Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

CHTP - Chelsea Therapeutics International

790 Posts
Pagina: «« 1 ... 30 31 32 33 34 ... 40 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 januari 2014 22:31
    Tophound:
    Het BLIJFT de dood of de gladiolen. Als de FDA nee zegt op Valentijnsdag(!!!!] is het voor Chelsea over en sluiten. Inderdaad is de kans groter, dat een goedkeuring met restricties uit de bus komt. Dat geef ik 75 á 80%.
    Ik zou bij aankoop onder $ 3.-- blijven.
    Bij goedkeuring komt er inderdaad $ 7.-- á $ 9.-- op de borden. Daarna zal de koers weer dalen bij de aankondiging van een forse aandelenuitgifte.. En dat is dan de laatste gelegenheid om tegen een aantrekkelijke koers in te stappen. De groei in de komende vijf jaren zal zeer fors zijn. Denk aan fibromialgia, ADHD van volwassenen en chronische vermoeidheid. Er zijn enkele fases 2 gereed en goed bevonden. Ik weet niet of ook artritis nog opgepakt gaat worden. Ligt ook aan de concurrentie. CHTP heeft hiermee wel twee jaar stilgezeten.
    Good luck.
  2. [verwijderd] 17 januari 2014 09:51
    @Tophound en @Oudje.

    Ben zelf iets positiever over de goedkeuringskansen. Dit vanwege een tweemaal positief panel (7-4 en 16-1) waarbij in de laatste de tegenstem van de statisticus was (en je weet het, je hebt leugens, hele grote leugens en statistieken). Verder is de FDA brief voor mij de "game-changer". Goedkeuring komt er wel.

    Vraag is wat de koers doet de komende tijd. Tot 14-2 wordt het een rollercoaster imho. Paniek en hebzucht gaan voor dollars aan uitslagen zorgen. Na goedkeuring kon het nog wel eens tegenvallen (ik zou 6-7 mooi vinden in een zelfstandig scenario), zeker met een potentiële verwatering in aantocht.

    Ik denk niet dat Chelsea een zelfstandige toekomst te gemoed gaat. Of bankrupt na afkeuring of overgenomen door een grotere speler. Ik denk dat er momenteel in verschillende boardrooms gerekend wordt (330 mil market cap, potentieel omzet 330 mil, verdringing miodrine, EMEA, orphan drug hoge marge, uitbreiding label, ...). Natuurlijk zie ik hier alleen de roze kant, maar ik sta niet verbaasd als er al voor 14-2 een vriendelijk bod ligt.

    Iedereen succes met zijn eigen afwegingen.

    Winx.
  3. [verwijderd] 17 januari 2014 12:31
    Ik zit sinds de (uit)verkoop van Crucell in dit fonds, en ben dan ook meer een LT-belegger dan een trader. Op het kompas van Oudje, ook een oud-Cruceller, ben ik begin 2011 in CHTP gestapt (no hard feelings !, ;-)).
    In Crucell zat ik vanaf begin 2005.
    Met de huidige koers van CHTP ben ik hier uit de verliezen, en verdien ik zelfs een beetje, een procent of 12. Er zijn wel momenten geweest dat ik het hele pakket zo het raam uit wilde gooien.
    Ik denk dat er velen zullen zijn die willen anticiperen op de mogelijke goedkeuring Northera op 14-02 a.s., met als gevolg een oplopende koers richting $ 6. Op dat moment wil ik ongeveer de helft verkopen en met de andere helft de goedkeuring afwachten.
    Als het waar is dat, na goedkeuring, Northera een half jaar later de markt op kan, zal m.i. een nieuwe emissie niet nodig zijn. Als er al geen overname tussendoor komt, inderdaad.

  4. [verwijderd] 17 januari 2014 16:33
    Winx en Tophound
    Ten tijde van de eerste gang naar de FDA was al een verkoopafdeling gestart. Men was al bezig met verkooppunten in de gehele USA en alle neurologen waren ingelicht. Zoiets doe je niet voor niks. Het is mij volkomen duidelijk, dat zij Droxidopa voor zichzelf wilden behouden, gelet op de meerdere mogelijkheden, die de omzet met gemak boven het miljard kunnen brengen. Het is juist zo interessant, dat men niet het gehele scala van artsen hoeven te bewerken, maar dat men zich kan beperken tot neurologen. Niet voor niets vermeldt ook nu de plaatselijke krant in Charlotte, dat weer in deze richting gedacht wordt.
    Men zal zich met hand en tand tegen indringers verzetten.

    De gevolgtrekkingen:
    Chelsea is tot op het bot uitgekleed in 2012. De CFO zal b.v. alles vrijwel zelf doen met hooguit een assistent. De rest, 18 man, is lab.

    De uitbreidingen: Noemde de krant in Charlotte niet 60 man voor de verkoop? Je zal daarnaast weer kantoorpersoneel moeten hebben voor boekhouding, secretariaat, telefonistes, directie-assistenten. En wat te denken van laboratoriumuitbreiding? De huidige 20 man zal in salaris wel een paar jaar stilgestaan hebben (een stuk of 6 mensen zullen opties gehad hebben). Kortom: de uitgaven gaan drastisch omhoog.
    Financiering van voorraden met zoveel verkooppunten? Debiteuren? Voordat de hele keten tot de verzekeraar is doorgewandeld?
    Heus waar: die 35 miljoen in kas is een druppel op de gloeiende plaat.
    Dus een emissie vrij kort na goedkeuring is gewoon dringend noodzakelijk, mede omdat verkopen in september zeer traag op gang zullen komen en de eerste centen een paar maanden later zullen binnendruppelen.

    Desalniettemin ben ik, als de goedkeuring er is, zeer positief, vooral omdat ze het zelf willen houden.

    GLTA!!
  5. [verwijderd] 17 januari 2014 22:06
    Tophound:

    Ik denk, dat:
    a) grote farmaceuten een middel met een vrij zwaar label niet in hun scala willen hebben (de meesten hebben er zelf wel genoeg), dus geen overname
    b) financiers niet zo gemakkelijk zullen happen, omdat vrijwel geen eigen vermogen aanwezig is en dat zeker het eerste jaar ook niet gevormd zal worden. Heel misschien half om half en dat zal nog een hele hap zijn.
  6. [verwijderd] 19 januari 2014 12:07

    Ter discussie.

    Ik denk wel dat men bij Chelsea openstaat voor een overname. Als je de verschillende stakeholders afloopt:
    - Personeel en MT. Nog zeer klein groepje. Ja potentieel grote beloning wacht bij succes (ook voor de labassistent ?), maar potentiële middelgrote beloning door overnemer hoeft ook niet zoveel te kosten en is wel in de pocket. MT wordt goed voor gezorgd, dus dit is een yes.
    - Klanten, maakt niet uit wie levert, als er maar geleverd wordt. Iemand met diepe zakken kan wellicht sneller leveren (voorraad, debiteuren etc).
    - Aandeelhouders. Willen onderste uit de kan, maar neem aan dat zelfs de Baker Bros bij 8-10 afscheid nemen met een glimlach.
    -FDA. Is dit een stakeholder ? Kan me voorstellen dat men beter slaapt als een van de grote jongens Northera gaat voeren ipv een of ander lullig klein bedrijfje. Kan me voorstellen dat dit een kleine pre zou kunnen zijn op 14-2.
    - Toekomst bedrijf an-sich. Alle overige label uitbreidingen en andere componenten zullen, mits door ballotage, sneller tot wasdom kunnen komen bij een grote speler.

    Vanuit een overnemer gezien:
    - alles draait om geld. Is hier een potentiële markt en wat kost dat om die te veroveren.
    - mbt de opmerking van Oudje over teveel beperkende label medicijnen, zie punt 1. Je kunt ook marketing wise zeggen dat het een hele interessante doelgroep is om te bedienen. Ik zie de "tear-jerker" reclame spotjes al voor me.
    - Waarom nu kopen en niet straks. Nu betaal je zeg $8pa = +/- 560 miljoen. Kans op afkeuring zeg 20% (met waarde daling naar 0)=> 112 miljoen risico. Na goedkeuring moet je stel $12 betalen = 840 milj. opwaarts risico 80%* (840-560) = 224 milj.
    - Keiharde instemming MT en grote aandeelhouders natuurlijk wel nodig voor 14-2. Met een deal voor 14-2 is de geest in de fles te houden na goedkeuring. daarna wellicht vele geïnteresseerde. MITS natuurlijk punt 1.

    Raak er zelf van overtuigd dat als er niet snel duidelijke interesse van een grote partij komt, de markt blijkbaar ook (voorlopig) niet zo interessant zal zijn. Als LT belegger zijn dat wel aandachtspuntjes.

    Graag commentaar van jullie.

    Cheers,
    Winx.
  7. [verwijderd] 19 januari 2014 21:27
    Ludwig Mack:
    Duurzaamheid van Northera is niet bewezen. Wordt door FDA getuige de afkeuringen zwaar opgenomen.
    Het is bij deze chronische ziekte niet mogelijk voor onderzoeken representatieve groepen samen te stellen.
    Daar houdt de FDA m.i. te weinig rekening mee.

    Winx:
    Midodrine is juist van groot naar klein gegaan.
    Meerdere kleintjes (b.v.Avanir) zijn niet overgenomen.
    Uitsluitend neurologen te benaderen. Hebben ze ook al gedaan vóór de eerste afkeuring.
  8. Demenkovets 31 januari 2014 09:16
    En de interim CEO is nu voor vast aangesteld. Ze lijken zich klaar te maken voor een positief oordeel.

    Maar ja, duidelijkheid pas na de beslissing van de FDA. Voor die tijd blijft het speculatie, voor CHTP net zo goed.

    Had overigens niet verwacht dat de koers nog zover terug zou zakken na de overweldigende panel vote.
  9. [verwijderd] 31 januari 2014 12:19
    quote:

    oudje schreef op 30 januari 2014 22:13:

    ...
    Had Oliveto met deze mededeling niet beter kunnen wachten tot 14 februari nabeurs?
    ...

    Ben het helemaal met je eens. Vreemd, want in het kleine geval van afwijzing kost ontslaan natuurlijk teveel van het weinige geld wat er nog over is.

    Heb je overigens de statement van de CEO gelezen bij deze benoeming ?

    "While we work toward the PDUFA action date for our Northera new drug application, the Company will continue to pursue a dual path of preparing for the potential commercial launch of Northera and actively assessing our strategic alternatives," said Joseph G. Oliveto, President and Chief Executive Officer of Chelsea Therapeutics. "Keith has a strong understanding of the neurogenic orthostatic hypotension orphan market, having led the team which designed our initial commercial strategies and having more recently consulted for the Company. He is ideally positioned to help execute a launch plan for Northera, as well as to support our review of strategic alternatives."

    Strategic Alternatives is het codewoord wat alvast in de week wordt gelegd.
    Het zal mij niets verbazen, ook gezien de benoeming nu ipv na 14-2, dat er voor die datum al iets plaats vind.

    Afwachten maar, en 13-2 beslissen met welke portie de gok aangegaan wordt.

  10. ludwig mack 4 februari 2014 07:51
    quote:

    oudje schreef op 16 januari 2014 22:31:

    Tophound:
    Het BLIJFT de dood of de gladiolen. Als de FDA nee zegt op Valentijnsdag(!!!!] is het voor Chelsea over en sluiten. Inderdaad is de kans groter, dat een goedkeuring met restricties uit de bus komt. Dat geef ik 75 á 80%.
    Ik zou bij aankoop onder $ 3.-- blijven.
    Bij goedkeuring komt er inderdaad $ 7.-- á $ 9.-- op de borden. Daarna zal de koers weer dalen bij de aankondiging van een forse aandelenuitgifte.. En dat is dan de laatste gelegenheid om tegen een aantrekkelijke koers in te stappen. De groei in de komende vijf jaren zal zeer fors zijn. Denk aan fibromialgia, ADHD van volwassenen en chronische vermoeidheid. Er zijn enkele fases 2 gereed en goed bevonden. Ik weet niet of ook artritis nog opgepakt gaat worden. Ligt ook aan de concurrentie. CHTP heeft hiermee wel twee jaar stilgezeten.
    Good luck.
    zie boven:
    onder de 4 dollar?
    naar de 3 dollar nog ver te gaan...
790 Posts
Pagina: «« 1 ... 30 31 32 33 34 ... 40 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 903,61 -0,22%
EUR/USD 1,0834 0,00%
FTSE 100 8.275,38 +0,54%
Germany40^ 18.585,90 +0,48%
Gold spot 2.327,41 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.735,02 -0,01%

Stijgers

Ontex
+2,25%
Galapagos
+1,82%
UCB
+1,70%
Fagron
+1,62%
AZELIS...
+1,46%

Dalers

Care P...
-7,21%
Recticel
-2,69%
Solvay
-1,98%
D'IETE...
-1,58%
SYENSQO
-1,34%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links