Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Verkiezingen 2023

7.086 Posts
Pagina: «« 1 ... 136 137 138 139 140 ... 355 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Fender bass 29 november 2023 10:07
    quote:

    josti5 schreef op 29 november 2023 09:53:

    [...]
    -------------------
    'Genuanceerd' schrijven met alle mitsen, maren, tenzij's en grijstinten levert paginalang onleesbaar geleuter op, en vergt bovendien veel te veel tijd.

    Vandaar mijn voorkeur voor 'scherp' en duidelijk.

    Vroeger of later kent men zijn pappenheimers goed genoeg, om de grijstinten er zelf bij te bedenken.

    Verwarrend hier is ook de mix van (betaalde) profs en de 'amateurs'.
    Wat bedoel je met de laatste opmerking? Betaalde professionels in de fora? Waar blijkt dat dan uit?
  2. forum rang 9 josti5 29 november 2023 10:08
    Vraagje: hoe zouden Biden's Amerika en (het door de verkiezingsuitslag hevig geschrokken linkse) Duitsland het vinden, als Rutte secretaris-generaal van de NAVO zou worden, terwijl hij lid is van een partij, die samen met die 'verfoeilijke, extreem rechtse, Trump-achtige' PVV in een regering zit?

    Zou die inconsequente VVD-draai hiermee te maken kunnen hebben?

    FF wachten met mee-regeren tot de nieuwe baan van Rutte veilig is gesteld?

    Of helemaal niet mee-regeren?
  3. Beukenootje 29 november 2023 10:18
    quote:

    Willempie3 schreef op 29 november 2023 09:55:

    Ik heb familie in Flevoland en daar laten ze een klein windpark bouwen van 12 molens van 6 Megawatt per stuk. Dit park gaat 271 miljoen kWh per jaar opwekken. Dit is 0,272 Terawattuur. Nederland gebruikt nu 120 Terawattuur per jaar. Stel dat dit 3 keer zoveel gaat worden, 360 TWh dus, dan heb je ongeveer 1400 van dit soort parken nodig. Dus dan kom je op ongeveer 17000 windmolens van 6 MW uit. De omzetting naar waterstof en verbranding verliest ongeveer de helft en 1/4 van de tijd heb je te weinig wind. Dus dan heb je er nog 4250 extra nodig om voldoende waterstof op te wekken. Men wil de molens vooral op de Noordzee neerzetten. Daar is meer wind, dus wellicht komt het kabinet daarom uit op iets van 18000 windmolens.
    Maar dit soort berekeningen heeft heel weinig zin. Er is helemaal geen sprake van alle elektriciteit opwekken via windmolens. Of alles door zonnepanelen. Los van het feit dat dat gezien de aantallen onmogelijk is zouden we dan weer afhankelijk zijn van 1 energiebron, net als nu.
    Er moet juist een stabiele mix komen van diverse bronnen: wind, zon en nog iets daarbij. Kijk ook eens naar de plannen in het klimaatfonds: niet voor niets zijn daar ook miljarden bestemd voor kernenergie en CO2-vrije gascentrales.

    Dat gezeur over wel/geen kernenergie ben ik trouwens ondertussen wel zat. Als wetenschapper mag Plasterk nu wel eens lobbyen voor een breed gedragen onderzoek over voor- en nadelen van kernenergie waarin ruimte is voor inbreng van alle kanten. Met een eerlijk en niet gekleurd rapport over technische haalbaarheid, financiele rendabelheid, sociale acceptatie, milieurisico's, klimaatgevolgen, medische effecten etc.
  4. forum rang 7 rene l 29 november 2023 10:30
    Het is stralend weer, ik kijk naar een wit landschap, en ja, de eerste sneeuw is gisteravond bij ons gevallen, toch zo'n centimeter of 3.
    Maar dan denk ik, we moeten blij zijn dat vorige week de temperatuur niet rond het nulpunt lag.

    Inmiddels verdwijnt de sneeuw in rap tempo onder de zon, met de beurs is het de laatste dagen ook niet al te best gesteld, dalende koersen her en der, sommige koersen lijken wel bevroren, hoe gaat het dit jaar aflopen.

    Krijgen we nog de langverwachte kerstrally waar de analisten het eigenlijk over eens zijn, volgens mij krijgen we eerst de traditionele Sinterklaasdip.
    Je kunt analisten dan wel de Zwarte Piet toespelen, maar ja, wat schiet je er mee op, hun zijn tenslotte ook niet helderziend.

    Gisteravond bij VI op tv mooi vermaak, Johan had wat beelden van Jiskefet uit de oude doos gehaald.
    Er ontstond direct een hevige discussie waarbij er veel gelachen werd, de Sint voerde wat ongepaste praktijken uit en werd zelf ook flink genomen.
    Tja, mooie humor en uitspraken die tegenwoordig niet meer kunnen, er zijn namelijk altijd mensen die er de humor niet van in zien en zich beledigd voelen, de zogenaamde Zielepieten die nergens tegen kunnen.
    Er zat ook iemand bij die wel een heel raar gezicht trok, ik dacht nog, beste man, je zult wel denken, ik ben blij dat ik Sinterklaas niet ben.

    Ze hadden het ook nog over hoge functies waarbij het tegenwoordig vanzelfsprekend is dat deze vergeven worden aan een vrouw, ik vind het nog steeds bijzonder, je zoekt toch als bedrijf naar de beste kandidaat die de juiste opleiding heeft, betreft karakter het beste past, en waarvan je verwacht dat deze persoon het optimale resultaat weet te behalen.

    Technisch analisten, waarom zijn dit altijd mannen, ik heb namelijk nog nooit een vrouwelijke technische analiste gezien, ook niet bij IEX.

    Geert nam gisteravond een kijkje in Hotel Zeezicht in Kijkduin.
    Maar dan moet je de omwonenden horen, dit kan helemaal niet, aan ons is niks gevraagd, ze drukken het er eerst door en dan organiseren ze een informatie avond.
    Ook een mevrouw, ik ben nu bang op straat, ik durf mij er niet meer te vertonen, tot voorheen maakte ik elke dag een wandeling in de omgeving.

    Dan hoor je later in OP1 wat wijze mensen spreken die een enorme afstand hebben tot het gewone volk.
    Het zijn er slechts zo'n 100, dat moet toch lukken, we hebben tenslotte de spreidingswet.
    Vele honderden dus verspreid over ons land, opgevangen in hotels, en het mag per persoon wat kosten per dag.

    Maar ik denk dan, ze moeten straks met voorrang allemaal een huis hebben, ze worden eerst statushouder, daarna krijgen ze een verblijfsvergunning, en dan volgt de gezinshereniging.
    En dan komen er er nog heel veel meer, nu hebben we al geen huizen meer voor onze eigen jeugd.

    En waarom moet je ze onderbrengen in een hotel, kijk maar eens bij ons in het dorp hoeveel daklozen de nacht doorbrengen op bijvoorbeeld een bankje in het park.
    Deze mensen klagen niet, wel worden ze door de overheid aan hun eigen lot overgelaten.

    Hetis toch niet meer te behappen, ons land is nu al overstroomd, het zit stampvol, en je stapelt ellende op ellende.
    Ons wordt het gewoonweg door de strot geduwd, en zeg je de waarheid, pas maar op, dan komen ze je straks halen.

    Want het is een feit, waar is je identiteit straks nog veilig, want ja, het WEF is druk bezig om via Brussel je digitale identiteit uit te rollen, en de plannen met het invoeren van het digitale geld gaan in rap tempo verder.
    Alles is straks gekoppeld aan je smartphone, je hele hebben en houwen zit er in, zelf ben je de regie kwijt, het geeft heel veel mogelijkheden tot totale controle, denk maar eens creatief na wat de mogelijkheden zouden kunnen zijn.

    Koop je bijvoorbeeld een krat bier en vind de overheid dat niet gewenst, dan blokkeren ze bijvoorbeeld je smartphone, of ze houden wat geld in van je AOW, of nog erger.
    Het zal niet zo snel gebeuren, maar sluit niks uit.

    Net als de opmerking van zo'n WEF vrouwtje, als er weer een virus uitbreekt dan gaan we de mensen niet meer adviseren om zich te laten vaccineren, we vertellen ze niks meer, en desnoods sturen we het leger er op af.
    Uitspraken waar ik best wel van schrik.

    Ja, een zeer enge denkwijze van dit soort types, maar zo denken ze er wel over, denk daar ook maar een over na.
    En er lopen heel veel idioten rond op onze aardbol met de meest vreemde gedachtenkronkels, en het worden er ook steeds meer.

    Vandaag gaat verkenner Plasterk aan het werk, het kan snel gaan, maar mevr. Y zet haar hakken in het zand.
    Ik hoorde het gisteren ook nog van iemand die bij VI aangeschoven was, dezelfde roots al haar, en hij vertelde ook, ze ligt heel erg slecht bij haar eigen achterban, de meesten moeten haar niet.
    Ik vind haar persoonlijk ook een kille tante, totaal niet flexibel, en haar eigen achterban van de VVD heeft eigenlijk ook niet veel met haar.

    Ik wist het wel, einde oefening voor mevr. Y, verdwijnt u maar net zo snel als de eerste verkenner, en ga op zoek naar een baan elders.

    Juist nu is het belangrijk om een sterk rechts blok te vormen, samenwerken, over bepaalde principes heenstappen, en dit gaat niet als je alleen maar wilt gedogen en je dus de mogelijkheid hebt om je eigen wil er door te drukken als dat je zo uitkomt.
    Zo werkt dit namelijk niet in Nederland.

    www.youtube.com/watch?v=JR0UFpvPTRY
  5. forum rang 6 win some... 29 november 2023 10:44
    quote:

    leonardus65 schreef op 29 november 2023 09:16:

    [...]

    Ik vermoed dat een groot aantal van de 6000 flexkrachten zijn (waarschijnlijk start men elk jaar wel op 0 ook als zo'n flexkracht tien jaar voor ASML ingehuurd wordt). Chipmachinefabrikant ASML maakt zich grote zorgen over de uitslag van de verkiezingen. Vooral een mogelijke beperking op het inhuren van kennismigranten zal ernstige gevolgen hebben voor het bedrijf.
    Eind 2018 was het aantal flexkrachten bij 3203 fte, eind 2022 was dit 2974 fte. Dit zijn wereldwijde cijfers. Als de verdeling gelijk is als bij de vaste krachten, dan zou de helft hiervan in Nederland werken. Hoe dan ook, bij flexkrachten is niet een stijging in aantallen te zien tussen 2018 en 2022, ondanks de verdubbeling in omzet. Heeft vermoedelijk ook te maken met de krappe arbeidsmarkt waardoor het meer opportuun is om een vast contract te bieden dan een flexcontract.

    Ik denk dat het getal van 6000 nieuwe mensen per jaar voor ASML wel kan kloppen, maar dit betekent niet automatisch een instroom van 6000 buitenlandse werknemers naar Nederland. Een gedeelte van de nieuwe werknemers gaat werken bij vestigingen in het buitenland en een gedeelte van de nieuwe werknemers in Nederland zijn Nederlanders.
  6. forum rang 8 GakGak 29 november 2023 11:20
    www.buttkicken.nl/briefje-van-jan-aan...
    .
    Deze D66 tante heeft bewezen dat partijen stiekum nog veel meer inspanninggeld besteed hebben aan propaganda
    om stemmen en zieltjes te winnen, dan recent gepubliceerd is.

    Omtzigt en Wilders daarentegen hebben zonder veel financiele inspanning een veel beter resultaat geboekt en
    enorme zetelwinst door simpelweg de kiezers aan te spreken op een andere manier van beleid voeren.

    Dit zal door de linkerhoek en door de VVD wel nooit echt begrepen en opgepakt worden...
  7. Beukenootje 29 november 2023 11:24
    quote:

    win some... schreef op 29 november 2023 10:44:

    [...]

    Eind 2018 was het aantal flexkrachten bij 3203 fte, eind 2022 was dit 2974 fte. Dit zijn wereldwijde cijfers. Als de verdeling gelijk is als bij de vaste krachten, dan zou de helft hiervan in Nederland werken. Hoe dan ook, bij flexkrachten is niet een stijging in aantallen te zien tussen 2018 en 2022, ondanks de verdubbeling in omzet. Heeft vermoedelijk ook te maken met de krappe arbeidsmarkt waardoor het meer opportuun is om een vast contract te bieden dan een flexcontract.

    Ik denk dat het getal van 6000 nieuwe mensen per jaar voor ASML wel kan kloppen, maar dit betekent niet automatisch een instroom van 6000 buitenlandse werknemers naar Nederland. Een gedeelte van de nieuwe werknemers gaat werken bij vestigingen in het buitenland en een gedeelte van de nieuwe werknemers in Nederland zijn Nederlanders.
    En nu verzanden we in een discussie of er nou 2000, 3000 of 6000 arbeidsmigranten per jaar bij ASML werken. Of is het nog een ander aantal? Terwijl het exacte aantal er helemaal niet toe doet.
    Feit blijft dat ASML die arbeidsmigranten zo hard nodig heeft dat ze uit pure noodzaak zelf maar hele woonblokken opkopen om hun werknemers van huisvesting te voorzien. ASML weet ook heel goed dat het publiekelijk uiten van zorgen direct van invloed kan zijn op de beurskoers.
    Als ze desondanks dit soort dingen noodzakelijk achten dan hebben ze die arbeidsmigranten toch echt wel nodig. En aangezien het letterlijk in het verkiezingsprogramma van de PVV staat dat hier een eind aan moeten komen mag ASML zich wel degelijk zorgen maken. Ook al zou het programma niet 1:1 uitgevoerd worden, als kiezer mag je er toch wel vanuit gaan dat Wilders alle mogelijke moeite doet om zich aan zijn partijprogramma te houden. Anders kan je op elke willekeurige partij stemmen onder het motto "ach, ze gaan het toch niet zo doen als ze het hebben opgeschreven".
  8. forum rang 8 GakGak 29 november 2023 11:24
    Beukenootje
    29 november 2023 11:09

    rene l schreef op 29 november 2023 10:30:

    En er lopen heel veel idioten rond op onze aardbol met de meest vreemde gedachtenkronkels, en het worden er ook steeds meer.
    .................................
    [Modbreak: gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen.]
    Waarschuwing
    ......................

    Uit nootd flink gaan beuken ?
  9. Beukenootje 29 november 2023 11:27
    quote:

    Beukenootje schreef op 29 november 2023 11:09:

    [...]

    [Modbreak: gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen.]

    Waarschuwing.
    Ah, prima. Was niet bedoeld om op de man te spelen. Excuus!
    "Rare gedachtenkronkels" mag toch wel hoop ik? En dat er dan nog een andere term staat in de zin die ik quote, die kwam dus niet uit mijn toetsenbord ;-) Maar had ik wel even weg kunnen halen...
  10. forum rang 8 Freemoneyforever 29 november 2023 12:03
    quote:

    Beukenootje schreef op 29 november 2023 11:24:

    [...]

    En nu verzanden we in een discussie of er nou 2000, 3000 of 6000 arbeidsmigranten per jaar bij ASML werken. Of is het nog een ander aantal? Terwijl het exacte aantal er helemaal niet toe doet.
    Feit blijft dat ASML die arbeidsmigranten zo hard nodig heeft dat ze uit pure noodzaak zelf maar hele woonblokken opkopen om hun werknemers van huisvesting te voorzien. ASML weet ook heel goed dat het publiekelijk uiten van zorgen direct van invloed kan zijn op de beurskoers.
    Als ze desondanks dit soort dingen noodzakelijk achten dan hebben ze die arbeidsmigranten toch echt wel nodig. En aangezien het letterlijk in het verkiezingsprogramma van de PVV staat dat hier een eind aan moeten komen mag ASML zich wel degelijk zorgen maken. Ook al zou het programma niet 1:1 uitgevoerd worden, als kiezer mag je er toch wel vanuit gaan dat Wilders alle mogelijke moeite doet om zich aan zijn partijprogramma te houden. Anders kan je op elke willekeurige partij stemmen onder het motto "ach, ze gaan het toch niet zo doen als ze het hebben opgeschreven".
    ASML uitzetten!
    Dan komen er bovendien duizenden woningen vrij voor De Nederlanders!
    Geef Nederland terug aan de Nederlanders ;)
    ;( ;((
  11. forum rang 9 josti5 29 november 2023 12:09
    quote:

    GakGak schreef op 29 november 2023 11:42:

    www.buttkicken.nl/briefje-van-jan-aan...
    .
    Met Tjeerd
    is D66 niet eens ten halve gekeerd.

    Met Tjeerd
    is D66 pas 1x (ruim) gehalveerd.
    ---------------
    Tjeerd schijnt alsnog gered te zijn, ten koste van de SP.

    Teletekst:

    D66 wint zetel ten koste van SP.... 107

    Maar wie weet, heeft iemand ná nummer 10 voldoende voorkeurstemmen voor een zetel :-)
  12. forum rang 7 ffff 29 november 2023 13:59
    Het wordt mij........ teveel !

    Alweer al jullie postings doorgelezen, maar het is onbegonnen werk overal op te reageren. Ook hier volop sneeuw en in de Franstalige krant een artikel over de grote kansen van Mark Rutte om de nieuwe baas van de NATO te worden. Er is gelukkig nog genoeg gezond verstand her en der....
    Oneens met Rene's visie over Mevrouw Dilan Yesilgöz. Het voert ver....Altijd volledig achter de zienswijze gestaan dat de vreemdelingen uit Afrika en Azië toch zo overdreven verpamperd worden en gewoon niet meer zomaar Europa binnen kunnen komen. Helemaal mee eens, maar de rest van Geerts programma leest als het partijprogramma van de PS of van de PvdA en als liberaal schrik je daar echt van. Geert zorgt als een echte linkse politicus goed voor Henk en Ingrid, procentueel een groot deel van zijn achterban en grotendeels levend op uitkeringen, toeslagen, subsidies en uiteraard moeten die dan allemaal verhoogd worden, de pensioenleeftijd weer naar beneden. Het is alsof ik de "Gele hesjes " uit Frankrijk hoor, die met zo gruwelijk veel moeite door Emmanuel Macron in het gareel gehouden konden worden. Kortom: Geert heeft de verkiezingen gewonnen, maar die linkse inslag van Geert, kan wat mij betreft niet genoeg getemperd worden. Dus prima Dilan Yesilgöz !

    Dan nog twee zaken: Ligt het nu aan mij? Maar ik hoor, lees nooit meer iets van mevrouw Sigrid Kaag. En die is toch altijd nog minister.....

    En als laatste: Ik las ook al jullie opmerkingen over het afgeven van je Iphone-nummer. Zou het zin hebben om aan IEX gewoon rechtuit te vragen, waarom ze plots met deze voorwaarde zijn afgekomen en wat zij met die gegevens gaan doen. Want ik heb nergens kunnen lezen over het waarom van de maatregel. Ik ben daar toch wantrouwend over. Wellicht overdreven, maar als ik met de auto naar Zwitserland ga voor........... dan laat ik toch mijn Iphone gewoon thuis! Waarom? Omdat ik die controlerende, bemoeizuchtige overheden simpelweg niet vertrouw en ik blijf op het standpunt staan , dat ook al doe ik niets verkeerds, zij niet alles van mij hoeven te weten.....

    Het is dus een principekwestie.

    Peter
  13. forum rang 8 Freemoneyforever 29 november 2023 15:32
    quote:

    ffff schreef op 29 november 2023 13:59:

    Het wordt mij........ teveel !

    En als laatste: Ik las ook al jullie opmerkingen over het afgeven van je Iphone-nummer. Zou het zin hebben om aan IEX gewoon rechtuit te vragen, waarom ze plots met deze voorwaarde zijn afgekomen en wat zij met die gegevens gaan doen. Want ik heb nergens kunnen lezen over het waarom van de maatregel. Ik ben daar toch wantrouwend over. Wellicht overdreven, maar als ik met de auto naar Zwitserland ga voor........... dan laat ik toch mijn Iphone gewoon thuis! Waarom? Omdat ik die controlerende, bemoeizuchtige overheden simpelweg niet vertrouw en ik blijf op het standpunt staan , dat ook al doe ik niets verkeerds, zij niet alles van mij hoeven te weten.....

    Het is dus een principekwestie.

    Peter
    Naar Zwitserland?
    Moet je wel een auto met een gestolen nummerbord, of een geschreven interrailticket hebben, anders kunnen ze je alsnog vinden, en, in de trein heb je douane, en anders nog.

    Bovendien mag je scheurijzer geen GPS bevatten, want dan kunnen ze je ook in de kraag vatten.

    Een smartwatch is in deze ook niet slim...

    Kijk maar uit, voor je het weet, heeft Big Brother je in de gaten ;))
  14. forum rang 8 Freemoneyforever 29 november 2023 16:01
    Kremlin duimt voor Wilders

    Als eerste werd PVV-leider Geert Wilders op de verkiezingsavond van de 22ste november gefeliciteerd door de Hongaarse premier Viktor Orbán. Al vrij snel volgden de andere geestverwanten aan de politieke rechterzijde met hun gelukwensen aan de Nederlandse politicus. Maar ook buiten de EU kan de verkiezingswinst op warme belangstelling rekenen. In Moskou reageren ze voorzichtig opgetogen op de zevenendertig zetels winst van Wilders. De stille hoop is dat Nederland zich aansluit bij het Europese blok dat het Kremlin gunstiger gezind is. Ruslandkenner Hubert Smeets over de Russische reactie op de Nederlandse stembusgang.
    www.nporadio1.nl/fragmenten/bureau-bu...
  15. forum rang 6 win some... 29 november 2023 16:57
    quote:

    Beukenootje schreef op 29 november 2023 11:24:

    [...]

    En nu verzanden we in een discussie of er nou 2000, 3000 of 6000 arbeidsmigranten per jaar bij ASML werken. Of is het nog een ander aantal? Terwijl het exacte aantal er helemaal niet toe doet.
    Feit blijft dat ASML die arbeidsmigranten zo hard nodig heeft dat ze uit pure noodzaak zelf maar hele woonblokken opkopen om hun werknemers van huisvesting te voorzien. ASML weet ook heel goed dat het publiekelijk uiten van zorgen direct van invloed kan zijn op de beurskoers.
    Als ze desondanks dit soort dingen noodzakelijk achten dan hebben ze die arbeidsmigranten toch echt wel nodig. En aangezien het letterlijk in het verkiezingsprogramma van de PVV staat dat hier een eind aan moeten komen mag ASML zich wel degelijk zorgen maken. Ook al zou het programma niet 1:1 uitgevoerd worden, als kiezer mag je er toch wel vanuit gaan dat Wilders alle mogelijke moeite doet om zich aan zijn partijprogramma te houden. Anders kan je op elke willekeurige partij stemmen onder het motto "ach, ze gaan het toch niet zo doen als ze het hebben opgeschreven".
    Als je verstandig beleid wilt maken doen exacte aantallen er wel degelijk toe. Zeker als er in verschillende prognoses een factor 3 verschil zit. Als je niet naar aantallen en hoeveelheiden kijkt bij beleid, krijg je wat we nu hebben: 400000 woningen tekort, overvol stroomnet, wachtlijsten in de zorg etc. etc.
7.086 Posts
Pagina: «« 1 ... 136 137 138 139 140 ... 355 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 913,25 -0,03%
EUR/USD 1,0874 +0,04%
FTSE 100 8.420,26 -0,22%
Germany40^ 18.716,50 -0,12%
Gold spot 2.415,21 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.685,97 -0,07%

Stijgers

Orange...
+6,35%
Recticel
+2,66%
UCB
+2,63%
Ageas
+1,82%
AB InBev
+1,44%

Dalers

AZELIS...
-11,71%
EVS
-9,06%
Umicore
-2,85%
D'IETE...
-2,31%
Aedifica
-1,77%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links