Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Laatste beursnieuws

Redactioneel

  1. Premium

    Mooie opsteker voor Shell

    Beleggers konden zich in zeer ruime mate vinden in de gewijzigde CO2-doelstellingen van Shell en daarmee is de kous weer af. Voorlopig dan; beleggers doen er verstandig aan op 12 november alert te zijn.

    Het dreigde een roerige aandeelhoudersvergadering te worden bij Shell, maar dat bleek mee te vallen, mede overigens dankzij flink aangescherpte beveiliging. De uitstekende jaarresultaten riepen weinig vragen op.

  2. Premium

    Aantrekkelijke robotbouwer uit het Noorden

    Autostore maakt efficiënte magazijnrobots en bestaat al bijna dertig jaar. Het relatief kleine Noorse bedrijf, deels in handen van Softbank, groeit hard en heeft genoeg potentie.

    Autostore is een Noors bedrijf dat voor 40% in handen is van Japanse techinvesteerder Softbank. Het maakt robotsystemen voor magazijnen die volledig automatisch goederen kunnen oppakken en opbergen.

  3. Nvidia lijkt de beursdag te redden, Fed laat het afweten

    Nvidia heeft geleverd waar beleggers om vroegen. Verder: Fed-notulen, Vivoryon en Onward.

  4. Nvidia test cruciale barrière

    Kan Nvidia de torenhoge verwachtingen waarmaken? Technisch ligt het aandeel er, afgezien van de recente consolidatie, uitstekend bij.

  5. Slotcall: AEX wacht op Nvidia, de actie zit bij de smallcaps

    Heijmans zet zijn zegetocht over het Damrak voort, van Aalberts verwachten we eigenlijk meer dan een half A4-tje

  6. Premium

    Qualcomm zet een reuzestap. Wordt dit een game changer?

    De kwartaalomzet bleef nagenoeg gelijk terwijl de winstgevendheid flink verbeterde. Maar veel interessanter was de presentatie van de AI-pc door Microsoft waar Qualcomm-chips in zitten.

    In het tweede kwartaal van het fiscale boekjaar 2024 nam de omzet van Qualcomm fractioneel toe. De nettowinst steeg daarentegen met wel 37%.

    Maar er was nog interessanter nieuws. In samenwerking met Microsoft werkte Qualcomm aan chips voor de nieuwe generatie Windows-pc’s die geschikt zijn voor het uitvoeren van AI-taken. Deze werden maandag gepresenteerd en zijn in eerste instantie alleen verkrijgbaar met chips van Qualcomm.

Columns

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links