Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Laatste beursnieuws

Redactioneel

  1. Premium

    Waarom Ahold interessant is ondanks weinig verrassende doelen

    De strategiedag van Ahold Delhaize heeft de fantasie van beleggers niet weten te prikkelen. De doelen die het bedrijf heeft gesteld voor de periode 2025 t/m 2028 zijn haalbaar, maar veranderen niet het beeld van de supermarktketen eigenlijk niet. De sector is niet populair in de beleggingswereld, met enkele uitzonderingen zoals het Amerikaanse Walmart. De positieve kant hiervan is dat de waardering gunstig is.

    Ahold Delhaize heeft een reeks doelen gepresenteerd voor de volgende 4 jaren. We lichten er een aantal uit: om te beginnen moet de gemiddelde jaarlijkse groei van de omzet gemiddeld op 4% per jaar uitkomen.

    Benieuwd naar meer? Neem een abonnement op IEX Premium!

  2. Stem op uw favoriete AEX-aandeel voor juni

    Wat gaat de AEX doen? En welk aandeel wordt de parel van juni? Doe mee aan een nieuwe meting van het Nationaal Beleggerssentiment!

  3. Premium

    Slim anticiperen op beursschokken

    Professionele financiële partijen spelen momenteel een gevaarlijk spelletje. Particuliere beleggers kunnen handig inspelen op een onvermijdelijke big bang.

    De wereld is onrustig, maar de volatiliteit is teruggezakt tot het laagste niveau in jaren. Dit geldt niet alleen voor aandelen: ook als breder wordt gekeken, waarbij naast aandelen ook obligaties, olie, en valutakoersen - cross asset volatility - mee worden genomen, is de volatiliteit tot het laagste niveau sinds 2020 gedaald, terwijl zelfs even het absolute laagste niveau ooit (2017) in zicht kwam.

  4. Premium

    Deze 12 smallcappers zijn klaar voor hun langverwachte inhaalslag

    We vroegen een aantal ervaren smallcapbeleggers naar de mooiste pareltjes in Amsterdam en op Europese beurzen.

    Cijfers liegen niet en die laten zien dat smallcaps hopeloos achterblijven bij de koersrally van de AEX-index, die onlangs de 900-puntengrens doorbrak. De Amsterdamse hoofdindex staat dit jaar al op een plus van ruim 15%, terwijl de smallcapindex AScX het moet doen met +0,3%.

    Smallcaps zijn vaak voor een groot gedeelte gefinancierd met schuld, die ze graag zouden herfinancieren tegen lagere rentes. Door het uitblijven van renteverlagingen is dat niet mogelijk, met de nodige gevolgen voor de winstgevendheid. En de koers dus. Maar er is hoop voor de smallcapbelegger.

  5. AEX opent beursweek aarzelend, maar beleggers scherpen de messen

    Beleggers scherpen de messen met het oog op het Amerikaanse inflatiecijfer vrijdag, en we blikken uitgebreid vooruit op de beursweek.

  6. Eindelijk tijd voor de kleintjes?

    Hoe zijn de kansen in de kleinere aandelen? Technisch analist Wouter Slot zoekt het uit.

Columns

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links