Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Laatste beursnieuws

Redactioneel

  1. Premium

    Resultaten Microsoft zijn wake-up call: AI zorgt voor extra groei

    Microsoft groeide harder dan verwacht en kon de vraag zelfs niet aan. Nu gaat het extra gaat investeren in de clouddiensten. Wat betekent dat?

    Microsofts resultaten van het derde kwartaal van fiscaal 2024 waren beter dan verwacht met een omzetstijging van 17% tot $61,9 miljard. De operationele winst steeg met 23% tot $27,6 miljard zelfs nog harder.

    De goede resultaten had het vooral de danken aan de sterke resultaten van de cloud-divisie. Daarin steeg de omzet 23% en was het met $35,1 miljard goed voor meer dan de helft van de totale inkomsten. Deze sterke toename werd mogelijk gemaakt door de forse groei van Azure, waar de omzet met 31% toenam. Daarmee groeide het harder dan de clouddiensten van Alphabet. Markleider Amazon rapporteert morgenavond, al blijft de groei van AWS al langer achter bij Microsoft en Alphabet.

  2. Premium

    Markt omarmt update Alfen over vochtprobleem

    Alfen kwam vanochtend eindelijk met een update over de vochtproblemen van de Pacto transformatorstations. Daarmee laat het bedrijf een van de hoofdpijndossiers achter zich.

    Vanochtend was daar dan eindelijk de langverwachte update van Alfen en Liander. Het Almeerse concern heeft een oplossing gevonden met netbeheerder en belangrijkste klant Liander over een nieuwe productiemethode om vocht uit de Pacto transformatorstations te weren.

    Dat is wel wat later dan verwacht. Begin april kwamen er al berichten naar buiten over vochtproblemen in de Pacto middenspanningsruimtes. De aanvankelijke inschatting was toen dat er ‘mogelijk zelfs al binnen enkele dagen’ duidelijkheid zou komen. Het ging daarbij niet alleen over onzekerheid over de financiële impact, maar bijvoorbeeld ook over eventuele soortgelijke problemen bij andere afnemers.

  3. Premium

    Doorbraak in apneu-affaire: kunnen beleggers Philips nu weer vertrouwen?

    Het aandeel Philips steeg maandagochtend flink nadat het bedrijf vriend en vijand verraste door nu al een schikking in de VS te bereiken tegen een aanzienlijk lager bedrag dan gevreesd.

    Waar de markt een schade had ingeprijsd van circa $4 à $5 miljard, liet het veelgeplaagde concern vanochtend weten een schikking te hebben bereikt die 'slechts' $1,1 miljard kost.

    Dat is een fors verschil en dus reden voor een enorme opluchtingsrally. Het aandeel noteerde maar liefst 40% hoger door dit nieuws, tot ruim €28 waarmee het concern zo'n €7 miljard aan market cap mocht bijschrijven. Het heeft er alle schijn van dat er vandaag enkele shortzittende partijen noodgedwongen hun shortposities moesten sluiten (tegen flink hogere koersen), al zijn de totale posities van de hedge funds uiteraard niet bekend.

  4. Premium

    Weinig goeds in kwartaalupdate Barco: groei 'een stuk minder geloofwaardig'

    De kwartaalupdate van Barco was een teleurstelling voor aandeelhouders. Klanten zijn voorraden aan het afbouwen, waarschijnlijk tot halverwege dit jaar.

    Afgelopen week is het aandeel Barco 13% kwijtgeraakt. In een update maakte Barco bekend dat de omzet flink is gedaald. Ook de ontvangen orders vallen fors lager uit. Dat maakt de groei die dit jaar en de komende verwacht wordt een stuk minder geloofwaardig.

  5. Premium

    Klinkende eerstekwartaalcijfers FlatexDegiro

    FlatexDegiro kende een uitstekende start van het jaar en dat betaalde zich terecht uit in een forse koerssprong van het aandeel. Premiumleden staan daarmee op 90% winst. Een update.

    FlatexDegiro kende een uitstekende jaarstart, ondanks dat de marktomstandigheden nog verre van optimaal zijn voor de broker.

    Beleggers verrichtten in het eerste kwartaal fractioneel minder transacties dan in Q1 van vorig jaar, maar hogere commissies en hogere rente-inkomsten, in combinatie met aanzienlijk lagere kosten, resulteerden in een forse winstsprong in het eerste kwartaal.

  6. Premium

    Ontketent AI een revolutie in de gezondheidszorg?

    Siegfried Kok van OBAM IM heeft grote verwachtingen van AI in de gezondheidszorg. Op het gebied van medische technologie, de zoektocht naar nieuwe medicijnen maar ook in de ziekenhuizen kan AI volgens hem van grote betekenis zijn.

    De gezondheidszorg is een van de sectoren waarin digitalisering nog in de kinderschoenen staat. Het digitaliseren en delen van patiëntdata en andere informatie is altijd lastig gebleken. Er zijn zelfs nog ziekenhuizen die faxen versturen. In deze conservatieve sector worden innovaties doorgevoerd, terwijl de administratieve en regeldruk steeds meer toeneemt. Hierdoor hebben artsen minder tijd om het werk te doen waarvoor ze zijn opgeleid.

Columns

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links