Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Interview

  1. ESG: Het probleem van de CO2-taks

    Klimaatverandering leidt volgens assetmanagers tot een schade van 1200 miljard dollar. De eenvoudigste manier om het tij te keren, is de invoering van een CO2-taks. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan.

  2. Duurzaam beleggen beperkt risico's

    Volgens Wim Van Hyfte, wereldwijd hoofd Duurzaam Beleggen van Candriam, brengen duurzaamheidsanalyses kansen en risico’s in kaart die traditionele bedrijfscijfers niet tonen. “Over vijftien jaar zullen we verbaasd zijn dat we dachten dat sommige bedrijven zouden overleven."

  3. Spelen met risicopremies

    Met het Nordea Alpha 10 MA - onderdeel van de IEXFonds 40 - belegt fondsmanager Asbjørn Trolle Hansen in risicopremies. Hij legt uit waarom dat interessant is.

  4. Investeren in duurzame oceanen

    De oceaaneconomie kampt historisch gezien met een enorm investeringstekort. Maar geld is wel nodig. Om vervuiling en overbevissing tegen te gaan. Het Sustainable Ocean Fund investeert in de zee.

  5. "Beleggers willen niet meer investeren in verliezers van de energietransitie”

    Over een jaar of vijf groeit duurzame energie sneller dan fossiele energie. Beleggers die dan (alleen) oude energiebedrijven in portefeuille hebben, missen de boot, aldus Mark Lewis van BNP Paribas AM.

  6. De private debt-portefeuille van Janus Henderson Investors

    Private debt geldt als een illiquide belegging, maar er is een levendige handel in deze bedrijfsleningen en het aanbod is groot, meent David Milward, hoofd Secured Loans van Janus Henderson. Die diversiteit is terug te zien in hun fictieve portefeuille.

  7. "Er wordt nog altijd te negatief over de sector gedacht"

    Iris van de Looij is onlangs begonnen als algemeen directeur van Dufas, belangenvereniging van grote vermogensbeheerders in Nederland. Van de Looij is een verbinder, maar heeft ook duidelijke ideeën over waar het met de beleggingsindustrie naartoe moet. "Duurzaamheid komt in alles terug."

  8. Amerikaans groeiaandelenfonds speelt op zeker

    Het UBS Equity USA Growth-fonds kreeg dit jaar een plaatsje in de IEXFonds 40. Wat zijn de ervaringen en plannen van fondsmanager Peter Bye?

  9. Tokenization ontketent beleggingsrevolutie

    Tokenization of real assets gaat de beleggingswereld danig opschudden. Alle beleggingen worden liquide. Fintechspecialist Jeroen van Oerle van Robeco over de komst van een nieuwe beleggingsmarkt van 256 biljoen dollar groot.

  10. Stefan Lundbergh: "Risico en rendement zijn relatief"

    Stefan Lundbergh, Director Insights bij Cardano, over pensioenfondsen, inzichten in menselijk gedrag en de bijna filosofische benadering van risico en rendement. Hoe die twee zich tot elkaar verhouden, hangt namelijk helemaal af van hoe u naar de markt kijkt.

  11. "Chinese regering heeft van fouten geleerd"

    Chi Lo, econoom Greater China van BNP Paribas Asset Management, is optimistisch over de Chinese economie en de Chinese beleggingskansen. "China is de grootste economie ter wereld die zo sterk hervormt."

  12. Connect

    Kempen Global High Dividend Fund: Op jacht naar dividend

    Volgens Kempen zijn de waarderingen van wereldwijde aandelen per saldo aan de hoge kant. Voor het Kempen Global High Dividend Fund draait echter alles om dividend. “De resultaten bewijzen dat onze dividendstrategie in de meeste marktomstandigheden blijkt te werken.”

  13. "Er breekt een nieuwe tijd aan voor aandelenbeleggers"

    Alex Crooke van Janus Henderson Investors verwacht dat aandelenbeleggers de vertraging van de wereldeconomie gaan voelen. Centrale banken kunnen daar weinig tegen doen. "Gelukkig worden politieke risico's veelal overdreven."

  14. APG: "Al ons vastgoed moet Parijs-proof worden"

    APG is niet alleen de grootste vastgoedbelegger van Nederland, het wil ook de duurzaamste zijn. Derk Welling, responsible investment specialist voor vastgoed bij de pensioenuitvoerder, legt uit wat daar voor nodig is.

  15. De converteerbare obligatiestrijd

    Martin Kühle klinkt als een opportunistische activist, die zich graag mengt in overnamegevechten. Opvallend, voor iemand die in het dagelijks leven met succes het Schroders ISF Global Convertible Bond Fund beheert.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links