Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog 10 juni 2024

Aandeelhouders Lok'nStore keuren overname door Shurgard goed
Beeld: Shurgard
  1. Aandeelhouders Lok'nStore keuren overname door Shurgard goed

    ABM Financial News
    15:15

    (ABM FN) Aandeelhouders van Lok'nStore hebben maandag tijdens een algemene vergadering hun goedkeuring gegeven aan de overname door Shurgard. Dit maakte de opslagspecialist maandagmiddag bekend.

    "Na de succesvolle aandeelhoudersstemming, kijk ik ernaar uit om dit hoogwaardige bedrijf en team bij Shurgard te betrekken", zei CEO Marc Oursin van Shurgard. "De overname van Lok'nStore zal onze aanwezigheid in het VK, een belangrijke doelmarkt, verdubbelen en onze groeistrategie versnellen", voegde hij toe.

    Half april meldde de opslagspecialist dat het Lok'nStore voor een bedrag van 378 miljoen pond wilde overnemen.

    Lok’nStore is vooral actief in de twee snelstgroeiende regio's buiten Londen, namelijk het zuidoosten van Engeland en Manchester. 

    Door de overname stijgt het aantal opslaglocaties van Shurgard in het VK van 47 naar 99.

    Shurgard en Lok'nStore zijn inmiddels begonnen met de intergratieplanning om ervoor te zorgen dat beide partijen voorbereid zijn op een succesvolle afronding van de transactie, wat naar verwachting zal gebeuren op 1 augustus.

    Bron: ABM Financial News

  2. Jefferies: nog veel potentieel bij Adyen

    ABM Financial News
    11:32

    (ABM FN-Dow Jones) De stemming bij beleggers over Adyen blijft bedrukt na een kwartaal waarin het bedrijf voor de tweede keer in een jaar in het defensief zit, maar het aandeel blijft veel potentieel houden. Dat stelde Jefferies maandag in een rapport, met als conclusie dat een hogere marktwaardering alleen mogelijk is bij consistente prestaties.

    De analisten spraken vorige week met Hemmo Bosscher en Josh Massner van Adyen  over de marges op de betaalvolumes, de platforms en embedded finance.

    Adyen blijft vol vertrouwen over een versnelling in 2025 en 2026, na investeringen in personeel voor productontwikkeling en verkoop in Noord-Amerika. Jefferies ziet veel kansen in de VS, waar Adyen nog een relatief klein marktaandeel heeft, maar dit blijft onzeker door de sterke concurrentie.

    Directeur van de divisie Platforms Bosscher klonk vol vertrouwen over de groeikansen bij Platforms, zag Jefferies, ondanks het feit dat rivaal Stripe er eerder bij was op dit gebied. Adyens kernproduct is verschoven van marktplaatsaanbod zoals bij eBay werd doorgevoerd naar verticale software-as-a-service, zoals het Micros-platform van Oracle, Toast of Lightspeed, meldde Jefferies. Behalve in de VS slaat Platforms nu ook aan in Europe en elders, waar Adyen de indruk heeft een voorsprong te hebben op de concurrentie.

    De marge op betaalvolumes, de zogeheten 'take rate' van Adyen, blijft een onderwerp van hevig debat. Deze marges lopen sterk uiteen per klant, mede afhankelijk van de volumes, en dit onderwerp zal ook bij de halfjaarcijfers nog door de hoofden van beleggers spelen, denkt Jefferies.

    Al met al denkt de zakenbank dat Adyen op dit niveau aantrekkelijk gewaardeerd is, met uitstekende omzetgroei vergeleken met andere spelers in Europa en ruimte voor margeverbetering. De aandelen prijzen momenteel een groei van laag in de 20 procent in, en dat betekent dat als het tweede kwartaal een gezonde versnelling laat zien, profiterend van een gemakkelijke vergelijkingsbasis, de aandelenkoers van Adyen kan stijgen.

    Jefferies heeft een koopadvies en een koersdoel van 1.821 euro, wat een opwaarts potentieel biedt van 48 procent.

    Op een rood Damrak daalde het aandeel Adyen maandag 0,5 procent naar 1.225,80 euro.

    Bron: ABM Financial News

  3. PostNL uitblinker op rood Damrak

    ABM Financial News
    11:17

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs noteerde maandagochtend in het rood, net als de andere Europese beurzen, maar wist de verliezen beperkt te houden.

    De AEX index daalde met 0,5 procent naar 919,15 punten.

    "De Europese verkiezingen hebben voor een aardverschuiving gezorgd. Maar wel op een andere manier dan van te voren verwacht werd", zei marktanalist Erik-Jan van Harn van Rabobank in een commentaar. "Analisten rekenden namelijk op een flinke verschuiving naar rechts. En hoewel de rechtse partijen zeker zetels hebben gewonnen, is het niet de winst waar vooraf rekening mee werd gehouden."

    Vooral in Frankrijk zorgt de verkiezingsuitslag vandaag voor onzekerheid. Dat president Emmanuel Macron nieuwe parlementsverkiezingen wil, droeg hier zeker aan bij.

    "De extreemrechtse Marine Le Pen kreeg 32 procent van de Franse stemmen, een schokkende uitslag die Macron ertoe bracht om meteen nieuwe verkiezingen uit te schrijven in Frankrijk om de zaken recht te zetten", aldus Ipek Ozkardeskaya van Swissquote Bank.

    Frank Vranken van Bank Edmond de Rothschild noemde de zet van Macron "een grote gok". De risico's voor de Europese politiek zijn volgens Vranken "duidelijk toegenomen".

    De euro kreeg dan ook een tik en de euro/dollar daalde naar 1,0754. Vrijdag steeg de dollar al na een sterk Amerikaans banenrapport.

    "De kans op een renteverlaging door de Fed in september daalde vrijdag volgens marktprijzen van 61 naar 44 procent", merkte investment manager Simon Wiersma van ING op.

    De obligatierentes blijven intussen stijgen. Vrijdag zaten deze al in de lift en maandag stegen de Amerikaanse en Duitse tienjaarsrente met nog eens 3 basispunten.

    Stijgers en dalers 

    In de AEX waren er nauwelijks stijgers. Ahold Delhaize steeg 0,4 procent en Besi werd 0,2 procent duurder. Deutsche Bank haalde Besi van de verkooplijst en verhoogde het koersdoel naar 140 euro.

    Unilever, dat een koersdoelverhoging kreeg van Kepler Cheuvreux, maakte een pas op de plaats, net als Shell.

    Exor en Randstad verloren 1,2 procent en ASML daalde 1,3 procent.

    In de AMX won Just Eat Takeaway 3,1 procent. Handelaar Bert van der Pol van Today's Group schreef dit toe aan een koopadvies van Panmure Gordon & Co. Die hanteert een koersdoel voor de maaltijdbezorger van 17,08 euro, aldus de handelaar.

    Naast Just Eat wonnen alleen Eurocommercial en Basic-Fit 0,9 en 0,8 procent.

    Air France-KLM en Alfen daalden met 1,8 en 1,9 procent. JDE Peet's werd 2,0 procent goedkoper.

    Bij de smallcaps ging PostNL overtuigend aan de leiding na een koopadvies van ING. Het aandeel steeg met 8,7 procent. NX Filtration won 4,4 procent. Ebusco daalde 2,1 procent en het volatiele Vivoryon verloor 5,6 procent.

    Bron: ABM Financial News

  4. ING zet PostNL op kooplijst

    ABM Financial News
    09:46

    (ABM FN-Dow Jones)  ING heeft het advies voor het aandeel PostNL verhoogd van Houden naar Kopen en het koersdoel van 1,30 naar 1,65 euro.  Dat bleek maandag uit een analistenrapport.

    De analisten zagen een versnelling in de pakketvolumes in maart en april en een voorzichtige vooruitblik voor de winst door PostNL met ruimte voor meevallers.

    Een mogelijke verlaging van het aantal dagen waarop PostNL post moet bezorgen, kan leiden tot een aanzienlijke structurele kostenverlaging voor het Nederlandse postbedrijf.

    Daarbij ziet ING potentiële waarde in speculatie over een toekomstige fusie, naar aanleiding van de ontwikkeling bij het Britse Royal Mail waar grootaandeelhouder Daniel Kretinsky een bod heeft gedaan op alle uitstaande aandelen. Zo'n scenario is niet uitgesloten voor PostNL, denkt ING. Kretinsky heeft al een belang van bijna 30 procent in PostNL.

    Het aandeel PostNL is tenslotte "zeer aantrekkelijk" gewaardeerd met een hoog dividendrendement, hetgeen volgens analist Marc Zwartsenburg een hogere koers rechtvaardigt.

    Het aandeel PostNL steeg maandag 7,5 procent naar 1,39 euro.

    Bron: ABM Financial News

  5. AEX lager van start gegaan

    ABM Financial News
    09:11

    (ABM FN-Dow Jones) De AEX index koerste maandag kort na de beursgong 0,5 procent lager naar 919,12 punten, terwijl de Midkap 0,7 procent prijs gaf.

    Onder de hoofdaandelen noteerde alleen Besi met ruim een procent duidelijk in het groen, nadat Deutsche Bank het aandeel van de verkooplijst haalde. ArcelorMittal was met 1,3 procent de grootste daler. Ook ABN AMRO daalde met 1,3 procent, ondanks een kleine koersdoelverhoging van Deutsche Bank.

    In de AMX won Alfen ruim een half procent. JDE Peet's was met 1,4 procent de grootste daler. 

    In de AScX won PostNL bijna zes procent, zonder direct aanwijsbare reden.

    Bron: ABM Financial News

  6. Krimp Japanse economie valt mee

    ABM Financial News
    07:53

    (ABM FN-Dow Jones) De Japanse economie is in het eerste kwartaal gekrompen, maar minder sterk dan aanvankelijk gemeld. Dit bleek maandag uit nieuwe cijfers.

    Het bruto binnenlands product daalde met 1,8 procent geannualiseerd. Dat is wel iets beter dan de 2,0 procent krimp die aanvankelijk werd gemeten.

    Bron: ABM Financial News

  7. Uitslag Europees Parlement: GroenLinks-PvdA blijft de grootste

    Redactie
    07:00

    GroenLinks/PvdA blijft de grootste partij in de Nederlandse afvaardiging in het Europees Parlement, zo blijkt uit de prognose van het ANP, waarin zo'n 98% van de stemmen is opgenomen. De PVV verliest 1 zetel ten opzichte van de exitpeiling van donderdag. Volt krijgt er juist een bij.

    Verder zijn er geen veranderingen ten opzichte van de eerdere meting. Dit wordt de zetelverdeling:

    • GroenLinks-PvdA: 8
    • PVV: 6
    • VVD: 4
    • CDA: 3
    • D66: 3
    • BBB: 2
    • Volt: 2
    • NSC: 1
    • Partij voor de Dieren: 1
    • SGP: 1

    De combinatie GroenLinks-PvdA verliest één zetel ten opzichte van vijf jaar geleden en zal zich straks opsplitsen in twee verschillende fracties. De PVV krijgt vijf zetels meer dan in 2019. De VVD verliest een zetel. BBB en NSC maken hun entree. De ChristenUnie en Forum voor Democratie verdwijnen uit het Europees Parlement.

     

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. ADYEN NV 17:36
    1.224,800
    -0,57% -7,000
  2. AEX 18:00
    924,70
    +0,11% +0,99
  3. AMX 18:00
    914,92
    +0,12% +1,12
  4. ASCX 17:46
    1.255,43
    +0,80% +9,97
  5. 1,407
    +8,56% +0,111
  6. SHURGARD 17:35
    39,350
    -2,84% -1,150

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links