Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Liveblog 04 augustus 2021

En hoe: daar gaat Robinhooooooooood!
 1. En hoe: daar gaat Robinhooooooooood!

  Arend Jan Kamp
  15:55

  Veel plezier ermee. Optiepremies ontploffen ook. Gedraag u wel een beetje in het boek, laat ik geen klachten horen.  

 2. Fed-bobo: "Volgend jaar 2,5-3% inflatie en geen taper tantrum"

  Arend Jan Kamp
  15:45

  U komt iedere dag wel Fed-bobo's tegen met speeches. Duh, maar als James Bullard spreekt, kijk ik wel. Geldt ook voor New York Fed-president John Williams en Chicago Fed-president Charles Evans, niet toevallig de twee grootste en ook handelssteden pur sang van de VS. Wie is nou wie bij de Fed?

  Dit organogram vis ik zo van de Fed-site. Bovenaan staan de leden van het rentecomité. Ach, uiteindelijk is het altijd de voorzitter zelf die eventuele beleidsbeslissingen communiceert. Niettemin zijn er sinds vorige week al diverse Fed-functionarissen geweest die duidelijk hinten op taperen.

  Kortom, er wordt iets in de week gelegd? Volgend weekend is Jackson Hole, het jaarlijkse weekendje weg van alle centrale bankiers in deze wereld in de Rocky Mountains op uitnodiging van de Kansas Fed. Ben Bernanke maakte daar ooit al zijn monetaire verruimingsprogramma's bekend en dat hij ze weer stopte.

  Vandaar de reputatie van het plaatsje. Huidige Fed-voorzitter Jerome Powell speecht er ook, maar verklapte nog niks van wat hij gaat zeggen. Of of het zinnig is. Het kan namelijk ook zijn dat Jackson Hole een non-event is. Dat was in alle andere jaren minus Bernanke zo.

 3. Elon Musk: "Manufacturing is underrated and design is overrated."

  Arend Jan Kamp
  15:00

  Voor de liefhebbers, een interview van bijna een uur met Elon Musk. Ik betwijfel of hij echt nieuws heeft - of het nou over Tesla of crypto is - want dan was dat zeker voorbij komen wapperen. Toch even kijken, als u zich misschien ook verbaast dat Musk zijn eigen autofabrieken bouwt en niet even Toyota of Volkswagen koopt.

  Dat even mag u letterlijk nemen, want gezien de waarde van Tesla kan Musk zo een knock-outbod doen. Hij peinst er echter niet over.  

 4. Wat een misser! ADP rapport 335K en niet verwachte 695K

  Arend Jan Kamp
  14:25

  Het economisch herstel is in de VS al weer over haar hoogtepunt heen? U zou het bijna denken bij het ADP rapport net, ofwel nieuwe banen in juli in de marktsector. Zelden zo'n misser gezien: 335.000 in plaats van de verwachte 695.000. Correlatie is lastig, maar let op bij het Payroll Report vrijdag.

 5. Philips en JET de pineut, ondanks verhogingen Morgan Stanley en Goldman Sachs

  Arend Jan Kamp
  14:00

  Nota bene, er is een koersdoelverhoging van niemand minder dan Morgan Stanley:

  04 Aug - 07:23:29 [RTRS] (PHG.AS) - KONINKLIJKE PHILIPS NV PHG.AS: MORGAN STANLEY RAISES TARGET PRICE TO EUR 52 FROM EUR 50

  Philips is de treurige hekkensluiter vandaag in de AEX, maar ik zie geen trigger. Wel is het zo dat diverse networks (onder andere Reuters en Yahoo Finance) nog met het nieuws van vorige week komen, dat de FDA de problemen met die beademingsapparatuur serieus neemt en classificeert.

  Het zou kunnen dat de koers daar nu alsnog op reageert, maar u leest de twijfel in mijn zin. Ik kan wel speculeren dat u misschien van u aandelen af wil, om het geld in te zetten waar het wel hard omhoog gaat. Daar heb ik exchter nul bewijs voor. Het zou me alleen niet verbazen, fear of missing out (FOMO) dus.

  Zeker in de huidige bull market, waarin risico niet meer lijkt te bestaan, kan het maar zo, maar ook dit kan ik niet hard maken.

  Zelfde geldt voor Just Eat Takeaway: de erfvijand van Morgan Stanley gaat het fonds volgen met een buy en een dik koersdoel. Niettemin krijgt ook Goldman Sachs de koers niet omhoog...

 6. AEX 765: vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan

  Arend Jan Kamp
  11:00

  Hoe denkt u hierover? Heb ik vaker gezegd hier, als ik naar mezelf had geluisterd, had ik de hele bull market sinds 2009 langs de zijlijn gestaan. Want ook ik zie altijd beren op de weg en op het bord.

  Mijn eigen mening schakel ik uit door maandelijks te kopen. Zo volg ik de markt en blijf daar iets op achter door onder meer kosten en lekkage. Ongetwijfeld hebben velen van u, misschien zelfs wel met minder risico, meer gemaakt. Het zal. Ik zit voor een doel (pensioen) en niet voor wedstrijd vèrplassen in de markt.

  Hier zit ik trouwens in. Deze gaf ik deze week op verzoek en ik was verbaasd over alle likes. Voor wie het interesseert dus:

 7. Hoge inkoopmanagersindices EU, maar hadden toch beter gekund

  Arend Jan Kamp
  10:15

  Servicebericht: de inkoopmanagersindices dienstensector juli uit de EU zijn door (vanmiddag nog de Amerikaanse). Hoge scores, vanwege nog altijd opstarten uit de lockdown zeg maar, maar toch iets lager dan verwacht.

 8. Het is nog maar, of alweer dertig jaar geleden dát

  Arend Jan Kamp
  10:00

  Dertig jaar nog maar, of alweer?

  Het internet een hype... Ja, we lachen er nu om, maar iedere noviteit kan op scepsis rekenen. Toen het wiel werd uitgevonden, klonk er vast ook protest. De eerste stoommachines ooit in Manchester werden gesloopt door boze thuiswevers et cetera. Moet ik altijd aan denken als iedereen weer los gaat op Big Tech en tycoons.

  Neem de enorme kritiek of zelfs hetze op en tegen de ruimtetripjes die Jeff Bezos, Elon Musk en Richard Branson maken. Alsof die lui ooit iets zomaar doen. Die zien vergezichten, hebben scenario's, ruiken business of weet ik veel wat. Iets in ieder geval. En dat is straks zo gewoon dat we weer moeten lachen om de critici van nu.

 9. Adviezen ArcelorMittal, Wolters Kluwer, WDP en ForFarmers

  Arend Jan Kamp
  09:40

  Er is een reeks advies- en koersdoelwijzingingen vandaag met onder meer verhogingen voor ArcelorMittal, Wolters Kluwer en WDP en een verlaging voor ForFarmers.

 10. Daar gaan Alfen en CM.com alweer, maar waar blijft Fastned?

  Arend Jan Kamp
  09:30

  Verschilende koersen die zich flink roeren vandaag en ik kijk even bij - wie weet een mooie naam? - de Daverende Drie.

  CM.com is momenteel hip, maar Fastned niet meer. Kan natuurlijk zo weer anders zijn.

 11. Dat Belgische akkefietje AholdDelhaize gaat om €0,27 per aandeel

  Arend Jan Kamp
  09:15

  Even opzoeken hoeveel aandelen er uitstaan, wat zijn jullie toch lui :-) Ik ben van nature een alpha, dus als ik het al kan uitrekenen... Het mogelijke Belgische (Ahold)Delhaize-akkefietje dus.

 12. En de AEX? Die opent maar weer eens op... #inderdaad

  Arend Jan Kamp
  09:05

  Ja hoor, de AEX stoomt maar door. Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan, zeiden we dan vroeger nog wel eens. En u ziet dat IMCD nog duurder kan en leuk dat JDE Peet's ook eindelijk eens een keer wat doet. Bij AholdDelhaize en Royal Dutch Shell worden de schouders opgehaald over België en Nigeria.

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links