Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Educatie

  1. Goed nieuws is slecht nieuws en andersom. Hoe zit dat?

    In normale tijden is iedereen het er wel over eens dat goed nieuws voor de economie positief is. Maar in een economie waarin vraag en aanbod uit balans zijn, wordt het ingewikkeld.

  2. Zet de 13,6% inflatie door dan halveert de waarde van je spaarpot in vijf jaar

    ... en waarom je het best kunt beleggen, om je vermogen op langere termijn te beschermen.

  3. Hoe kon het zo misgaan bij de internetzeepbel?

    Eind jaren '90 waren internetaandelen de bom. Letterlijk, want in het jaar 2000 barstte de zogeheten internetzeepbel. Een harde beurscrash met grote gevolgen.

  4. Zo overleef je een beurscrash

    Een verhalende podcast waarin je tips krijgt om als belegger een beurscrash te overleven. Daarvoor word je meegenomen naar de grootste beurscrashes van de afgelopen 25 jaar.

  5. Hier moet je als kleine belegger extra op letten

    Beginnende belegger betekent vaak ook kleine belegger. Behoor jij ook tot die categorie? Let dan even goed op, want er is een aantal dingen waar jij extra goed op moet letten.

  6. Zo beleg je met weinig geld

    De meeste starters op de beurs hebben geen tienduizenden euro's om mee te beleggen. De vraag is dan ook hoe je goed kunt beleggen met weinig geld.

  7. De ideale beleggingen tijdens hoge inflatie volgens Buffett

    In tijden van hoge inflatie is beleggen is doorgaans een betere manier van vermogensbehoud dan sparen. Maar welke beleggingen zijn dan het meest geschikt?

  8. Vroeg starten met beleggen loont: “Ik begon op mijn veertiende”

    Al maken sommigen het wel heel bont. Zo opende aandelenanalist Niels Koerts al op zijn veertiende zijn eerste beleggingsrekening en dat begin ging niet van een leien dakje.

  9. Wat is compound interest?

    Compound interest, ook wel het rente op rente-effect genoemd, is de sleutel tot rendement op de lange termijn. Maar wat is het precies?

  10. "In het begin deed ik echt alles verkeerd"

    Aflevering twee van BeleggersBootcamp. Analist Niels Koerts vertelt over de fouten die hij maakte toen hij op zijn veertiende begon met beleggen. Ondanks die fouten was het slim om zo vroeg te beginnen.

  11. Deze vier boeken moet elke startende belegger hebben gelezen

    Boeken zijn vandaag de dag wellicht niet meer zo sexy, maar deze vier boeken zijn wel een fantastische manier om je kennisniveau op te krikken.

  12. “Beurskennis is niet cruciaal om een succesvolle belegger te zijn”

    Het idee dat niet heel veel verstand van de beurs nodig is om een succesvolle belegger te zijn zorgt misschien voor wat fronsende wenkbrauwen, maar is wel degelijk te onderbouwen.

  13. Dit is waarom je niet durft te beleggen

    In deze eerste aflevering van BeleggersBootcamp behandelen Coen Grutters, Niels Koerts en Veronique Estié de grootste misconcepties over beleggen.

  14. De vijf grootste beleggingsblunders van dit moment

    Het grootste gevaar voor beleggers zijn ze vaak zelf. Dit zijn de meest voorkomende fouten die beleggers in de huidige grillige markt maken.

  15. IEX komt met gloednieuwe podcast voor beginnende beleggers

    Steeds meer mensen beginnen met beleggen. Daarom lanceert IEX begin juli een gloednieuwe podcast, gericht op beginners op de beurs: BeleggersBootcamp.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links