Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Liveblog 14 april 2021

Tussen $429,54 en $310: Coinbase sluit +31,3%
 1. Tussen $429,54 en $310: Coinbase sluit +31,3%

  Arend Jan Kamp
  19:50

  Zeg maar of het mee- of tegenvalt, voor beide valt misschien wat te zeggen.

  Eerder al in dit blog: het staat er en dus is het zo.

  Vind er iets van, maar ach: onderliggende cijfers: is er anno 2021 hier nog iemand verbaasd over?

  Niettemin, gefeliciteerd heren. Dit is een gevalletje American Dream.

 2. Waar komt Shell ineens vandaan?

  Arend Jan Kamp
  17:00

  Ah, de olieprijzen dus op de Amerikaanse wekelijkse voorraden: ineens staat Royal Dutch Shell bovenaan de AEX, vandaar. Op de voet gevolgd door ArcelorMittal, ING en Unibail, ofwel de Verschrikkellijke Vier van 2020 en de Fabelous Four of 2021 of zoiets :-) Hier Brent en WTI vandaag.

  Nog meer Shell: zijn naam wordt gefluitsterd als opvolger van Ben van Beurden, dit weekend hebben wij een groot interview met downstream directeur Huibert Vigeveno. Klik op het plaatje.

 3. Indicatie Coinbase $349

  Arend Jan Kamp
  16:20

  Het blogje hieronder mag u vergeten, hoewel daar de koers intussen al op $440 staat. Het wachten is nog steeds op de opeingskoers. 

  14 Apr - 16:20:11 [RTRS] (COIN.O) - COINBASE GLOBAL CLASS A SHARES INDICATED TO OPEN AT $349 IN NASDAQ DEBUT

 4. Coinbase op hoeveel?!

  Arend Jan Kamp
  15:55

  Er is nog geen officiële Nasdaq quote en de networks melden nog geen openingsindicaties. Wat wordt de opening van Coinbase is de grote vraag vandaag. Deze link krijg ik van handelaren. Ik weet niet wat de status is (officieuze quotes..?), maar ik zie prijzen ver boven die $250. Ze fluctueren wel. Nogal zelfs.

 5. Bernard Madoff (82) overleden

  Arend Jan Kamp
  15:35

  Hij moest nog 138 jaar zitten.

  Met zijn fonds maakte hij destijds precies ieder jaar 11%. Totdat uitkwam hoe... De voormalige directeur van de Nasdaq, daar kwam zijn enorme prestige ook vandaan, richtte een puinhoop aan. Hij zat een levenslange gevangenisstraf uit en gratieverzoeken zijn allemaal afgewezen. RIP Bernard Madoff.

   

 6. De coins en de cultuurkloof op de beurs

  Arend Jan Kamp
  14:40

  Het is echt een heuse cultuurkloof? Inderdaad, ik formuleer klungelig in mijn tweet en dan gebeurt er dit. De coin goegemeente die denkt dat ik Coinbase bedoel en mij minimaal voor gek verklaart. Het zijn zeg maar aandelenbeleggers die mij wel meteen begrijpen en ook nog ooit van Moffett dinges hebben gehoord...

  Ik zit er bovenop, zodra er een eerste indicatie van de koers verschijnt, meld ik die in dit blog.

 7. Goldman en JPMorgan verdienden bakken met geld in Q1

  Arend Jan Kamp
  14:30

  Het was een druk, hectisch, geanimeerd en volatiel Q1 op de beurs om het héél zacht uit te drukken. Dan waren er ook nog die SPACS's en IPOs. Eén keer raden wie hier goed aan heeft weten te verdienen. Inderdaad, Goldman Sachs, The Firm, The Squid of wat de bijnaam van de zakenbank ook maar is.

  De grootste bank van de VS is ook door met cijfers en JPMorgan Chase is in M&A een maatje groter dan Morgan Stanley geworden. Dat telt op en rond Wall Street, hoor en anders wel op de golfbaan. Dat de cijfers goed zijn wisten we vorige week al bij de aandeelhoudersbrief van de CEO. Die barste van het zelfvertrouwen.

  De koersreacties pre-market van de banken met cijfers zijn nu dit en zoals altijd is er weer weinig impact op de brede markt: 

  • JPMorgan Chase -0,6%
  • Goldman Sachs +1,8%
  • Citigroup +0.5%
  • Wells Fargo +0,2%
 8. "Er zit muziek in pijplijn Galapagos"

  Arend Jan Kamp
  14:00

  Van vette vinger naar fantasie bij Barclays, dat zowaar muziek in Galapagos ziet. De Britten zetten vandaag het aandeel op buy van hold en verhogen het koersdoel naar €80 van €69. De belangrijkste reden is dat Barclays licht aan het einde van de pijplijn ziet. De Belgische krant De Tijd heeft het rapport en lees mee:

  'Galapagos noteert tegen een korting van 12% op zijn bankrekening', stipt analiste Rosie Turner aan. 'We namen een duik in de prille onderzoeksprojecten en denken dat die onderschat worden. We verhogen ook onze geraamde verkopen voor filgotinib, met de Europese en Japanse verkopen als reumamiddel en een hogere kans op slagen om het middel in Europa ook voor de ziekte van Crohn te kunnen inzetten.'

  Turner is in de zeer prille ('early stage') portefeuille vooral geïntrigeerd door GLPG3667, een experimenteel middel tegen psoriasis. Ze stipt aan dat Bristol-Myers Squibb op 23 april op een presentatie met de Amerikaanse dermatologenvereniging AAD onderzoeksdata voorstelt voor een middel in een vergelijkbaar 'klasse' (TYK2). 'Die data kunnen potentieel de hele TYK2-klasse valideren', stelt Turner.

  Of het er uit komt is vers twee, maar het is in ieder geval voor Galapagos al heel wat dat iemand fantasie in de portefeuille bespeurt, een koopaanbeveling geeft en het koersdoel verhoogt. De koers gaat er lekker op in ieder geval. Hier is de link van het stuk en de druipgrafiek van Galapagos laat ik maar even voor wat die is.  

 9. Vette vinger Barclays

  Arend Jan Kamp
  10:35

  We hebben weer een vette vinger. In the City is iemand vriendelijk doch beleefd door zijn of haar risk manager - tenzij het nauurlijk iemand van Credit Suisse of Sissy is - achter de schermen vandaan gehaald en op de metro gezet. Lach er om, het kan de beste gebeuren, maar dit zijn altijd dure grappen.

 10. Correlatie Alfen-Tesla is even helemaal stuk

  Arend Jan Kamp
  10:25

  Deze heb ik u al vaak laten zien, een van de mooiste correlaties vind ik Alfen-Tesla, of Tesla-Alfen. Zie hier het plaatje maar sinds de beursgang van de elektrieker uit Almere - beide fondsen geef ik euro's.


  Vandaag is er echter een enorme kink in de kabel en die springt er zelfs in deze grafiek uit. Waar Tesla gisteren +8,6% en nu pre-market +2,0% doet, is Alfen met -1,6% daler van de dag in de AMX. Let wel, een correlatie, indicator of strategie werkt op de beurs, totdat die niet meer werkt.

 11. Hoi Den Haag, hoe zit het met ABN Amro?

  Arend Jan Kamp
  10:15

  Of Peter Verhaar gelijk heeft of niet, het is inderdaad wel interessant wat een nieuwe regering met haar belang - alles bij alles 56% - in ABN Amro wil. Demissionaire minfin Wopke Hoekstra heeft het er vier jaar lang niet over gehad en hij heeft niet één aandeel naar de beurs gebracht. 

  De Tweede Kamer heeft hem in die jaren ook nergens naar gevraagd, terwijl het bij de beursgang herfst 2016 de bedoeling was om de bank helemaal terug naar de markt te brengen. Blijkbaar heeft het dossier niet in de aandacht in Den Haag en wellicht spreekt de gedecimeerde koers hierbij een rol...

  De sommen lopen uiteen wat de redding van ABN Amro na 2008 al met al heeft gekost. Moeten bijvoorbeeld alle ambtenarenuurtjes en gemiste rentes worden meegerekend of niet? Volgens de meeste sigarendozen en bierviltjes springt de staat er bij een koers van €25 min of meer quitte uit.

  Nu was het destijds ook de bedoeling om ook staatseigendom de Volksbank - zeg maar het voormalige SNS Reaal - naar de beurs te brengen, maar ook daar is weinig meer van vernomen. Behalve dan dat de bedrijfstop elkaar de tent zou uitvechten. Ach ja, wie is er ooit beter geworden van een staatsbedrijf?

  Ik kan me niet voorstellen dat de overheid twee banken wil, maar ik voorzie ook geen fusie. Dat wordt helemaal oorlog. Ik denk dat de koersen van de banken moeten herstellen, voor dit überhaupt weer een discussie wordt. De overheid heeft vast geen haast. Zeker als er weer dividenden worden betaald.

  Zegt u het dan maar: wat gaat/moet de overheid met ABN Amro doen?

 12. Zó gróót wordt Coinbase

  Arend Jan Kamp
  09:45

  De richtprijs is $250 per aandeel voor het debuut vandaag op Nasdaq van Coinbase. Snel fundamenteel: de coin-broker heeft 56 miljoen klanten en boekte in Q1 $1,8 miljard omzet. Tegen $250 is het bedrijf $50 miljard waard. Voor het idee, dit zijn de marktkapitalisaties van de fondsen in de S&P Financials Index.

  Als het mee zit kan Coinbase dus met stip binnenkomen. Grootste genoteerde pure play Amerikaanse broker nu is Charles Schwab. Daar kijken ze vanmiddag ook wel even mee, denk ik. Of u Coinbase puur als coin-broker moet zien betwijfel ik, ze kan alle kanten uit en gaat dat vast ook wel doen?  


  Hier alles wat u wilt weten over de meest besproken beursgang dit jaar. Binnenkort debuteert Robinhood ook en coin-broker Kraken overweegt ook een beursgang. De CEO van Kraken zei deze week overigens op CNBC dat hij niet raar op kijkt van een overheids-crackdown op het coin-wereldje. 

  Let wel, die $250 per aandeel Coinbase is een richtprijs. Ze worden er niet tegen aangeboden en er worden geen nieuwe aandelen uitgeven. Het woord is dus gewoon aan het boek. 

 13. Hoe Amsterdam in 1665 snel herstelde van...

  Arend Jan Kamp
  09:25

  I jokingly say that the only difference between now and the 17th century is hand sanitizer and data tracking.

  Aldus een van de onderzoekers. Even blogje tussendoor, dit is een aardige academische studie hoe Amsterdam in 1665... Nou ja, u ziet het. U hebt geen inlog nodig. Nu waren ze in die tijd iets minder van suiker dan wij nu zijn - bijvoorbeeld oorlogen en watersnoodrampen met de regelmaat van de klok - maar toch.

 14. Beursupdate: tech aan kop in licht hogere AEX

  ABM Financial News
  09:16

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs koerste woensdagochtend licht hoger, mede dankzij koerswinsten bij techfondsen. De AEX steeg met 0,2 procent tot 709,63 punten. 

  Onder de hoofdfondsen stegen ASMI, ASML en Prosus met 0,5 tot 1,0 procent. 

  Just Eat Takeway.com deed met 1,3 procent een stap terug na een forse koersstijging op dinsdag na cijfers. 

  In de AMX won Galapagos 4,3 procent tot 67,95 euro. Handelaar Bert van der Pol van Today's Group wees op een koopadvies van Barclays voor Galapagos. Het koersdoel ging naar 80 euro.

  SBM Offshore steeg met 0,4 procent. Intertrust leverde 0,7 procent in.

  TomTom won onder de kleinere fondsen 4,0 procent na cijfers. De navigatiespecialist heeft in de eerste drie maanden van dit jaar de omzet op peil gehouden maar zoals analisten ook hadden verwacht verlies geleden, hoewel het verlies meeviel. De outlook werd gehandhaafd.

  ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

 15. Tanken of swappen, Fastned of Ample?

  Arend Jan Kamp
  09:15

  Fastned of Ample, om het maar even naar de polder te vertalen. Ofwel tanken of swappen. Wat heeft volgens u de toekomst? Omruilen lijkt me heel complex en kostbaar, maar wie ben ik en zeg maar of het opweegt tegen de tijdwinst.

 16. Koersdoelverhogingen! Zie vooral Galapagos

  Arend Jan Kamp
  09:05

  TomTom stijgt aardig op meevallende Q1-cijfers, Galapagos lijkt goed te gaan op onderstaande koersdoelverhoging van Barclays en zo zijn er meer. Grappig is het Zwitserse onderonsje, waarbij UBS JET met één eurootje verlaagt, maar Credit Suisse juist met eentje verhoogt. Klik op het plaatje voor details.

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare