Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'VolkerWessels voor 23 euro naar de beurs'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. marcel13 12 mei 2017 12:30
    KBC Securities vr. 12 mei 2017

    VolkerWessels, nieuwkomer op Euronext Amsterdam

    Het beursplein in Amsterdam krijgt een grondige opknapbeurt, een realisatie van onder meer het Nederlandse bouwbedrijf VolkerWessels. Het kan bijna niet symbolischer want die groep krijgt vandaag haar eerste notering op de Amsterdamse beurs. De aandelen kregen een introductieprijs mee van 23 euro per aandeel en enkele uren na de start gaan de aandelen vlot 2% hoger.

    Familiekapitaal

    Bij de beursgang worden zo’n 25 miljoen bestaande aandelen aangeboden door het investeringsfonds Regenborgh van de familie Wessels. Die gaven eerder te kennen met de beursgang voor een betere spreiding van het familiekapitaal te willen zorgen. Ze verkopen een belang van 31,25% en houden zelf nog 68,75% in handen.
    Op het niveau van de activiteiten steunt VolkersWessels op 6 poten, drie daarvan vinden we terug in Nederland. Daarnaast is de groep ook actief in het VK (1,071 miljard euro), Noord-Amerika (317 miljoen euro) en Duitsland (207 miljoen euro).
    De Nederlandse activiteiten worden opgesplitst in

    Bouw & Vastgoed Ontwikkeling1,914 miljard euro omzet),
    Infrastructuur (1,371 miljard euro omzet),
    Energie & Telecom Infrastructuur (649 miljoen euro omzet)

    Bouwsector

    Met de intrede op het Damrak geeft VolkersWessels twee sectorgenoten meteen het nakijken: Zowel Heijmans als BAM kunnen op het eerste gezicht op het niveau van de resultaten immers minder gunstige papieren voor leggen. In de aanloop naar de beursgang publiceerde de groep voor 2016 onder meer een EBITDA-marge van 4,6%. Ter vergelijking. BAM moest vorig jaar genoegen nemen met 1,2% en bij Heijmans werden de resultaten in donkerrode cijfers geschreven.

    BAM

    De stevige marges zijn ook KBC Securities niet ontgaan. Net als de sterke track record en de kaspositie. Aan 23 euro lijkt de waardering volgens hem correct. Wat BAM betreft voegde hij er eerder deze aan dat die aan de huidige niveaus aan een discount noteert ten opzichte van de introductieprijs van VolkerWessels.
    Onterecht, want de groep heeft belangrijke maatregelen genomen die waarde naar boven moeten doen komen. Hij denkt daarbij aan de inspanningen die gedaan werden om de procedures voor de aanbestedingen te verbeteren. Er werd getimmerd aan de verhouding risico/opbrengsten voor nieuwe projecten die voor een stevige ommekeer in het werkkapitaal moeten zorgen in de komende jaren. Begin deze week werden de aandelen op een nieuw koersdoel getrakteerd, 5,5 euro werd 6,2 euro bij een onveranderd koopadvies.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links