Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Laatste beursnieuws

Redactioneel

  1. Slotcall: ABN AMRO bederft Amerikaans inflatiefeestje

    Niet teleurstellende Amerikaanse inflatiecijfers stuwen beurzen vandaag omhoog, doen dollar en rentes dalen, en goud en bitcoin stijgen. De AEX sluit 0,30% in de plus, terwijl ABN AMRO (-6,11%) een flinke veer laat.

  2. Fed-voorzitter Powell in Amsterdam - 5 dingen die u moet weten

    Samen met Klaas Knot van DNB gaf de Fed-voorzitter een monetair college. Wij waren erbij, schreven mee en maakten foto's.

  3. Premium

    Poolse kluisjesuitbater InPost sterk uit de startblokken

    De Poolse uitbater van e-commerce-kluisboxen InPost heeft in het eerste kwartaal een enorme groei laten zien. De winstgevendheid verbeterde daarbij ook nog eens sterker dan voorzien.

    Het is het Poolse InPost weer gelukt aan de toch al niet malse marktverwachtingen te voldoen en deze qua winstgevendheid zelfs wat te overtreffen. Vooral buiten de landsgrenzen van Polen weet het bedrijf steeds meer te overtuigen met positieve resultaten en winst van marktaandeel.

  4. Premium

    Lukt het Deceuninck om mee te liften op positieve signalen uit de bouwsector?

    Er klinken steeds meer positieve signalen uit de bouwsector en dat is goed nieuws voor Deceuninck. Ook gaat het concern weer aandelen inkopen, maar een nieuwe CEO is nog niet gevonden.

    Kozijnenmaker Deceuninck geeft zelf geen kwartaalupdate, maar de signalen uit de bouwsector zijn voorzichtig positief. De inflatie is inmiddels afgenomen, waardoor de kostenstijgingen vermoedelijk weer onder controle zijn en ook de marge weer kan verbeteren dit jaar. Een dalende rente zal de bouwmarkt ook helpen, maar hier moet nog even op worden gewacht. Daarbovenop is nog altijd een grote behoefte aan nieuwbouw in Europa en Noord Amerika waar Deceuninck van zal profiteren.

  5. Premium

    Tenenkrommende marktreactie op stevige winstcijfers ABN Amro

    Keurige eerstekwartaalcijfers van ABN AMRO, maar de markt struikelt over een licht tegenvallende CET1-ratio. Terecht of niet?

    ABN Amro wist met zijn eerstekwartaalcijfers aangenaam te verrassen, althans qua winstgevendheid. De rentebaten blijven relatief goed op peil, (sterk) meevallende kosten voor toezicht en - wederom - de afwezigheid van een materiële toevoeging aan de voorzieningen slechte leningen gaven de cijfers glans.

    De nettowinst viel aanzienlijk hoger uit dan verwacht - daarover later meer.

  6. Premium

    Ego's op de beurs: 'Het heeft alles te maken met het overschatten van je eigen kunnen'

    Fouten erkennen is belangrijk en beleggers kunnen zich het beste houden aan de PDT-strategie die financieel econoom Shekinah Dare bedacht.

    Shekinah Dare moest en zou als jongvolwassene iets kopen in iedere winkel waar ze kwam. ‘Als ik iets leuks zag, moest ik het gewoon hebben’, vertelt de wetenschappelijk expert bij het Kenniscentrum Psychologie en Economisch Gedrag van de Universiteit Leiden. ‘Maar eer de maand voorbij was, was mijn salaris op. Op een gegeven moment vroeg ik me af: waarom vertoon ik eigenlijk dit gedrag? Ik heb die spullen helemaal niet nodig. Toen wist ik dat ik er meer over wilde weten.’

    Haar fascinatie voor financieel welzijn, de mate van financiële tevredenheid nu én in de toekomst, motiveerde haar om te promoveren aan de Universiteit Leiden. Ze deed onderzoek naar de samenhang van verschillende psychologische factoren met bijbehorend financieel gedrag. Waarom mensen doen wat ze doen als het gaat om geld en hoe groot de impact van financiële stress kan zijn.

Columns

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links