Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ook Twitter doet cryptocurrency reclames in de ban

Ook Twitter doet cryptocurrency reclames in de ban

Vanaf vandaag heeft ook Twitter advertenties omtrent ICO's in de ban gedaan. De social media gigant kondigde gisteren aan dat alle cryptocurrency-ads vanaf dinsdag van de website worden geweerd.

Geen ICO's, verkoop of wallets

Alle advertenties die betrekking hebben op Initial Coin Offerings (ICO's), cryptobeurzen, walletproviders en de verkoop en marketing van cryptocurrencies zijn niet meer welkom. Wat opvallend is, is dat Twitter een uitzondering maakt voor de bedrijven/tokens die genoteerd zijn op de belangrijkste crypto-exchanges.

Alle andere lopende reclamecampagnes zullen worden verwijderd. Een woordvoerder zei dat de stap is gericht op "het waarborgen van de veiligheid van de Twitter-gemeenschap", aldus Cnbc.

Twitter zelf zei hier het volgende over:

"We have added a new policy for Twitter Ads relating to a cryptocurrency. Under this new policy, the advertisement of Initial Coin Offerings (ICOs) and token sales will be prohibited globally."

Knoop doorgehakt

De geruchten over een crypto-advertentie ban vanuit Twitter gingen al geruime tijd de ronde. Eerder deze maand kwam naar buiten dat Twitter binnen twee weken de knoop zou doorhakken over hun advetentiebeleid.

Twitter CEO Jack Dorsey heeft eerder al aangegeven dat ook op twitter mensen opgelicht werden door bepaalde Twitteraccounts. Destijds beloofde hij hier een einde aan te willen maken.

Nog geen week geleden liet Dorsey in een interview met The Times weten dat hij verwacht dat bitcoin binnen tien jaar het standaard betaalmiddel zal gaan worden. Zowel online als offline.

“De wereld zal uiteindelijk een enkele valuta hebben, ook het internet. Ik denk persoonlijk dat het Bitcoin gaat zijn… waarschijnlijk over tien jaar, maar het kan zelfs sneller gaan.”

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Bij cryptovaluta is de volatiliteit vaak hoog. Ontwikkelingen zoals beschreven in crypto-analyses kunnen dus ingehaald worden door de actuele ontwikkelingen. Meer op www.madelonvos.nl

Auteur: Madelon Vos

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel belegg...

Meer over Madelon Vos

Recente artikelen van Madelon Vos

  1. dec '20 Bitcoin doorstaat perfect storm met speels gemak 85
  2. nov '20 Bitcoin heeft genoeg ruimte voor een verdere koersstijging 147
  3. nov '20 De bitcoin bull run is begonnen! 62

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links