Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursupdate: AEX op Wall Street

Lees over dit aandeel ook

  1. 11:12 ING aan kop in lichtrode AEX
  2. 09:09 AEX lager van start gegaan, BAM -16%, maar ING wint 6%

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 23 december 2023 11:48
    Ja, alleen het beste bankje van Europa tovert een klein plusje op het update bord, maar van de week was hij die toverkunst nog niet machtig, toen ging ING met de rente mee omlaag en eindigde 1,02% lager, die negatieve pret deelde hij exact met Aperam, die als het slechts presterende metaal ook 1,02% moest laten gaan, AMG verloor de helft en Arcelor kon veel beter toveren, die ging met een plus van 4,51% fors vooruit, bij Dalm verdwijnt vooral veel lichter sloop oud ijzer, met de meeste spoed naar de smeltovens, de toelevering is richting het jaareinde altijd giga!!
    Besi kreeg op zijn top toch een beetje de bibber en ging een stapje lager, hij verloor 2,17% en was daarmee middenmoter, want ASML speelde 1,6% kwijt en ASMI 3,63%, misschien dat ze de laatste week nog een sprintje gaan wagen, want op feestdagen, wordt meestal uitgebreid chipjes gesmuld!!
    Unilever deed gisteren zijn best om groen te eindigen, maar dat lukte net niet, het werd een gelijkspel, hoewel er meerdere malen goed nieuws voor Unilever was, nu ja, heel wat(betere) analisten denken, dat de defensieven, komend jaar, bij de winnaars gaan behoren!!
    KPN kwam wel op de groene loper, al was het niet zo heel overtuigend, maar toch, een plusje van 0,39% is altijd welkom en als hij dat komend jaar elke week gaat doen, dan wordt het leuke pret, met de databoer!
    Zwaargewicht Shell was bij mij de winnaar, olie kon wel eens flink duurder worden, als ze die stomme rebellen niet kunnen(of willen) stoppen, een voorproefje was er al, olie steeg 2,5-3,0%, SHELL pakte een winst van 1,24% en trok daarmee mijn porto net groen, er resulteerde een dun plusje van 0,2% en daarmee ging de AEX, met +0,97% mij overtuigend voor!!
    Vandaag nog wat snoeiafval klein maken, want dat is altijd prima startmateriaal, voor mijn onovertroffen speksteenkachel, die geeft heerlijke gezonde infrarood straling en warmte en als je dat eenmaal hebt gevoeld, dan wil je nooit meer die akelige convectiewarmte van radiatoren!!
    Morgen, op de voorkerstdag en maandag op de echte Kerstdag, ons warmen aan het liefelijke Evangelie, de ZOON van GOD werd straatarm, om doodschuldige verloren zondaren, uit genade, om niet, schatrijk te maken, wie dat wonder van binnen voelt, gaat net als HIJ, zelfs voor het behoud van vijanden bidden!!
    Pas woensdag nemen we de beursdraad weer op, om er een half weekje mee te breien, ik denk dat de meeste steken al gezet zijn en hoop op een mooie groene afsluiting van 2023!!, allen rijk gezegende Kerstdagen toegewenst!!, SJALOOM!!!
  2. forum rang 7 jan de vakman 23 december 2023 16:36
    Ja, Dividend Collector, je laat me weer een beetje groeien, ik dacht al, wat ben ik toch een tobberd, dat ik niet eens de AEX kan verslaan, mijn beurskwaliteiten waren dus toch nog niet slecht, het getob zat elders, ik had het wel goed opgeschreven, maar van de min een plus gemaakt, terwijl ik nog dacht, wat jij schrijft over Prosus, ik heb het van de week nogal druk gehad, daar wijt ik mijn vergissing maar aan!!, als we gezond blijven, dan hoop ik in 2024 mijn beurscapriolen, met alles er op en er aan, wereldkundig te blijven maken!!
    Ja jij ook!, vroeger heb ik Corbion in de porto gehad en Alcoa volg ik altijd met meer dan gemiddelde belangstelling, omdat die raakt aan mijn recykling activiteiten, Vaart wel!!
  3. forum rang 7 jan de vakman 23 december 2023 21:04
    Ja, boer, of Just Eat een goede keuze is, weet ik niet, hun strategie begint wel beter te renderen, in een markt die door hoge kosten, heel wat mensen van uit eten, richting Just Eat drijft, anderzijds haken ook anderen af, richting de supermarkt, omdat bestellen bij Just Eat te duur wordt, welk van de 2 feiten, in het voordeel of nadeel van Just Eat zal werken weet ik niet, hij staat weer vrij laag, dus meer omhoog heeft daardoor meer kans!!, SJALOOM!!!
  4. forum rang 7 jan de vakman 26 december 2023 09:03
    Ja, Ganar, ik verkoop ook wel eens wat, maar niet vaak, van het jaar heb ik Post nl verkocht, omdat ik voorlopig geen gouden krans om dat aandeel zie, ook heb ik Renewi verkocht, maar of dat slim was weet ik niet, hij zit nu toch in het overnamecircuit en dan willen ze wel eens een leuke sprong naar boven maken, hij is al leuk terug gestegen, naar de prijs waarvoor ik hem verkocht heb!!
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

876,00 11:51
-2,83 -0,32%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links