Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel ABN AMRO BANK N.V. AEX:ABN.NL, NL0011540547

Laatste koers (eur) Verschil Volume
16,525   -0,060   (-0,36%) Dagrange 16,390 - 16,620 1.414.957   Gem. (3M) 2,7M

ABN AMRO 2024

4.865 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 244 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 8 Lepre Chaun 30 december 2023 10:56
  Banken verdienen steeds meer aan het uitlenen van ons spaargeld.

  Banken houden steeds meer geld over aan het uitlenen van spaargeld. Doordat de spaarrente maar mondjesmaat oploopt, liep de rentemarge van banken ook in het derde kwartaal weer op. Spaarders kijken ook maar amper over de grens voor hogere rentes.

  Nederlandse banken zagen hun gemiddelde rentemarge in de afgelopen vier kwartalen oplopen tot 1,5 procent, blijkt uit de nieuwste cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB).

  Al sinds het najaar van 2022 loopt de rentemarge op. Dat percentage is zeker sinds 2008 niet zo hoog geweest. Oudere cijfers heeft DNB niet beschikbaar.

  Banken zien hun verdiensten oplopen sinds de renteverhogingen van de Europese Centrale Bank (ECB).
  Die heeft in het afgelopen anderhalf jaar haar belangrijkste rentetarief verhoogd van het laagste naar het hoogste niveau ooit.
  Die rente werkt door in de tarieven die banken kunnen rekenen.

  Winst van banken is verdubbeld

  Dat banken goed boeren, was in augustus al te zien in de verdubbelde halfjaarwinsten van ING, Rabobank, ABN AMRO, de Volksbank (SNS Bank en ASN Bank) en Triodos Bank. Die wezen de hogere ECB-rente allemaal aan als de oorzaak van hun goede cijfers.

  De rentemarge loopt op doordat banken de rentes voor spaarproducten minder snel verhogen dan de rentes voor leningen. Grote banken hebben hun spaarrente wel in kleine stappen verhoogd tot ongeveer 1,7 procent voor vrij opneembaar spaargeld.

  Dat rentes voor sparen en lenen niet net zo snel stijgen, komt deels doordat een hogere spaarrente direct geldt voor vrijwel al het spaargeld. Bij leningen gelden de rentes vooral voor nieuw afgesloten producten.

  Ook zijn spaarders in Nederland honkvast.
 2. forum rang 8 Lepre Chaun 30 december 2023 10:59
  ABN AMRO meldt een recordaantal verstuurde Tikkies.

  In totaal is er dit jaar voor ruim 6,6 miljard euro aan Tikkies verstuurd.
  Het vorige record - dat stond op 5,5 miljard euro in 2022 - is daarmee verbroken.

  Nederlanders nog aan hun eigen Tikkie gehecht, ziet betaaldeskundige Stephan Fellinger.
  Maar toch blijven we vasthouden aan Tikkie, het is Nederlands trots.
  "Het past ook wel bij onze cultuur."

  Snelle betalers

  De meeste mensen zijn snel in het betalen van een Tikkie. Dit jaar werd 89 procent van de verzoeken binnen één dag betaald en 64 procent zelfs al binnen een uur.

  Van alle mensen die hun Tikkie binnen een uur betaalden, deed 37 procent dit binnen vijf minuten. 21 procent betaalde zelfs binnen één minuut.

  Bron: Tikkie
 3. forum rang 8 Lepre Chaun 30 december 2023 15:21
  quote:

  The big O schreef op 30 december 2023 14:23:

  Aan allen een mooie overgang gewenst en een actief jaar 2024 op het forum::))))
  En voor mijn beste kameraad lepre extra succes en sterkte gewenst.
  The BIG O!!!
  TnX Bro en uiteraard jij ook er wat van maken in 2024.
  En gewoon je visie en inzicht blijven plaatsen niemand heeft de waarheid.
  Maar vele inzichten en meningen van iedereen komt Ons allen ten goede .
 4. forum rang 4 williewilwel 30 december 2023 15:22
  quote:

  The big O schreef op 30 december 2023 14:23:

  Aan allen een mooie overgang gewenst en een actief jaar 2024 op het forum::))))
  En voor mijn beste kameraad lepre extra succes en sterkte gewenst.
  The BIG O!!!
  Ok, maar ik wens niet meer " in het O,tje " genomen te worden door je.
 5. forum rang 6 MIDAS 30 december 2023 15:58
  quote:

  williewilwel schreef op 30 december 2023 15:22:

  [...]

  Ok, maar ik wens niet meer " in het O,tje " genomen te worden door je.
  Zolang je maar beloofd om je verdriet op abn amro niet meer uit te huilen achter het poolhuisje tijdens onze bbq;)
  Wij gaan het succesjaar vieren vanavond op de champs-élysées met de Qatari’s in grote stijl want vieren daar kennen ze alles van:::))))
 6. forum rang 8 Lepre Chaun 30 december 2023 16:32
  quote:

  The big O schreef op 30 december 2023 15:58:

  [...]
  Zolang je maar beloofd om je verdriet op abn amro niet meer uit te huilen achter het poolhuisje tijdens onze bbq;)
  Wij gaan het succesjaar vieren vanavond op de champs-élysées met de Qatari’s in grote stijl want vieren daar kennen ze alles van:::))))
  Geef ff aan de boys van BNP Paribas door dat We minimaal een goede prijs willen hebben voor ABN AMRO.
 7. forum rang 4 williewilwel 30 december 2023 20:02
  quote:

  The big O schreef op 30 december 2023 15:58:

  [...]
  Zolang je maar beloofd om je verdriet op abn amro niet meer uit te huilen achter het poolhuisje tijdens onze bbq;)
  Wij gaan het succesjaar vieren vanavond op de champs-élysées met de Qatari’s in grote stijl want vieren daar kennen ze alles van:::))))
  Ik heb niks om te huilen (gelukkig ) afgelopen 2023, zie je wel aan de poolbar] :)
 8. forum rang 8 Lepre Chaun 31 december 2023 15:58
  ‘Robuuste arbeidsmarkt zorgt ervoor dat recessie wordt vermeden’ (Deutsche Bank)

  Liggen de verwachtingen voor de bedrijfswinsten te hoog? Zullen bedrijven over de lat gaan? Welke rendementen verwachten jullie voor aandelen?

  “Matige economische groei, afnemende inflatie en het vooruitzicht op renteverlagingen door de centrale banken…
  De economische context oogt gunstig voor de aandelenmarkten het komende jaar, zeker omdat de geschiedenis leert dat bedrijfswinsten maar heel zelden dalen buiten recessieperiodes.
  We verwachten in 2024 een stijging van de winst per aandeel met 10% wereldwijd, voor de VS mikken we op net iets meer dan 10% en voor Europa net iets minder dan 10%.
  Met die prognoses zitten we nog lichtjes onder de wereldwijde analistenconsensus.

  “Kijken we naar de prestaties van de belangrijkste benchmarkindexen, dan zien we dat de aandelenkoersen in veel regio’s nog niet opnieuw hebben aangeknoopt met hun piekniveaus van eind 2021.
  Dit geldt zowel voor de Amerikaanse S&P 500 als voor de Europese Stoxx Europe 600.
  Door de gevoelig hogere bedrijfswinstverwachtingen sindsdien, zijn de waarderingsniveaus navenant gedaald.
  Aangezien we echter verwachten dat de rente in de nabije toekomst zowel in de VS als in Europa relatief hoog zal blijven, zullen de waarderingsniveaus wellicht niet significant stijgen, wat betekent dat het koerspotentieel op indexniveau wellicht zal evolueren in de lijn van de respectieve bedrijfswinstverwachtingen (5 à 10% koerswinst voor beide regio’s).”

  De langetermijnrente zal volgens ons weliswaar nog langere tijd hoger blijven (4,2% voor Amerikaanse staatsobligatie op 10 jaar en 2,7% voor Duitse staatsobligaties op 10 jaar – prognoses eind 2024)

  “In de eurozone schuiven we eerder cyclische sectoren naar voren, zoals banken en industriële spelers.
  In het bijzonder bedrijven die producten en diensten leveren om de groene transitie te faciliteren, genieten onze voorkeur omdat Europa en andere regio’s hier stevige budgetten voor opentrekken.
 9. forum rang 9 nine_inch_nerd 1 januari 2024 17:15
  FD artikel

  Hoge Raad wijst claim van hypotheekklanten tegen ABN Amro af

  De Hoge Raad geeft ABN Amro uiteindelijk toch gelijk in een slepend conflict met honderden klanten over de hoogte van hun hypotheekrentes. De bank hoeft de ontevreden klanten geen vergoeding te betalen voor hun beweerdelijk te hoge hypotheekrente.

  StopdeBanken

  Claimstichting StopdeBanken (SDB) spande de rechtszaak tegen ABN Amro aan namens aanvankelijk 800 klanten. Enkele honderden van hen hebben in de loop der tijd geschikt met ABN Amro. De rest procedeerde door via SDB. Hun argumenten heeft het hoogste Nederlandse rechtsorgaan terzijde geschoven in een vlak voor kerst gepubliceerd arrest.

  De uitspraak is summier. Want ‘de Hoge Raad hoeft niet te motiveren waarom hij tot dit oordeel is gekomen. Bij de beoordeling van deze klachten is het namelijk niet nodig om antwoord te geven op vragen die van belang zijn voor de eenheid of de ontwikkeling van het recht’, aldus het arrest. ‘Bizar’, reageert SDB-voorzitter Lex Makkinje op het feit dat de Hoge Raad de klachten zonder uitleg afwijst.

  Wispelturig

  De uitspraak vormt een voorlopig sluitstuk van een wisselend verlopen rechtsgang. Die startte in 2012. De stichting SDB boekte aanvankelijk succes. Een rechtbank en een gerechtshof gaven hen gelijk. Maar na een eerdere uitspraak van de Hoge Raad werd het geschil terugverwezen naar lagere rechters, waarna de kansen keerden en de stichting in het ongelijk werd gesteld. Die wending krijgt nu de goedkeuring van de Hoge Raad.

  De zaak draait om de Euriborwoonhypotheek van ABN Amro. Klanten betaalden over die lening het Euribortarief — een rente die banken elkaar onderling berekenen — aangevuld met een vaste opslag. Maar in 2009 en 2012 verhoogde ABN Amro de opslag eenzijdig, omdat de financieringskosten van de bank waren gestegen.

  Estafette

  Volgens stichting SDB was de bank tegenover de klanten niet transparant over deze kostenopslag. In de eerste uitspraken tijdens de slepende juridische estafette oordeelden rechters inderdaad dat de eenzijdige aanpassing door ABN Amro oneerlijk was.

  De kanteling in de rechtsgang kwam doordat in een eerdere tussenkomst de Hoge Raad oordeelde dat rechters de hypotheekvoorwaarden in samenhang moesten beoordelen. Zo hadden klanten ook het recht om hun hypotheek op te zeggen of om te zetten. Naar aanleiding van die interventie oordeelde het Haagse gerechtshof in oktober 2022 alsnog in het voordeel van ABN Amro.

  Kulargument

  Maar volgens StopdeBanken had dat gerechtshof niet goed gekeken of een klant 'daadwerkelijk wel of niet kosteloos kan overstappen naar een vergelijkbaar product'. Andere hypotheekverstrekkers boden in die tijd geen Euriborhypotheken aan. 'We weten bovendien allemaal dat niemand kosteloos een nieuwe hypotheek kan aanvragen. Dat is een kulargument. Een onzinverhaal’, zegt Makkinje. Toch veegt de Hoge Raad de bezwaren van zijn stichting tegen de beslissing van het gerechtshof van oktober 2022 nu van tafel.

  Makkinje is ook ontstemd omdat zijn stichting op 1 december de Hoge Raad nog had gewezen op een volgens he een vergelijkbare Belgische zaak, waarin het Europees Hof van Justitie op 23 september 2023 had geoordeeld dat mBank oneerlijk was geweest tegenover haar klanten. Doordat de Hoge Raad ABN Amro nu toch in het gelijk stelt, denkt de claimstichting niet meer naar het Europese Hof van Justitie te kunnen. ‘We overwegen nu wellicht naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens te stappen’, zegt Makkinje.

  ABN Amro is volgens een woordvoerder ‘verheugd met de uitspraak van de Hoge Raad’.
4.865 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 244 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.