Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tigenix december

2.244 Posts
Pagina: «« 1 ... 78 79 80 81 82 ... 113 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Bonzai1 16 december 2017 09:49
    Dit is een stukje uit het PB over mesoblast. Hetgeen me tot nu toe ontgaan was, is dat het niet alleen over gebruik van technologie gaat, maar tevens over de bescherming van een procedé dat doorgetrokken kan worden naar fistulae van andere aard dan Crohn. Maw: de impact van deze investering mag je niet enkel verrekenen op de omzet van cx601 in de ziekte van Crohn. De opbrengst ervan zal zich uitbreiden naar andere uitbreidingen van de molecule in de toekomst en dus ligt het kosten-batenplaatje anders dan tot nu toe berekend. De opbrengst van de investering zal groter worden naarmate het product ook in andere toepassingen verwerkt zal worden. Zo interpreteer ik de woorden van Bravo alvast.
    De persconferentie zal hier ongetwijfeld verder licht op schijnen.

    TiGenix CEO Eduardo Bravo said: "We are delighted to have concluded this
    exclusive license agreement with Mesoblast, which will broaden our IP
    protection for Cx601 as we move closer to commercialization in Europe. We
    continue advancing our global pivotal Phase 3 clinical trial to support a
    future Biologics License Application (BLA) to the US FDA and are also pursuing
    the development of new indications for Cx601 to expand its potential market.
    With this newly-added IP protection, TiGenix now has a stronger intellectual
    property position that supports the use of Cx601 for treatment of all
    fistulae."
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 december 2017 10:17
    quote:

    Bonzai1 schreef op 16 december 2017 09:49:

    Dit is een stukje uit het PB over mesoblast. Hetgeen me tot nu toe ontgaan was, is dat het niet alleen over gebruik van technologie gaat, maar tevens over de bescherming van een procedé dat doorgetrokken kan worden naar fistulae van andere aard dan Crohn. Maw: de impact van deze investering mag je niet enkel verrekenen op de omzet van cx601 in de ziekte van Crohn. De opbrengst ervan zal zich uitbreiden naar andere uitbreidingen van de molecule in de toekomst en dus ligt het kosten-batenplaatje anders dan tot nu toe berekend. De opbrengst van de investering zal groter worden naarmate het product ook in andere toepassingen verwerkt zal worden. Zo interpreteer ik de woorden van Bravo alvast.
    De persconferentie zal hier ongetwijfeld verder licht op schijnen.

    TiGenix CEO Eduardo Bravo said: "We are delighted to have concluded this exclusive license agreement with Mesoblast, which will broaden our IP protection for Cx601 as we move closer to commercialization in Europe. We continue advancing our global pivotal Phase 3 clinical trial to support a future Biologics License Application (BLA) to the US FDA and are also pursuing
    the development of new indications for Cx601 to expand its potential market.
    With this newly-added IP protection, TiGenix now has a stronger intellectual property position that supports the use of Cx601 for treatment of all fistulae."
    Deze licentie heeft geen praktische toepassing, alleen hun patenten worden beter beschermd (zegt Tigenix zelf).

    We kunnen ook veronderstellen dat Tigenix bang was dat ze moeilijkheden zouden kunnen krijgen met Mesoblast, omdat ze stiekem patenten van Mesoblast hebben gebruikt.
  3. BP 16 december 2017 10:34
    Zwarte Ridder wat ben je toch negatief...
    Blijf gewoon lekker weg joh, dit wordt nu zeker een parel en dat kan niemand meer ontkennen.
    Je begint bij Kardan, eerst haleluja en nu ook negatief. nou nou het zit je schijnbaar niet meer

    Tigenix is ZEKER een parel en wordt alleen maar beter
    Kortom dit is een bodem koers !!

    Succes verder met je beleggingen
  4. [verwijderd] 16 december 2017 11:01
    'Hier heeft Tigenix 13 jaar op gewacht'

    Het biotechbedrijf Tigenix krijgt groen licht voor de lancering van een nieuw medicijn. Na vallen en opstaan en vele bedelrondes wenken de miljoenen. 'Ik ben niet moediger dan anderen, maar als CEO moet je blijven vechten', zegt Eduardo Bravo.

    Het Europees geneesmiddelenagentschap heeft een positief advies afgeleverd voor Alofisel, een celtherapiebehandeling van Tigenix voor 'een vreselijke ziekte'. Het dossier moet nog door de Europese administratieve mallemolen, maar het middel mag binnen enkele maanden de markt op. Analisten voorspellen een piekomzet van honderden miljoenen euro's.

    'Vreselijke ziekte'

    Tigenix ontwikkelde een medicijn om anale fistels bij patiënten met de ziekte van Crohn te behandelen. 'Not really glamorous', zegt Bravo over de zeldzame ziekte, die in België duizend mensen treft. De ziekte wordt gekenmerkt door ontstekingen en wonden in het darmkanaal. 'Met openingen door de huid waarlangs stoelgang naar buiten lekt. U kunt zich voorstellen dat er dan weinig sociaal leven is. You suffer in silence.' Behandelingen voor de ziekte zijn er amper. 'Mensen zijn radeloos. Het is moeilijker te genezen dan bepaalde kankers', zegt Bravo. Er bestaat één medicijn, waarmee een op de vijf patiënten tijdelijk is gebaat. Chirurgie is een optie, maar biedt weinig kans op slagen.

    Liposuctievet

    Uit liposuctievet van gezonde vrouwen isoleert Tigenix een bepaalde soort stamcellen ('misschien wel het enige positieve aan overtollig vet'), het manipuleert ze, kweekt ze op en vriest ze in tot 187 graden onder nul. 'Uit een liposuctie halen we medicijnen voor 2.400 patiënten.' Tigenix verscheept zijn medicijn in potjes van 23 milliliter.

    Zo complex als de productie is, zo eenvoudig is de toediening voor de arts. 'Reinigen van de wonden, een operatie om de interne wonden te hechten en tien minuten extra voor vier injecties van ons product', zegt Bravo. Uit studies blijkt dat de helft van de patiënten één jaar na de behandeling volledig genezen is.

    Goud in handen?

    Het Japanse farmabedrijf Takeda, de verkooppartner van Tigenix, staat klaar om Alofisel in Europa te lanceren. Takeda ziet het middel als een ideale aanvulling op Entyvio (ziekte van Crohn), dat al 1 miljard dollar omzet haalde. De Japanners nemen alle marketing- en verkoopkosten op zich. Tigenix cashte al 25 miljoen euro bij de ondertekening van de samenwerking, en van elke 100 euro omzet zal Takeda 18 euro doorstorten naar Tigenix.

    Voor Europa rekenen analisten op een piekomzet van 200 à 300 miljoen dollar per jaar. In de VS - waar Tigenix de verkoop zelf in handen neemt, vermoedelijk vanaf 2020 - wacht een markt van 300 à 600 miljoen dollar. De kostprijs van een behandeling zal tot tienduizenden euro's per patiënt bedragen.

    De inkomsten wenken, maar voorzichtigheid is geboden, gelet op eerdere ontgoochelingen. 'It will fly. Deze keer is het anders', zegt Bravo. Op winst moeten de aandeelhouders niet meteen rekenen. 'Dat is niet onze eerste bezorgdheid. Het is nochtans eenvoudig geen cash meer te verbranden. We zouden kunnen luieren en teren op Takeda. Maar we willen investeren in nieuwe medicijnen.'

    Geen Belgische inbreng

    Hoewel Tigenix initieel voortbouwde op technologie van de KU Leuven, is het Belgische karakter compleet verdwenen. Het hoofdkwartier - niet meer dan een postbus - is nog in Leuven. Tigenix noteert ook op de Brusselse beurs. Maar daarmee is alles gezegd. Het hart van het bedrijf ligt in Trescantos, een klein stadje bij Madrid aan de rand van een bergachtig natuurpark.

    Tigenix trok tien jaar geleden als biotechbelofte naar de Brusselse beurs en kreeg al snel groen licht voor ChondroCelect, een celtherapiebehandeling voor knieproblemen. De toenmalige CEO liet de champagne knallen, maar de kater volgde snel. De verkoop flopte. In de VS kwam het middel zelfs nooit op de markt.

    Het kaartenhuisje stortte ineen en Tigenix zocht toenadering tot zijn sectorgenoot Cellerix. De Spanjaarden trokken het laken naar zich toe. De nieuwe CEO Bravo doekte het onderzoek in Leuven op en zette 100 procent in op het onderzoek in Madrid. Met een goed resultaat, zo blijkt vandaag. Voor de Tigenix-beleggers van het eerste uur is een blik op de huidige aandelenkoers bijzonder pijnlijk. Maar zonder de samensmelting was er niets overgebleven.

    Architect van het succes

    Bravo ruilde 13 jaar geleden een topfunctie bij big pharma voor een start-up in Madrid: Cellerix. 'In een groot bedrijf ben je eigenlijk irrelevant.' Bravo was onder meer een jaar algemeen directeur van Aventis in België. Na de overname door het Franse Sanofi verhuisde hij als eerste naar Parijs om de integratie te begeleiden. 'Om vervolgens een team van 2.000 mensen in Zuid-Amerika aan te sturen.'

    In al die jaren moest hij veel slagen incasseren, waardoor een analist op het moment van de fusie van Cellerix en Tigenix zei: 'De blinde en de kreupele hebben elkaar gevonden'. 'Er zijn zeer moeilijke momenten geweest. Het water heeft ons meermaals aan de lippen gestaan', aldus Bravo.

    Keer op keer wist hij echter investeerders te overtuigen nog eens geld voor te schieten, ook de Spaanse miljonairsfamilie Grifols. Toen het er echt om spande, gaf Tigenix converteerbare obligaties uit met een wurgrente van 10 procent. En uiteindelijk scoorde het de jackpot bij Takeda.

    Overnameprooi?

    'Dit zal de ogen bij big pharma openen', zegt Bravo. 'We hebben het eerste allogene celtherapieproduct ter wereld. We gebruiken de cellen van gezonde mensen. Dat is veel goedkoper dan cellen van de patiënten zelf, wat gangbaar is in ons domein.' Tien jaar geleden lieten farmabedrijven dit domein links liggen. 'Maar het is geen sciencefiction meer. Of we nu een overnameprooi zijn? Dat heb je niet onder controle. We doen gewoon voort en zien wel.'

    www.tijd.be
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 december 2017 12:20
    Het is nog niet zo ver, maar over een aantal jaren krijgt Tigenix dus ca 30 tot 45 miljoen euro OMZET per jaar uit Europa als alles goed gaat.
    De USA kun je beter vergeten, want dat duurt nog veel langer en Tigenix heeft geen enkele verkooporganisatie of ervaring.

    Het duurt dus nog minstens 5 jaar voordat Tigenix enige winst zou kunnen gaan maken (if ever).
  6. Smakkie 16 december 2017 12:21
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 16 december 2017 12:20:

    Het is nog niet zo ver, maar over een aantal jaren krijgt Tigenix dus ca 30 tot 45 miljoen euro OMZET per jaar uit Europa als alles goed gaat.
    De USA kun je beter vergeten, want dat duurt nog veel langer en Tigenix heeft geen enkele verkooporganisatie of ervaring.

    Het duurt dus nog minstens 5 jaar voordat Tigenix enige winst zou kunnen gaan maken (if ever).

    Je hebt jezelf dus echt niet ingelezen. Jammer.
  7. forum rang 4 bik 16 december 2017 12:33
    Wat velen o.a. Smackmans niet door hebben,is dat een eventuele Good Go allang bij de koers ingecalculeerd was.Vandaar de sumiere stijging.Lullanten hou je toch,[zie Pharming]die gelijk een overname predicten of een verdubbeling van de koers.Succes met Uwen behaalde winst veur zo lang het duurt.Verlopig gaan er nog vele eurinokels aan o.a. onderzoekskosten ect.volgen.Extra emissies zijn daarom geenszinds uitgesloten.Succes allen. Grrrmpffffft.
  8. palladium01 16 december 2017 12:51
    Goede middag
    Zelf heb ik jaren lang gesukkeld met een peri anale fistel.
    Uw leven verandert bijna in een hel. Niet enkel voor jezelf maar voor je ganse familie. Pijn , meerdere operaties , kliniek in,kliniek uit . Geen toiletpapier meer gebruiken. Was 2 maand geleden in uz Gent
    Bij een van de beste professors ter wereld inzake fistels.
    Hij vertelde mij dat er een oplossing zat aan te komen met een nooit eerder geprobeerde methode.
    Dit gaat levens veranderen drastisch maar dan in de goede zin.
    Ik heb er gekocht omdat ik maar al te goed weet wat afzien betekent. De gemiddelde belegger kent geen fistel en kan dit niet inschatten. Onder de dokters die fistels behandelen is er consensus. Top product.
    Tigenix heeft echt de kip met het gouden ei in zijn stal. Je mag er zeker vanuitgaan dat ze al lang hun
    Draaiboek klaar hebben. Hopelijk worden ze niet overgenomen binnenkort met een kleine premie op
    de beurs koers.
    Je moet zelf eens niet kunnen normaal leven en opeens kan je geholpen worden medisch
    met een operatie van 10 minuten en waarna je dan nog enkel het wondje moet proper houden tot het dicht is. En dan de hemel....
    Dat is veeel , veeeel meer waard dan je kunt indenken.
    Professoren, doctors, klinieken in anale fistels zijn enthousiast . Dit kan niet meer mis gaan.

    Tigenix heeft goud in de handen. In de US is dit nog niet doorgedrongen
    Profiteer en koop dit aandeel. Het gaat maal 10 gaan.
    Grtz
  9. Casper4711 16 december 2017 14:12
    Quote

    Tigenix heeft goud in de handen. In de US is dit nog niet doorgedrongen
    Profiteer en koop dit aandeel. Het gaat maal 10 gaan. Bij een ander maar niet bij Tige NIX

    Per verkochte 100 euro 18 voor Tigenix (EU)). Ben er de na bekendmaking direct uit gestapt. En niet meer kijken.
  10. CGCDLR 16 december 2017 14:34
    We hebben gede gehad,ok . Sanderus,soit . Ergens hadden die twee een punt.Meer nog , wanneer het gisteren n'jet was hadden ze gelijk!Het enige wat me blijft enerveren is wanneer ze zo sceptisch zijn ten opzichte van een aandeel, waarom volgen ze het nog, stoppen ze er zoveel tijd in? Ik geef geen commentaar op aandelen die ik niet bezit of volg(ik volg er zo'n 20 ,bezit er 12 en overweeg of onderweeg of laat ze aan de zijlijn staan ). Wat doen zo'n typetjes als"de zwarte ridder hier"?
  11. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 december 2017 14:55
    quote:

    Sl€ut€l schreef op 16 december 2017 14:12:

    QuoteTigenix heeft goud in de handen. In de US is dit nog niet doorgedrongen
    Profiteer en koop dit aandeel. Het gaat maal 10 gaan. Bij een ander maar niet bij Tige NIX
    Per verkochte 100 euro 18 voor Tigenix (EU)). Ben er de na bekendmaking direct uit gestapt. En niet meer kijken.
    De grote beleggers zijn het hier mee eens en hebben afgelopen vrijdag enorme aantallen aandelen gedumpt als hete kolen.
    Er zullen wel wat meldingen gaan volgen.
  12. forum rang 4 bik 16 december 2017 14:55
    quote:

    Sl€ut€l schreef op 16 december 2017 14:12:

    Quote

    Tigenix heeft goud in de handen. In de US is dit nog niet doorgedrongen
    Profiteer en koop dit aandeel. Het gaat maal 10 gaan. Bij een ander maar niet bij Tige NIX

    Per verkochte 100 euro 18 voor Tigenix (EU)). Ben er de na bekendmaking direct uit gestapt. En niet meer kijken.
    Ben oe nou helemaele bekikkert,mien jong,Giet minstens 50x euver de koppe. Grmpvfft.
  13. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 december 2017 15:16
    quote:

    kneut schreef op 16 december 2017 15:03:

    Nog prognoses voor maandag mensen? want zo te lezen zitten hier vwel de mensen met verstand..
    Mijn voorzichtige inschatting omdat hij de 1,17 al had aangetikt is dat we maandag door de 1,20 gaan.
    En diegene die het dichtste bij zit, daar moeten we misschien wat vaker naar luisteren.
    lol

    Degene die de koers van a.s. maandag goed kan voorspellen is gewoon een gokker met veel geluk...!!

    De kans dat zo'n persoon 2x een goede voorspelling doet is net zo groot als de kans dat de bliksem 2x op dezelfde plek inslaat.
  14. forum rang 6 Chiddix 16 december 2017 15:32
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 16 december 2017 12:20:

    Het is nog niet zo ver, maar over een aantal jaren krijgt Tigenix dus ca 30 tot 45 miljoen euro OMZET per jaar uit Europa als alles goed gaat.
    De USA kun je beter vergeten, want dat duurt nog veel langer en Tigenix heeft geen enkele verkooporganisatie of ervaring.

    Het duurt dus nog minstens 5 jaar voordat Tigenix enige winst zou kunnen gaan maken (if ever).

    Wordt een lange zit voordat het bedrijf winst onder de streep laat zien. Er staan ook nogal wat aandelen uit(177 miljoen). En dat kan nog meer worden als er met de pet moet rondgegaan worden in 2019. Heb geen idee of een overname van dit bedrijf aantrekkelijk is voor een farmaceut.
  15. psps 16 december 2017 15:44
    Precies. Zwarte Ridder ga lekker aandelen Unilever kopen en een boek lezen. Het is een speculatief aandeel Tigenix, dat kan eind 2018 op 2 euro staan, maar ook op 50 eurocent. De meningen die jij hebt zijn alleen maar negatief. Jammer dat je dit doet. Het is een forum, ook voor speculatieve aandelen. Op dit aandeel kun je geen stop loss zetten, geen fundamentele analyse op los laten, laat staan technische analyse. Gokken c.q. speculeren is geen manier van beleggen, maar kan wel heel leuk zijn. Maandag gaat het aandeel gewoon omhoog. Waarom? Omdat ik speculeer!!!!
2.244 Posts
Pagina: «« 1 ... 78 79 80 81 82 ... 113 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 882,63 +1,42%
EUR/USD 1,0698 -0,29%
FTSE 100 8.139,83 +0,75%
Germany40^ 18.178,80 +1,46%
Gold spot 2.338,84 +0,29%
NY-Nasdaq Composite 15.611,76 -0,64%

Stijgers

Xior
+6,16%
bpost
+3,47%
Proximus
+3,38%
Ontex
+3,16%
DEME G...
+2,19%

Dalers

KBC Groep
-0,83%
Melexis
-0,80%
IBA
-0,77%
UCB
-0,44%
Barco
-0,15%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links