Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel KPN Koninklijke AEX:KPN.NL, NL0000009082

  • 3,444 31 mei 2024 17:39
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 3,433 - 3,474
  • 98.909.868 Gem. (3M) 11,5M

Nieuws over de 4G licentie.

49 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. De_Sint 28 december 2012 11:10
    Sander.. U heeft daarin theoretisch gelijk. Echter ter verduidelijking.

    LTE met iPhone 5 – nu en straks

    Frequenties voor mobiele communicatie zijn schaars; ze kunnen niet worden gecreëerd. Momenteel wordt in Nederland LTE alleen gebruikt in de 2600Mhz (band 7); dus als je nu een iPhone 5 koopt dan kun je nu geen gebruik maken van de LTE interface (wel van GSM en van UMTS).

    In Nederland worden de frequenties verkocht voor “mobiele communicatie”. Het is dus aan de operator welk protocol ze gaan gebruiken voor welke frequentie. Verandering heeft wel gevolgen voor de huidige toestellen, want die werken dan niet meer in die band. De overlap tussen de frequenties die op 31 oktober worden geveild en de banden die de iPhone voor LTE ondersteunt, beperkt zich tot de 1800Mhz en de 2100Mhz banden. In Nederland wordt 1800Mhz momenteel gebruikt voor GSM en 2100 Mhz voor UMTS. De vraag of de LTE-interface van de iPhone 5 straks gebruikt kan worden in Nederland, hangt dus af van de mobiele strategie van de operator die frequentiespectra in de 1800 Mhz krijgt toegewezen. Daar kan geen enkele mobiele operator momenteel uitspraak over doen. Ze kunnen zelfs niet zeggen of ze het willen; dergelijke uitspraken zou hun positie op de veiling immers ernstig kunnen schade.

    blog.surfnet.nl/?p=625
  2. De_Sint 28 december 2012 11:40
    quote:

    SanderW123 schreef op 28 december 2012 11:33:

    Vraag is ook hoe lang de iPhone nog hip blijft. Straks is de Nokia ineens weer de telefoon die je moet hebben, waarbij de LTE misschien weer op een andere frequentie goed wordt ondersteund.
    Ik ben groot Iphone fan.. Maar het aandeel reflecteert ook de angst van menigeen of Apple nog innovatief kan zijn zonder Steve Jobs.
    T-Mobile heeft van oudsher deze markt willen behouden, maar het is inderdaad maar de vraag of Apple het marktaandeel kan blijven behouden.

    De strategie die ze momenteel hebben is niet die van mij iig.

    Mvg,

  3. [verwijderd] 28 december 2012 11:45
    quote:

    De_Sint schreef op 28 december 2012 11:40:

    [...]

    Ik ben groot Iphone fan.. Maar het aandeel reflecteert ook de angst van menigeen of Apple nog innovatief kan zijn zonder Steve Jobs.
    T-Mobile heeft van oudsher deze markt willen behouden, maar het is inderdaad maar de vraag of Apple het marktaandeel kan blijven behouden.

    De strategie die ze momenteel hebben is niet die van mij iig.

    Mvg,

    Zonder al te veel af te dwalen van de topic, ben ik het geheel met u eens als Apple fan zijnde, de weg die ze zijn ingeslagen zijn menig meningen over verdeelt onder de apple users ,maar toch schaf ik een macbook pro retina aan in 2013 als begin van een nieuw goed jaar

    Mvg
  4. [verwijderd] 2 februari 2013 17:18

    Na KPN ook T-Mobile aan 4G

    Door Jaap Veenstra in Nieuws · 31 januari 2013 · Geen reacties

    Tags: Streaming

    NIEUWS – Nee, niet direct hifi-nieuws, maar het is wel prettig voor de streamende hifi-liefhebbers. Nadat KPN heeft aangekondigd dat het 4G gaat uitrollen in Nederland, komt ook T-Mobile met een nieuwtje dat het gaat beginnen met het supersnelle draadloze netwerk.


    T-Mobile meldt in het nieuwsbericht dat het in de tweede helft van 2014 landelijke denkking biedt. Dat lijkt ver weg, maar leest u nog eens goed terug: landelijke dekking. KPN heeft daar volgens ons nog geen woord over gerept. Wel weten we dat KPN de randstad gaat voorzien van 4G en dat het daarna gaat uitbreiden naar de rest van Nederland. Weliswaar dit jaar, maar goed: mensen in Groningen hebben daar niet zoveel aan.

    Wat biedt 4G nu? Simpel: veel sneller mobiel internet. Gemiddeld genomen is het tien keer sneller dan 3G, wat tot ongeveer 14 Mbit/s biedt in Nederland. Theoretisch zou 4G dus tot over de 100 Mbit /s bieden, maar zoals dat gaat met draadloos netwerken, moet u op ongeveer maximaal de helft rekenen. Dat is echter nog steeds krankzinnig snel en ruim vlot genoeg voor video en audio streaming.
49 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Markt hield al rekening met hogere outlook KPN

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links