Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Sif Holding AEX:SIFG.NL, NL0011660485

  • 10,080 26 apr 2024 14:29
  • -0,120 (-1,18%) Dagrange 10,080 - 10,200
  • 6.940 Gem. (3M) 13,7K

2018 lijntje. Hoge monopiles vangen veel wind

304 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 16 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. RT2014 11 juli 2018 10:05
    Kleine opdracht voor Sif:

    "Dragados Offshore uit Spanje en Sif Netherlands b.v.hebben een overeenkomst getekend voor de levering van legs, caissons en piles voor de twee jackets van het Tyra Future Development Project. Beide jackets zullen worden geïnstalleerd in het Deense gedeelte van de Noordzee, 225 km ten westen van Esbjerg. Ze bevatten samen ruim 10Kton staal, daarnaast bevatten de piles 8Kton staal."
  2. RT2014 11 juli 2018 12:35
    Ik vernam zojuist via IR dat de Tyra opdracht nog in het tweede halfjaar van 2018 zal worden uitgeleverd. Hoewel een kleine opdracht is dat toch behoorlijk gunstig gezien de lage bezettingsgraad dit jaar. Alle beetjes helpen bij het dekken van de hoge vaste kosten van de productielocaties.
  3. Fischer-R 11 juli 2018 12:48
    Onderstaand bericht zojuist opgepikt.
    Jammer dat Sandra (mijn oma) dit niet meer kan meemaken.

    Groen licht voor aanleg Fries windpark
    1 uur geleden

    Het Windpark Fryslân mag worden aangelegd. Dat heeft de Raad van State besloten. De hoogste bestuursrechter oordeelde dat de bezwaren tegen het zogeheten inpassingsplan van de toenmalige ministers van Economische Zaken en Infrastructuur en Milieu ongegrond zijn.

    Dat betekent dat in het Friese deel van het IJsselmeer ter hoogte van Breezand aan de Afsluitdijk windturbines mogen komen op zo’n 6,5 kilometer van de Friese kust. Daarbij hoort ook de aanleg van een werk- en natuureiland van twee hectare.

    Verschillende bezwaarmakers, waaronder watersportverenigingen en branchevereniging HISWA en natuurorganisaties zoals de IJsselmeervereniging, hadden beroep aangetekend tegen de plannen.

    © ANP Aan de Afsluitdijk mogen windturbines komen op zo’n 6,5 kilometer van de Friese kust.

    De watersportbranche vreest dat het windpark nadelige gevolgen heeft voor de scheepvaart en het watersporttoerisme en daarmee ook voor de werkgelegenheid van de watersportbedrijven. Volgens de Raad van State blijkt uit onderzoeken dat het windpark de gebruiksmogelijkheden van het meer naar verwachting niet verslechtert. De turbines staan zo ver van elkaar dat de recreatievaart er veilig tussendoor kan. Bovendien gebruiken pleziervaartuigen de locatie van het windpark maar beperkt, omdat de belangrijkste vaarroutes het park niet doorkruisen.

    Natuurorganisaties zijn bang dat het park het Natura 2000-gebied IJsselmeer en de daar aanwezige vogels, vissen en vleermuizen aantast. Volgens de hoogste bestuursrechter hebben de ministers echter destijds de zekerheid verkregen dat de 'natuurlijke kenmerken' van het gebied niet zullen worden beschadigd.

    Windpark Fryslân zal bestaan uit 89 turbines en krijgt een vermogen van ongeveer 320 megawatt, goed voor elektriciteit voor ongeveer 340.000 huishoudens. Het windpark levert naar verwachting de eerste stroom in 2021.

    Rick
  4. Fischer-R 25 juli 2018 20:24
    Van de website Sif group.

    Sif boekt nieuw project: Tyra

    11 juli 2018
    Dragados Offshore uit Spanje en Sif Netherlands b.v.hebben een overeenkomst getekend voor de levering van legs, caissons en piles voor de twee jackets van het Tyra Future Development Project. Beide jackets zullen worden geïnstalleerd in het Deense gedeelte van de Noordzee, 225 km ten westen van Esbjerg. Ze bevatten samen ruim 10Kton staal, daarnaast bevatten de piles 8Kton staal.
    De jackets hebben een hoogte van 70 m en hebben een ‘footprint’ van respectievelijk 52x30 m en 32x30 m. Dragados Offshore is de PC contractor voor de twee nieuwe TEG & TEH jackets van dit project.

    Rick
  5. RT2014 25 juli 2018 20:29
    quote:

    Fischer-R schreef op 25 juli 2018 20:24:

    Van de website Sif group.

    Sif boekt nieuw project: Tyra

    11 juli 2018
    Dragados Offshore uit Spanje en Sif Netherlands b.v.hebben een overeenkomst getekend voor de levering van legs, caissons en piles voor de twee jackets van het Tyra Future Development Project. Beide jackets zullen worden geïnstalleerd in het Deense gedeelte van de Noordzee, 225 km ten westen van Esbjerg. Ze bevatten samen ruim 10Kton staal, daarnaast bevatten de piles 8Kton staal.
    De jackets hebben een hoogte van 70 m en hebben een ‘footprint’ van respectievelijk 52x30 m en 32x30 m. Dragados Offshore is de PC contractor voor de twee nieuwe TEG & TEH jackets van dit project.

    Rick
    Oud nieuws. Is al gemeld.
  6. Fischer-R 3 augustus 2018 12:43
    Van Oord bouwt mee aan Windpark Fryslân

    ROTTERDAM (AFN) - Baggeraar Van Oord en Siemens Gamesa Renewable Energy mogen Windpark Fryslân bouwen. Dat is een park met 89 windmolens dat komende jaren moet verrijzen in het Friese deel van het IJsselmeer. De hele opdracht betreft een investeringsbedrag van meer dan 500 miljoen euro.
    De bouw omvat ook de aanleg van een natuureiland naast de Afsluitdijk. Het eiland zal tijdens de werkzaamheden tijdelijk gebruikt worden als werkeiland, daarna wordt het een natuurgebied.
    Met een totaal vermogen van ruim 380 megawatt zal het windpark een flinke boost geven aan de duurzame energievoorziening van de provincie Friesland. Die voldoet met het vergeven van deze opdracht in een klap aan meer dan 60 procent van zijn doelstelling van een energieverbruik uit duurzame bronnen van 16 procent tegen 2020. Na de volledige afronding van de klus zal Siemens Gamesa het windpark minimaal 16 jaar onderhouden.

    Nu maar hopen dat SIF hieruit de opdracht krijgt de monopiles te mogen fabriceren.

    Rick
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 17 augustus 2018 12:31
    SIF

    Akkie was uitgenodigd voor een zakenlunch. Vroeger was dat bij de Oesterbar op het Leidseplein. Na een garnalencocktail, grote zeetong en 2 flessen Chablis rolde je dan de taxi in. Maar tegenwoordig is het in een trendy vegetarisch restaurant met bronwater en een iPhone naast het bord. Als je terugkomt van het toilet zit je gesprekspartner met dat ding aan zijn oor.

    De relatie vroeg onze mening over SIF. "Mijnheer Akkie, de bouw van windparken op zee wordt steeds goedkoper, dankzij nieuwe ontwikkelingen in het ontwerp van windmolens, maar ook dankzij innovatieve manieren om de parken aan te leggen. Dat is toch goed nieuws voor de monopiles van SIF. Zal ik een paar honderd calls kopen?".

    Na het moeizaam wegwerken van het laatste stukje paddestoel, vertelde onze professor dat we het bedrijf hadden bezocht, ingepakt als marsmannetjes rondgebanjerd hadden door een reusachtige hal waar enorme pijpen worden gelast, aansluitend een slechte presentatie hadden bijgewoond en op de weg naar huis besloten onze stukken aan te lappen.
    SIF is geen bedrijf met een uniek product en goedkopere windparken zet de marges nog verder onder druk. Calls kopen?, er gaan er 10 per week om, tussen de bied- en laadprijs past een monopile en als je biedt voor 100 calls, zijn de stukken 5 euro hoger.
304 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 16 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Sif houdt vertrouwen in de toekomst

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links