Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Laatste beursnieuws

Redactioneel

  1. Premium

    Professionele beleggers storten zich in toenemende mate op deze marktniche

    De grootste prijsdaling op een dag van de afgelopen zestig jaar: historische tijden die veel beleggers lijken te ontgaan.

    De interesse om te beleggen in grondstoffen neemt toe - een gespecialiseerde tak van sport waarin eerst vooral hedge funds actief waren, maar in toenemende mate nu ook institutionele beleggers. Begrijpelijk: hier vallen flinke rendementen te boeken, mits de beleggingstrategie juist gekozen is uiteraard. .

  2. Premium

    Modelportefeuille-aandelen op rolletjes

    Het cijferseizoen zit er al weer bijna op, maar bracht in de afgelopen week nog een behoorlijke nieuwsstroom voor onze portefeuilles. Met name Europese auto- en camperfabrikanten stonden in de schijnwerpers, en daar zitten wij stevig in.

  3. Vlakke start AEX, maar het venijn zit vandaag in de staart

    Eén agenda-item springt eruit vandaag, en dat heeft uiteraard te maken met inflatie. B&S en OCI hebben cijfers, JET-concurrent doet een grote overname.

  4. Amerikaanse financials brengen Wall Street op stoom

    Amerikaanse financials liggen er koerstechnisch prima bij en brengen de rest van Wall Street verder op stoom. De meeste barrières zijn gebroken.

  5. Slotcall: AEX stijgt nipt, maar Theon en Roaring Kitty zorgen voor flinke deining

    AEX sluit windstille dag nipt hoger af, maar koerssprongen Theon en Gamestop brengen kleur aan de beursdag. Dat geldt ook voor auto-aandelen.

  6. Premium

    Maakt 'Roaring Kitty' een comeback?

    Komt de koersgekte rond meme stocks op Wall Street weer terug? Als het aan Roaring Kitty ligt misschien wel.

    Enkele jaren geleden werden professionele, shortzittende hedge funds flink te grazen genomen door retailbeleggers. Die laatste groep spoorde medebeleggers aan om flinke posities in te nemen in aandelen op Wall Street met hoge uitstaande shortposities.

    De fundamentals deden volstrekt niet ter zake: beleggers stapten blind en massaal in beursgenoteerde bedrijven met een wankele basis. Het enige doel: shortzittende hedge funds te dwingen hun posities te sluiten, veelal tegen grote koersverliezen. Simpelweg een kwestie van gebruik maken van de financiële spierkracht van de beleggende massa via sociale media, daar kwam het in essentie op neer. Géén Wisdom of the crowd, want met serieus beleggen heeft een en ander niets te maken.

Columns

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links