Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label
Chevron in Venezuela na einde sancties

Chevron in Venezuela na einde sancties

Oliereus Chevron (ticker NYSE: CVX) heeft een beurswaarde van meer dan $310 miljard. De zaken lijken goed te lopen. Het bedrijf heeft vaste voet aan wal in Venezuela. Dit land heeft de grootste oliereserves ter wereld. De Amerikaanse overheid heeft haar sancties tegen Venezuela opgeheven.

Freestoxx is een merk en een dienst van de prijsgekroonde broker WH SelfInvest

Kort samengevat

  • VS stopt sancties tegen Venezuela.
  • Chevron pompt al 800.000 vaten per dag in Venezuela.
  • Venezuela heeft de grootste oliereserves ter wereld.
  • Mooie groei na overname en al 36 jaar hoge dividenden.
  • Koersdoel: $194,40. Stop loss: $147,40.
  • Betaal €0,00 commissie als je dit aandeel via Freestoxx koopt.

Chevron akkoord met Venezuela

Ondanks de volatiele situatie in Venezuela en een regering die niet noodzakelijk vast in het zadel zit, meldt Chevron goed nieuws uit Venezuela. Daar werkt het bedrijf samen met staatsoliemaatschappij PDVSA sinds de sancties van de VS zijn opgeheven.

Een paar dagen geleden meldde PDVSA dat het dagelijkse productievolume van 800.000 vaten olie in september al was overschreden. De joint venture is nu goed op weg om de doelstelling van een dagelijkse olieproductie van 1 miljoen vaten te halen

Als de onderhandelingen tussen de Amerikaanse regering en Venezuela's olie-industrie blijven vorderen, zal Chevron waarschijnlijk ook meer investeringen in het Zuid-Amerikaanse land aanzwengelen. Venezuela heeft de grootste oliereserves ter wereld.

Over het aandeel Chevron

Chevron is al een van de grootste oliemaatschappijen ter wereld. Haar kernactiviteit is de productie en het transport van ruwe olie en de chemische verwerking ervan tot benzine, diesel of stookolie.

Het bedrijf bestrijkt dus de hele waardeketen in de oliesector. De Amerikaanse oliemultinational is vertegenwoordigd in alle belangrijke olie- en gasproducerende regio's ter wereld en werkt ook onder zeer uitdagende omstandigheden (diepzeeboringen). Voor olietransport beschikt Chevron over een eigen tankervloot en is dus onafhankelijk van externe rederijen.

Chevron groeit in hernieuwbare energie

Vorig jaar lanceerde Chevron zich in de hernieuwbare energiesector door de Renewable Energy Group over te nemen voor ongeveer $3 miljard. Tegen 2030 wil het bedrijf 100.000 vaten biobrandstoffen per dag produceren. Als gevolg van de Renewable Energy deal maakte Chevron in 2022 een aanzienlijke sprong in omzet en winst. De omzet van de groep steeg met +51% tot $236,4 miljard. De operationele winst steeg zelfs met 150% tot $41,5 miljard.

Chevron, daggrafiek (bron Freestoxx webtrader)

Test de gratis Freestoxx demo

36 jaar hoge dividenden

Chevron voert een aandeelhoudersvriendelijk dividendbeleid. Ondanks aanzienlijke schommelingen in de olieprijs heeft het bedrijf al 36 jaar lang elk jaar zijn dividend verhoogd. Fundamenteel gezien is het aandeel, volgens Fuchsbriefe, gunstig gewaardeerd met een koers-winstverhouding van minder dan 12 en een koers-boekverhouding van 1,64.

Volg belangrijke aandelen op de voet…

via deze gespecialiseerde pagina van Freestoxx.

Over FREESTOXX

Via broker FREESTOXX kunnen beleggers aandelen en opties kopen zonder commissie te betalen.