Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vooruitblik

  1. Premium

    Vooruitblik: arme wij - is het niet Mr. Market, dan is het Den Haag wel

    Markten verslechteren, maar zijn niet slecht. Over ABN, ING, NN, ASR, Aegon en Den Haag, Nike, Micron, Pharming en... inflatiecijfers!

  2. Premium

    Vooruitblik: Fed, Wall of Worry en heel slechte midkappers

    Fed-rentebesluit en inkoopmanagersindices kleuren deze week de agenda. En waar willen aandelen nou heen nu die nergens heen gaan?

  3. Premium

    Vooruitblik: donderdag vuurwerk van 14:00 tot 15:00 uur

    Er is veel onzekerheid bij beleggers op dit moment. De komende week biedt iets meer duidelijkheid; vooral donderdag is belangrijk.

    Om 14:15 uur maakt de ECB haar rentebesluit bekend, en een kwartier later komen de Amerikaanse PPI en retail sales door. Nog weer een kwartier later begint de persconferentie van de ECB. Dit zou dus een heet uurtje op de beurs kunnen worden.

  4. Premium

    Vooruitblik: waarom we vrezen voor lagere aandelenrendementen

    De waardering van de brede aandelenmarkt en een vooruitblik op de halfjaarcijfers van twee interessante Belgische holdings.

    De kapitaalmarktrente stijgt dit jaar tot niveaus die we de afgelopen vijftien jaar niet eerder hebben gezien, de inflatie is nog altijd te hoog, overheden kampen met stevige begrotingstekorten en de Chinese vastgoedsector zit in een diepe crisis. Desondanks gaan de beurzen vrolijk omhoog.

  5. Premium

    Vooruitblik: cruciale week voor beleggers

    Fed houdt financiële markten op scherp, cijferende verzekeraars, kwakkelend China, veel macrocijfers, Gen Z tradet erop los en Biden heeft een gat in zijn hand.

  6. Premium

    Vooruitblik: Adyen, Nvidia, Jackson Hole en hallo, China?!

    Alles over Adyen: het stof, de cijfers, de CEO, de analisten én de kans? Nvidia special, Alfen, Jackson Hole, China en, hé Nasdaq 100.

  7. Premium

    Vooruitblik: áls, áls, nou, dan ligt er een enorme kans

    Winstverwachtingen VS gaan ineens als een speer, is economisch én winstherstel écht aanstaande? Q2's Adyen, Aegon, TKH, BAM en Fastned.

    Decennia-oude statistieken maken duidelijk: in september en oktober willen de beurzen nog wel eens bokken. Er waren in deze maanden ook vaker beurskrachs dan gemiddeld (1929, 1987 en 2008 bijvoorbeeld) en al helemaal dan ons lief is.

    Vervolgens laten november en december dan statistisch weer herstel zien, waarna we vrolijk kerst en oud & nieuw vieren, ofwel de beroemde eindejaarsrally.

    let wel, dit is statistiek en dus ieder jaar opnieuw is er garantie tot de voordeur. Het is alleen wel goed om te weten en om er rekening mee te houden.

    Dit jaar al helemaal, want u hebt de economische schattingen en outlooks van met name de groei- en technologie-aandelen gezien: het economische herstel zou zo ongeveer in Q4 moeten beginnen. Of dat moet het dieptepunt van de stagnatie dit jaar zijn, want er is formeel geen sprake van een wereldwijde recessie.

    Komt die nog, of niet en gaat de economie dan weer draaien? En hoe hard dan?

  8. Premium

    Vooruitblik: Buffett is bearish en Bloomberg is bullish

    Berkshire is voorzichtig, Bloomberg ziet herstel. Vooruitblik Q2's Ahold, ABN, Post en Ebusco. Inflatie VS en China én let op rentes.

  9. Premium

    Stierenbeurs versus bereneconomie, als dat maar goed gaat

    Happy bull market days are here again, maar de economie hapert: wat nu? Q2's Apple, Amazon, ING, DSM, IMCD, Heineken en Wolters.

  10. Premium

    Vooruitblik: drukste week op hoogste koersen in het jaar

    Half A'dam en NY cijferen deze week, blik op ASMI, Besi, NXP, JET, CM, Shell, Unies, Alphabet, Microsoft, Meta, Fed en ECB en véél meer.

  11. Premium

    Vooruitblik: de grote markttest in de komende twee weken

    Q2-cijferseizoen! Alles en nog meer over cijfers ASML. Verder o.a. Tom2, Sligro, Tesla, Netflix, BBP China en voorlopende VS data.

  12. Premium

    Vooruitblik: Q2-cijferseizoen tussen hoop en vrees

    Morgen TSMC met omzet, en daarom een ruime blik op de chippers. Vrijdag VS grootbanken met alles: Q2-cijferseizoen start. Oh ja, VS inflatie.

  13. Premium

    Vooruitblik: Big Tech verovert letterlijk hele wereld

    Met AEX op jaartop gaan we H2 en het cijferseizoen in. ASML op de IEX Beleggersdag, álle waarderingen Damrak en nog veel meer.

  14. Premium

    Russische beren, tech-stieren, S&P shorters, het R-woord en venijnige agenda

    Afwachten hoe markten reageren op draaien en keren in Rusland. Cijfers Prosus en Nike, cruciale macrodata en hoe verder in H2?

  15. Premium

    Vooruitblik: invoering CBDC komt snel naderbij

    Een vrijwel lege bedrijfsagenda, maar wel enkele relevante macrocijfers en de Europese Commissie lijkt haast te hebben met de invoering van de CBDC.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links