Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Liveblog 07 april 2020

AEX 500? AEX 500!
 1. Dat is snel, we zitten weer in bull market!

  16:30

  Nou, als Bloomberg het zegt, dan is het zo en dan durf ik ook wel. Het waren iets van twee verschrikkelijk weken die in onze ziel en rendementscurves zijn gekerfd, maar gefeliciteerd: we zitten weer een in een bull marrrrrrrrket, dames en heren!

  Uiteraard doelt Bloomberg op de S&P 500. Ik neem de slotstanden omdat dit het meest gangbaar is (ik ben zelf geneigd meer naar intradagstanden te kijken):

  Onze AEX doet echter nog beter. Helemaal als u rekent vanaf intrdagbodem 389,60. Scheelt meer dan 2% met die 404,10. De DAX zit ook weer in een büll market, maar de MSCI World Index en Euro Stoxx 50 (nog) niet.

  De definitie is in principe simpel: 20% vanaf de bodem en bingo. Niettemin verbindt bijvoorbeeld Ivestopdia er nog een keer 20% klap achteraan. Een soort van dubbele dubbele dip dus. Copypaste dan maar gauw:

  The most common definition of a bull market is a situation in which stock prices rise by 20%, usually after a drop of 20% and before a second 20% decline.

  Kortom, zeg het maar. In ieder geval zijn we in een paar weekjes van zó...

  ... naar zó gegaan. En dat is best uniek. Niettemin, houdt The End is Near man in de gaten, komt altijd weer terug. De stieren trouwens ook. 

  Of is deze beter? Vinger opsteken wie overtuigd is dat Mr. Market ons niet nog een keer met twee benen gestrekt van achteren tackelt.

 2. Wacht even, hoe zit dat met Galapagos?

  16:00

  (AJK) De start was nog mooi vandaag en dat bracht Galapagos zelfs nog even op een plus voor dit jaar. Dat is knap en zeker voor een fonds dat al zo lang en vorig jaar zelfs kiezelhard steeg. Die mag u dan eerder bij de dalers verwachten, als de markt even recht en vrijwel verticaal naar beneden gaat, zoals dit jaar.

  Ik weet niet waarom Galapagos daalt - ik zou het niet ingewikkelder maken dan gewoon omdat het kan - maar de omzet is normaal en het aandeel handelt sowieso apart. Zelfs voor 2020 begrippen. De koers opent regelmatig met een gap (koersgat) en dan is het maar zien waar het eindigt. Zie de laatste twee dagen.

  Maar ja, gisteren ging de koers daarna wel omhoog. Ja, maar dat was gisteren, weet u intussen.

 3. AEX-index op winst

  15:50

  AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond dinsdagmiddag op winst, waarbij de graadmeter ook weer voorbij de 500 punten ging. Ook elders in Europa kleurden graadmeters groen. Het optimisme over een mogelijke afvlakking van de coronapandemie en de omvangrijke steunpakketten van centrale banken en overheden bleven de financiële markten ondersteunen. Vooral vastgoedfondsen bleken in trek.

  De hoofdindex op het Damrak noteerde kort na de openingsbel op Wall Street 2,8 procent in de plus op 503,43 punten. De laatste keer dat de AEX boven de 500 punten eindigde was op 6 maart. Op 19 maart stond de index nog onder de 400 punten. De MidKap won 3,6 procent tot 686,25 punten. Frankfurt, Londen en Parijs stegen tot 3,8 procent. De beurs in Milaan klom 4,2 procent.

  De AEX-index werd aangevoerd door winkelvastgoedbedrijf Unibail-Rodamco-Westfield dat 18,1 procent won. In de MidKap won Eurocommercial Properties 17,3 procent. Kleinere vastgoedfondsen als Vastned en Wereldhave wonnen tot 17 procent. Beleggers in vastgoed trokken zich op aan berichten dat in sommige Europese landen het einde van de lockdown in zicht is.

  Chipbedrijven

  Ook Europese chipbedrijven deden goede zaken mede dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers van de Zuid-Koreaanse chipreus Samsung. Chipmachinemaker ASML en chiptoeleverancier ASMI stegen tot 3,6 procent in Amsterdam. In Parijs won STMicroelectronics 6,5 procent.

  IMCD won in de AEX 3,8 procent. De distributeur van chemicaliën heeft in het eerste kwartaal nog geen materiële impact gezien van de virusuitbraak en zal beleggers op 20 april verder bijpraten over de gang van zaken.

  Volkswagen

  Kendrion klom 7 procent. De producent van elektromagnetische componenten ziet een negatieve impact op de omzet door het tijdelijk stilleggen van veel autofabrieken en trekt zijn dividend in. Alfen dikte 8,8 procent aan. De maker van laadpalen heeft een nieuwe opdracht binnengesleept van de Zweedse energiereus Vattenfall.

  Verder stonden Europese autofabrikanten in de schijnwerpers. Volgens kredietbeoordelaar Moody's zijn de concerns financieel bestand tegen de druk van de coronacrisis. Duitse automakers als Volkswagen, BMW en Daimler wonnen tot 4,4 procent. De Franse branchegenoten Renault en Peugeot-moeder PSA stegen tot bijna 8 procent.

  De euro was 1,0907 dollar waard, tegen 1,0807 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1 procent meer op 26,34 dollar. Brentolie werd 2,4 procent duurder op 33,81 dollar per vat.

 4. 'Wall Street gaat opnieuw flink omhoog'

  14:53

  NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan dinsdag waarschijnlijk flink hoger openen, waarmee zou worden voortgeborduurd op de sterke koerswinsten van een dag eerder. Het optimisme over een mogelijke afvlakking van de coronapandemie biedt steun aan het sentiment onder beleggers op Wall Street. Verder veerden de olieprijzen op.

  De hoofdgraadmeters in New York toonden maandag plussen tot wel 7,7 procent. In enkele zwaar getroffen landen lijkt het aantal besmettingsgevallen een daling in te zetten. In China is sinds januari voor het eerst niemand overleden aan de gevolgen van het coronavirus. De Europese epicentra, Spanje en Italië, laten zien dat de verspreiding van het longvirus vertraagt.

  Op economisch gebied werd gemeld dat het vertrouwen van kleine ondernemers in de Verenigde Staten is gekelderd door de coronacrisis. Volgens brancheorganisatie National Federation of Independent Business (NFIB) daalde de vertrouwensindex in maart in het sterkste tempo ooit gemeten.

  Olieprijzen

  De olieprijzen namen toe door de hoop dat Rusland en Saudi-Arabië later deze week een wapenstilstand kunnen sluiten in hun prijzenoorlog en de productie gaan verlagen. Oliefondsen lijken te profiteren.

  Olie- en gasconcern ExxonMobil gaf aan het mes te zetten in zijn investeringen door de gedaalde olieprijzen. De investeringen dalen met een derde naar 23 miljard dollar, het niveau van vier jaar terug. Oliedienstverlener Halliburton liet weten dat het salaris van het topmanagement wordt verlaagd en dat banen worden geschrapt.

  Kraft Heinz

  Levensmiddelenproducent Kraft Heinz heeft zijn verkopen de laatste tijd stevig opgevoerd dankzij de coronacrisis. Het bedrijf denkt flink te profiteren van het massale gehamster vanwege de coranapandemie.

  Huizenbouwer DR Horton trekt vanwege de coronacrisis zijn verwachtingen voor dit jaar in en merkt dat de orders voor nieuwe woningen afnemen. De in New York genoteerde Nederlandse chipmaker NXP Semiconductors meldde dat de negatieve impact van de crisis sterker is dan eerder gedacht en dat de omzet in het eerste kwartaal is gedaald.

  De Dow-Jonesindex sloot maandag 7,7 procent hoger op 22.679,99 punten. De breed samengestelde S&P 500 ging 7 procent vooruit tot 2663,68 punten en techbeurs Nasdaq won 7,3 procent tot 7913,24 punten.

 5. Grootste corporate drama laatste jaar

  14:45

  (AJK) Hoe zit het ook weer, ik kan het niet zo snel googlen. Het Paleis op de Dam, ooit gebouwd als stadhuis van Amsterdam, kent twee kamers: failliet en bankroet staat er boven. Daar zit verschil in. Of het is andersom, maar bij failliet gaat het om eerlijke ondernemer die pech had en bij bankroet om een oplichter die bust is.

  Ene Rembrandt van Rijn ging ooit bankroet, dacht ik... Dit etiket speelde uiteraard een grote rol bij de afwikkeling van het faillissement, om maar te zwijgen wat het voor de reputatie van de betrokkenen betekende. Ik moet hier aan denken bij WeWork, waar het water tot aan lippen staat: failliet of bankroet? Zeg het maar.

  SoftBank trekt haar handen er van af. Ik heb nooit begrepen waarom het fonds niet meteen haar niet nam, toen vorig jaar duidelijk werd dat dit een Frite/Air bedrijf is. Gebakken lucht. Een jaar geleden werd de waarde op $50 à $100 miljard geschat door de zakenbanken en SoftBank betaalde omgerekend $48 miljard.

  En nu dit, een laatste wanhoopspoging? Met de cornonacrisis nu is het echt een perfect storm die WeWork teistert. En het is een van de grootste corporate drama's van het afgelopen decennium. Tenzij er een wonder gebeurt. Zeg nooit nooit. In 2003 stond Amazon ook -97% en gaf niemand er nog stuiver voor.

 6. Laatste corona cijfers

  14:30

  (AJK) De laatste cijfers uit ons land: helaas veel meer doden in één keer (234), maar vlakken de curves inderdaad af? Of om in beursjargon te blijven: we willen neergaande trends zien en steun op nul kunnen roepen. Dank in ieder geval Datagraver voor deze snelle overzichten. 

 7. Over dividend, Exxon, Olies, Unies en pensioenen

  14:00

  (AJK) Het lijkt zo gemakkelijk. Beste bedrijven, parkeer nou even allemaal dat dividend en zet die aandeleninkoop stop. Want houd alsjeblieft voorlopig dat o zo kostbare cash geld in eigen kas, want je weet het maar nooit in deze bizarre tijden. Dat is zeker zo, maar op de beurs is er altijd een maar en ook nu weer.

  Die dividenden zijn cruciaal voor pensionado's, zowel via pensioenfondsen als mensen die zelf hun coupons knippen. In totaal had AEX dit jaar rond €20 miljard aan dividend moet opleveren. Met het oppotten en zelfs passeren ontstaat een nieuw probleem en het is zonder al onrustig genoeg op en rond pensioenen.

  IJs en weder dienende komt in ieder geval Shell dit jaar wel door. Vraag is wel wat die andere grootmacht doet, Unilever. Nog iets. Op bevel (formeel een verzoek, maar u weet genoeg) van de ECB en DNB houden onze banken en verzekeraars hun dividenden in. Was garanderen door ECB en DNB niet beter geweest?

  Oh ja, net als Shell weet ExxonMobil ook pecies wat haar te doen staat, als de olieprijs in elkaar klapt. Desinvesteren et cetera. Het is echt gesneden koek voor deze concerns. Ik weet het naaturlijk niet, maar ik denk dat wij op beurs meer panikeren van een sell-off, dan de rekenmeesters van deze bedrijven. 

  Bloomberg zegt dat er in intussen in de VS en Europa voor $56 miljard aan dividenden is gepasseerd en voor $40 miljard is uitgesteld. Alosf het niks is. Dit levert pensioengaten op?

 8. EU Corona Bonds: ja of nee?

  13:35

  (AJK) Stem mee, ik twijfel er namelijk niet aan dat u hier een mening over hebt.

  Hier nog wat achtergrondinformatie:

 9. Green shoots uit rode China

  13:00

  (AJK) Green shoots uit het rode China, volgens Bloomberg. Een paar citaten:

  Bloomberg Economics estimates that most of China was 90%-95% back to work at the end of last week, noting pick-ups in the steel market, construction activity and crude processing.

  Those oil refineries, as well as coal-fired power plants, are nearing last year’s operating rates, while metals stockpiles have shrunk from record or near-record levels.

  Throughput at state-owned oil majors and independent refiners is likely to rise to 13 million barrels a day this month from 12 million in March, according to senior officials at the nation’s top processors. That’s nearing the 13.4 million barrels a day averaged over last year.

  The daily coal burn at select coastal plants has doubled from early February and the height of the country’s lockdown to arrest the spread of Covid-19. The plants are responding to resurgent electricity demand as factories restart in the world’s second-largest economy.

  Wie zin heeft om een gokje te wagen kan natuurlijk indexfonds, tracker of ETF op (een van) de Chinese beurzen te kopen, een of meerdere grondstoffen zelf selecteren, of voor een commodity index kiezen. Laten die nou net heel laag staan, zie hier de Bloomberg Commodity Index.

  Even inzoomen. Lijkt een nobrainer dit, maar besef dat sinds 2009 de trend omlaag was gedurende de hele bull market op de aandelenmarkten en de boom in de wereldeconomie. Wat kan nu de reden zijn voor prijsstijgingen? Bedenk dat, want of het verstandig is om hier blind in te hollen, alleen omdat het is gedaald?

  Dit is trouwens de samenstelling van de index voor dit jaar. Olie heeft een minder fors gewicht dan ik inschatte aan de hand van het beeld van die index, die erg veel op olie lijkt. Dat beweegt echter wel het heftigst.

 10. Beurzen verder omhoog, AEX terug boven 500 punten

  11:51

  AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen gingen dinsdag verder omhoog, na de sterke opmars een dag eerder. Op het Damrak keerde de AEX-index voor het eerst sinds 10 maart tussentijds terug boven de 500 puntengrens. Het optimisme over een mogelijke afvlakking van de coronapandemie en de omvangrijke steunpakketten van centrale banken en overheden bleven de financiële markten ondersteunen.

  De hoofdindex op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 2,8 procent in de plus op 503,72 punten. De laatste keer dat de AEX boven de 500 punten eindigde was op 6 maart. Op 19 maart stond de index nog onder de 400 punten, na een koersval vanaf het hoogtepunt van ruim 630 punten in februari. De MidKap won 4,2 procent tot 690,57 punten. Frankfurt, Londen en Parijs stegen tot 3,5 procent. De beurs in Milaan klom 5 procent.

  In China is sinds januari voor het eerst niemand overleden aan de gevolgen van het coronavirus en in Europa lijkt de toename van het aantal nieuwe besmettingen af te nemen. De Britse premier Boris Johnson ligt op de intensive care na een verslechtering van zijn toestand door het longvirus. Minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab neemt de taken van Johnson tijdelijk waar.

  Koplopers

  Koplopers in de AEX waren winkelvastgoedbedrijf Unibail-Rodamco-Westfield en staalconcern ArcelorMittal met winsten van 17 en 10 procent. IMCD won 7 procent. De distributeur van chemicaliën heeft in het eerste kwartaal nog geen materiële impact gezien van de virusuitbraak en zal beleggers op 20 april verder bijpraten over de gang van zaken. In de MidKap stond vastgoedfonds Eurocommercial Properties (plus 17 procent) bovenaan.

  De Europese chipbedrijven deden goede zaken mede dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers van de Zuid-Koreaanse chipreus Samsung. Chipmachinemaker ASML en chiptoeleverancier ASMI stegen rond 4 procent in Amsterdam. In Parijs won STMicroelectronics 6,5 procent.

  Kendrion

  Kendrion klom 8 procent. De producent van elektromagnetische componenten ziet een negatieve impact op de omzet door het tijdelijk stilleggen van veel autofabrieken en trekt zijn dividend in. Alfen dikte 8,5 procent aan. De maker van laadpalen heeft een nieuwe opdracht binnengesleept van de Zweedse energiereus Vattenfall. In Frankfurt won Hugo Boss 8 procent. Het Duitse modehuis schrapt het dividend.

  De euro was 1,0872 dollar waard, tegen 1,0807 dollar op een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 3,6 procent meer op 27,01 dollar. Brentolie werd 2,2 procent duurder op 33,76 dollar per vat.

 11. Al 140 geneesmiddelen in actie. Welke...?

  11:50

  (AJK) Ik heb al zitten kijken, maar helaas: ook nu weer is er zoals altijd geen gratis geld te verdienen. Tenzij u het bedrijf of aandeel raadt dát met hét geneesmiddel gaat komen. Dan nóg is het afwachten of de zilvervloot bij u de oprijlaan opvaart, want dik verdienen is er wellicht niet bij. Publiek sentiment en opinie, weet u wel.

  De farma en biotech trackers en fondsen die ik heb bekeken, bewegen tot dusverre min of meer met de rest en de bechmarks mee. Nee, u maakt op de beurs alleen kansen met wat niemand (nog) ziet en niet waar de hele wereld al mee bezig is en op zit te azen. Niettemin, hup farma. Al is het maar omdat die ook klokkie rond werken.

  Voor eigenlijk een ander dit keer. Mag ook wel eens gezegd?

 12. Unibail en Wereldhave, wat doen jullie nu?!

  11:40

  (AJK) Het is vastgoed van harte gegund na al die gruweldalingen, maar wie slaat zich nu niet voor zijn of haar hoofd dat... Of denkt u dat de echte klap nog moet komen, zoals het bijna in jargon heet. Eén ding is duidelijk: er zijn nu héél véél kansen en héél véél bedreigingen. Het kan jaren duren voor er weer... Koppie erbij dus.

  Eurocommercial Properties gaat ook hard en dat prachtige, dwarse en haast contraire WDP... even niet. 

 13. Opdracht voor Fugro!

  10:50

  (AJK) Wie, wat, hoe, waar een wanneer? De headlines laten wat eindjes open, maar opdracht is opdracht en dat in deze tijd. Hoewel Fugro die €40 miljoen ook nog met anderen moet delen, dus u hoeft uw shirt (uiteraard het thuistenue) niet meteen over uw hoofd te trekken

  Niet zo heel veel te zien, maar toch tikt de koers een paar cent hoger. En iedere cent telt anno 2020 bij Fugro.

 14. AEX en afvlakking andere curve

  10:30

  (AJK) Formeel zit de AEX ook weer in een bull market volgens mij (+20% vanaf de bodem op slotbasis), maar daar zijn zo veel definities van. Ik ben niet zeker. 

  Voor wie duizelig en het spoor bijster is, hier alle scores van onze aandelen dit jaar. Dat dekselse Galapagos weer, hoor:

  Wist ik helemaal niet, maar die AEX All Share Index wordt nog bijgehouden ook. Uiteraard is er geen product op, want daarvoor zitten er iets te veel illiquide aandelen in. Logisch, de prestatie van de index valt precies tussen die van AEX en AMX in. Hier helemaal terug naar 1983 en zowel prijs al herbelegd.

  Aan deze grafiek leest u ook onmiddellijk af (zo niet dan hebt u huiswerk te maken) waarom momenteel voor langetermijnbeleggers die dividendcapriolen heel wat belangrijker zijn dan die enorme koersdaling. Het is net als met het coronavirus: er dreigt zogezegd afvlakking van de curve en dat is cruciaal voor de lange sommen.  

  Aan de andere kant kan het snelle koersherstel erop wijzen dat de beurs denkt dat de nu ingehouden dividenden uiteindelijk toch onze kant opkomen. 

 15. AEX voor het eerst sinds 10 maart boven 500 punten

  09:35

  AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse AEX-index begon dinsdag opnieuw met winst en keerde terug boven de 500 puntengrens. De hoofdindex stond op 10 maart voor het laatst tussentijds boven 500 punten. Het laatste slot boven de 500 puntengrens was op 6 maart. Ook de andere Europese beurzen gingen verder vooruit na de sterke opmars een dag eerder. Het optimisme over een mogelijke afvlakking van het coronavirus en de omvangrijke steunpakketten van centrale banken en overheden bleven de markten ondersteunen.

  De AEX op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 2,5 procent hoger op 502,14 punten. Alle 25 hoofdfondsen stonden in het groen. De MidKap won 3,3 procent tot 684,29 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs stegen tot 3,5 procent. De hoofdindex in Milaan klom ruim 4 procent.

  In China is sinds januari voor het eerst niemand overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Wel zijn er de afgelopen 24 uur 32 nieuwe besmettingsgevallen geregistreerd in het land. De Britse premier Boris Johnson ligt op de intensive care van een Londens ziekenhuis, nadat zijn toestand als gevolg van het longvirus verslechterde. De Britse minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab neemt de taken van Johnson tijdelijk waar.

  Stijgers

  Sterkste stijgers in de AEX waren winkelvastgoedbedrijf Unibail-Rodamco-Westfield en uitzender Randstad met winsten van dik 11 en bijna 8 procent. IMCD won 4 procent. De Rotterdamse distributeur van chemicaliën verklaarde in het eerste kwartaal nog geen materiële impact te hebben gezien van de virusuitbraak en zal beleggers op maandag 20 april verder bijpraten over de gang van zaken.

  De chipbedrijven waren in trek mede dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers van de Zuid-Koreaanse chipreus Samsung. Chiptoeleverancier ASMI en chipmachinemaker ASML stegen 4,8 en 2,7 procent in Amsterdam. In Frankfurt won Dialog Semiconductor 5 procent.

  Kendrion

  Kendrion won bijna 6 procent. De producent van elektromagnetische componenten trekt zijn dividendvoorstel in. Volgens het bedrijf is er een negatieve impact op de omzet en orderontvangst in Europa en de Verenigde Staten door het tijdelijk stilleggen van veel autofabrieken. Ook Alfen dikte 6 procent aan. De maker van laadpalen heeft opnieuw een opdracht van de Zweedse energiereus Vattenfall in de wacht gesleept.

  De euro was 1,0871 dollar waard, tegen 1,0807 dollar op een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 3,8 procent tot 27,08 dollar. Brentolie werd 3,2 procent duurder op 34,09 dollar per vat.

 16. "Huizenprijzen gaan dalen"

  09:30

  (AJK) Helaas geen plaatje in dit ABN Amro-rapport, maar wel klip en klare taal. Dit is de samenvatting. Zoals altijd is het volgens de bank dezelfde cocktail aan factoren die de prijzen ook hoger zet, die nu tegen de stenen inloopt:

  Na jaren van prijsstijgingen en hoge transactieaantallen krijgt de woningmarkt momenteel een knauw. De maatregelen die nodig zijn om de verspreiding van het coronavirus te beteugelen, leiden tot een terugval van de economie.

  De werkloosheid neemt toe en de besteedbare inkomens staan onder druk. In combinatie met een verwachte stijging van de hypotheekrente zorgt dit voor een verslechtering van de betaalbaarheid van koopwoningen. Het aantal woningaankopen zal terugvallen, ook omdat beleggers pas op de plaats maken.

  Als gevolg van de vraagterugval zal de tot voor kort nog zeer krachtige prijsstijging volgend jaar omslaan in een daling van het gemiddelde prijspeil. Met hoeveel valt op dit moment nog niet exact te zeggen.

 17. AEX voor het eerst sinds 10 maart boven 500 punten

  09:05

  AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse AEX-index is dinsdag opnieuw met winst begonnen en opende boven de 500 puntengrens. De hoofdindex stond op 10 maart voor het laatst tussentijds boven 500 punten. Het laatste slot boven de 500 puntengrens was op 6 maart. Ook de andere Europese beurzen gingen verder vooruit na de sterke opmars een dag eerder. Het optimisme over een mogelijke afvlakking van het coronavirus en de omvangrijke steunpakketten van centrale banken en overheden bleven de markten ondersteunen. De AEX op Beursplein 5 noteerde kort na de openingsbel 2,9 procent hoger op 503,97 punten.

 18. AEX 500? AEX 500!

  09:05

  Het staat op het bord en dus is het zo. Het was op 6 maart dat de index als een mes door de boter... en eigenlijk is dat nu weer zo. Gaat de markt ervanuit dat de economie en daarmee indirect de winsten van het bedrijfsleven ook zo'n curve maken? De test is misschien het komende Q1-cijferseizoen.

  Daar kunnen nog verrassingen zitten, want nog lang niet alle bedrijven zijn door met corona-updates, zoals ze intussen zelfs formeel al heten. Dat de economische data dit voorjaar desastreus zijn, weten we intussen en is ingeprijsd. Ja, met die daling der dalingen vorige maand, niet met de stijging nu. Maar goed, eerst hiervan genieten.

  Let wel, dit is geen sein veilig ofzo, of wat u er ook maar van maakt. Zo'n sein bestaat niet. Er is altijd risico met aandelen. Bij iedere koerstik.

  En zowat alles klopt, wat dat ook maar mag zijn:

  Haha, goeie vondst Victor! Lock down of 1,5 meter rally kan ook, of weet nog iemand een goeie?

 19. 'AEX verder omhoog na sterke opmars'

  08:19

  AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs opent dinsdag waarschijnlijk opnieuw met winst. Ook elders in Europa zullen de beurzen naar verwachting hoger beginnen. Beleggers lijken wel wat gas terug te nemen na de sterke opmars een dag eerder, die werd veroorzaakt door de optimistische signalen over een mogelijke afvlakking van het coronavirus.

  In China is sinds januari voor het eerst niemand overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Wel zijn er de afgelopen 24 uur 32 nieuwe besmettingsgevallen geregistreerd in het land. Nog eens 30 Chinezen zijn drager van het virus, maar vertonen geen ziekteverschijnselen. Daarmee komt het totaal van dit soort gevallen uit op 1033.

  De Britse premier Boris Johnson ligt op de intensive care van een Londens ziekenhuis, nadat zijn toestand als gevolg van een besmetting met het coronavirus verslechterde. Veel wereldleiders hebben Johnson een voorspoedig herstel toegewenst. De Britse minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab neemt de taken van Johnson tijdelijk waar.

  IMCD

  IMCD liet weten beleggers al op maandag 20 april bij te praten over de gang van zaken in het eerste kwartaal. Oorspronkelijk zou de Rotterdamse distributeur van chemicaliën pas op 7 mei een tussentijds handelsbericht uitbrengen, maar dat is wegens de coronacrisis vervroegd. Het bedrijf zegt in het eerste kwartaal nog geen materiële impact te hebben gezien van de virusuitbraak.

  De producent van elektromagnetische componenten Kendrion trekt zijn dividendvoorstel in vanwege de coronapandemie. Volgens het bedrijf is er een negatieve impact op de omzet en orderontvangst in Europa en de Verenigde Staten door het tijdelijk stilleggen van veel autofabrieken.

  Aperam

  Aperam liet weten een nieuwe financieel directeur te hebben gevonden. Sudhakar Sivaji volgt Sandeep Jalan op die in februari zijn vertrek aankondigde. Sivaji komt over van branchegenoot Thyssenkrupp. Hij gaat op 6 mei aan de slag bij Aperam.

  De maker van laadpalen en energieopslagsystemen Alfen heeft opnieuw een opdracht van de Zweedse energiereus Vattenfall in de wacht gesleept. Alfen levert een accusysteem voor de opslag van elektriciteit in de Zweedse stad Uppsala, dat wordt gekoppeld aan het elektriciteitsnet van Vattenfall.

  TomTom

  Navigatiedienstverlener TomTom kondigde aan zijn jaarlijkse aandeelhoudersvergadering uit te stellen vanwege de virusuitbraak. Het uitstel betekent dat commissaris Bernd Leukert nu per direct vertrekt bij TomTom.

  De euro was 1,0823 dollar waard, tegen 1,0807 dollar op een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 3,6 procent tot 27,02 dollar. Brentolie werd 3,1 procent duurder op 34,06 dollar per vat.

Gerelateerd

Galapagos

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Exxon Mobil Corp

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Royal Dutch Shell A

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

UNILEVER

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Wereldhave

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Fugro

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Weert=No.1
0
Help, ik moet naar de voedselbank. Had deze stijging niet voorzien.
Hebben ze daar ook bier?
Lepre Chaun
0
Geweldig nieuws .
The only way is Up.
Voor de shorters rest de geweldige reclame van tempoteam het waren 2 fantastische dagen.
youtu.be/T6g_QQ1U26A
antiflow
0
Heel grappig allemaal maar heel triest eigenlijk.
Professionals die zo zielig reageren en zo Jan en allemans geld lopen tw vergokken.
Dit hele circus valt toch allemaal niet serieus te nemen.
Het zijn echt een stel grote kinderen die heel onverantwoord met bedrijfswaarde omspringen.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. AEX 499,85 17:45
  +10,03
  +2,05%
 2. Exxon Mobil Corp 42,440 17:31
  +1,970
  +4,87%
 3. Fugro 4,018 17:28
  +0,322
  +8,71%
 4. Galapagos 180,650 17:29
  -4,450
  -2,40%
 5. Royal Dutch Shell A 17,586 17:29
  +0,564
  +3,31%
 6. UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD 57,960 17:28
  +7,560
  +15,00%
 7. UNILEVER 46,060 17:29
  +0,350
  +0,77%
 8. Wereldhave 8,005 17:27
  +1,130
  +16,44%

Gesponsorde links

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare