Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Verkiezingen 2023

7.336 Posts
Pagina: «« 1 ... 166 167 168 169 170 ... 367 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Cash collector 16 december 2023 12:49
    quote:

    JP Samosa schreef op 16 december 2023 12:20:

    [...]

    Ja, dat is allemaal prima

    Maar was stemonthouding niet mogelijk ?
    Dit is toch belachelijk, handjeklap bij de pisbak…..
    Als je het negatief wil uitleggen kan dat natuurlijk altijd. Ik zie liever de positieve kanten.
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 december 2023 12:55
    @Rene en andere PVV-stemmers:

    De enige manier om de vluchtelingen-instroom stop te zetten, is het beëindigen van alle opvang-voorzieningen en dus alle vluchtelingen op straat te zetten.

    Nu ben ik zo benieuwd of Rene en de andere PVV-stemmers inderdaad bereid zijn om vluchtelingen op straat te zetten als dat de enige mogelijkheid is.
  3. forum rang 6 Cash collector 16 december 2023 13:06
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 16 december 2023 12:55:

    @Rene en andere PVV-stemmers:

    De enige manier om de vluchtelingen-instroom stop te zetten, is het beëindigen van alle opvang-voorzieningen en dus alle vluchtelingen op straat te zetten.

    Nu ben ik zo benieuwd of Rene en de andere PVV-stemmers inderdaad bereid zijn om vluchtelingen op straat te zetten als dat de enige mogelijkheid is.
    Mensen die vluchten voor geweld moeten we helpen en onderdak bieden. Ik heb niet de indruk dat de PVV daar iets anders over zegt.

    Aan mensen die hierheen komen omdat ze verwachten in luilekkerland terecht te komen en/of crimineel gedrag vertonen hebben we niets. Ik meen te hebben begrepen dat daar de aandacht van de PVV en andere partijen op gericht is.

    Waar jij de conclusie uit trekt dat er vluchtelingen op straat komen te staan begrijp ik niet. Berichtgeving op Joop.nl wellicht?
  4. forum rang 7 JP Samosa 16 december 2023 13:16
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 16 december 2023 12:32:

    [...]
    Oekraïne steun onthouden gaat Europa een veelvoud kosten.
    En dan heb ik het nog niet eens over onze veiligheid, die de laatste jaren toenemend gevaar loopt.
    Je mist volledig het punt.
    Ipv miljarden blijven pompen in oorlogstuig dat slechts de lucht in vliegt, moet je van politici verwachten dat ze de oorlog eerder kunnen stoppen of desnoods pauzeren. Met een hitler 2.0 zal dat niet meevallen maar het zal toch moeten.
  5. forum rang 8 closer 16 december 2023 20:37
    quote:

    JP Samosa schreef op 16 december 2023 10:46:

    Dus zo gaat het in de EU:
    Orban gaat op verzoek van Schulz ff pissen zodat hij n moment afwezig is. En juist op dat moment wordt er gestemd.
    ( geen veto en dus de weg vrij voor n volgende stap Oekraïne lidmaatschap)
    Te gênant voor woorden…….belachelijk.

    Ik begin meer waardering voor Orban te krijgen ( moet hij wel opletten met de juiste afstand Poetin).
    ‘Scholz heeft tegen Orbán gezegd: waarom ga je niet gewoon even de vergaderzaal uit?’

    Geheel onverwachts – en geholpen door een niet eerder vertoonde verdwijntruc van de Hongaarse premier Viktor Orbán – zetten de EU-leiders donderdagavond het licht op groen voor de toetredingsonderhandelingen met Oekraïne en Moldavië. We blikken terug met EU-correspondent Marc Peeperkorn, die de EU-top vanuit Brussel volgde.

    Daan de Vries, 16 december 2023, 20:00

    Dag Marc, wat is er rondom het besluit precies gebeurd?
    ‘De EU-leiders besloten onverwacht snel dat de gesprekken over toetreding tot de EU met Oekraïne en Moldavië kunnen beginnen. Voorafgaand aan de top had de Hongaarse premier Viktor Orbán publiekelijk gedreigd dat besluit met een veto te blokkeren. Uiteindelijk bood een verdwijntruc de uitweg: net voor leiders ja of nee moesten zeggen, verliet Orbán tijdelijk de zaal. De resterende 26 regeringsleiders gaven vervolgens groen licht.

    ‘Dat betekent overigens niet dat Oekraïne en Moldavië snel lid zullen worden van de EU. Dat duurt naar verwachting nog zeker tien jaar, als ze heel snel zijn misschien acht. Maar het feit dat nu gezegd is dat de onderhandelingen kunnen beginnen, is politiek en symbolisch heel belangrijk. De vorige Europese Commissie had de hele uitbreiding van de EU in de ijskast gezet. Door de Russische invasie van Oekraïne is de dynamiek totaal veranderd: niet alleen Oekraïne en Moldavië kunnen erbij, en op termijn Georgië. Ook voor de Westelijke Balkanlanden die al in de wachtkamer zaten komt er eindelijk weer beweging.’

    Het is niet eerder gebeurd dat een regeringsleider de zaal voorafgaand aan de stemming verlaat. Hoe is deze truc tot stand gekomen?
    ‘Hoe het precies is gegaan, is niet bekend. We weten dat Orbán ’s ochtends een werkontbijt had met de Duitse bondskanselier Olaf Scholz, de Franse president Macron, EU-president Charles Michel en Commissievoorzitter Ursula von der Leyen. Naar ik heb begrepen is deze verdwijnoptie toen niet genoemd.

    ‘De top is vervolgens van start gegaan. Bij de discussie over de EU-uitbreidingsplannen werd Orbán hard aangepakt, vooral door de premiers van Tsjechië en de Baltische staten. Het Hongaarse ‘nee’ zou Rusland in de kaart spelen, stelden zij.

    ‘Tijdens een korte schorsing heeft de Duitse bondskanselier Olaf Scholz tegen Orbán gezegd: ‘waarom ga je niet gewoon even de zaal uit als wij de beslissing nemen?’ Nadat de overige regeringsleiders van dat plan op de hoogte waren gebracht, stond Orbán inderdaad op en ging de zaal uit. Daarop vroeg EU-president Michel of iedereen kon instemmen met de formele conclusie om de onderhandelingen met Oekraïne en Moldavië te beginnen: 26 duimen gingen omhoog. Besluit genomen! Direct daarna werd Orbán door een medewerker van Michel verteld dat hij weer binnen kon komen.’

    In aanloop naar de top heeft Orbán voortdurend gezegd dat hij het besluit zou vetoën. Waarom is hij toch akkoord gegaan met deze truc?
    ‘Mogelijk was hij bang dat hij met een veto te veel krediet zou verspelen. Dit ging om een zeer belangrijk politiek en strategisch besluit. Uiteindelijk heeft iedereen elkaar binnen de EU steeds nodig. Als je te vaak dwarsligt, vooral bij zware zaken, verlies je steun.

    ‘Met deze niet eerder gebruikte methode, kon het groene licht er komen zonder dat Orbán groot gezichtsverlies zou lijden. Achteraf kon Orbán stellen dat het een slechte beslissing is, waar hij het niet mee eens is. De Hongaarse media zijn grotendeels op Orbáns hand, dus die zullen schrijven dat hun premier een held is die zich tegen het besluit van de andere 26 lidstaten heeft gekeerd.’

    De vergaderingen tijdens een EU-top vinden plaats achter gesloten deuren. Wat doe jij als journalist ondertussen?
    ‘Als de regeringsleiders ’s ochtends aankomen bij het Europagebouw, worden ze eerst naar de rode loper gedirigeerd waar alle cameraploegen klaarstaan. Daar geven ze een korte verklaring, waaruit je kunt afleiden wat ze verwachten en hoe hard ze erin gaan.

    ‘Dan begint de top, dat is inderdaad allemaal achter gesloten deuren. Bij gevoelige onderhandelingen moeten de leiders zelfs hun telefoons achterlaten in een apart lockertje. Wel maakt iemand notulen van de vergadering. De notulist loopt af en toe even naar buiten om medewerkers van de premiers te informeren. Zij maken snel een verslagje en sturen dat door naar hun teams. Die aantekeningen belanden druppelsgewijs bij woordvoerders en vervolgens bij de pers.

    ‘Dat lijkt een beetje op het telefoonspel, waarbij een woord moet worden doorgefluisterd. Allemaal redelijk archaïsch. Het is heel belangrijk dat je informatie uit verschillende landen krijgt. Als je alleen maar Nederlandse informatie krijgt, krijg je een Nederlands beeld van de voortgang. En wat Nederland goed vindt, vindt een andere lidstaat misschien slecht. Ik zit daar dus de hele dag te appen, sms’en en mailen om van verschillende bronnen te horen wat de ontwikkelingen zijn. Zo probeer ik een redelijk beeld te krijgen van wat er nou eigenlijk gebeurt.’

    www.volkskrant.nl/cs-b13bfd162
  6. forum rang 8 Freemoneyforever 16 december 2023 20:52
    quote:

    JP Samosa schreef op 16 december 2023 13:16:

    [...]

    Je mist volledig het punt.
    Ipv miljarden blijven pompen in oorlogstuig dat slechts de lucht in vliegt, moet je van politici verwachten dat ze de oorlog eerder kunnen stoppen of desnoods pauzeren. Met een hitler 2.0 zal dat niet meevallen maar het zal toch moeten.
    Ik ben het met je eens, dat het diplomatiek opgelost zou moeten worden.

    Maar met Poetin is niet te praten, hij lapt zijn eigen afspraken uit de akkoorden van Minsk volledig aan zijn laars. Daarom moeten we helaas doorvechten. Shocking, dat we dat alleen aan de Oekraïners overlaten, Europa zou zich moeten schamen, dat ze Oekraïne niet met manschappen en afdoende materieel helpt.

    En: we zijn veel te laat, we hadden allang F16s en meer aan Oekraïne moeten leveren in het eerste oorlogsjaar, en Poetin terugduwen in zijn hok. Nu is dat met alle landmijnen welhaast onmogelijk.

    Het is belachelijk, dat daardoor zoveel Oekraïners (en Russen, maar dat moet Poetin zich vooral aanrekenen) moeten sterven.
  7. forum rang 8 Freemoneyforever 17 december 2023 10:02
    Vlak voor het einde van het kalenderjaar is het aantal incidenten met ontploffingen in Nederland al bijna drie keer zo hoog als in 2022. De meeste explosies vonden plaats in de regio Rotterdam, gevolgd door Amsterdam en Den Haag.
    www.nrc.nl/nieuws/2023/12/16/bijna-dr...

    (wordt het wellicht tijd, dat we accijnzen en BTW gaan innen op drugs, die vervolgens via apotheken verkrijgbaar worden?)
  8. forum rang 6 NewKidInTown 17 december 2023 10:05
    Pleidooi voor ’onorthodoxe maatregelen’

    Enorme schade na nacht vol explosies bij huizen, gemeenten zijn het zat

    www.telegraaf.nl/nieuws/1734297417/en...

    Er lijkt aan de golf van explosies geen einde te komen. Ook in de nacht van zaterdag op zondag was het weer op verschillende locaties raak. Er werden meerdere explosies gemeld bij woningen in Zwijndrecht, Almere, Schilderswijk en Rotterdam-Zuid. Er is veel schade.

    ********

    Het is allang tijd voor doeltreffende en onorthodoxe maatregelen.

    Ik pleit voor het oprichten van een SPECIAAL MINISTERIE voor aanpak van de criminaliteit, ik stel voor een Ministerie van Justitie en Veiligheid, ik schud de naam zomaar uit m'n mouw.

    Ze moeten natuurlijk wel binnen de lijntjes blijven kleuren. Wel moeten we de lijntjes drastisch gaan verleggen. Het verzwaren van de straffen, zoals levenslang moet strenger worden, zoals in Iran en in andere landen in het M-O.
    We doen het slechter dan in Zuid-Italie, laten we naar Mexico kijken, daar hebben de doods arrestatie-eskaders, moeten wij ook krijgen. Maken we Dilan daar maar commandant, is heel goed in mes in de rug steken bij onder haar gestelden, als ze niet doen wat Dilan wil.
    Zomaar een paar ideeen op de vrije zondagmorgen.

    JA, schiet maar, op mijn ideeen ;-)
  9. forum rang 6 NewKidInTown 17 december 2023 10:23
    Hoor ik onze allerhoogste politicus op defensiegebied, Kasja Ollongren zojuist op TV praten over MINUTIE, bah, dat ze zich de ogen niet uit haar kop schaamt, dat domme wicht, die vreselijke amateur, scheer je weg, en snel ook.

    Rustig Kid, neem wel op tijd je medicijnen in ;-)
  10. forum rang 7 rene l 17 december 2023 10:23
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 16 december 2023 20:52:

    [...]
    Ik ben het met je eens, dat het diplomatiek opgelost zou moeten worden.

    Maar met Poetin is niet te praten, hij lapt zijn eigen afspraken uit de akkoorden van Minsk volledig aan zijn laars. Daarom moeten we helaas doorvechten. Shocking, dat we dat alleen aan de Oekraïners overlaten, Europa zou zich moeten schamen, dat ze Oekraïne niet met manschappen en afdoende materieel helpt.

    En: we zijn veel te laat, we hadden allang F16s en meer aan Oekraïne moeten leveren in het eerste oorlogsjaar, en Poetin terugduwen in zijn hok. Nu is dat met alle landmijnen welhaast onmogelijk.

    Het is belachelijk, dat daardoor zoveel Oekraïners (en Russen, maar dat moet Poetin zich vooral aanrekenen) moeten sterven.

    De situatie begint steeds complexer te worden en ik vraag mij af hoe dit in vredesnaam allemaal af zal lopen.
    En hoe is het zover gekomen.

    Tijdens de koude oorlog is er een zogenaamd vredesaccoord gesloten, tussen Europa en de voormalig Sovjet Unie, en er zou er een zone komen met neutrale landen.
    Min of meer is dit gelukt, en van wat ik zo teruglees in de geschiedenis, het werkte redelijk goed.
    De contacten met Rusland en Europa waren redelijk goed, en wederzijds werd er handel gedreven.

    Na het oprichten van de EU werd er echter begonnen om steeds meer landen bij de EU te betrekken, zie o.a. Letland, Estland en Litouwen.
    Was dit wel de bedoeling, en was dit wel zo verstandig.
    Door Europa werden min of meer afspraken geschonden, of mag ik dit niet zeggen.

    Door de jaren heen, het kwam denk ik niet echt door bij ons, is er altijd gedonder geweest in het Oosten van de Oekranie.
    Zie ook de MH17, wat er precies gebeurd is, de Russen hadden er zeker aandeel in, het bleek wel, in het Oosten van de Oekraine was het onderling haat en nijd.
    Zie ook het saboteren van de Nord Stream gasleidingen.
    Ooit hadden we in Europa goedkoop Russisch gas dat via een pijleiding in de Oekraine liep.
    De Oekraieners hebben altijd al lopen te donderen met de doorvoer, ze waren er niet blij mee, en waarom.
    Toen werden er nieuwe leidingen via de zeebodem om de Oekraine heen richting Europa gelegd, en deze gingen er aan.
    Niks is ooit echt duidelijk geworden van wie het gedaan hebben.
    De geruchten zijn er wel, de Oekraiers zouden het gedaan hebben, Europa was op de hoogte, de Amerikanen ook.
    En als die het wisten, dan wisten de Russen het ook, en de plannen waren er al voor de inval van de Russen in de Oekraine.

    Heeft het allemaal met elkaar te maken, wie het weet mag het zeggen.

    En wat is er inmiddels bereikt.
    Heel veel zinloze doden aan beide kanten, gezinnen zijn uit elkaar getrokken, huizen verwoest, en wat zijn ze opgeschoten, bijna geen meter.
    En dat nu na bijna 2 jaar vechten.

    Nog meer wapentuig leveren, ik vind het absurd.
    En we kunnen wel F16's leveren, ik ben ik bang voor dat de Russen deze snel uit de lucht zullen schieten.
    Het zal een Kamikaze actie zijn, willen we dit.

    En een oplossing, Putin zal moeten verdwijnen, dat is een feit.
    Maar wat doe je met hem, een vrije uittocht naar een onbewoond eiland, maar ook de vraag, wie krijg je er voor terug.
    Ik kijk dan terug naar Sadam Hoessein en Kolonel Ghadaffi.

    En de Oekraine zelf, het zal nooit meer een eenheid worden.
    Misschien is het wel beter om het land op te splitsen en Oost-Oekraine af te scheiden als een onafhankelijke staat.
    Hard om te zeggen, de inwoners die zich Russisch voelen kunnen blijven.
    Vele inwoners zijn helaas ook gevlucht, en degenen die zich niet Russisch voelen moeten misschien maar een nieuw bestaan in West-Oekraine beginnen.

    Zeer ver ingrijpende mogelijkheden, nu is het ook een uitzichtsloze situatie waar wat mij betreft zo snel mogelijk een eind aan moet komen.
    Ik zie ook geen andere mogelijkheid dan dat er zeer harde maatregelen genomen moeten worden waar zeker niet iederéén zich in kan vinden, maar je moet toch wat.
    Maar wat ik mij ook afvraag, wil het Westen dit wel, en zouden de Russen het ook willen.

    Oekraine nu een vrijbrief geven om zich in de toekomst aan te sluiten bij de EU.
    Ik vind het nu onverantwoordelijk, wij worden hiermee steeds dieper in deze totaal onzinnige oorlog meegezogen.

    En wat ik ook hoop, ik hoop dat we op termijn weer samen kunnen gaan werken met de Russen en dat hun ons straks ook weer betaalbaar gas gaan leveren.
    Net als de beelden uit het verleden, Putin en Koning Pils dronken samen een Koninklijk biertje, en ze proosten op de wederzijdse handel.

    Zo, nu steek er buiten nog ééntje op en ga zo lekker in mijn electrische draaistoel zitten en aanschouwen welke ongure lieden er vandaag bij Harry aanschuiven.
  11. forum rang 6 Cash collector 17 december 2023 10:32
    quote:

    NewKidInTown schreef op 17 december 2023 10:05:

    Pleidooi voor ’onorthodoxe maatregelen’

    Enorme schade na nacht vol explosies bij huizen, gemeenten zijn het zat
    ...
    Het is allang tijd voor doeltreffende en onorthodoxe maatregelen.
    ...
    JA, schiet maar, op mijn ideeen ;-)
    Dit zijn kwesties die vertrouwelijk in gemeenteraden worden besproken, hierover komt weinig in de openbaarheid. De driehoek burgemeester - OM - politie bepaalt de prioriteiten en de inzet van politie en middelen. Personeel en middelen zijn schaars, principes liggen dwars.

    Heb meegemaakt dat er na een inbraak camerabeelden beschikbaar hadden kunnen zijn en dat die camera's niet aan stonden omdat er geen personeel beschikbaar was. Geen prioriteit.

    Interessant daarbij is dat linkse partijen uit privacy overwegingen tegen inzet van camera toezicht met gezichts/gedrags herkenning zijn. Principes.

    Verder is het natuurlijk zo dat linkse partijen in de landelijke politiek lange tijd doortastende handhaving onmogelijk maakten. Geen capaciteit.

    Daders zijn meestal wel bekend, het is een kleine groep die bekend is bij justitie.

    Als er hevige incidenten zijn wordt daar uiteraard prioriteit aan gegeven. Een slimme crimineel zorgt daarom voor voldoende afleiding (bommen, autobranden) elders in de stad zodat zijn drugstransport ongehinderd blijft.

    De verhouding Rechts/Links in de Tweede Kamer is nu 100/50. Me dunkt dat er nu kansen liggen om iets te verbeteren.
  12. forum rang 8 Freemoneyforever 17 december 2023 11:31
    quote:

    NewKidInTown schreef op 17 december 2023 10:23:

    Hoor ik onze allerhoogste politicus op defensiegebied, Kasja Ollongren zojuist op TV praten over MINUTIE, bah, dat ze zich de ogen niet uit haar kop schaamt, dat domme wicht, die vreselijke amateur, scheer je weg, en snel ook.

    Rustig Kid, neem wel op tijd je medicijnen in ;-)
    Ach, ik ken een beetje Zweeds, maar zou in die taal ook zomaar een omdraaiing van klinkers kunnen maken. Maar het is wel grappig, zeker als een minister van Munitie aan het woord is.....
  13. Beukenootje 17 december 2023 11:38
    quote:

    JP Samosa schreef op 16 december 2023 13:16:

    [...]

    Je mist volledig het punt.
    Ipv miljarden blijven pompen in oorlogstuig dat slechts de lucht in vliegt, moet je van politici verwachten dat ze de oorlog eerder kunnen stoppen of desnoods pauzeren. Met een hitler 2.0 zal dat niet meevallen maar het zal toch moeten.
    Als alle politici redelijke en rationele mensen waren dan had je wellicht gelijk. Maar als wij met de armpjes over elkaar gaan zitten vertrouwen op politici die de afgelopen jaren nou al niet zo'n beste beurt hebben gemaakt, dan lacht Poetin (de Hitler 2.0 van jou?) de ballen uit zijn broek en heeft hij Oekraine ingepikt voordat een westerse politicus bij hem aan de lange tafel is verschenen.
  14. forum rang 6 NewKidInTown 17 december 2023 11:46
    quote:

    Beukenootje schreef op 17 december 2023 11:38:

    [...]

    Als alle politici redelijke en rationele mensen waren dan had je wellicht gelijk. Maar als wij met de armpjes over elkaar gaan zitten vertrouwen op politici die de afgelopen jaren nou al niet zo'n beste beurt hebben gemaakt, dan lacht Poetin (de Hitler 2.0 van jou?) de ballen uit zijn broek en heeft hij Oekraine ingepikt voordat een westerse politicus bij hem aan de lange tafel is verschenen.
    Het mag misschien de oorlog van mark rutte en zijn handlangers zijn, maar het is niet ONZE oorlog, en al helemaal niet MIJN oorlog.
  15. Beukenootje 17 december 2023 11:49
    quote:

    Cash collector schreef op 17 december 2023 10:32:

    [...]

    Interessant daarbij is dat linkse partijen uit privacy overwegingen tegen inzet van camera toezicht met gezichts/gedrags herkenning zijn. Principes.

    Iets specifieker: Het opnemen van de gezichten van mensen valt onder de verwerking van biometrische gegevens. De AVG bestempelt dit als bijzondere persoonsgegevens als de beelden worden gebruikt om iemand te identificeren.
    Het is dus gewoon wettelijk niet toegestaan en je zal eerst die wet moeten veranderen voordat je kan besluiten over cameratoezicht met gezichtsherkenning.
  16. forum rang 8 Freemoneyforever 17 december 2023 12:06
    Wonen Ter Apelers nog wel in Nederland? 'Mensen die zich dit afvragen, hebben een punt'

    'Toen ik die motie ingediend zag worden, wist ik niet wat ik zag. Ik was echt ver-bijs-terd.' Dat zegt René Paas, commissaris van de Koning in Groningen, de dag nadat de omstreden VVD-motie over de spreidingswet is aangenomen.
    De partij wil, samen met de PVV, NSC en BBB, dat er voor de duur van de formatie 'pas op de plaats' wordt gemaakt met de spreidingswet.

    Rare gang van zaken

    'Mijn verontwaardiging had te maken met dat het een rare gang van zaken is, dat de Tweede Kamer naar de Eerste Kamer roept: doe rustig aan. Maar het heeft er vooral mee te maken dat deze wet het enige instrument is dat kan helpen om vluchtelingen eerlijker te verdelen. Die wet is helemaal door de Tweede Kamer gegaan en als dan de Eerste Kamer aan zet is, krijg je zoiets vanuit de Tweede Kamer. Dan laat je Ter Apel ongelofelijk zakken. Inwoners van Ter Apel die zich nu afvragen: 'Woon ik eigenlijk nog wel in Nederland?', die hebben een punt', vindt Paas.

    Dit is de tragiek van Groningen: wij zitten heel dicht bij Ter Apel en wij zien dat daar menselijk leed wordt aangericht

    René Paas - commissaris van de Koning

    meer: www.rtvnoord.nl/nieuws/1103218/wonen-...
  17. forum rang 6 kassa! 17 december 2023 12:20
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 17 december 2023 10:02:

    Vlak voor het einde van het kalenderjaar is het aantal incidenten met ontploffingen in Nederland al bijna drie keer zo hoog als in 2022. De meeste explosies vonden plaats in de regio Rotterdam, gevolgd door Amsterdam en Den Haag.
    www.nrc.nl/nieuws/2023/12/16/bijna-dr...

    (wordt het wellicht tijd, dat we accijnzen en BTW gaan innen op drugs, die vervolgens via apotheken verkrijgbaar worden?)
    idd

    Naast iedere slijterij een apotheker. Als je dan de winkelstraat binnenloopt is het direct duidelijk dat je keuze hebt uit verschillende soorten drugs.
  18. forum rang 6 Cash collector 17 december 2023 13:09
    quote:

    Beukenootje schreef op 17 december 2023 11:49:

    [...]
    ...
    Het is dus gewoon wettelijk niet toegestaan en je zal eerst die wet moeten veranderen voordat je kan besluiten over cameratoezicht met gezichtsherkenning.
    Duh.

    En welke partijen houden hielden die wetgeving tegen?
  19. forum rang 6 win some... 17 december 2023 13:20
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 17 december 2023 10:02:

    Vlak voor het einde van het kalenderjaar is het aantal incidenten met ontploffingen in Nederland al bijna drie keer zo hoog als in 2022. De meeste explosies vonden plaats in de regio Rotterdam, gevolgd door Amsterdam en Den Haag.
    www.nrc.nl/nieuws/2023/12/16/bijna-dr...

    (wordt het wellicht tijd, dat we accijnzen en BTW gaan innen op drugs, die vervolgens via apotheken verkrijgbaar worden?)
    Een beetje zoals ze in de USA met Oxycontin hebben gedaan? Uiteindelijk zijn ze daar in de USA weer vanaf gestapt. Bleek maatschappelijk gezien toch niet helemaal goed uit te pakken.
7.336 Posts
Pagina: «« 1 ... 166 167 168 169 170 ... 367 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 916,04 +0,09%
EUR/USD 1,0859 +0,12%
FTSE 100 8.317,59 0,00%
Germany40^ 18.778,70 +0,46%
Gold spot 2.355,84 +0,94%
NY-Nasdaq Composite 16.920,79 +1,10%

Stijgers

Econoc...
+5,90%
Elia
+2,70%
IBA
+2,65%
AZELIS...
+2,13%
bpost
+1,81%

Dalers

Care P...
-1,22%
Orange...
-1,21%
Melexis
-1,18%
Recticel
-0,98%
Deceun...
-0,95%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links