Login
 

Deze pagina is onderdeel van IEX Premium

Als Premium-lid krijgt u toegang tot verdieping, analyses en concrete beleggingstips van de IEX Beleggersdesk.
Deze specialisten helpen u om met de juiste informatie beleggingsbeslissingen te nemen.


BEKIJK MEER OVER PREMIUM

Bent u al IEX Premium-lid? Log dan hier in

Zo werkt de IEX Portefeuille

Van beleggers, voor beleggers: de beleggersdesk van IEX voegt de daad bij het woord in deze Premium-portefeuille. Een real life beleggingsportefeuille, beheerd volgens onderstaande zelf opgelegde regels. Uitgangspunt: vermogensbehoud staat voorop, daarna komt rendement maken.

Bij het beheer volgen wij deze algemene regels:

 • Aan- en verkopen worden vooraf naar de leden gecommuniceerd zodat alle leden tegen dezelfde voorwaarden mee kunnen doen.
 • Alles is volledig transparant. De IEX Beleggersdesk communiceert open en duidelijk over het hoe, waarom en wanneer de ingenomen en in te nemen posities.
 • Aandelen worden beoordeeld op basis van fundamentele analyse. Technische analyse dient ter ondersteuning, bijvoorbeeld bij het bepalen van een goed instappunt.
 • In verband met risicospreiding mag een positie bij aanvang nooit meer dan 7,5% van het vermogen uitmaken, de minimale grootte van een positie bedraagt 2,5%.
 • Wanneer een positie te groot wordt ten opzichte van het portefeuillevermogen wordt deze deels afgebouwd.
 • Bij opname van een titel in de portefeuille wordt rekening gehouden met een voldoende mate van liquiditeit, free float en marktkapitalisatie.
 • Aandelen worden gekocht met een investeringshorizon van minimaal 6-12 maanden. Bij wijzigende omstandigheden kan hier uiteraard van afgeweken worden.
 • Geselecteerde aandelen moeten verhandeld worden op een beurs die voor particuliere beleggers gemakkelijk toegankelijk is.

De beleggersdesk komt wekelijks met een update inzake de stand van zaken van de portefeuille. Premiumleden kunnen het rendement van de modelportefeuille realtime volgen op IEX.

Portefeuille Updates

Meer
 • Nico Inberg

  Nico Inberg Hoofd Beleggersdesk

  Nico Inberg was in zijn jonge jaren optiehandelaar en partner bij handelshuizen Optiver en Cebulon en heeft daarna de financiële markten nooit meer losgelaten. Geïnteresseerd in de cijfers, maar ook en vooral in het verhaal achter de cijfers. Al sinds 2014 verbonden aan IEX met achtergrondverhalen en sterke analyses.

 • Nico Inberg

  Martin-Jan Crum Senior analist

  Martin-Jan Crum is senior beleggingsanalist bij IEX.nl en is al meer dan 25 jaar actief op de financiële markten. U zou Martin-Jan kunnen kennen van de bekende beleggingssite Inveztor.nl, waar hij in korte tijd een trouwe lezersschare opbouwde. Daarnaast werkte hij jarenlang voor effectenhuis AEK. Voor het betere spitwerk en op zoek naar onontdekte pareltjes moet u bij Martin-Jan zijn.

 • Paul Weeteling

  Paul Weeteling Analist

  Paul Weeteling is in het bezit van een Master Business Economics. Het beleggen zit hem in het bloed, al op zijn dertiende (World Online!) maakte hij kennis met de harde wetten van de financiële markten. Inmiddels volgt Paul al meer dan tien jaar de beurs op de voet. Paul heeft een wijdverbreide interesse, maar kijkt vooral naar technologie, biotechnologie en als speciale liefhebberij de mijnbouwers.

De beleggersdesk van IEX bestaat uit verschillende analisten. Het is mogelijk dat analisten posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.