Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Laatste beursnieuws

Redactioneel

  1. Premium

    De markt kijkt niet verder dan zijn neus lang is bij Pharming

    Het uitstel voor markttoelating van leniolisib in Europa - ex VK - is op korte termijn negatief nieuws. Maar dit is niet het hele verhaal.

    De aanvraag voor markttoelating van leniolisib in Europa verliep al niet soepel. Pharming mikte aanvankelijk op een besluit van de EMA in 4Q23. Dat schoof in eerste instantie op naar 1Q24, maar ook dat werd niet gehaald.

    Inmiddels is het eind mei en heeft het Leidse concern terugkoppeling ontvangen van de EMA, het Europees Geneesmiddelenbureau. En dat was niet geheel het bericht waar beleggers op zaten te wachten: er staat nu nog een kwestie open, waarover later meer. Opnieuw uitstel rond het besluit tot toelating voor leniolisib is het gevolg.

  2. Premium

    Verwachtingen beleggersdag Deutsche Telekom zijn hooggespannen. Terecht?

    Deutsche Telekom startte 2024 met solide resultaten. De ogen zijn vooral gericht op oktober, als het telecombedrijf de plannen voor de komende jaren deelt. Wat kunnen we verwachten?

    Duitse degelijkheid is nou precies wat Deutsche Telekom typeert. Het Duitse telecombedrijf is 2024 gestart met keurige groeicijfers, zonder daarbij enorm te verrassen. Dat het de eigen outlook voor dit jaar gaat halen, lijkt bijna een zekerheid.

    In juni weten de Duitsers wel alle ogen op zich gericht, als sponsor van het Europees kampioenschap voetbal in eigen land. Ook later dit jaar zet het bedrijf zichzelf in de schijnwerpers, als het bij de Capital Markets Day de plannen voor de komende jaren uit de doeken doet. De verwachtingen zijn hooggespannen.

  3. Wekker op 14.30 uur voor PCE-prijsindex (VS) en gelooft u nog in sprookjes?

    De laatste beursdag van mei is aangebroken. Wall Street bleef bevangen door renteangst en sloot lager. In Azië zoeken de koersen het juist hogerop. De AEX sloot gisteren vlak op 905,58 punten.

  4. Bedrijfsobligaties zijn (nog) niet interessant

    Bij stijgende rentes zijn bedrijfsleningen niet interessant. Desondanks signaleren de technische plaatjes speculatieve kansen, zeker in Europa.

  5. Slotcall: Wat een saaie beursdag!

    De AEX (-0,03%) deed vandaag niets. In de VS is de stemming van aandelenbeleggers ronduit negatief. Morgen is vuurwerk verzekerd.

  6. Premium

    Degelijk Nestlé zal alle zeilen moeten bijzetten om de outlook te behalen

    Nestlé worstelt met zijn verkopen en dat is beleggers bepaald niet ontgaan, gezien de zwakke koersperformance van het aandeel.

    Waar Unilever floreert, worstelt rivaal Nestlé met zijn resultaten. De jaarcijfers lieten al zien dat het concern moeite heeft met het op peil houden van de omzet. Dat lukte in 2023 nog dankzij verdere prijsverhogingen, maar de omzet in volumes (stuks) stond onder druk. Die trend heeft zich in het eerste kwartaal van dit jaar versterkt voortgezet.

Columns

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links