Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Mixfondsenranges - de Beste Keuze van IEX

IEX Goudenstier Genomineerd 2022, een hoekig gestileerd stierenhoofd in gouden faceten als logo

Mixfondsen zijn de kant-en-klaar-maaltijden van de beleggingswereld. Al naar gelang uw risicoprofiel koopt u in één keer een volledige portefeuille, waarbij de beheerder zorgt voor de juiste verdeling in beleggingscategorieën.

We beoordeelden mixfondenseries die in minimaal drie varianten (offensief, neutraal en defensief) worden aageboden. De vijf mixfondsenseries hieronder blonken de afgelopen jaren over de hele linie uit in consistentie, kapitaabescherming en totaalrendement.


Alleen mixfondsaanbieders met fondsen in elk van de drie hoofdcategorieën (offensief, neutraal en defensief), zoals gedefinieerd door Refinitiv Lipper, komen in aanmerking. De keuze van de genomineerden kwam tot stand door de complete range van mixfondsen binnen hun risicoprofielen te vergelijken op consistentie, kosten, kapitaalbehoud, driejaarsrendement en total return. We maakten daarvoor gebruik van de beoordelingsmethodiek Lipper Leaders van onze datapartner Refinitiv Lipper. De Top-5 volgens de gecombineerde score van de hele range binnen de drie profielen bepaalt de uiteindelijke selectie.