Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Interview

  1. Connect

    Topfund: Als de markt maar beweegt

    Topfund moet op basis van slimme algoritmes in alle marktomstandigheden rendement kunnen boeken. Voor 2019 – het jaar dat het valutafonds van start ging - staat er een winst van 28% op de teller. Oprichter en directeur Bryan Houben vertelt er meer over.

  2. Connect

    Een kwart eeuw indexmaatwerk

    Marcel Leegwater en Willemien Dee, senior portfoliomanagers bij InsingerGilissen, beheren drie duurzame indexfondsen op basis van hun eigen indexoptimalisatiemodel.

  3. Connect

    2020: Hoe te beleggen in een klimaat van tere goudlokjes

    De wereldeconomie bevindt zich momenteel in een staat van fragile goldilocks. Groei, werkgelegenheid en stabiliteit zijn nog altijd mooi in balans, zonder grote uitschieters naar boven of beneden. Maar de risico’s die dit evenwicht kunnen verstoren, zijn toegenomen, aldus BNP Paribas AM.

  4. Asset Backed Securities: Ingewikkelder dus rendabeler

    Is structured credit, zoals asset backed securities, de oplossing voor onze pensioenproblemen? Volgens Andy Burgess van Insight Investment biedt het vanwege de complexiteitspremie betere risico-rendementskenmerken ten opzichte van reguliere bedrijfsobligaties.

  5. Connect

    UBS AM zet in op duurzame ETF's

    Het is goedkoop, breed gespreid, transparant, eenvoudig verhandelbaar én bestaat inmiddels ook in verschillende duurzame varianten. Marcel Danen, hoofd ETF Benelux van UBS AM, over de vlucht van duurzame ETF’s. “Bij onze donkergroene oplossingen is de screening zo streng dat 75% van de bedrijven uit de index afvalt.”

  6. Europees vastgoed ligt er goed bij

    Europees vastgoed is dit jaar al flink in waarde gestegen, maar er is ruimte voor extra prijsstijgingen, aldus Lars Flåøyen van Aberdeen Standard Investments. "Vooral kantoren in Amsterdam zijn gewild."

  7. Connect

    Impactbeleggen met engagement

    Welke rol kunnen assetmanagers spelen bij de groei van impactbeleggingen? Karianne Lancee, Sustainable & Impact Investing Research Analyst bij UBS Asset Management let op het alloceren van assets naar bedrijven die al impact creëren met producten en diensten en zorgt door engagement voor extra impact.

  8. Connect

    De duurzame invloed van ETF-beleggers

    Grote (passieve) assetmanagers kunnen wel degelijk invloed uitoefenen op een duurzamer bedrijfsbeleid, aldus Rebecca Chesworth van State Street SPDR ETF’s. Met de Fearless girl-campagne boekt State Street grote successen.

  9. Kostenverlaging en risicomanagement gaan bij pensioenfonds hand-in-hand

    Door risicobeheersing centraal te stellen, kan de kans op een daling van de dekkingsgraad worden geminimaliseerd, aldus Marcel Kruse. De casus van de Stichting Pensioenfonds voor Huisartsen.

  10. DoubleDividend uitgeroepen tot vermogensbeheerder van het jaar

    De Amsterdamse vermogensbeheerder DoubleDividend combineert duurzaamheid met hoge rendementen. Dat doet het heel goed, want DoubleDividend won recent de Gouden Stier als vermogensbeheerder van het jaar. Partner Ward Kastrop verklaart het succes, maar vertelt ook over de lastige beginjaren.

  11. Connect

    CDI-beleggingen kunnen pijn pensioenfondsen verzachten

    Lage rentes en stijgende dekkingsproblemen dwingen pensioenfondsen om op zoek te gaan naar minder liquide cashflow-driven beleggingen (CDI), aldus Anton Wouters van BNP Paribas Asset Management.

  12. Connect

    Het debat over actief en passief beleggen

    Wat Yoram Lustig, Head of Multi Asset Solutions, EMEA bij T. Rowe Price betreft hoort actief beleggen juist in de kern van een portefeuille thuis en passief in de satelliet. "Goed actief beheer kan waarde toevoegen." Een interview over actief versus passief beleggen.

  13. "Een 60/40-portefeuille is zo’n gek idee nog niet in deze markt"

    Een aandelen- én obligatieportefeuille is ook nu een goed idee. Maar dan wel wereldwijd en enige hedging is zeker noodzakelijk, aldus Andreas Zingg van Vanguard.

  14. Connect

    “Facebook en Alphabet mogen niet ontbreken in een portefeuille”

    De Amerikaanse Communication Services-sector is een jaar oud. Rebecca Chesworth, Senior Equity Strategist bij State Street SPDR ETF’s legt uit waarom de sector op korte termijn wat tegenwind kan ondervinden, maar er voor de lange termijn prima voorstaat.

  15. Fondsselectie is mensenwerk

    Dutch Investment Influential Rishma Moennasing is sinds begin dit jaar de baas van het fondsenplatform en duurzaamheid van de Rabobank. Zij vertelt wat een belegger tot een goede fondsmanager maakt en waarom een ESG-raamwerk een goed idee is.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links