Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slim supermarktaankopen doen.

1.011 Posts
Pagina: «« 1 ... 45 46 47 48 49 ... 51 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Leefloon 11 april 2024 17:43
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 11 april 2024 17:13:

    Zou het aanvragen van een agrarische status van de tuin ook tot lagere watertarieven leiden? ;)
    Het minst omslachtig is het voortaan niet meer als protest stemmen op belangenpartijtjes, ook niet tijdens de onschuldig lijkende verkiezingen voor PS/EK en/of het waterschap, tenzij zo'n partijtje jouw belangen denkt te behartigen. Potentieel een dure "grap", zoals bij: www.destentor.nl/kop-van-overijssel/b...

    Mogelijke vrijstelling OZB: www.rvo.nl/sites/default/files/2024-0...
    Met waarschijnlijk een "Blokker"-praktijkvoorbeeld: amsterdamgarden.com/nl/nardinclant-in...
  2. forum rang 8 Freemoneyforever 11 april 2024 20:46
    Eens Leefloon, echter, de recente regeringen hebben het er ook naar gemaakt, dat de mensen uit protest gaan stemmen. Ik ben overigens zwaar tegen de BBB die Nederland nog verder in de stront wil zetten. Of ik nog in Nederland wil blijven? Ik denk, dat ik beter een stuk land in het buitenland kan kopen en zelf een biologische koe met kalf kan houden. Dat wordt heerlijk barbequen.... (wat hier op sommige plekken mogelijk nu al maar waarschijnlijk in de toekomst ook niet meer mag) MMM de nieuwe partij, ik wil niet in de Kamer, maar genieten van vrijheid en natuur. Paard erbij om boodschappen te kunnen doen bij de Lidl ;) (voor een koe en een paard betaal je geen of weinig belasting, geen accijnzen)
  3. forum rang 8 Leefloon 12 april 2024 01:26
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 11 april 2024 20:46:

    echter, de recente regeringen hebben het er ook naar gemaakt, dat de mensen uit protest gaan stemmen. Ik ben overigens zwaar tegen de BBB die Nederland nog verder in de stront wil zetten.

    (voor een koe en een paard betaal je geen of weinig belasting, geen accijnzen)
    Kiezers organiseren de eigen teleurstellingen, wellicht tot wanhoop gedreven door een te theoretische VVD. Maar BBB is voor de massa niet het antwoord, en bij de vorige "kleine verkiezingen" een FvD ook niet. Geen stemadvies, maar het boze volk met bestaanszekerheidsproblematiek ontzegt zichzelf zo dus ws. een 1,2% hoger minimumloon (soit) per 1 juli, en het haalt inmiddels het landelijke nieuws dat waterschapsbelastingen uit de klauwen lopen. Behalve dan voor boeren. Die boeren mogen gerust op hun BBB mogen stemmen, maar zo'n boze-boerenpartij is wat minder geschikt voor de massa. Ik snap de toenmalige gratuite sympathie van de kiezer, maar zo'n waterschap is verre van gratis. Stond volgens mij ook in de verkiezingsprogramma's, dat de rekening naar de middelste B ging, dus BBB deed daar niet geheimzinnig over. Eigen schuld, dikke bult, voor de kiezers. Met redenen om volgende keer nog bozer te zijn, als gevolg van de eigen proteststem.

    Een koe kan voor velen wel belastend zijn, vanwege het vroege opstaan. Je zou niet de eerste zijn die aan een idyllisch Frans opknapboerderijtje/schuur denkt, maar zich verkijkt op het tijdsbeslag van het melkvee.
  4. forum rang 8 Freemoneyforever 12 april 2024 05:08
    quote:

    Leefloon schreef op 12 april 2024 01:26:

    [...]
    Een koe kan voor velen wel belastend zijn, vanwege het vroege opstaan. Je zou niet de eerste zijn die aan een idyllisch Frans opknapboerderijtje/schuur denkt, maar zich verkijkt op het tijdsbeslag van het melkvee.
    Ik heb op een melkveehouderij stage gelopen. Hard werken. Nee, geen melkkoeien, een vleesras koe met kalf erbij. Vroeg opstaan zit in mijn aard. Wat mij aan het denken zet: het moet niet te hard werken zijn, maar ik vind het heerlijk een beetje groente te verbouwen, haardhout te hakken etc. Heb ik ooit gedaan, toen ik antikraak op een boerderij zat.

    "Ik vertrek" genoeg gezien..., veel onbezonnen idealisme.

    Mijn vader had koeien voor privé-melk, toen hij net boer was. Daar is hij vrij snel mee gestopt.

    Een bevriende loonwerker, die wat machines bij ons stalde, had olie ververst van een tractor. De verlopen olie is door een koe genuttigd.... Toen pa weer in de schuur kwam, zat de boxwand van de aardappelopslag achter de koe tot 4 meter hoog onder de mest.... Wat hebben we gelachen, de koe was voor de diepvries bestemd, pa heeft hem toch maar op de veemarkt verkocht.

    Vervlogen tijden, ik mocht wel eens mee naar de veemarkt, al die boeren, handelaren sigaar in de mond, de koeien, de mest, de geur. Mag niet meer.

    En toch blijf ik nog wel even denken, ervaren, hoe wat en waar, nu ik op de drempel sta van de derde helft van mijn leven. Van wat ik gezien heb, vind ik de mensen in Engeland en Wales het prettigst. Dit jaar weer een aantal maanden Europa in. Uiteindelijk is plezier maken het belangrijkst, ik kan gewoon door met mijn werk (internet is een vereiste) dat ik langzaam afbouw, en wil (enigszins) met een doel verder leven. De voorpret alleen al is mooi.
  5. forum rang 7 Succes 12 april 2024 19:44
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 11 april 2024 05:39:

    ...
    Niet schillen, die aardappelen, tijd-, voedsel-, smaak- en geldverspilling. Ik snijd ze rauw in plakken, om ze dan in een bodempje water te koken (door het stoom bij koken worden de piepers boven de waterspiegel sowieso ook gaar). Dan zijn ze in ca. 10 min. gaar.

    ...
    Wel makkelijk, maar toch raad ik het niet aan (moet je hier mee uitkijken).

    Groene delen van een aardappel kunnen namelijk een giftige stof bevatten: solanine.
    En dat kun je beter niet eten!

    Bij een aardappel met groene schil of met groene uitlopers is het verstandig om dit te verwijder, want tijdens verhitting wordt solanine niet afgebroken.
    Haal daarom de groene stukken er dus -altijd- voor het koken vanaf, ook als je de aardappel in de schil kookt. Daarbij is het verstandig om het groen er -voor de zekerheid- ruim vanaf te schillen.

    Je kunt groene aardappels voorkomen door ze op een donkere & koele plaats op te slaan (wat ik poog te doen in mijn bijkeuken).
    Ze worden namelijk groen onder invloed van (zon)licht en warmte.

    En idd, als je oplet kun je goedkoop een voorraadje lekkere aardappels 'scoren' (bij bv de Aldi / Lidl --- > 10kg voor +/- 4euro).

    ------------

    www.ahealthylife.nl/groene-aardappele...

    ...Het groen worden van aardappelen is een natuurlijk proces. Wanneer aardappelen aan licht worden blootgesteld, beginnen zij chlorofyl te produceren, het groene pigment dat veel planten en algen hun kleur geeft (1). Hierdoor verandert de kleur van aardappelen met een gele of lichtbruine schil in groen. Dit proces treedt ook op bij aardappelen met een donkerder schil, hoewel de donkere pigmenten het kunnen verhullen. Je kunt zien of een donkergekleurde aardappel groen wordt door een deel van de schil af te krabben en te kijken of er groene plekken onder zitten ... Toch kan vergroening bij aardappelen ook wijzen op de productie van iets dat minder gewenst en potentieel schadelijk is –een giftige plantenverbinding, solanine genaamd...
  6. forum rang 7 Succes 12 april 2024 19:45
    Aldi-stem Diederik Ebbinge wordt vervangen door AI: ‘Dit is onmenselijk’

    Diederik Ebbinge, al bijna vier jaar de stem achter de bekende Aldi-reclames, is door de supermarkt bij het grofvuil gezet. Om kosten te besparen wordt de acteur vervangen door kunstmatige intelligentie: voor zover bekend een primeur in Nederland. ‘Dit is een voorbode van wat komen gaat.’

    ...

    www.parool.nl/nederland/aldi-stem-die...

    npo.nl/start/serie/eenvandaag/seizoen...
  7. forum rang 8 Leefloon 12 april 2024 19:52
    quote:

    Succes schreef op 12 april 2024 19:45:

    Om kosten te besparen wordt de acteur vervangen door kunstmatige intelligentie
    Nope. Wel kunstmatig, maar niet intelligent. Zoals wel vaker geen AI. Tenminste, ik neem aan dat de software slechts door een mens voorgekauwde digitale teksten converteert naar geluid.
  8. forum rang 4 Hammer 14 april 2024 10:20
    Tot dit weekend zou ik een warm pleitbezorger zijn geweest voor gedwongen opname in een tehuis voor mensen die niet helemaal goed zijn voor een ieder die suggereert om als particulier een koe met kalf, kippen of varkentjes aan te schaffen. Hedenochtend heb ik mijn mening radicaal moeten herzien. Ineens lijkt die gedachte niet zo dwaas meer.

    Ik zal aanstonds gewapend met een sloophamer mijn achtertuin binnen lopen om de schommel en het speelhuisje van de kinderen te ontmantelen om plaats te maken voor een goed onderkomen van mijn toekomstige boerderij dieren.
  9. forum rang 4 Hammer 14 april 2024 11:46
    Het zal ongetwijfeld niet zo bedoeld zijn GakGak, maar u raakt hier een uiterst gevoelige snaar bij mij. Ik heb namelijk de afgelopen weken in een ontwenningskliniek voor hardnekkige dropverslaafden gezeten.

    Wie het nieuws volgt zal mijn 180 graden draai inzake het streven naar zelfvoorzienendheid van Piet Particulier wel begrijpen.
  10. forum rang 8 GakGak 14 april 2024 13:58
    Dat is dus de dubbele (of verborgen) agenda.

    Zelfrapende eierconsumptie maar let wel op opschalende PFAS.
    Geen huisjesmelker maar koetjesmelker, zoals het altijd bedoeld was.
    Jammer dat je de varkenshaasjes niet in plakjes eraf kunt oogsten en jezelf spekkoper wanen.

    Een supermarktoorlog is ook maar een varkensmarkt en liever creeer je je eigen mestoverschot.
    Met afkickverschijnselen is het altijd drop of dronder.
  11. David Fernández 14 april 2024 14:17
    Een blik in de folders laat zien dat er komende week weer volop koopjes te vinden zijn.
    Zoals:

    Bij LIDL: 3 blikken soep voor € 3,98, 2 kilo handsinasappelen € 1,99, 2 zakjes verse kruiden voor € 1,00, amerette ijs€ 1,99 en zoveel meer.

    Bij AH: bakkersbrood volkoren € 0,99, appelflappen 2 voor € 0,99, tortilla's 2 voor € 6,00 etc.

    Bij Dirk: Pizza € 1,39, Torre Sta. Via Della Plana, rode wijn met een 8 van Hamersma € 3,99, Mini romanasla 2 voor € 0,99, Surimi sticks 250 gram voor € 1,19.

    Heeft u nog leuke supermarkkoopjes gevonden in Nederland?
  12. forum rang 7 ffff 14 april 2024 15:03
    Hirshi,

    Die blikken soep bij LIDL is echt niet goed voor mensen van onze leeftijd. Veel te veel zout en we moeten al zo letten op onze bloeddruk. Iedere keer als ik David tegenkom, denk ik: Wanneer zien we Hirshi / Hirsch aus der Schweiz weer terug......? Blijf je nu onder David posten of komt de Zwitser ooit nog terug?

    Peter
  13. forum rang 7 rene l 14 april 2024 18:15
    quote:

    David Fernández schreef op 14 april 2024 14:17:

    Heeft u nog leuke supermarkkoopjes gevonden in Nederland?

    Voor de komende week is het op slechts enkele koopjes na weinig soeps.

    Afgelopen week hadden ze bij de Dirk de Dark Roast koffiepads nog in de aanbieding net als het Page wc papier waarbij ze nu waarschijnlijk door hun papieren voorraad heen zijn.

    Bij de Dirk vanaf woensdag een kilo Goudse jonge kaas voor 5,99
    Een mooie prijs vergelijkbaar met die van voor Corona en de totaal uit de handgelopen inflatie (voornamelijk veroorzaakt door de absurde belastingverhogingen).
    Ook hebben ze deze week bij de Dirk een XXL zak met 2 kilo Bravo Tosya risotto rijst voor 2,99
    Geen idee of het wat is, we vergrijpen ons er maar aan, en we zien wel hoe het smaakt, je kunt je aan de prijs in ieder geval geen buil vallen als ik het zo bekijk.

    Ook hebben ze deze week saucijzebroodjes bij de Dirk voor 59 cent per stuk, best wel lekker.
    En heel opvallend, deze week hebben ze precies dezelfde ook bij de Dekamarkt in de folder staan als aanbieding, daar kosten ze echter 79 cent per stuk.

    En gisteren op de markt, eindelijk, dozen vol met rookworsten.
    Unox magere rookworsten, 275 gram per stuk, en de prijs, 2 stuks voor 1 Eurie en 50 centen, niet duur.
    Ik heb flink ingeslagen en de houdbaarheidsdatum loopt tot medio dit jaar.

    Wel opvallend zijn de prijsverschillen tussen Dirk en Deka.
    Ooit een samenwerking op basis van inkoop, de aanbiedingen waren nagenoeg identiek, helaas is het verstandshuwelijk gesneuveld door ruzie aan de top.

    En ik hoor het nu met de fusie oftewel de overname van Coop door Plus.
    Dit loopt ook niet naar wens, teveel verschillen, kosten die uit de klauwen lopen, en het is maar de vraag of de winkels die nog niet omgebouwd zijn naar Plus ooit nog omgebouwd worden of verkocht zullen gaan worden.
    Plus draait namelijk fors rode cijfers.

    Net als de overname van Boni door Nettorama.
    Dat gaat ook niet al te lekker, en het is maar de vraag of de Boni bij ons in het dorp ooit nog omgebouwd gaat worden.
    De plannen stonden al klaar, nu staan ze weer in de ijskast.

    En kijk ook eens naar de Jumbo, daar loopt het momenteel ook niet lekker, ze hebben daar zelfs geen witwasmiddel meer in de aanbieding.
    Ze hanteren daar ook een mistige prijsstrategie, per winkel kunnen de prijzen verschillen, en niet alle winkels hebben hetzelfde in het assortiment.

    En wat te denken als straks de tabaksverkoop in de supermarkten in de ban gaat.
    Het was altijd zeer lucratief en droeg fors bij aan de winst.
    Waar gaan ze deze gedorven inkomsten straks terughalen, ik weet het wel, bij hun klanten, let maar op.
    Ook een bijzondere actie van Appelsientje betreft de ongewenste suikertaks.
    Ze hebben aan hun sappen een vleugje zuivel toegevoegd en de literpakken kosten nu her en der weer 1 Euro per stuk in de aanbieding.
    Ze kunnen hiermee namelijk de suikertaks omzeilen, raar toch, het suikerpercentage is namelijk niet veranderd.
    Net als de Zero frisdranken, omdat het te lastig is voor de overheid om het te regelen worden deze ook maar als suikerhoudende frisdrank belast, ik vind het ronduit beschamend dat dit gepikt wordt.

    De overheid wil ons volledig mangelen met hun enge denkwijze en ons straks volledig op gaan leggen met wat wel nog wel en niet mogen eten of drinken en ze passen accijnsverhogingen maar lukraak toe.
    Tja, Duitsland begint steeds interessanter te worden, ik hoor het van steeds meer mensen om mij heen, bij hun gaan de ogen ook open.
    Niet zo gek lijkt mij, volstrekt logisch, en dat in een zogenaamd Verenigd Europa.
    Laat me niet lachen, de Nederlanders laten zich graag belazeren, ze zijn de uitverkoren trekpoppen van de Eurofielen en ze laten zich met droge ogen de kaas van het brood eten.

    Tijd dat de supermarkten ook maar eens flink terugslaan en het niet meer pikken hoe ze gemangeld worden en niet meer in staat zijn om vrij te ondernemen.
    De overheid wil namelijk allesbepalend zijn.
  14. forum rang 8 Freemoneyforever 14 april 2024 20:57
    quote:

    David Fernández schreef op 14 april 2024 14:17:

    Een blik in de folders laat zien dat er komende week weer volop koopjes te vinden zijn.
    Zoals:

    Bij LIDL: 3 blikken soep voor € 3,98, 2 kilo handsinasappelen € 1,99, 2 zakjes verse kruiden voor € 1,00, amerette ijs€ 1,99 en zoveel meer.

    Bij AH: bakkersbrood volkoren € 0,99, appelflappen 2 voor € 0,99, tortilla's 2 voor € 6,00 etc.

    Bij Dirk: Pizza € 1,39, Torre Sta. Via Della Plana, rode wijn met een 8 van Hamersma € 3,99, Mini romanasla 2 voor € 0,99, Surimi sticks 250 gram voor € 1,19.

    Heeft u nog leuke supermarkkoopjes gevonden in Nederland?
    David, leuke suggesties, ik heb wel enkele blikken thuis, maar verkies toch graag vers maken van soep.

    Waarom u beter geen soep uit blik, pak of zak kunt eten
    maxmagazine.nl/2022/11/waarom-beter-g...

    Ik maak altijd soep in mijn 10-liter pan, een overdosis van verse groenten en zuivere kruiden plus vlees uit de aanbieding, dat grotendeels in de diepvries verdwijnt. Diepvriesgroente maakt het extra gemakkelijk (bijvoorbeeld boontjes en broccoli uit het diepvriesvak van eigen merk, dat scheelt was- en schoonmaakwerk)
    Ik begin altijd met een flinke hoeveelheid uien, per 5 kg voordelig aan te schaffen via de allochtoonse supermarkt alhier. Dat is alvast 2 kg smaak en vitaminen per pan....;

    Morgen bij Lidl weer 400 g champignons voor 1.19. Vol van mineralen, asociaal gezond.

    Verse kruiden groeien bij mij in de tuin, da's nog goedkoper. Kan ook in potten, mocht een tuin jouw huis niet omringen. Ik heb vandaag stekjes kruiden van een vriendin meegenomen, 0,00 euro. (ok, het gaat hier om supermarktkoopjes, maar ik kan je mijn vrienden/vriendinnen ook aanbevelen ;)

    Aldi: 2 rode paprika's voor een euro (rode paprika's en broccoli breken kanker af, dat eet ik derhalve veel, om de kans te vergroten verschoond te blijven.)

    Disclaimer: ik ben een kookgek, dus kies wat bij je past..... Smakelijke voordelige week met mooie beleggingsresultaten gewenst.
  15. forum rang 8 Freemoneyforever 16 april 2024 07:37
    quote:

    GakGak schreef op 15 april 2024 11:31:

    Al die kankerafbrekende producten kopen en consumeren en er ook heilig in geloven, of het niet veel soeps vinden
    aldi beloften, veel meer keuze is er niet.

    Dilemma´s.
    Gak
    Men kan ook denken: baat het niet, schaadt het niet
    Gak
  16. forum rang 8 Freemoneyforever 16 april 2024 10:06
    In 2023 stelde de Consumentenbond de supermarkten aansprakelijk voor deze fouten, waarna Jumbo en Plus het beter gingen doen. Volgens de Consumentenbond komen fouten op kassabon bij die twee supermarktketens bijna niet meer voor. Bij Albert Heijn komen de fouten nog wel voor.

    Ik heb vaak aan de balie van de "klantenservice" bij AH gestaan. Wegens teveel betaald. Tja, als je het zelf niet narekent, heb je het nakijken.

    Hoogvliet sinds jaren: slechts 1 keer een foutje. Aldi: niet. Lidl: ze hadden de prijs van de mayo verkeerd aangegeven in het schap, men kende mij inmiddels bij de klantenservice, ik heb nog maanden genoten van voordelige Belgische Mayo ;)
  17. forum rang 8 Leefloon 16 april 2024 10:24
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 16 april 2024 10:06:

    Bij Albert Heijn komen de fouten nog wel voor.
    Het zou daar ook niet de eerste keer zijn dat bij een (Nederlandse) aanbieding van "2 stuks voor € 4,50" voor meerdere producten ("Alle Venco") de prijs per stuk boven die van de goedkoopste producten ligt.

    Als ik een recent klagende klant mag geloven, betaal je dan meer (€ 2,25 per stuk) dan de lagere vaste prijs. Nou ja, dan krijgt het succesvolle management later dat jaar een Bonusaanbieding...
1.011 Posts
Pagina: «« 1 ... 45 46 47 48 49 ... 51 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 878,83 -0,39%
EUR/USD 1,0661 -0,08%
FTSE 100 8.156,16 +0,15%
Germany40^ 17.905,20 -1,18%
Gold spot 2.286,14 -2,13%
NY-Nasdaq Composite 15.657,82 -2,04%

Stijgers

Care P...
+3,87%
Xior
+1,63%
SHURGARD
+1,18%
KBC Groep
+0,89%
EVS
+0,89%

Dalers

IBA
-3,23%
Melexis
-2,66%
TINC
-2,61%
AZELIS...
-2,25%
Aedifica
-2,20%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links