Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel D'IETEREN GROUP BRU:DIE.BL, BE0974259880

  • 199,600 31 mei 2024 17:38
  • -3,200 (-1,58%) Dagrange 198,400 - 203,200
  • 150.762 Gem. (3M) 44,7K

D'Ieteren 2024

45 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Bart Meerdink 16 mei 2024 18:54
    quote:

    GrandmasterC schreef op 16 mei 2024 15:45:

    Lijkt mij een goede dip om bij te kopen, dat heb ik dan ook vandaag gedaan.
    D'Ieteren Is de favoriet momenteel van Stefaan Casteleyn ((1Vermogensbeheer).

    Daling heeft me vandaag wat geld gescheeld, heb een eerste positie genomen.

    Had ik beter een paar jaar geleden kunnen doen, maar dat kan geen reden zijn om een aandeel nu direct af te wijzen.

    Kijkend naar de grafiek zou een verdere correctie richting €180 niet verbazen, dan zou ik wellicht iets bij gaan kopen.
  2. forum rang 4 Rode Duivel 17 mei 2024 09:08
    quote:

    TonyTT schreef op 16 mei 2024 12:30:

    Het zou te maken hebben met de resultaten van Belronconcurrent Boyd, die gisteren gepubliceerd zijn.

    "First quarter results were disappointing, with sales of $786.5 million, Adjusted EBITDA of $81.7 million and net earnings of $8.4 million", said Timothy O'Day, President & Chief Executive Officer of the Boyd Group. "Following several quarters of demand for services exceeding capacity, the first quarter was significantly impacted by mild winter weather with claims and appraisal volumes experiencing decline, while used car pricing returned to more normal levels, increasing the frequency of total losses. As reported by industry sources, repairable appraisals were down 8% during the quarter, with a greater share of decline in the month of March, which was unanticipated when we last reported. As a result of the decline in demand, the cost structure and workforce that Boyd had in place exceeded the level of demand and placed pressure on the level of Adjusted EBITDA the Company could deliver during the first quarter of 2024."
    Die link tussen Boyd en Belron moet je wel met een flinke korrel zout nemen, want Belron herstelt vooral ruiten terwijl Boyd zich ook richt op andere herstellingen. Desalniettemin is dit een deuk in de koers waarvan het nog even gaat duren voor het vertrouwen in D'Ieteren de koers weer boven die 2205 gaat krijgen. Op 30 mei krijgen we wel een Q1 trading update. Benieuwd wat daar allemaal in gaat staan.
  3. Willy B. 30 mei 2024 08:27
    Met 5,4 procent omzetgroei in het eerste kwartaal is D'Ieteren Group het jaar goed begonnen. De zwakkere markten en de genormaliseerde prijzen speelden de Brusselse holding wel parten.
    D'Ieteren zag de omzet in het eerste kwartaal met 5,4 procent toenemen tot 3,06 miljard euro. Een mooi groeicijfer, maar uit de tradingupdate is op te maken dat het nog meer had kunnen zijn. 'Dit weerspiegelt een stijging van het totale marktaandeel in een omgeving gekenmerkt door een geringere marktvraag en een normalisering van de prijzen', klinkt het.

    Alle onderdelen van de groep boekten in de eerste drie maanden van het jaar een hogere omzet, met uitzondering van Moleskine. De notaboekjesdochter tekent andermaal voor een valse noot. Moleskine kende een omzetterugval van 7,7 procent, waarvan 6,3 procentpunten organisch was. De daling wordt toegeschreven aan 'het langdurige effect van ongunstige beleidsmaatregelen van e-commerceplatformen'. Sinds april zou er wel beterschap zijn.

    Zacht winterweer in de VS
    De autoruitenhersteller Belron zag de omzet met 5,8 procent toenemen, maar achter dat cijfer gaan uiteenlopende regionale ontwikkelingen schuil. Zo was er 15,5 procent organische groei in de eurozone en 7,7 procent in de rest van de wereld. In Noord-Amerika, goed voor 55 procent van de activiteit, bleef de organische groei beperkt tot 0,3 procent door een lagere vraag. Het zachte weer in de VS was een belangrijke factor.

    De notaboekjesdochter Moleskine tekent andermaal voor een valse noot.
    D'Ieteren Automotive noteerde 4,1 procent meer omzet, in lijn met de groei van de Belgische automarkt. De verdeler van de VW-merken wist wel zijn marktaandeel met 80 basispunten op te schroeven tot 23,4 procent.

    TVH heeft cyberaanval verteerd
    De verdeler van vrachtwagenonderdelen PHE kende 6,4 procent groei, waarvan 3,8 procentpunten organisch was en 2,6 procentpunten aan overnames te danken was.

    TVH (onderdelen voor heftrucks en landbouwmachines) zette van alle takken de sterkste omzetgroei neer: 12,1 procent. Dat komt grotendeels door een lagere vergelijkingsbasis. In het eerste kwartaal van 2023, meer bepaald op 19 maart, werd TVH getroffen door een cyberaanval die een zware impact had op de activiteit.

    D'Ieteren Group handhaaft de jaarprognose - een groei van de aangepaste winst voor belastingen (groepsaandeel) van 5 à 10 procent - 'ondanks dat de start van het jaar wordt gekenmerkt door een geringere vraag'.

    De Brusselse holding roept vandaag haar aandeelhouders bijeen voor de algemene vergadering.
45 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Omzetgroei voor belangrijkste D'Ieteren-deelnemingen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links