Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Akzo Nobel AEX:AKZA.NL, NL0013267909

  • 64,060 9 mei 2024 17:35
  • +0,240 (+0,38%) Dagrange 63,700 - 64,300
  • 208.446 Gem. (3M) 438,7K

AKZO Nobel draadje 2017

7.801 Posts
Pagina: «« 1 ... 157 158 159 160 161 ... 391 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 april 2017 10:00
    quote:

    ressiva_ schreef op 27 april 2017 09:57:

    Het bestuur durft nu niet half het 3e bod af te wijzen, want dan breekt er echt oorlog uit bij de aandeelhouders en is het hele vertrouwen weg in dit bedrijf. En niemand wil die chemietak meer hebben omdat onderhandelen met dit incapabele bestuur totaal niet mogelijk is.

  2. [verwijderd] 27 april 2017 10:00
    quote:

    bezinteergebelegt schreef op 27 april 2017 09:27:

    [...]

    Het kan altijd nog maar never nooit meer op een vriendelijke manier. Na die AVA poppenkast gaan Buchner en co ook na het derde bod niet aan tafel. Dan zouden ze alle geloofwaardigheid direct te grabbel gooien.

    Rest een vijandig bod. En dan ben je afhankelijk van de aandeelhouders.

    Maar afgezien van dat, heb zelden een groter Calimeroproces meegemaakt dan de huidige soap rondom Akzo.

    In the end gaat dit proces alleen maar verliezers opleveren.
    Volledig eens, maar volgens mij waren wij beiden gek toen we eerder short zaten... Begin deze week mijn laatste long posities opgeruimd (eerst mei, daarna juni). Nu al goedkoper terug te krijgen. Na de uptick op het laatste bod een leuk centje aan verdiend, maar ik heb geen enkele zin om me verder druk te maken om het circus. Dit gaat maanden duren, als het al van de grond komt. Voor een dividend einde jaar ga ik ook echt geen stukken aanhouden die het dubbele aan koersverlies gaan opleveren.

    Wat mij betreft gaat dit niet meer op een goedschikse manier geregeld worden, waarvoor dank aan de directie en die flapdrol Kamp. Dan blijven er twee opties. Of PPG loopt gewoon weg, of er komt (een keer) een vijandig bod. Even uitgaande van het laatste is het dan dus wachten op een vijandig bod. Nou kan het zijn dat ze dit voor 1 juni in tikken, maar dat zou onnodig kostbaar voor ze zijn. Ik acht d kans ook groter dat ze nu gewoon in de wacht gaan, rustig stukken kopen of laten kopen in de markt terwijl de koers zakt en uiteindelijk na een paar gefaalde experimenten om chemie ten gelde te maken gewoon nog een keer komen. Ergens volgend jaar. Tegen die tijd zijn er verschillende activistische aandeelhouders die ook veel stukken hebben gekocht en zijn de aandeelhouders op een koers rond 60 euro al lang blij dat iemand 75, grotendeels in contanten biedt.

    Alas, er blijft een rest risico dat ze nu doordrukken omdat ze grote pikken en een hoop gratis geld hebben, maar die lijkt me beperkt. Heb zelf nu niks meer in akzo, ik zie wel of ik in de toekomst opnieuw iets in de porto stop.
  3. baloub1 27 april 2017 10:09
    quote:

    Voorkennis schreef op 27 april 2017 10:01:

    die wijzen 100% het bod af.....vanwege de significante onderwaardering
    lol
    Zal toch moeilijk worden om het bod af te wijzen. BASF heeft laten weten niet geinteresseerd te zijn in chemietak van AKZO en dat had de koper moeten zijn voor AKZO. Kleine streep door de rekening. Dus het bedrag wat ze daar wel even voor op zouden halen kan je wel vergeten. BASF weet nu dat AKZO dit min of meer moet verkopen om alle afspraken na te komen en ja, dan is je onderhandelingspositie zwak. Had POG al voor gewaarschuwd, dus dom.
  4. forum rang 7 bezinteergebelegt 27 april 2017 10:12
    quote:

    JohnDoe250 schreef op 27 april 2017 10:00:

    [...]

    Volledig eens, maar volgens mij waren wij beiden gek toen we eerder short zaten.

    Alas, er blijft een rest risico dat ze nu doordrukken

    Ik zit nog altijd short maar het is wel vnl aan de uitbreidingen van afgelopen maandag en dinsdag te danken dat die positie nu nog enigzins groen staat want de eerdere posities zijn ingenomen op koersen van ca 80 en lager.

    Ik loop dus een potentieel risico maar goed, dat loop je bij elke positie.

    Maar ik heb vertrouwen dat Buchner en co zich arrogant blijven gedragen in deze soap. Met op de achterbank de steun van Henkie en co.

    Want had er echt slim management gezeten met oog voor haar AH-ers, dan had Akzo nu al PPG geheten.

    Gelukkig is er dus ook dom management :-)

  5. [verwijderd] 27 april 2017 10:15
    Knot houdt Fubon buiten de deur bij overnamepogingen Delta Llloyd.
    Kamp houdt Bpost buiten de deur bij Nederlandse post.
    Niemand houdt Mediahuis (Belgisch) tegen inzake overname TMG ondanks dat De Mol hogere prijs biedt,
    Kamp is fervent tegenstander van overname Akzo door PPG.
    De staat bepaalt. In wat voor een land leven we eigenlijk. Dacht dat Kamp en bijv Edje Raketje Nijpels van oorsprong liberaal zijn. Nu blijken ze linkse trekjes te hebben. Stemvee wordt genegeerd.
  6. ressiva_ 27 april 2017 10:19
    BASF zal wel denken: elk bod van ons op de chemietak wordt hooghartig afgewezen als veel te laag, net als bij PPG. Bekijk het maar denken ze, want dit bestuur meent dat AKZO compleet uit goud bestaat en vind zichzelf geweldig.
    Als men niet in zee gaat met PPG dan is de ramp niet te overzien met het bedrijf en zijn werknemers. (En zijn bestuur).
  7. N. Koerts 27 april 2017 10:25
    Ik begrijp alle negativiteit niet over dit aandeel. Er ligt een bod van 95 euro, dat ruim 15 euro hoger ligt dan de koers van nu. Van het weekend wordt gewoon aangegeven dat er gesproken wordt met PPG. Dan gaan ze 3 weken praten om de werkgelegenheid veilig te stellen bij het bedrijf, en wordt er een deal gesloten voor 100 euro per aandeel.

    Heb zelf daarom de call september 90,00 aangeschaft voor 1,10 euro. Verwacht rond september gewoon een koers van 97 euro. Het enige wat dat in de weg kan staan, zijn de mededingingsautoriteiten, maar ook daar verwacht ik niet echt problemen.
  8. Shyman 27 april 2017 10:29
    Ik denk dat PPG zal doorzetten met dat vijandig bod, die gaan niet meer afwachten tot volgend jaar en eerst de koers terug beginnen drukken om terug een bod te doen, die gaan afkomen met een vijandig bod van 100 euro of 105 euro waarvan dan misschien 70 euro in cash en de rest in aandelen zal zijn, zodat ze zeker aan hun nodig % gaan geraken. Met zo een bod gaat toch bijna elke aandeelhouder akkoord gaan? Zou een NL grootaandeelhouder zoals de ING dit bod afslaan? De Amerikaanse en de Engelse investeerders gaan zeker verkopen, de kleine particulieren ook en als PPG zich houdt aan de afspraken die ze neergepend hebben in hun open brief, bescherming van personeel, milieu ed kan Brussel toch ook niet moeilijk gaan doen of heeft de Nederlandse Staat er ook veel bij te zeggen, met het huidig bod en eventuele gesprekken hieromtrent gaan ze nog wat moeten toegeven dus is zeker ingecalculeerd in dat bod dat ze er nog een klein deel bij zullen moeten doen dus ze hebben nog speelruimte voor dat vijandig bod, dat vijandig bod gaat volgens mij niet onder de 100 euro zitten.
  9. [verwijderd] 27 april 2017 10:30
    Helaas weinig tijd op deze oranje dag voor jullie.....maar wat ik allemaal lees.
    GADVERDAMME!!!
    Mannetjes die achteraf hun bekkie opendoen.....beweringen doen die totaal nooit zijn gezegd door mij....etc..etc.

    Voorkennis...jij ja .....en ik raad bezint aan mijn teksten nog eens rustig door te lezen. Mij uitleggen wat ex dividend is......pfffff

    Akzo heeft oa een zaak verloren....
    En "hahaaa Voorkennis" als jij het allemaal beter weet.....Waarom deed je gister dan je bakkie niet open.
    OJA en verklaar anders even achteraf waarom 18 euro van het bod logisch is.
    Kan ik jou ook achteraf eens even uitlachen.

    Maar het vreemde is....er valt NIKS uit te lachen.

    Dat de koers zakt......verdiep jullie eens in het aandeel. Snap je wat meer waarom vandaag de koers zakt van AKZO.

    Ben weg....belangrijkere oranje zaken te doen.

    OJA....jullie doen alsof de deal niet doorgaat ??? Hahahahahahahahahaha...
  10. ressiva_ 27 april 2017 10:31
    Wat ook zo mooi is: als het bod van 96,75 niet doorgaat omdat het bestuur beweert dat AKZO dat over enkele jaren zal overtreffen, dan zal als die jaren om zijn en de koers (uiteraard) niet boven de 96,75 staat, het bestuur aangeklaagd worden door de AFM en de VEB wegens misleiding van de aandeelhouder! Dat kan erg leuk worden, met aanklager Elliott vooraan.
7.801 Posts
Pagina: «« 1 ... 157 158 159 160 161 ... 391 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Nare verrassing van schadeclaim overschaduwt verfgigant AkzoNobel

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links