Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Air France-KLM PSE:AF.FR, FR001400J770

  • 9,720 26 apr 2024 17:37
  • +0,030 (+0,31%) Dagrange 9,712 - 10,020
  • 1.369.653 Gem. (3M) 1,8M

Air-France KLM eindelijk omhoog in 2017?

3.769 Posts
Pagina: «« 1 ... 87 88 89 90 91 ... 189 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. miniature 29 juli 2017 21:09
    quote:

    gbakl schreef op 29 juli 2017 09:02:

    www.finanzen.nl/aandelen/nieuws/Als-d...

    Leon Brandsema, weer zo'n financieel genie die ons komt uitleggen hoe het zit.

    en volgens mij heeft ie toch echt 100% gelijk, denk als je zo rond de koers van € 10, - / 10.50 weer instapt dan staat AF-KLM echt in december zo rond de € 15, - / € 16,- Maar goed oke dan moeten we de komende paar dagen / 2 weekjes eerst ook nog even deze wat lagere koers gaan aantikken wat echt nog wel gaat gebeuren en uiteraard 5 maanden geduld hebben en dan krijgt een ieder die 1e eind 2e week augustus op /rond € 10, / 10.50 heeft gekocht een wel hele fijne royale uitgekeerde kerst koers gratificatie ! Ik zeg doen, op weg naar wat leuke Kerst poen !
  2. Realisme 29 juli 2017 22:35
    quote:

    gbakl schreef op 29 juli 2017 09:02:

    www.finanzen.nl/aandelen/nieuws/Als-d...

    Leon Brandsema, weer zo'n financieel genie die ons komt uitleggen hoe het zit.

    Tja ... wat moet je met zo'n visie?? Ieder kan allerlei plaatjes maken en daar een verhaal omheen verzinnen. Shortsqueeze duurt normaliter niet een half jaar, Leon is daar nog niet achter gekomen. Al die verhalen beginnen naar mijn inzicht met een verkeerd startpunt. Als eerst een aandeel gigantisch is gezakt, AF-KLM naar minder dan vijf euro / aandeel, moet je dat allerlaagste punt niet als referentie nemen. Wat is een ' normale' waarde van een maatschappij met zoveel tienduizenden mensen, meer dan 500 vliegtuigen en een omzet die je zo uit de cijfers haalt. Dan vind ik 1.5 miljard niet echt veel. Als je dan gaat stijgen naar 3.6 miljard kom je meer in de richting, maar heb je dan al het 'nulpunt' bereikt ? Voordat jullie nu gaan roepen over schulden en EBITDA en EV, ja dat begrijp ik ook wel, zo simpel is het allemaal niet. Maar kijk nu eens naar de kracht van het bedrijf met hoeveel de schuldvermindering nu ieder kwartaal loopt. Als ik mijn hypotheek zo snel kan aflossen ... . Ook ik weet niet wat de ' normale' referentie waarde zou moeten zijn, maar zeker niet gebaseerd op vijf euro/ aandeel.
  3. forum rang 6 gbakl 30 juli 2017 12:34
    Aandeelhouder KLM

    Hoewel de Nederlandse regering geen aandeelhouder is van Air France KLM, is Dijsselbloem wel geinformeerd door het bestuur van de Nederlands-Franse luchtvaartmaatschappij. De Nederlandse staat houdt 5,9% van de aandelen van KLM.

    hoe vaag kan berichtgeving zijn, KLM aandelen bestaan eigenlijk niet meer.
  4. forum rang 6 gbakl 30 juli 2017 12:47
    Door het niet opnemen van een terugkooprecht heeft de Staat volgens de Utrechtse econoom Hans Schenk de kans laten lopen in het geval van problemen serieuze invloed te krijgen op de toekomst ''van dit publieke belang".

    In de jaren tachtig werd een dergelijke terugkoopoptie wel in aandeelhoudersovereenkomsten met KLM opgenomen. Bij de fusie van KLM met Air France in 2003 heeft de Staat daar afstand van gedaan.

    Belang

    Voor de fusie had de Nederlandse overheid nog een belang van 15 procent in KLM. Nu ligt het belang in de Nederlandse tak op 6 procent.
  5. forum rang 6 gbakl 30 juli 2017 13:51
    AirFrance personeel: 5% van de aandelen.

    ze leveren niets in en werken als Franse ambtenaren dwz tempo van een
    escargot.
    ze krijgen meer salarisverbetering dan bij KLM, waar al jaren de winst wordt gemaakt.

    ik zeg: koers moet snel naar 10 euro.
    afgelopen 3 maanden Low: 7,62 en high 13,61

    die koersbodem van 10 is zo gek nog niet.
  6. gerrit 69 30 juli 2017 14:40
    www.telegraaf.nl/dft/28794595/__Dijss...

    Dijsselbloem positief over Air France KLM
    4 uur geleden
    De nieuwe aandeelhouders van luchtvaartmaatschappij van Air France KLM zijn positief voor KLM en Schiphol. Dat meldt minister Dijsselbloem (Financien) in een brief aan de Tweede Kamer.

    Donderdagavond werd bekend dat het Amerikaanse Delta en China Eastern €751 miljoen investeren in Air France KLM. Zij worden daardoor aandeelhouders met een belang van 10%, waarmee ze de tweede zijn achter de Franse staat. Op haar beurt investeren Air France KLM weer in Virgin Atlantic, de luchtvaartmaatschappij van de bekende ondernemer Richard Branson.

    Aandeelhouder KLM

    Hoewel de Nederlandse regering geen aandeelhouder is van Air France KLM, is Dijsselbloem wel geinformeerd door het bestuur van de Nederlands-Franse luchtvaartmaatschappij. De Nederlandse staat houdt 5,9% van de aandelen van KLM.

    Meer ruimte investeringen

    De minister zegt dat de kapitaalinjectie die het Amerikaanse Delta en China Eastern in Air France KLM doet, deels tot doel heeft om de balans te versterken. Ook krijgt KLM meer ruimte om te investeren, aldus de kamerbrief. De minister verwacht positieve gevolgen voor het bestemmingennetwerk van Schiphol.

    Aandacht vragen

    "Het is voor Nederland van belang dat KLM de mogelijkheid behoudt om te groeien en te investeren", aldus de minister. Wat voor garanties er eventueel gesteld wordt niet duidelijk gemaakt. Het kabinet zal 'aandacht blijven vragen", aldus Dijsselbloem.

    Positief

    De minister komt tot zijn oordeel omdat bestuur en commissarissen van KLM positief zijn over de deal, volgens Dijsselbloem een 'belangrijk' signaal. Ook de Nederlandse bestuurders van Air France KLM: Jaap de Hoop Scheffer, Alexander Wynaents, Leni Broeren en Hans Smits zijn positief, aldus de minister. Overigens straften beleggers vrijdag het aandeel Air France KLM af op de beurs na bekendmaking van de plannen.

    Piloten kritisch

    De Nederlandse piloten zijn ook kritisch, na aanvankelijk een positief oordeel. In een brief naar de achterban stelt de Nederlandse Vereniging Verkeersvliegers (VNV) dat ze vragen heeft bij de toekomstige bestuurs- en aandelenstructuur en hoe de Nederlandse invloed op de holding dan gegarandeerd blijft.
  7. forum rang 6 gbakl 30 juli 2017 20:56
    Eind januari 2013 kondigde Air France-KLM een nieuwe regionale prijsvechter aan onder de naam HOP![19] In HOP! worden de drie regionale dochtermaatschappijen samengevoegd: Compagnie Aérienne Brit Air, Régional en Airlinair. Transavia gaat hier geen onderdeel van uitmaken. Met een vloot van 98 toestellen wordt van de Luchthaven Parijs-Charles de Gaulle als van Orly gevlogen. HOP! gaat op 136 bestemmingen vliegen met 530 vluchten per dag. Met de nieuwe prijsvechter wil Air France-KLM niet alleen kosten besparen, maar ook de concurrentie in het lagere prijssegment aangaan met Ryanair en easyJet. Air France-KLM houdt rekening met aanloopverliezen van € 30 miljoen bij HOP!, op een jaaromzet van ongeveer € 900 miljoen, maar over twee à drie jaar moet HOP! winst maken.

    Jaja, winst maken blijft lastig voor de AF-side van de holding.
    aanloopverliezen voor Joon ???
    hier hoor je niets over...

    er mocht dan ook NIETS gecommuniceerd worden vrijdag wat niet positief was, alles was geregisseerd voor een Joon-feestje plus het strategische konijn uit de hoge hoed en de Chinezen en Amerikanen vierden mee

    timing perfect en het kon ook niet mis gaan....1 1/2 uur lang.
    gelukkig zijn niet alle aandeelhouders en trendvolgers zo naief en ook op dit forum voldoende argwaan en zelfs negatieve verwachting.

    Joon is duur (niemand weet nog hoe duur en aanloopkosten worden
    angstvallig verzwegen)
    Joon is veel te beperkt, doelgroep 18-35 jaar !?
    Joon is kansloos.
  8. forum rang 4 torro 31 juli 2017 10:38

    Koersdoel omhoog naar 14,90.
    (ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft het koersdoel voor Air France-KLM verhoogd van 14,59 naar 14,90 euro bij handhaving van Neutraal als advies.
    De analist heeft naar aanleiding van de laatste kwartaalcijfers de taxaties voor de EBIT-resultaten voor 2017 en 2018 licht opwaarts bijgesteld. Daarmee speelt de marktvorser ook in op de lagere brandstofprijzen.
    De raming voor de winst per aandeel is echter met 12 procent verlaagd om rekening te houden met het verwaterende effect van de belangen die Delta Air Lines en China Eastern in Air France-KLM hebben genomen en waarvoor nieuwe aandelen zijn uigegeven. Maar hij voorziet op termijn positieve effecten van deze transacties, die hebben geleid tot de koersdoelverhoging.
    De analist verwacht positieve resultaten uit het belang in Virgin Atlantic en daarmee van de uitbreiding van de trans-Atlantische joint venture.
    Op een groen Damrak noteerde het aandeel Air France-KLM 1,7 procent lager op 11,40 euro.
    Door: ABM Financial News.
3.769 Posts
Pagina: «« 1 ... 87 88 89 90 91 ... 189 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links