Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

  • 3,692 14 mei 2024 14:55
  • +0,148 (+4,18%) Dagrange 3,552 - 3,710
  • 853.405 Gem. (3M) 1,6M

BAM Mei 2017

2.272 Posts
Pagina: «« 1 ... 105 106 107 108 109 ... 114 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. frank@9 29 mei 2017 15:15
    In welke mate kunnen de luchtvaartmaatschappijen die zaterdag in Eindhoven vertraging hebben opgelopen door de stroomuitval dit verhalen op bam? Allemaal vragen die nog zullen volgen.

    Kosten computerstoring British Airways mogelijk 100 miljoen euro
    29 mei 2017 om 15:04
    (ABM FN-Dow Jones) De technische storing waarmee British Airways dit weekend kampte, kan leiden tot een kostenpost van zo'n 100 miljoen euro voor moederbedrijf International Consolidated Airlines Group. Dit berekende Citigroup maandag in een analistenrapport.
  2. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 29 mei 2017 15:27

    Snel vervoeren in testbuis Delft
    (29-05-2017) Geplaatst door Redactie Bouwwereld

    Donderdagochtend 1 juni onthult minister Schultz van Haegen in Delft Europa’s eerste hyperloop testfaciliteit. Hardt bouwt samen met bouwconcern BAM een 30 meter lange testbuis om op lage snelheid de technologie voor het futuristische vervoersysteem te testen.

    Hardt is het eerste Europese bedrijf dat de hyperloop ontwikkelt. Donderdag presenteert Hardt ook zijn stappenplan voor de ontwikkeling van een operationeel hyperloop-systeem. Voor BAM sluit de samenwerking met Hardt aan bij haar ambitie om te investeren in nieuwe technologie en de samenwerking te zoeken met innovatieve, ondernemende partners.

    De testfaciliteit betreft een 30 meter lang stuk van het toekomstige vervoersysteem met een diameter van bijna 3 meter. Met deze testfaciliteit gaat Hardt alle belangrijke systemen op lage snelheid in een vacuüm testen, zoals het aandrijf-, zweef- en de veiligheidssystemen van de hyperloop.
    Hyperloop

    In een hyperloop kunnen personen en goederen met een snelheid van meer dan duizend kilometer per uur door buizen met zeer lage luchtdruk reizen. Dat maakt het vervoer energiezuiniger dan vervoer met bijvoorbeeld het vliegtuig of de trein. Om de ontwikkeling van de hyperloop te stimuleren organiseerde Elon Musk via zijn ruimtevaartbedrijf SpaceX de ‘Hyperloop Pod Competition’ in Los Angeles. De oprichters van Hardt Global Mobility maakten deel uit van het Delft Hyperloop team, dat de internationale wedstrijd in januari won.
    The Green Village

    De testfaciliteit bevindt zich op The Green Village op de campus van de TU Delft. Dit ‘levend laboratorium’ dient als proeftuin voor radicale innovaties, gericht op een duurzame toekomst. De locatie is niet alleen geschikt voor technisch onderzoek aan de hyperloop, maar de plaats geeft ook ruimte voor onderzoek naar bijvoorbeeld de maatschappelijke inpassing en sociale acceptatie van het nieuwe vervoermiddel in een woon-, werk- en leefomgeving.
  3. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 29 mei 2017 15:31
    quote:

    frank@9 schreef op 29 mei 2017 15:15:

    In welke mate kunnen de luchtvaartmaatschappijen die zaterdag in Eindhoven vertraging hebben opgelopen door de stroomuitval dit verhalen op bam? Allemaal vragen die nog zullen volgen.

    Kosten computerstoring British Airways mogelijk 100 miljoen euro
    29 mei 2017 om 15:04
    (ABM FN-Dow Jones) De technische storing waarmee British Airways dit weekend kampte, kan leiden tot een kostenpost van zo'n 100 miljoen euro voor moederbedrijf International Consolidated Airlines Group. Dit berekende Citigroup maandag in een analistenrapport.
    Geen paniek. Het vliegverkeer had gisteren slechts beperkt last van de chaos. Enkele vluchten liepen vertraging op doordat de stroom uitviel, maar de noodstroom schakelde snel in.
  4. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 29 mei 2017 15:36
    Wie is aansprakelijk?
    Maar de grote vraag is wie nu aansprakelijk is voor het instorten? “Dat kan nog een hele klus worden”, zegt Versteeg. “Dat kan BAM zelf zijn, het kan een fout van een onderaannemer zijn. Maar als het een ontwerpfout is, dan is het architectenbureau mogelijk aansprakelijk. Het kan jaren duren voordat dit duidelijk is.”

    Intussen is BAM begonnen met het onderzoek naar het instorten van de garage. Een groep medewerkers van het bedrijf is daar voor vrijgemaakt, zegt een woordvoerder.
  5. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 29 mei 2017 15:37

    BAM: instorting parkeergarage Eindhoven heeft geen effect op winstverwachting

    EINDHOVEN - De instorting van de parkeergarage van Eindhoven Airport zal voor aannemer BAM niet van invloed zijn op de voor dit jaar afgegeven omzet- en winstverwachting. Dat stelt maandag de woordvoerder van het bouwconcern in Bunnik.
    Peter Scholtes 29-05-17, 15:17

    M
    0 Reacties

    ,,Gezien de aanneemsom van 12 miljoen euro is dit in omvang een bescheiden werk”, zegt hij. BAM heeft een jaaromzet van 7 miljard euro en telt meer dan 20.000 medewerkers. Het concern realiseerde vorig jaar een nettowinst van ruim 46 miljoen euro.

    Ook analisten die het aandeel BAM op de Amsterdamse effectenbeurs volgen, denken dat de gevolgen niet zo groot zijn. ,,BAM boekt dit jaar goede, winstgevende projecten. Dit brengt het bedrijf absoluut niet in moeilijkheden", zegt Jos Versteeg van Theodoor Gilissen in Amsterdam.
  6. pardon 29 mei 2017 16:34
    Instorten garage nog mysterie
    34 min geleden
    EINDHOVEN - Het is nog niet duidelijk hoe een parkeergarage in aanbouw op Eindhoven Airport zaterdag deels kon instorten. Dat zei een woordvoerder van bouwbedrijf BAM, dat verantwoordelijk is voor het project, maandag desgevraagd. Ingenieurs doen onderzoek naar de oorzaak. Hoelang dat gaat duren, kan nog niet worden ingeschat. Volgens de woordvoerder is het gebied nog niet veilig te betreden. Daarom zijn met drones opnames gemaakt van het terrein. Die beelden worden nu geanalyseerd.

    Eindhoven Airport waarschuwde reizigers extra tijd uit te trekken om op de luchthaven te komen. Het lijkt erop dat mensen dat doen, want volgens de luchthaven hebben het afgelopen weekend en maandagochtend alle passagiers hun vlucht gehaald, ondanks de gewijzigde verkeerssituatie.

    Lees ook: Nieuwe parkeergarage stort deels in

    Analisten van zakenbank KBC Securities denken dat de schade voor BAM door het gedeeltelijk instorten van de garage in het ergste geval kan uitkomen tussen 10 en 12 miljoen euro, gelijk aan de projectsom. In het ergste geval zal het project helemaal opnieuw moeten worden gebouwd. De uiteindelijke impact voor BAM zal echter afhangen van de oorzaak van het probleem en welke partijen betrokken zijn geweest bij het project, aldus KBC.

    De parkeergarage in aanbouw stortte zaterdag aan het begin van de avond deels in. Er vielen geen gewonden.

    De parkeergarage zou in juli opengaan. Het pand, dat eigendom wordt van de luchthaven, moest de oude parkeerplaats voor de terminal vervangen. Op de tweede, derde en vierde verdieping zou plek komen voor achthonderd auto's. Ook zou er horeca en een kiss-and-ridezone komen.
  7. [verwijderd] 29 mei 2017 16:38
    Onderzoek gestart naar instorting deel in aanbouw zijnde parkeergarage Eindhoven Airport
    Eindhoven, 29 mei 2017 – Het onderzoek is gestart naar de instorting van een deel van de in aanbouw zijnde parkeergarage P1 op Eindhoven Airport op zaterdag 27 mei om 18.50 uur. Bij dit incident hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Naast BAM zullen naar verwachting ook onafhankelijke instanties nader onderzoek verrichten.

    Vanaf het moment dat de eerste melding van de instorting kwam, hebben Eindhoven Airport, BAM, de gemeente Eindhoven en andere betrokkenen zich gericht op de veiligheid van de locatie. Daarom is een ruime veiligheidszone rond de bouwplaats ingericht. Tevens is ingezet op het zo goed mogelijk bereikbaar houden van de luchthaven, onder meer door verkeersregelaars en bewegwijzering.

    Om meer inzicht te krijgen in de situatie is de bouwplaats inmiddels via drones geïnspecteerd. Het vaststellen van de oorzaak is noodzakelijk om te bepalen wanneer de bouwplaats weer veilig kan worden betreden, wat de meest geëigende vervolgstappen zijn en of de ruime veiligheidszone rond het project kan worden verkleind.

    De oorzaak van de instorting is onbekend. Het onderzoek zal hierover uitsluitsel moeten bieden. De deskundigen kunnen op dit moment geen inschatting geven van de duur van het onderzoek. Zodra het onderzoek daartoe aanleiding geeft, zullen nadere mededelingen volgen.

    Nadere informatie:
    - pers: Arno Pronk, (030) 659 86 21, arno.pronk@bam.com;
    - analisten: Joost van Galen, (030) 659 87 07, joost.van.galen@bam.com.

  8. gerrit 69 29 mei 2017 16:48
    quote:

    MG TF schreef op 29 mei 2017 12:51:

    Als de indexen gaan corrigeren wat echt binnenkort wel staat te gebeuren
    kan het nog veel lager dan die 4,705.
    Dus spijt hebben dat je niet gekocht hebt?
    Geduld wordt ook vaak beloond.
    Het bang maken voor een beurscorrectie lijkt mij voorbarig.
    Bedrijfswinsten stijgen nog steeds en de rente blijft laag.
    Een cocktail om een beurscorrectie in gang te zetten zie ik niet op korte termijn.
    Misschien dat de komende maanden september en oktober een kleine correctie kunnen inluiden.
    Zelf verwacht ik dat de AEX index binnen 3 maanden boven de 560 zal stijgen.
    De beurscorrectie van 1987 heb ik overigens wel haarfijn goed voorspeld, want
    de Dow Jones daalde toen eerst van 2700 naar globaal 2200 om vervolgens in oktober
    in één dag 500 punten te zakken naar 1700.
    Nu staat de Dow Jones na 30 jaar boven de 21000 en stelt de daling van toen niets meer voor.
    Mocht mijn theewater een beurscorrectie aanvoelen dan zal ik dit op het forum vermelden-ha-ha
  9. gerrit 69 29 mei 2017 17:01
    quote:

    Beurs2020 schreef op 29 mei 2017 16:55:

    Gerrit69, dat denk ik ook en v.w.b. BAM zelfs nog betere vooruitzichten want die heeft inmiddels al wel een correctie van zo'n 15% achter de rug. Met een zomerrally voor de boeg en met de verwachte goede Q2-cijfers zie ik zelfs een eindejaarskoers van 9-10 euro.
    Dat lijkt mij iets teveel van het goede.
    Een koers richting € 7,50 zullen de meeste beleggers voor tekenen, maar eerst maar eens een paar weerstanden opruimen op de € 5,20 en de € 5,50 als de 2e kwartaalcijfers niet teleurstellen.
2.272 Posts
Pagina: «« 1 ... 105 106 107 108 109 ... 114 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Tegenvallers drukken resultaten BAM

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links