Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ABN AMRO BANK N.V. AEX:ABN.NL, NL0011540547

  • 15,535 3 mei 2024 17:35
  • +0,100 (+0,65%) Dagrange 15,470 - 15,720
  • 3.779.099

ABN AMRO 2024

2.821 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 142 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Thorgall 5 januari 2024 22:01
    En ik kom hier nog maar zelden vanwege de persoonlijke aanvallen. Het maakt het forum voor mij onleesbaar. Het doet me denken aan puberaal gedrag, waarbij een hele groep zich tegen 1 persoon keert. Met de moderatie hier is dan ook niets mis. O valt niet persoonlijk aan, en als het je niet interessant vindt, dan sla je het gewoon over. Het feit dat herhaling een reden zou zijn voor moderatie, snijdt eveneens geen hout, want het merendeel van de posters heeft zijn of haar vaste stokpaardjes.
  2. forum rang 8 Calendar 5 januari 2024 22:24
    quote:

    The big O schreef op 5 januari 2024 21:06:

    [...]
    Ik schrijf mijn visie op abn amro en de economische gevaren en slechts zeldzaam iets over mezelf.
    Lees de laatste 3maanden maar eens terug.
    Blijf altijd beleeft op de persoon en doe niet aan kritiek op de persoon en schroll gewoon door wat jij ook zou moeten doen indien je niet akkoord bent en niet constructief en beleefd wil reageren.
    Dat ik geen waarschuwing oploop reeds 2jaar bewijst ook dat ik nooit op de persoon reageer en iedere post respecteer.
    Het is overduidelijk dat iemand die abn amro ziet dalen in zijn visie anders benaderd wordt dan iemand die zeer positief is over abn amro.
    Een shorter wordt eerder bekritiseerd dat is de waarheid en waarom ik zou het niet weten.
    De beurs kan zeer grillig worden en financiële aandelen zijn altijd de dupe in koers en daarom is mijn verwachting en overtuiging dat abn amro in 2024 onder de 10eur zal noteren.
    Heb vandaag dan ook mijn geschreven puts december 2024 (13eur) teruggekocht toen abn amro om 16u door de 13.75eur ging.
    Heb nu geen enkele positie in abn amro en wacht op een shortkans om puts te kopen maart 2024 (13eur)
    Ook in deze post schrijf je over jezelf en je posities, ook val je in herhaling m.b.t. jouw visie op ABN AMRO. Ik denk dat de meesten hier, daar helemaal geen interesse in hebben.
  3. forum rang 9 nine_inch_nerd 5 januari 2024 22:24
    quote:

    Thorgall schreef op 5 januari 2024 22:01:

    En ik kom hier nog maar zelden vanwege de persoonlijke aanvallen. Het maakt het forum voor mij onleesbaar. Het doet me denken aan puberaal gedrag, waarbij een hele groep zich tegen 1 persoon keert. Met de moderatie hier is dan ook niets mis. O valt niet persoonlijk aan, en als het je niet interessant vindt, dan sla je het gewoon over. Het feit dat herhaling een reden zou zijn voor moderatie, snijdt eveneens geen hout, want het merendeel van de posters heeft zijn of haar vaste stokpaardjes.
    Dik gedrukt.
    Dit vind ik nog het ergste. Draadje is een soap geworden. Jammer.
  4. forum rang 8 Calendar 5 januari 2024 22:51
    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 5 januari 2024 22:24:

    [...]
    Dik gedrukt.
    Dit vind ik nog het ergste. Draadje is een soap geworden. Jammer.
    Dat is het al anderhalf jaar. Dat is langer geleden dan dat jij en Thorgall hier posten. Vroeger was het nog erger, toen Lepre hier ook nog diverse malen per dag over de "introduction" koers schreef. Dit soort herhalende posters roepen reacties op van mensen die zich gaan irriteren.
  5. forum rang 8 Lepre Chaun 6 januari 2024 10:03
    Baas ABN Amro: ‘We moeten ervoor waken dat de samenleving groepen mensen uitsluit’

    INTERVIEW deel 1
    Robert Swaak | bestuursvoorzitter ABN Amro ABN Amro is sinds eind vorig jaar geen staatsbank meer. Een nieuw hoofdstuk breekt aan, met aan het roer nog steeds Robert Swaak. De verkiezingsuitslag baart hem zorgen. „Ik bekommer me om het effect ervan op het inclusieve denken.”

    ABN Amro is sinds eind vorig jaar van het etiket ‘staatsbank’ af. De overheid liet haar belang, verkregen tijdens de kredietcrisis in 2008 toen de bank gered moest worden, zakken tot net onder de 50 procent. De komende maanden moet dat verder zakken, naar 40 procent.
    Het nieuwe hoofdstuk in de lange geschiedenis van ABN Amro begint met dezelfde man aan het roer: op zijn 62e besloot Robert Swaak eind oktober nog eens voor vier jaar bij te tekenen als bestuursvoorzitter. „De stap naar onder die 50 procent had een grote symbolische waarde. Daar zijn we heel blij mee”, zegt hij in zijn bescheiden kamer op de vijfde verdieping van het hoofdkantoor van ABN Amro. De bestuursvoorzitter zetelt bij de bank al jaren niet meer op de luxe bovenste verdieping van het markante gebouw, dat stamt uit de tijd van voor de bankencrisis, toen ABN nog een wereldspeler was.

    Van de bravoure die juist de bankiers van ABN Amro in het begin van deze eeuw nog uitstraalden, is bij Swaak weinig te herkennen. Van hem zijn geen stoere, ferme bewoordingen te verwachten. De voormalige accountant en bestuurder van PWC formuleert behoedzaam en gaat kleurrijke anekdotiek of persoonlijke ontboezemingen uit de weg.
    In dit gesprek wil hij het graag hebben over het ondernemingsklimaat in Nederland, zowel voor zijn eigen bank als voor de bedrijven die klant van ABN Amro zijn. Maar in zijn omfloerste bewoordingen proef je de onzekerheid die er heerst na de politieke aardverschuiving na de verkiezingen voor de Tweede Kamer, en zijn wens om de rechtse partijen die trachten een regering te vormen niet voor het hoofd te stoten.

    Swaak heeft in zijn eerste jaren flink ingegrepen bij ABN Amro. De bank concentreert zich nog alleen op Noordwest-Europa. Wereldwijde handelsfinanciering ging de deur uit. Investeringen in olie en gas buiten Europa werden stopgezet. „Toen ik in 2020 aantrad hebben wij gelijk gezegd: wij moeten kijken waar deze bank, met de omvang die die nu heeft, goed in is en waar die niet goed in is. Dan praat je over schaalgrootte. Dan praat je over het risico dat je bereid bent te lopen. Wij zijn nu echt een andere bank geworden dan het beeld van vroeger, waar we nog wel eens voor worden aangezien.”
  6. forum rang 8 Lepre Chaun 6 januari 2024 10:06
    INTERVIEW deel 2
    Robert Swaak | bestuursvoorzitter ABN Amro ABN

    Met deze laatste stap van de overheid hoopt Swaak dat het beeld verdwijnt dat ABN Amro zonder staatssteun niet kan overleven. „De staat laat hiermee zien dat ze het vertrouwen heeft dat ze haar belang kán terugbrengen en dat wij onze eigen strategie kunnen uitvoeren.”
    Voelt ABN Amro zich vrijer door de afbouw van het staatsbelang?
    „De staat heeft zich de afgelopen jaren gedragen als een professionele aandeelhouder. In de afgelopen drieënhalf jaar hebben we onze strategie al kunnen uitvoeren zoals wij onze strategie wilden uitvoeren.
    „Het feit dat een staat haar aandeel terugbrengt, betekent ook voor investeerders dat ze meer gaan kijken naar het aandeel ABN Amro. Juist om meer investeerders aan te kunnen trekken, zijn wij gebaat bij meer vrije handel in het aandeel ABN Amro.”

    Kijkt u met angst naar de ruimte die andere banken of investeerders zo krijgen om u over te nemen?
    „We voeren onze eigen strategie uit, op eigen kracht. En wat de rest van de wereld daarmee doet, inclusief partijen die mogelijk ons nader willen bekijken, dat merken we dan wel weer.”

    Vreest u een andere opstelling van de overheid ten opzichte van uw bank, nu andere politieke partijen de regering zullen vormen?
    „Wij houden altijd rekenschap van wat er in Den Haag gebeurt. Er gaat geen dag voorbij, zeker in deze fase, dat je je niet op de hoogte moet stellen en in gesprek moet blijven.”
    Waren jullie al in gesprek met PVV, NSC en BBB voor de verkiezingen?
    „Als er nieuwe partijen komen, dan moet je altijd kijken wie de financiële woordvoerders zijn en met ze in gesprek gaan. De PVV kennen we al langer, BBB is relatief nieuw en NSC helemaal nieuw. Dus dat gesprek is op gang of komt op gang.”

    De bankbelasting is recent verhoogd, mede met steun van deze partijen, omdat een meerderheid van de Kamer meent dat banken te hoge winsten behalen. Baart u dat zorgen?
    „De discussie over de verhoging van de bankbelasting raakt meer dan alleen banken. De Tweede Kamer wil met de opbrengsten andere ambities financieren [met name om inkomenssteun aan minima en de middenklasse te kunnen geven]. Maar zo’n besluit om een extra belasting te heffen op de winstgevendheid van banken, maakt de overheid minder voorspelbaar. Want er wordt direct een ingreep gepleegd.
    „Een van de onderwerpen die wij regelmatig bespreken binnen de bank en met klanten is het ondernemersklimaat in Nederland. Ik kijk daarbij naar die voorspelbaarheid, de stabiliteit die ondernemers nodig hebben. De duidelijkheid als het gaat over de grote thema’s die spelen: stikstof, klimaattransitie.

    „Als die voorspelbaarheid er niet is, dan stagneer je op hele grote en belangrijke dossiers. Onzekerheid voedt onzekerheid. Dat kunnen we ons als samenleving simpelweg niet permitteren.”
    Maakt u zich, vanwege het belang van duurzaamheid in de strategie van ABN Amro, zorgen dat een nieuw rechts kabinet een streep zal zetten door veel klimaatbeleid?
    „De uitkomsten van de verkiezingen, de sentimenten in de Nederlandse samenleving, die zijn er. Daar kun je van alles van vinden. Ik beschouw het als een uitkomst van een democratisch proces.
    „Ik bekommer me nog veel meer om de effecten op het inclusieve denken. Ik heb over de hele wereld gewoond en gewerkt en ben weer teruggekeerd naar Nederland. Wat ik in het buitenland heb geleerd is dat je er veel mee opschiet als je inclusief denkt en handelt. Of dat nou in je persoonlijke relaties, in je organisatie of in de samenleving is. We moeten ervoor waken dat de samenleving groepen mensen buitensluit.”
  7. forum rang 8 Lepre Chaun 6 januari 2024 10:09
    INTERVIEW deel 3
    Robert Swaak | bestuursvoorzitter ABN Amro ABN

    Raakt het u ook persoonlijk? Bij uw vorige werkgever, accountantskantoor PriceWaterhouse [nu PwC] was u vijftien jaar geleden al voorloper met een inclusiviteitsbeleid. Dat was toen nog geen gemeengoed.
    „Nou ja, de Nederlandse samenleving heeft een keuze gemaakt. En die keuze moet nu expliciet gemaakt worden. Wat betekent dit nou? Daarom is het heel belangrijk dat de kabinetsformatie snel afgerond gaat worden, want dan kan je ook zien wat de consequenties zijn van dit denken.
    „Voor mij is vervolgens belangrijk hoe je als bank zelf handelt, hoe je het inclusief bankieren invult. Dat betekent bijvoorbeeld dat je oog blijft houden voor diegenen die niet noodzakelijkerwijs mee kunnen in de digitale wereld. Hoe gaan we daarmee om? Wij zijn bijvoorbeeld nu met zorgcoaches aanwezig thuis bij klanten die niet mee kunnen in het digitale geweld.

    Als bank zijn we duidelijk waar wij voor staan. En dat verandert niet. Dat verandert ook niet door verkiezingen.”
    ABN Amro besloot al een aantal jaren geleden om buiten Europa niet meer te investeren in olie en gas. Komt dat nu goed uit, met de toenemende druk op banken om te verduurzamen?
    „Als bank heeft ABN Amro al onder mijn voorganger Kees van Dijkhuizen in 2017, 2018 besloten om duurzaamheid centraal te stellen bij de bank. Ik heb heel nadrukkelijk aansluiting geprobeerd te zoeken bij die klimaatstrategie.
    „Het besluit om met olie en gas buiten Europa te stoppen had ook te maken met de afweging waar wij het meeste waarde kunnen toevoegen. Daar past geen olie- en gasportefeuille in Dallas bij.
    „We hebben sinds 2020 voor ruim 8 miljard euro aan leningen in de olie- en gasindustrie afgebouwd. Maar we zijn aan de andere kant nu ook weer bezig te investeren in de klimaattransitie, in lijn met onze strategie. ”

    Het besluit om met olie en gas buiten Europa te stoppen had ook te maken met de afweging waar wij het meeste waarde kunnen toevoegen. Daar past geen olie- en gasportefeuille in Dallas bij.
    „We hebben sinds 2020 voor ruim 8 miljard euro aan leningen in de olie- en gasindustrie afgebouwd. Maar we zijn aan de andere kant nu ook weer bezig te investeren in de klimaattransitie, in lijn met onze strategie. ”
    Bouwt ABN Amro ook binnen Europa de investeringen in olie en gas af?
    „Olie en gas is op dit moment nog maar een heel klein deel van het totaal aan leningen. Wat we nu aan olie en gas hebben is 1,1-1,2 miljard euro, ons totale leningenboek bedraagt 200 miljard.
    „We zijn verder aan het afbouwen door afspraken te maken met onze klanten. We verschuiven daarbij de investeringen van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen.”

    Op 19 januari zal Milieudefensie een van de Nederlandse bedrijven in de financiële sector voor de rechter dagen. Dat zou ook ABN Amro kunnen zijn. Hoe kijkt u daarnaar?
    „Ik snap heel goed dat Milieudefensie haar agenda heeft en dat is ook goed. Wij zijn ook continu in gesprek met ze. Wij moeten elke keer uitleggen wat we aan het doen zijn. Zodat je die werelden wat dichter bij elkaar kunt brengen.
    „Wij zijn onze ambities sinds 2022 aan het verankeren in onze dagelijkse bedrijfsvoering. Het moet niet blijven bij mooie rapporten, uiteindelijk gaat het om concrete beslissingen. Welke keuzes maken wij met onze klanten?
    „Soms betekent dat ook dat we daarom kredieten afwijzen of afscheid nemen van klanten die onvoldoende voortgang maken om aan onze duurzaamheidsambities te voldoen.
  8. forum rang 8 Lepre Chaun 6 januari 2024 10:11
    INTERVIEW deel 4
    Robert Swaak | bestuursvoorzitter ABN Amro ABN

    „Ik snap dat milieuorganisaties zeggen: je moet stoppen met alle olie- en gasleningen. Maar ik maak me ook zorgen over die eis. Je sluit dan een groot deel van de samenleving buiten. Dat deel van de samenleving zegt: ‘leuk die verduurzaming, maar ik heb even wat andere prioriteiten vandaag’.”
    „De discussie moet gaan over hoe je een sociaal rechtvaardige klimaattransitie doorvoert. Op het moment dat gemeentebesturen maatregelen treffen voor schone lucht in steden, dan heeft dat consequenties voor mkb’ers die elke dag in die stad moeten zijn. Om de steden in te kunnen met hun auto’s, moeten ze die verduurzamen. Daarvoor hebben ze op korte termijn financiering nodig, en dat kan niet altijd uit.
    „Nog een voorbeeld: we zijn al jaren in gesprek met onze klanten als het gaat over verduurzaming van woningen. Welke klantengroepen hebben daar de mogelijkheid toe en bij welke klantengroepen kan het simpelweg niet uit? Wat doen we daar dan aan?”

    Had ABN Amro niet al meer tempo kunnen maken? De keuze voor een duurzaamheidsstrategie stamt uit 2017/2018, maar is pas in 2022 concreet ingevuld.
    „Ik denk dat de hele samenleving sneller had moeten acteren. Maar dat zeggen wij, terwijl er nog steeds een groep binnen de samenleving is die zegt: die hele klimaatverandering zal allemaal nog wel een tijd duren.”
    „Als ik het op ABN Amro betrek, dan ben ik ontzettend blij met de keuzes die in 2017/2018 gemaakt zijn. Want dat betekende dat we in 2020 direct aan de slag konden met het verder concretiseren van onze eigen doelstellingen.
    „En ja, dat heeft even geduurd. We maakten eerder al wel impactrapportages, waardoor we in grote lijnen zagen wat de duurzaamheidsconsequenties waren van onze leningenportefeuille. Maar om voor onze klanten concreter te kunnen worden over wat we van hen wilden, moesten we die impact ook snappen per sector. Daar hebben we de tijd voor genomen.
    „Van de sectoren die wij bedienen zien wij er vijf die het meeste CO2-intensief zijn: scheepvaart, olie, gas, hypotheken en commercieel vastgoed. Voor die sectoren hebben we als eerste een goed klimaatplan geschreven. En dat zijn we nu aan het uitvoeren.”
    Het is niet makkelijk om bankbestuurders te vinden. Verschillende (ex-)bankiers dreigen persoonlijk te worden aangeklaagd vanwege hun rol in falend anti-witwasbeleid. Uw collega Martijn Gribnau van de Volksbank taait na vier jaar af. U bent net herbenoemd voor vier jaar. Zijn die anderen gek of bent u gek?
    „Iedereen moet zijn eigen afweging maken of hij een baan wel of niet accepteert. Voor mij is het heel belangrijk dat ik heel dicht bij mezelf blijf. Wat waren mijn intrinsieke motivatoren om dit te gaan doen vier jaar geleden? Die gelden nog steeds voor mij. In mijn eerste jaren hebben we bij de bank een stevige fundering voor de toekomst neer kunnen leggen. Dat geeft mij ongelooflijk veel energie om door te gaan.”

    Bron nrc 6 januari.
  9. Speakeasie 7 januari 2024 09:17
    quote:

    The big O schreef op 5 januari 2024 08:59:

    [...]
    Als er een keertje wat Shell bijkomt in een abn post geen enkel probleem en schroll dan maar door.
    Dat ik abn naar 8-9eur zie bodemen dit jaar is natuurlijk tegen het draadje in maar is ook een visie net zoals een andere.
    Daarom ik doe lekker mijn ding en laat me zeker niet intimideren door anderen.
    Naar 8-9 Euro bodemen dit jaar!. Dat zie ik niet gebeuren voor een top tien bank van Nederland. ABN is in de bankenmonitor gestegen en dat is goed nieuws. Vergelijkbaar met de Rabobank, ook qua kosten (in verhouding).
  10. ThebigLong 7 januari 2024 11:39
    quote:

    Speakeasie schreef op 7 januari 2024 09:17:

    [...]

    Naar 8-9 Euro bodemen dit jaar!. Dat zie ik niet gebeuren voor een top tien bank van Nederland. ABN is in de bankenmonitor gestegen en dat is goed nieuws. Vergelijkbaar met de Rabobank, ook qua kosten (in verhouding).
    Denk niet dat, dat snel gebeurt. AEX zal dan wel in flink negatief beurssentiment moeten verkeren, dat ze zomaar op 9 komen te staan.
  11. forum rang 6 Take a sisi 7 januari 2024 22:43
    Wat ik verwacht is , dat de futures morgen groen zullen kleuren , in hoeverre dit de waarheid reflecteert , en daarmee bedoel ik het job-report van afgelopen vrijdag daar ben ik niet van overtuigd .
    Ik vraag me namelijk oprecht af hoeveel van die gecreëerde banen in de VS bij government tot stand gekomen zijn .
    Afijn mogelijk alweer de halve wereld op het verkeerde been gezet , het klopt die extra banen zijn er , terwijl mijnsinziens het geheel toch wel wat op schone schijn begint te lijken , morgen groen en dat moet ze dan , hopelijk tot de komende kwartaalcijfers overeind gaan houden , ik verwacht dat dat de insteek is , de vraag is of we tot daar geraken , en of die cijfers dus ook inderdaad gaan weergeven wat afgelopen vrijdag gesuggereerd werd .
  12. JoghoJogho 8 januari 2024 10:50
    Om niet helemaal met oogkleppen op te zitten even wat nieuws over het nieuws afgelopen week over de faillissementsaanvraag van de Chinese schaduwbank Zhongzhi Enterprise Group.

    Wat uitleg is hier te lezen: businessam.be/grote-chinese-schaduwba...

    Cashcow meldt:
    Minder positief is de faillissementsaanvraag van de Chinese schaduwbank Zhongzhi Enterprise Group vanwege onder meer de vastgoedcrisis in China. “We verwachten geen reddingsoperatie van de overheid, aangezien veel Zhongzhi-producten niet-standaard vermogensbeheerproducten zijn die al lang werden ontmoedigd of verboden door Chinese toezichthouders; sommige zijn vergelijkbaar met een Ponzi-schema”, vertelde Zerlina Zeng, senior kredietanalist bij CreditSights aan CNBC’s Squawk Box Asia. Veel grijs geld werd gestald bij Zhongzhi. Dat zal niet worden opgevraagd uit angst dat de overheid gaat vragen hoe zij aan het geld zijn gekomen.

    Lijkt dus vooral een Chinees probleem met geen exposure van westerse banken, in ieder geval niet direct.
2.821 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 142 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Waarom de nieuwe doelstellingen van ABN Amro een vleugje ambitie missen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links