Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Laatste beursnieuws

Redactioneel

  1. Premium

    Arm: na veelbelovend succes van datacenter-CPU's nu ook kansen in PC-markt?

    Het lijkt erop dat Arm nu ook een serieuze speler gaat worden in de PC-markt. Arm CPU's zaten al in Apple laptops, maar nu voor het eerst ook op grote schaal in Windows PC's.

    De markt voor PC’s CPU’s wordt al sinds het begin in de jaren 80 gedomineerd door Intel en AMD deed ook mee maar met een veel kleiner marktaandeel. Beide bedrijven maken gebruik van de x86 architectuur die oorspronkelijk door Intel is bedacht maar waar AMD ook toegang tot heeft.

    Een chiparchitectuur bepaalt hoe een chip werkt en de x86 architectuur is krachtiger dan andere architecturen De Arm architectuur, die een paar jaar later op de markt kwam, was veel minder krachtig maar wel veel zuiniger. Vandaar dan ook dat deze architectuur in mobiele telefoons wordt gebruikt zodat de accu langer mee kan gaan.

  2. Premium

    Unilever: zorgt afsplitsing ijsdivisie voor waardecreatie?

    Unilever is hard bezig om de koers te verleggen en het aandeel maakt al enige tijd een stevige opmars op het Damrak.

    Het heeft even geduurd, maar inmiddels staat Unilever bij steeds meer zakenbanken op de radar. De markt krijgt in toenemende mate oog voor de materiële veranderingen die doorgevoerd worden bij de voedings- en verzorgingsreus en dat leidt tot bijgestelde visies en hogere koersdoelen.

    Nu is Unilever nog (lang) niet datgeen waar het naar streeft. Allereerst is en blijft de vraag hoe het concern te werk zal gaan met de aangekondigde afsplitsing van de ijsdivisie. Diverse opties liggen op tafel, waaronder een aparte beursnotering, maar idealiter vindt het concern een koper voor het geheel.

  3. Premium

    Aantrekkelijker prijskaartje voor Nvidia

    Vandaag handelt het aandeel Nvidia voor het eerst in gesplitste vorm. Er zijn nu 10 keer zoveel aandelen en de koers, ongeveer $120, is een tiende van die van vrijdag, die rond $1200 stond.

    Vandaag zal het aandeel Nvidia voor het eerst gesplitst handelen. Dat is eigenlijk een administratieve handeling, maar het vestigt extra aandacht op een aandeel dat over aandacht toch al niet te klagen had.

    Voor elk bestaand aandeel zijn er 9 bijgekomen, waardoor er nu 10 keer zo veel aandelen zijn als voorheen. De koers per aandeel van vrijdag ($1208,88) moet dan ook door 10 gedeeld worden om te corrigeren voor de splitsing. Dat is dus $120,89. De opening maandag lijkt op het moment van schrijven wat lager te zijn: rond $120.

  4. Premium

    Verzwakking van de euro komt op ongelegen moment

    De euro is ten opzichte van de Amerikaanse dollar fors verzwakt de afgelopen dagen en dat is om diverse redenen een onwelkome ontwikkeling.

    De afgelopen week stond in het teken van de eerste renteverlaging van de ECB en de Europese verkiezingen. De alom verwachte renteverlaging had weinig impact op de euro, de verkiezingsuitslag voor het Europees Parlement des te meer, evenals het - opnieuw - sterke Amerikaanse banencijfer van afgelopen vrijdag.

  5. Reinet: onopvallend miljardenbedrijf aan het Damrak

    Het investeringspotje van de Zuid-Afrikaanse familie Rupert hanteert een conservatieve strategie die vruchten afwerpt.

  6. Futures kleuren lichtrood en de VIX slaapt nog, maar dat kan woensdag veranderen

    De beurzen zijn in afwachting van het Fed-rentebesluit. En verder stock split Nvidia, Europese verkiezingen en Tesla.

Columns

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links