Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel Lucas Bols AEX:BOLS.NL, NL0010998878

Laatste koers (eur) Verschil Volume
16,150   0,000   (0,00%) Dagrange 16,000 - 16,150 482   Gem. (3M) 203

Lucas Bols - 2023

178 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. Vitavita 3 januari 2023 14:21
  Bijgaand links met informatie over Lucas Bols.

  Operationele/financiële resultaten:
  channel.royalcast.com/lucasbols/#!/lu...
  www.iex.nl/Nieuws/761298/Dubbelcijfer...
  www.iex.nl/Nieuws/761599/CEO-Lucas-Bo...
  drinks-intel.com/spirits/espresso-por...

  Dividend:
  www.dividendinfo.nl/lucas-bols

  Recent, overname alcoholvrije spiritmerk:
  www.iex.nl/Nieuws/763934/Lucas-Bols-n...
  www.levensmiddelenkrant.nl/levensmidd...

  Major shareholders:
  live.euronext.com/nl/product/equities...

  Op basis van bovenstaande informatie en afgezet tegen info van andere aandelen heb ik besloten het aandeel Lucas Bols op te nemen in m’n portefeuille.
  We gaan het zien in 2023 !
 2. forum rang 10 voda 3 februari 2023 08:53
  Lucas Bols rondt overname Fluère af

  Overname van 1 miljoen euro.

  (ABM FN-Dow Jones) Lucas Bols heeft de overname van Fluère afgerond. Dit maakte de Amsterdams destillateur vrijdagochtend bekend.

  Fluère maakt niet-alcoholische dranken, die worden verkocht in meer dan 20 landen, waaronder veel Europese landen en enkele Amerikaanse staten.

  Lucas Bols betaalde circa 1 miljoen euro voor de overname, exclusief mogelijke aanvullende betalingen als bepaalde omzet- en winstdoelen in de komende drie jaar worden behaald.

  De integratie van Fluère is in volle gang en Lucas Bols verwacht dat dit proces uiterlijk op 1 april dit jaar wordt afgerond.

  Door: ABM Financial News.

  info@abmfn.nl

  Redactie: +31(0)20 26 28 999
 3. Henk86 3 februari 2023 15:51
  Lijkt me een mooie overname. Wat vinden jullie, goede stap?
  Dienstensectoren worden overigens weer sterker ook in Azië, lijkt goede kant op te gaan daar. Banengroei vs explodeert. Aandelen in de sector als pernod ricard lijken het echter veel beter te doen, ook in het huidige koersherstel. Het blijft afwachten met dit aandeel.
 4. forum rang 6 keffertje 10 februari 2023 07:10
  quote:

  Henk86 schreef op 3 februari 2023 15:51:

  Lijkt me een mooie overname. Wat vinden jullie, goede stap?
  Dienstensectoren worden overigens weer sterker ook in Azië, lijkt goede kant op te gaan daar. Banengroei vs explodeert. Aandelen in de sector als pernod ricard lijken het echter veel beter te doen, ook in het huidige koersherstel. Het blijft afwachten met dit aandeel.
  Op zich is het qua diversificatie natuurlijk goed om naast sterke drank ook te investeren in alcoholvrij, maar de overname lijkt me relatief klein, dus niet echt betekenisvol.

  Koersvorming valt idd wat tegen, maar wellicht ook veroorzaakt doordat er veel in vaste handen zit en de investor relations relatief qua communicatie nogal terughoudend is. Geen sexy aandeel al met al, maar ook niet iets om je een buil aan te vallen.
 5. jeroenpeter 13 februari 2023 16:16
  Ingestapt. Flink lagere (logische) waardering t.o.v. peers.
  Maar ondertussen wel een aantal mooie merken zoals Passoã en Galliano die betere tijden hebben gehad maar altijd weer in de mode kunnen raken.
  Daarnaast de cocktail (smaak)likeuren als stabiele basis waar ik niet meer dan lage groei van verwacht.
  Recent ook een aantal overnames in groeimarkten zoals Partida Tequilla, alcoholvrije dranken en kant en klare cocktails.
  En als laatste onderdeel de krimpmarkten van Jenever, Bokma, de diesel van een bruine kroeg.

  Mooi marges die ondanks grondstofkosten en inflatie redelijk op peil zijn gebleven, BOLS heeft dus genoeg pricing power.

  Je kunt 30x de winst betalen bij een miljardenconcurrent of een gokje wagen bij BOLS tegen 10x de winst met de hoop dat een van de merken een flinke groeispurt maakt.
  Niet te groot in gaan zitten. Uiteindelijk ben je afhankelijk van mode en trends die zomaar weer kunnen verdwijnen.
 6. jeroenpeter 22 februari 2023 18:21
  Ik had het even gemist maar tussen 16 en 31 januari is er gestaakt bij Refresco, dit is opgelost door middel van een loonsverhoging van 10%. Refresco vult de flessen voor Bols. Recent hebben ze ook de productielocatie Avandis in Zoetermeer van Bols (50%) en DeKuyper (50%) overgenomen.
  Impact staking zelf zal klein zijn, 10% loonsverhoging gaat wel voor hogere productieprijzen zorgen, even aankijken in hoeverre Bols dat kan doorrekenen.

  www.cnvvakmensen.nl/persberichten/ref...
 7. Vitavita 18 april 2023 16:57
  quote:

  voda schreef op 18 april 2023 14:31:

  Stukje over Lucas Bols uit Beursgenoten.
  Voda , dank voor deelgenoot maken.

  Mooie zin:
  "De vooruitzichten voor Lucas Bols zien er goed uit. In de Verenigde Staten neemt de verkoop van likeuren dusdanig toe dat daarmee de Amerikaanse bierverkopen de loef wordt afgestoken. Lucas Bols, dat zijn focus momenteel richt op de Amerikaanse markt, had dit dus niet beter kunnen timen."
 8. Henk86 24 april 2023 14:49
  Vooruitzichten lijken inderdaad goed. Volume is laatste dagen wel weer erg laag waardoor de koers weer wat terugzakt. Ik blijf met een schuin oog naar de sector kijken die het erg goed blijft doen, waaronder pernod ricard. LB blijft daarbij nog ver achter.. dus nog genoeg inhaalslag mogelijk mijn inziens.
 9. Henk86 7 mei 2023 12:36
  Lucas Bols is wel echt een aandeel waarover tussentijds weinig nieuws komt of updates worden gegeven. Het aandeel lijkt stevig boven de 11 te blijven inderdaad. Voor 2023 wordt binnen de sector een sterke trend en groei verwacht in cocktails en mixen waarbij beleving steeds meer centraal staat. Ben wel benieuwd hoe Bols hiervan weet te profiteren. Ook sectorgenoten en Heineken/ab InBev lieten mooie bier-cijfers zien, dienstensector en met name horeca lijken nog goed te presteren in ieder geval. En Bols wordt nog steeds op een sterke korting gewaardeerd ten opzichte van de gehele sector.

  Het is wachten op de cijfers a.s. 25 mei, maar in de basis is de potentie op goede cijfers en een goede groei mijn inziens aanwezig.
  Hoe zien jullie het toekomstig plaatje, iemand nog inhoudelijke standpunten over de verwachting voor Lucas Bols? Wie ziet welke risico’s?

  Ik probeer niet met een roze bril te kijken maar heb wel vertrouwen op basis van de huidige kennis en informatie. Dus ben benieuwd naar ieders mening.
178 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.