Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Laatste beursnieuws

Redactioneel

  1. IEX Sentimentspeiling: beleggers zien dit aandeel weer helemaal zitten

    ASML is wederom het favoriete aandeel onder beleggers. NN Group maakt plaats voor Besi, zo blijkt uit de nieuwste meting van het Nationaal Beleggerssentiment door IEX.

  2. Premium

    Rijk worden met pennystocks

    Pennystocks, aandelen met een koers onder de €1, staan weer in het middelpunt van de belangstelling. De onderliggende boodschap is helder.

  3. AEX begint goedgemutst aan razenddrukke beursweek en gaan DSM-Firmenich en Prosus spetteren?

    Futures duiden op een 0,4% hogere opening. DSM-Firmenich ontvouwt nieuwe strategie. Aziatische tech vliegt. En we blikken uitgebreid vooruit op de rest van de week.

  4. Premium

    Vooruitblik: olie, ECB en banen domineren loeispannende beursweek

    En verder DSM-Firmenich, aandelensplitsing Nvidia, overnamegolf Amerikaanse oil majors en wat is de impact van de Europese verkiezingen op de aandelenmarkten?

    De AEX-index bewoog een groot deel van de meimaand zijwaarts, bij gebrek aan richtinggevend nieuws. Dat gaat komende week waarschijnlijk wel veranderen, want de agenda bevat genoeg items die de beurzen flink in beweging kunnen zetten.

    De ECB neemt een rentebesluit, dat na de teleurstellende inflatiecijfers van vrijdag weleens spannender kan worden dan gedacht. In de VS wordt het banenrapport gepresenteerd, waarop meer gewicht ligt dan anders. Kiezers in heel Europa gaan naar de stembus om een nieuw Europees Parlement te kiezen. De stock split van Nvidia krijgt zijn beslag. En voor aandeelhouders van DSM-Firmenich kan de Beleggersdag van maandag voor wat vuurwerk zorgen. Dít kunnen we verwachten.

  5. Slotcall: AEX struikelt voor de finish, maar Pharming komt met de schrik vrij

    De AEX is vrijdag in de laatste handelsuren weggezakt, nadat Wall Street - vooral de Nasdaq - omlaag denderde. Pharming, Galapagos, inflatie en de stijgers/dalers van de week.

  6. ECB aan zet, alle grondstoffen duurder en reuring in telecomland

    In de IEX BeleggersPodcast van deze week bespreekt Kim Bergsma samen met Hildo Laman, hoofd Beleggersdesk, en Rob Stallinga van IEX Profs de beursontwikkelingen van deze week.

Columns

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links