Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Daar ben ik weer!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Reacties

273 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 14 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 augustus 2013 16:15
    Beste allemaal,

    Kijk, hier heb je weer een TA-analist. Op zich niets mis mee. Maar misschien wel een beetje voorbarig. Deze analist heeft er in het verleden goed naast gezeten. En hij niet alleen. Zelfs de grootste goeroes die er op deze aarkloot rondlopen. Shiller bv enz. enz.

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De AEX bevindt zich met het huidige niveau dicht bij de horizontale weerstandszone van 375 tot 380 punten, maar zal ook in de huidige opwaartse trend deze zone nog niet doorbreken en de komende weken een 'normale' correctie doormaken richting 362-358 punten, respectievelijk het dieptepunt van 24 mei en 17 juli van dit jaar en de top van 30 januari van dit jaar, aldus technisch analist Roelof-Jan van den Akker van ING Commercial Banking. "Na deze verwachte correctie wordt een hogere bodem neergezet, en dat kan het zogeheten momentum een impuls geven, waardoor de index de weerstand in een later stadium wel kan doorbreken", aldus Van den Akker. De analist wijst op de S&P 500-index die circa 10% boven zijn 40-weeks voortschrijdend gemiddelde noteert. "Historisch gezien is dit een zogeheten overbought-conditie, die in meerdere vergelijkbare situatie tot een correctie heeft geleid. Als de S&P 500 die inzet, dan is de kans reeel dat de AEX mee gaat", aldus Van den Akker. In juni 2003 noteerde de index bijna 12% boven het 40-weeks gemiddelde, in oktober 2009 zelfs meer dan 20% en in februari 2011 was dit 15% en dat waren allemaal niveaus die werden gevolgd door een daling. Als het verschil tussen notering en gemiddelde kleiner wordt en zelfs verdwijnt, kan dat een teken zijn voor een aanstaande draai in de markt, "maar dat is nu nog niet in de grafiek zichtbaar, aldus Van den Akker, die nog aanstipt dat september statistisch met februari de slechtste beursmaand is. Hij verwacht dat de AEX de correctie doormaakt, terwijl de opwaartse trend voor de lange termijn intact blijft. De AEX noteert maandag rond 16.00 uur 0,1% hoger op 375,74 punten. (ANS)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

    (END) Dow Jones Newswires

    August 12, 2013 10:06 ET (14:06 GMT)

    Copyright (c) 2013 Dow Jones & Company, Inc.

    Heb ik toch liever Bas. Maar die heeft er in het verleden ook goed naast gezeten.

    Wij hebben een positie long AEX tp 400 of hoger.

    Verder handelen we natuurlijk op de kortere termijnen.

    Ing kopen op 8,40 was dus een goed advies van ons. Dit terzijde.

    Hoeba Hop!
  2. [verwijderd] 12 augustus 2013 16:17
    Ik verwacht dat Fruts gewoon vlak sluiten, nipt groen, a 0,10 % dan morgen waar verhaal weer, herhaling down. expiratie van 2 maand terug meen ik konden we wel 2.8 % down gaan, waarom nu ook niet, stond dax 1% en nu gewoon weer up.
    Balen dat ik sh niet verkocht heb en gelijk long, dan sh weer. 1 x mis gelopen dus.
273 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 14 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links