Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Liveblog 03 juli 2020

AEX en het topje
 1. CEO B&S ineens weg: hoezo en waarom?

  Arend Jan Kamp
  12:15

  (AJK) Uit het persbericht:

  But due to private circumstances and the tech-oriented strategic direction the Group has entered, it is now a natural time for me to step back and reprioritise.

  Na 28 jaar werkzaam te zijn geweest bij B&S Group, is CEO Bert Meulman ineens verdwenen. Per vandaag al. Die quote hierboven is alles, want zo'n plotseling vertrek roept gewoon vragen op. Ziekte? Ruzie? Underperformance? Ook nog middenin een vliegende crisis, die ook B&S Group aan alle kanten raakt.

  Het komt een beetje gehaast en ad hoc over. Zijn opvolger Taco de Haan is al, met alle respect, 59 jaar en dat klinkt niet als een lange termijnoplossing. Zeg het maar. Als aandeelhouder kunt u nu even niet veel meer dan hopen dat Meulmans vertrek niet met slaande deuren is. Sluit dat niet uit...?


  U ziet hier de omzet en winstverwachtingen maar kelderen en daar kan ook nog de truc in zitten: dat het nog meer tegenvalt. Wat maakt het uit, Arend Jan. Hij is weg, klaar, zegt u. Dat is zo, maar Meulman heeft 16,7% van de aandelen, ofwel hij is niet helemaal weg. En als hij toch met ruzie is vertrokken..

  Het aandeel staat nu lager, maar dat geldt voor meer. U hebt ook wel eens ergere uitslagen op veel hogere volumes gezien. Kortom, vooralsnog neemt de markt het vooral ter kennisgeving aan. 

 2. Gemengd beeld op rustige beurzen

  AFN
  11:43

  AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten vrijdag een gemengd beeld zien. Beleggers deden het rustig aan aangezien Wall Street de hele dag dicht blijft vanwege de viering van Onafhankelijkheidsdag in de Verenigde Staten op zaterdag. Een sterke toename van de bedrijvigheid in de Chinese dienstensector in juni zorgde daarbij voor enig optimisme over het economische herstel.

  De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,1 procent hoger op 571,17 punten. De MidKap bleef vrijwel vlak op 765,44 punten. Frankfurt daalde 0,1 procent en Londen zakte 0,7 procent. Parijs verloor 0,4 procent na het opstappen van de Franse regering.

  Koploper bij de hoofdfondsen op het Damrak was chipbedrijf ASMI met een winst van dik 3 procent. Techinvesteerder Prosus won 1,8 procent en bereikte een nieuw recordniveau. Vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield sloot de rij met een verlies van ruim 2 procent.

  Air France-KLM

  In de MidKap verloor luchtvaartcombinatie Air France-KLM 0,8 procent. Volgens de Franse onderminister van Economisch Zaken Agnès Pannier-Runacher staat Air France aan de rand van de afgrond en moet het bedrijf van de ondergang worden gered. De Franse luchtvaartmaatschappij gaat op korte termijn een grote reorganisatie aankondigen waarbij mogelijk 7500 banen worden geschrapt.

  B&S Groep zakte 2,5 procent bij de kleinere bedrijven. Topman Bert Meulman stapt per direct op bij de distributeur en groothandelsonderneming. Hij wordt opgevolgd door Tako de Haan die overkomt van het Amerikaanse TOMS Shoes. Beursuitbater Euronext steeg 1,7 procent tot de hoogste koers ooit.

  Wirecard

  In Frankfurt klom Wirecard 8 procent. Deutsche Bank (min 0,3 procent) overweegt financiële steun te bieden aan Wirecard Bank, een onderdeel van de Duitse betalingsdienstverlener die in een groot boekhoudschandaal is verwikkeld. Wirecard zelf heeft faillissement aangevraagd, maar voor Wirecard Bank geldt die aanvraag niet. Delivery Hero won ruim 5 procent na een verdubbeling van het aantal bestellingen bij de Duitse maaltijdbezorger in juni.

  Sanofi daalde 0,5 procent in Parijs. Het Franse farmaceutische concern en het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Regeneron stoppen hun onderzoek naar het gebruik van het reumamedicijn Kevzara voor de behandeling van coronapatiënten.

  De euro was 1,1230 dollar waard, tegen 1,1241 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,4 procent minder op 40,08 dollar. Brentolie werd 1,3 procent goedkoper op 42,60 dollar.

 3. PostNL lapt voor Sandd medewerkers

  Arend Jan Kamp
  11:25

  (AJK) Nieuwtje van FD geloof ik, PostNL is een paar miljoen kwijt hieraan. Geen koersreactie, wel is er even wat volume.

 4. Vreemd dat ING juist nu Colgate aan Unies linkt

  Arend Jan Kamp
  10:30

  Dit verhaal is niet nieuw. Het is oud zelfs. De redenen ook. Persoonlijke verzorging geldt als lucratiever dan eten en drinken, vandaar en het wordt vaak geopperd dat Unilever daar het beste een pure play in kan worden. ING stoft vandaag inderdaad een oud beleggersverhaal af.


  Dat verbaast mij. Want Colgate-Palmolive is juist nu duurder dan ooit. Op lagere niveaus hapte Unilever al niet, dus waarom nu wel? Er is een nieuwe topman en vrij recentelijk ging die nog dwars tegen een maatregel van zijn voorganger in. Iets met Rotterdam en Londen, dus wie weet.


  Dat Colgate-Palmolive zo duur is, is niet gek. Kwaliteit. Het aandeel is een Dividend Aristocrat en heeft sinds 1895 (!) geen enkel dividend gemist. Kortom, wat er ook gebeurt in de wereld, het bedrijf verdient geld voor haar aandeelhouders. En het verhoogt maar en het verhoogt maar.

 5. V-inkoopmanagersindices

  Arend Jan Kamp
  10:00

  (AJK) Het VK komt nog door, maar wie let daar nog op? De inkoopmanagersindices dienstensector juni dus. Even snel:

  • Vooral China, India, Duitsland, Italië en Spanje vallen mee en die laatste twee komen van heel ver
  • Frankrijk was al eerder aan herstel begonnen, maar gaat meteen aan de wijn en pakt niet echt door. Allez, dat ding moet naar 60! 
 6. AEX boekt kleine winst

  AFN
  09:45

  AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam boekte vrijdag een kleine winst. De andere Europese beurzen lieten een gemengd beeld zien. Beleggers deden het rustig aan aangezien Wall Street gesloten blijft vanwege de viering van Onafhankelijkheidsdag in de Verenigde Staten op zaterdag. Een sterke toename van de bedrijvigheid in de Chinese dienstensector in juni zorgde daarbij voor enig optimisme over het economische herstel.

  De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,5 procent in de plus op 573,58 punten. De MidKap won 0,1 procent tot 766,40 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs klommen tot 0,2 procent. Londen daalde een fractie.

  Sterkste stijger bij de hoofdfondsen op het Damrak was chipbedrijf ASMI met een winst van 3,5 procent. Techinvesteerder Prosus won 1,8 procent en bereikte een nieuw recordniveau. Vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield sloot de rij met een verlies van 2 procent.

  Air France-KLM

  In de MidKap behoorde luchtvaartcombinatie Air France-KLM (min 1,4 procent) tot de grootste dalers. Volgens de Franse onderminister van Economisch Zaken Agnès Pannier-Runacher staat Air France aan de rand van de afgrond en moet het bedrijf van de ondergang worden gered. De Franse luchtvaartmaatschappij gaat op korte termijn een grote reorganisatie aankondigen waarbij mogelijk 7500 banen worden geschrapt.

  B&S Groep zakte 3,1 procent bij de kleinere bedrijven. Topman Bert Meulman stapt per direct op bij de distributeur en groothandelsonderneming. Hij wordt opgevolgd door Tako de Haan die overkomt van het Amerikaanse TOMS Shoes. Beursuitbater Euronext steeg 1 procent tot de hoogste koers ooit.

  Wirecard

  In Frankfurt won Wirecard 16 procent. Deutsche Bank (min 0,6 procent) overweegt financiële steun te bieden aan Wirecard Bank, een onderdeel van de Duitse betalingsdienstverlener die in een groot boekhoudschandaal is verwikkeld. Wirecard zelf heeft faillissement aangevraagd, maar voor Wirecard Bank geldt die aanvraag niet. Sanofi daalde 0,2 procent in Parijs. Het Franse farmaceutische concern en het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Regeneron stoppen hun onderzoek naar het reumamedicijn Kevzara voor de behandeling van het coronavirus.

  De euro was 1,1225 dollar waard, tegen 1,1241 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1,3 procent tot 40,13 dollar. Brentolie werd 1,1 procent goedkoper op 42,65 dollar.

 7. Was er ooit meer beleggersfantasie dan nu?

  Arend Jan Kamp
  09:30

  (AJK) Dit is Parijs? Dit is Parijs. Paar seconden maar - wel hartje centrum - maar ik kijk mijn ogen uit. Ja, fietsengigant Accell heeft (ook) Franse merken, om die vraag alvast voor te zijn. Jeetje mina, welke sector staat miet voor, of zit al middenin drastische transities tjokvol disrupters? Zowat alles.

  Technologie voorop, maar ook energie, verkeer en vervoer, eten en drinken, shoppen, vastgoed et cetera. Wat een voorrecht dat wij als handelaren en beleggers nu mogen leven. De fantasie is eindeloos, beleggen was ook nog nooit zo goedkoop, gemakkelijk en veilig en de keuze aan markten en producten is eindeloos.

  Van mij mag uw tijd verdoen met sakkeren op centrale banken en (monetaire) autoriteiten, klagen over bubbels en excessen in de markt. U kan er ook gewoon uw voordeel mee doen en er volop van genieten.

 8. AEX begint met kleine plus

  AFN
  09:11

  AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met een kleine plus begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden licht hoger. Beleggers deden het rustig aan aangezien Wall Street gesloten blijft vanwege de viering van Onafhankelijkheidsdag in de Verenigde Staten op zaterdag. Een sterke toename van de bedrijvigheid in de Chinese dienstensector in juni zorgde daarbij voor enig optimisme over het economische herstel.

  De AEX-index op Beursplein 5 noteerde kort na opening van de markt 0,4 procent hoger op 573,25 punten. De MidKap steeg ook 0,4 procent, tot 768,65 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen klommen tot 0,4 procent.

  Luchtvaartcombinatie Air France-KLM wist de aandacht op zich gericht en zakte 1 procent. Volgens de Franse onderminister van Economisch Zaken Agnès Pannier-Runacher staat Air France aan de rand van de afgrond en moet het bedrijf van de ondergang worden gered. De Franse luchtvaartmaatschappij gaat op korte termijn een grote reorganisatie aankondigen waarbij mogelijk 7500 banen worden geschrapt.

 9. AEX en het topje

  Arend Jan Kamp
  09:05

  (AJK) Rustige opening, er is niet een uitschieter en geen touwtrekken tussen tech en defensief en financials, commodity-waaaden en vastgoed. Tenzij u dringende zaken hebt op de beurs of toevallig short in Tesla zit, zou ik wat leuks gaan doen vandaag. Zonder invliegende, gekke headlines verwacht ik een nachtkaars.

 10. 'Afwachtend begin voor Amsterdamse beurs'

  AFN
  08:18

  AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam lijkt vrijdag vrijwel vlak te beginnen. Ook elders in Europa zullen de beursgraadmeters waarschijnlijk met kleine koersuitlagen openen. Beleggers maken zich op voor een relatief rustige handelsdag aangezien Wall Street gesloten blijft vanwege de viering van Onafhankelijkheidsdag in de Verenigde Staten op zaterdag. Een sterke toename van de bedrijvigheid in de Chinese dienstensector in juni zorgt daarbij voor enig optimisme over het economische herstel.

  In Duitsland heeft een meerderheid in het parlement zich achter het vijf jaar geleden begonnen opkoopprogramma van de Europese Centrale Bank (ECB) geschaard. Door een uitspraak van het Duitse grondwettelijke hof dreigde dit stimuleringsbeleid vast te lopen, maar dat gevaar is door de politieke steun geweken.

  Op het Damrak staat ArcelorMittal in het nieuws. Topman Lakshi Mittal meldde in zakenkrant The Economic Times dat het staalconcern van plan is miljarden te steken in capaciteitsuitbreiding en infrastructuur in India. Het gaat om een kapitaalinjectie van omgerekend 2,4 miljard euro in de regio Gujarat.

  Wirecard

  In Frankfurt blijft de aandacht uitgaan naar Wirecard. Deutsche Bank overweegt financiële steun te bieden aan Wirecard Bank, een onderdeel van de Duitse betalingsdienstverlener die in een groot boekhoudschandaal is verwikkeld. Wirecard zelf heeft faillissement aangevraagd, maar voor Wirecard Bank geldt die aanvraag niet.

  De Europese beurzen sloten donderdag hoger. De AEX-index klom 1,4 procent tot 570,75 punten en de MidKap won 1,2 procent tot 765,58 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen dikten tot 2,8 procent aan. Wall Street ging met een kleine winst het lange weekeinde in. De Dow-Jonesindex eindigde 0,4 procent hoger op 25.827,36 punten. De brede S&P 500 steeg 0,5 procent en techbeurs Nasdaq won 0,5 procent.

  De euro was 1,1231 dollar waard, tegen 1,1241 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1,2 procent tot 40,16 dollar. Brentolie werd 1,1 procent goedkoper op 42,66 dollar.

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Colgate-Palmolive Company

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

UNILEVER

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. AEX 569,52 14:48
  -1,23
  -0,22%
 2. Colgate-Palmolive Company 73,280 02 jul
  0,000
  0,00%
 3. UNILEVER 47,680 14:35
  -0,780
  -1,61%

Gesponsorde links

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare