Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?

26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 1251 1252 1253 1254 1255 ... 1308 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 A3aan 3 juli 2023 21:35
    quote:

    ffff schreef op 3 juli 2023 14:29:

    Ter informatie:

    Bravo IEX ! De problemen met het surfen op de website van de KK zijn opgelost. Dus kan ik weer gewoon de postings van gisteren of eergisteren lezen. Ook het ingeven vn een tekst stopt niet zomaar opeens. Verder kreeg ik gisteren bij Blik dekkende verf steeds een ERROR 404 bij zijn bijlage van een rekenopgave van de HAVO. Ook daarna nog eens een ERROR gehad, ik denk gisteravond, maar zojuist kon ik de opgave die hij als bijlage heeft gepost wel gewoon bekijken.

    Kortom: Het loopt allemaal gesmeerd en ik heb NIETS aan mijn computer veranderd, dus denk ik dat er een bug of iets is gerepareerd door de IT-mensen.

    Bedankt.

    Peter
    Werkt nog steeds niet op mijn eigen computer. En ook niets veranderd. Zou IEX mijn IP-adres blokkeren?
  2. forum rang 8 GakGak 3 juli 2023 22:41
    www.nu.nl/politiek/6270705/chagrijn-i...
    .
    Wat heeft het eigenlijk nog voor zin om dit soort sessies te organiseren waarbij de hoge hakken simpelweg naalddiep
    in het zand worden gezet en de mutsen (in dit geval twee aan elkaar gewaagde politieke mutsen) opnieuw mogen volharden
    in gebrek aan geheugen ofwel keihard verdraaien van feiten, gewoon liegen dus.

    Wie heeft hier voordeel bij ?
    Tenzij je wilt benadrukken dat het vertrouwen in de politiek algemeen nog steeds niet het dieptepunt heeft bereikt.
    Prima af te lezen aan het overhaaste vertrek van ene Jokkersma die niet wist hoe snel ze weg moest wezen
    om vervelende vragen te voorkomen.

    Daar is ze erg goed in geworden, de plaat poetsen of de pleiterik maken.
  3. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 4 juli 2023 01:48
    quote:

    Zilverduit schreef op 2 juli 2023 21:55:

    [...]
    Ik focus niet op financiële genoegdoening ik stelde je daar vragen over uit daadwerkelijke interesse. Dat is wat anders. Inmiddels heb ik er wat over gelezen.
    Ik vond onderstaande artikel wel verhelderend
    www.oneworld.nl/mensenrechten/jurist-...
    ...
    Dat de staat excuses aanbied is logisch dat is als instituut en niet namens de nu levende mensen.
    Ook excuses van de 'staat' vind ik niet zonder meer logisch. Ik heb daar twee argumenten voor.

    Vooropgesteld, en om misverstanden te voorkomen: slavernij is afschuwelijk en om diverse redenen scherp te veroordelen. Aandacht ervoor is noodzakelijk, ook in het onderwijs. Tegenwoordig krijgt het geloof ik ook wel meer aandacht (meer dan in mijn witte-kaaskopjeugd, toen het bleef bij een populaire versie van Oom Tom), maar nog meer informatie en bewustwording zou welkom zijn. Ook van nog aanwezige vormen van slavernij (dwangarbeid en wurgcontracten, zie bv. Qatar) en het mogelijk nog onderliggende racisme, zowel daar als hier.

    Argument 1.
    De huidige 'staat' vertegenwoordigt in een democratie ook mij. Ik stem ervoor, ben geen terrorist of anarchist. Als de staat als 'instituut' excuses aanbiedt, doet zij dat dus ook namens mij. En dat wil ik niet, want ik ben niet schuldig. Mijn ouders en (over)grootouders ook niet. Verder terug weet ik het niet goed, maar voor zover ik weet stam ik in de mannelijke lijn af van arme boerensloebers in Brabant, soort aardappeleters, en van moederskant van arme schippersknechten en dienstmeisjes in Scheveningen. Type Kniertje dus.

    Van rijke erfenissen of in de familie gebleven grachtenpanden is ook geen sprake. Mijn naam is niet Six.
    Met Suriname of Ned. Indië heb ik en had mijn familie niks van doen, behalve dat mijn vader (eerder betrokken bij het verzet in WO-II tegen de nazi-racisten) verplicht moest opdraven voor de 'politionele acties' in '46-'49.

    Argument 2.
    Vraag je nu eens goed af namens wie die excuses aangeboden worden en aan wie precies.
    Namens de (huidige) Nederlanders aan (huidige) Surinamers en Antillianen? Beetje raar, onder de Nederlanders zijn heel veel mensen met Surinaamse roots en veel Antillianen. Die moeten dus excuses aanbieden aan zichzelf of hun (voor)ouders?

    Ik vermoed dat men meer bedoelt dat alle witte Nederlanders, de nu levende kaaskoppen dus, of zij of hun voorouders nu schuld hadden of niet, excuses moeten aanbieden aan alle nu levende Nederlanders en ex-Nederlanders met een kleurtje. Ook als de voorouders van die mensen met een kleurtje zelf op enig moment slaven hadden of bij de slavenhandel betrokken waren. (Iets wat ook in Zuid-Afrika veelvuldig voorkwam, in oude archieven in Kaapstad is daar veel over te vinden).

    De scheidslijn is dus de huidskleur. Uitsluitend omdat ik wit ben moet ik excuses aanbieden of moeten er namens mij excuses aangeboden worden.
    Als dat geen racistische benadering is dan weet ik het ook niet meer.
  4. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 4 juli 2023 03:59
    Racisme in een nieuwe vorm, namelijk anti-blank. Tegen nieuwe generaties die niets met de zonden van hun voorouders te maken hebben. Tegen mijn jongste twee kleinzonen, met een ZA moeder. Weliswaar wit, maar tijdens de apartheid nog een kleuter.

    Tegen mijn dochter, jarenlang werkend in PNG. De Papua-studenten lesgevend in handels-engels, en hen intussen bijbrengend dat het niet zo netjes was om hun vrouwen verrot te slaan bij een ruzie...
    Maar ja, dat is volgens velen in dit land neo-kolonialistische bevoogding of erger. Poster Closer en de zijnen kunnen de pot op.

    Tegen mijn Aussie schoonzoon, ja, die van mijn dochter. Vele jaren lang bezig met duurzame koffie- en cacao-teelt, i.s.m. met onze NL ontwikkelingshulp. Div. malen zette ik hem af bij het desbetreffende gebouw in den Haag, BuZa of anders, waar hij zijn moest.
    Hij begrijpt meer van de tropische landbouwers en wat voor hen op duurzame wijze nodig is dan allerlei opgewonden anti-zwartepieten hier. Got, wat een domme geesten.

    Voor de zoveelste keer:
    Het tenue van zwarte piet lijkt meer op dat van een Spaanse edelman dan van een slaaf.
    En wie zich opwindt over het overdrijven van raciale lichamelijke kenmerken, zou zich meer druk moeten maken over Sinterklaas: volgens vele afbeeldingen en zelfs tv-programma's een oude, reumatische en bijna seniele witte man, met een onverzorgde baard.
    Is dat dan geen racisme?
  5. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 4 juli 2023 04:58
    En wat me ergert bij jullie gekleurde of niet kaaskop-witte Nederlanderschap is jullie zelfmedelijden en jullie slachtofferschap. Is dat nu echt nodig?

    Of ligt het aan je zelf? Heel veel mensen van kleur waren hier zeer succesvol. Vele voetballers en vele artiesten. Deze week nog Gerda Havertong op tv, i.v.m. dementie in haar familie.
    Een fantastische vrouw, mijn kinderen groeiden met haar op.

    Wát is er gvd racistisch aan mij, als ik dat zeg. Ik verloor zelf een geliefde aan een neurologische ziekte, in de kracht van mijn leven (41-50) en haar leven (38-46). Alzheimer en andere neurologische ziekten kennen geen rassen.
  6. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 4 juli 2023 06:42
    quote:

    A3aan schreef op 3 juli 2023 21:35:

    [...]
    Werkt nog steeds niet op mijn eigen computer. En ook niets veranderd. Zou IEX mijn IP-adres blokkeren?
    Nee, ik had er geen enkel probleem mee. Behalve wat Rene I zei, dat het puzzeltje van @blik visueel niet al te duidelijk was. Maar met enige moeite waren de exponenten wel te ontwaren.
    Zie dat draadje van @blik... voor details.

    Het is overigens een typische ingenieursformule, vol rare en idiote coëfficiënten. Ergens herken ik als fysicus de middelpuntvliedende kracht, iets met mv**2/r, maar dan houdt het op.

    Ik vind het belachelijk om Havisten hiermee te confronteren. Leer ze liever iets over hoeveel de afsmelt op IJsland is, en hoelang dat zal duren: tienduizend jaar! En op Antarctica gaat het nog langzamer, ook in absolute zin.

    Daar vermoeien we het HAVO-onderwijs dus niet mee, maar wel met Max Verstappen. Een milieu- en klimaatvervuilend circus van hier tot gunter. Sorry hoor, maar F1 is geen sport.
    Bij een echte sport kan elk jongetje ermee beginnen, en er later nog op z'n minst op amateurniveau mee bezig zijn.
    Niet bij F1. Dat is een pooiersport, gewichtsheffen tussen automastodonten. En Max is hun goedverdienende prostituee. Sorry hoor.

    Het is geen sport. No way.
  7. forum rang 6 Plein777 4 juli 2023 08:20
    .
    BBB zet deur open voor asieldwangwet: ’Maximaal 15.000 asielzoekers per jaar’

    Door ONZE PARLEMENTAIRE REDACTIE
    uit:de Telegraaf
    in BINNENLAND

    DEN HAAG - De BoerBurgerBeweging (BBB) is bij een landelijk jaarlijks asielquotum van ongeveer 15.000 asielzoekers bereid om te praten over steun voor de dwangwet die VVD-staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) wil invoeren. Dat aantal ligt echter fors onder de huidige instroomaantallen. BBB-leider Van der Plas wil eveneens dat het aantal opgevangen asielzoekers niet verdeeld wordt naar oppervlakte per gemeente, maar per inwonertal, zo zegt de fractievoorzitter.

    Eerdere prognoses gingen uit van opvang zo’n 77.000 asielzoekers in 2023. De potentiële steun van de BBB voor de dwangwet is belangrijk voor het kabinet. In de Tweede Kamer is een meerderheid voor de spreidingswet, maar in de Eerste Kamer juist niet. Van der Plas geeft aan dat zij ’een aantal voorwaarden’ heeft vóór haar partij in de Eerste Kamer (waar BBB de grootste partij is, red.) kan instemmen met de wet van Van der Burg.

    De staatssecretaris wil elke gemeente in Nederland -als er niet voldoende plekken zijn- kunnen dwingen om asielzoekers op te nemen. Het plan is dat ook gemeenten die zich meteen melden om extra opvangplekken voor asielzoekers te realiseren, een hogere uitkering krijgen dan gemeenten die dat pas later doen.

    Woningzoekenden

    „Wij hebben een aantal voorwaarden. Ik geloof nog steeds niet in drang en dwang”, aldus Van der Plas bij Nieuwsuur. Toch lijkt zij de deur open te zetten voor steun voor het wetsvoorstel. Wel wil zij onder meer af van de voorrang die statushouders krijgen ten opzichte van andere woningzoekenden. „In Nederland hebben we ook met veel mensen te maken die op straat wonen.”

    De partijleider van BBB zegt bovendien dat zij niet wil dat kleine gemeenten in hun lobby richting het Rijk het onderspit delven: vooral grote steden moeten naar rato meer asielzoekers opvangen dan kleine dorpskernen. Ook eist ze dat statushouders (asielzoekers die een verblijfsvergunning hebben gekregen, red.) geen voorrang meer krijgen op de woningmarkt.

    Kritiek

    Van der Plas uitte onlangs in de Tweede Kamer al kritiek op partijen die in haar ogen zorgen voor ’polarisatie’ op het asiel- en migratiedossier. Ze zei ’schijtziek’ te worden van bijdrages van collega-Kamerleden. „We maken mensen gek met deze polarisatie.” Ze pleitte toen voor humane opvang van 50 tot 100 asielzoekers per gemeente. Staatssecretaris Van der Burg gaf daarop aan met Van der Plas om tafel te willen. Binnenkort zullen de twee een koffieafspraak hebben, zegt Van der Plas.
  8. forum rang 9 objectief 4 juli 2023 09:16
    quote:

    Plein777 schreef op 4 juli 2023 08:20:

    .
    BBB zet deur open voor asieldwangwet: ’Maximaal 15.000 asielzoekers per jaar’

    Populistisch geneuzel, willen ze met tractors de grenzen gaan bewaken? kansloze politiek om stemmen te trekken.

    Kijk naar het VK, om daar te komen moet je over water en toch lukt het ze niet om de aanwas van asielzoekers te verminderen.
  9. forum rang 9 josti5 4 juli 2023 09:27
    quote:

    A Mao schreef op 3 juli 2023 19:39:

    [Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd. Laatste waarschuwing.]
    Oeps A Mao, volgens mij stond hier een bericht van jou aan mij, toch?

    Van mijn schoonzoon kreeg ik als reactie op het aardrijkskunde-onderwijs:

    'Met een traan in mijn ooghoek moet ik je helaas gelijk geven.

    M. moet nu een werkstuk maken over de slavernij……

    Ben benieuwd met welke info ze vanuit school mee nemen….'

    M. is mijn 10 jaar jonge kleindochter.
  10. forum rang 9 objectief 4 juli 2023 10:11
    quote:

    keljans 123 schreef op 4 juli 2023 10:03:

    jorritsma zat weer snoeihard te liegen. zou geen enkele openbare functie meer mogen uitoefenen.
    Politici zeggen nooit alles, anders was het volk regelmatig in paniek.
    Over O. had ze dan weer wel gelijk, want het CDA is door hem gaan wankelen.
  11. Zilverduit 4 juli 2023 10:31
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 4 juli 2023 04:58:

    En wat me ergert bij jullie gekleurde of niet kaaskop-witte Nederlanderschap is jullie zelfmedelijden en jullie slachtofferschap. Is dat nu echt nodig?

    Of ligt het aan je zelf? Heel veel mensen van kleur waren hier zeer succesvol. Vele voetballers en vele artiesten. Deze week nog Gerda Havertong op tv, i.v.m. dementie in haar familie.
    Een fantastische vrouw, mijn kinderen groeiden met haar op.

    Wát is er gvd racistisch aan mij, als ik dat zeg. Ik verloor zelf een geliefde aan een neurologische ziekte, in de kracht van mijn leven (41-50) en haar leven (38-46). Alzheimer en andere neurologische ziekten kennen geen rassen.
    Sneu dat je je geliefde bent verloren op zo 'n jonge leeftijd.

    Het eerste punt is wel een interessante. Wat is de invloed van het jezelf opstellen als slachtoffer van de situatie voor je carrière en verdere ontwikkeling en leven? Waarom is 1 wel succesvol en de andere niet?

    Let op dit is een vraag en geen waardeoordeel.

    Verder had ik me iets genuanceerder moeten uitlaten. Ik heb er geen problemen mee als er excuses van de Nederlandse staat worden aangeboden. Als instituut en niet namens de huidige bevolking

    Over herstelbetalingen valt veel te zeggen, maar daar doe ik verder geen uitspraken over dat is een politiek besluit. Maar een uitvoering roept wel veel vragen op
  12. forum rang 7 rene l 4 juli 2023 10:41
    Ik denk wel eens, het is maar goed dat ik geen Einstein ben en dat ik het advies van het schoolhoofd op de lagere school opgevolgd heb en het studieadvies Havo van de CITO toets genegeerd heb en naar de Mavo gegaan ben.

    Ik staar naar de grafiek van de Aisniks met de blik op oneindig, man, man, man, wat is het toch een bende.
    Overal is het kommer en kwel, alleen maar ellende, en je zou van de recessie in een depressie terechtkomen.

    De mensen zijn het spoor bijster, ik hoor het overal, en gistermiddag heb ik ook nog verplichte dwangarbeidswerkzaamheden moeten doen.
    Ik ben met een blik verf in de weer geweest, het was wel witte verf.
    Buiten is het inmiddels ook weer een beetje opgedroogd.

    Door deze activiteiten ben ik gisteravond tegen 6 uur in mijn electrische draaistoel gaan zitten en ik viel in bij het 6 uur journaal op RTL.

    En wat ik daar hoorde, werkelijk, zeer zorgelijk, het werd wel heel breed uitgemeten, van alcohol krijg je kanker.
    De nieuwslezer vertelde het zelf, zelfs van 1 glas alcohol per dag kon je mondkanker krijgen, of keel kanker, of slokdarmkanker, of kanker in je overige darmen.
    Er was namelijk onderzoek naar gedaan en het was wetenschappelijk vast komen te staan, mij was het echter niet precies duidelijk wie dit onderzoek uitgevoerd had.

    De nieuwslezer trok er wel een heel ernstig gezicht bij en keek naar uit zijn ogen, en vertelde met droge ogen, ik schrik hier wel heel erg van, en het is eigenlijk het beste om helemaal geen alcohol meer te drinken.
    Ik dacht nog, man, hou je commentaar voor je, je bent nieuwslezer, en je hoort het nieuws op een neutrale en objectieve wijze te brengen en niet je eigen mening te geven.

    Maar als je er echt over nadenkt dan weet je dat het een heel subtiel spel is, deze man is overduidelijk met voorbedachte rade geinstrueerd en dient dit het volk voor te schotelen.
    Ja, het journaal is heel éénzijdig, links georienteerd, en een tegengeluid mag niet gehoord worden.

    Het is de opmaat naar een algehele drooglegging, ja, ze willen de mensen volledig van de de alcohol af hebben, iederéén moet geheelonthouder worden, let maar op, het zal er steeds verder doorgedrukt worden.

    Net als afgelopen vrijdagavond, ik zag een rapportage over kweekvlees, alleen de naam al, deze klinkt zeer onsmakelijk.
    Tjerk de Grootte, een fanatieke vegetarier, is laaiend enthousiast, minder koeien in de wei, geen varkens meer, en we moeten helemaal geen vlees meer eten.
    Beste man, dat bepalen we altijd zelf nog, wat jij eet dat moet jezelf weten, jij bepaalt niet wat jij me door de strot duwt, ook al eet je zelf alleen nog gras, maar ik wil echt vlees hebben.
    Maar ja, deze man zit ook bij een partij die door de kiezers volledig uitgekotst is.

    De peilingen zijn daar heel helder over.

    Mensen zijn namelijk omnivoren, vlees hebben we namelijk nodig, want daar zitten essentiele voedingstoffen in die nergens anders inzitten maar die we wel nodig hebben.

    Ze lieten ook een stukkie zien over hoe dit kweekvlees geproduceerd wordt.
    De hoeveelheden zijn nog zeer mager, er worden ook onbestemde stofjes aan toegevoegd als groeiversneller, en ik vraag mij af of je daar op termijn ook een nu nog onbekende ziekte van kunt krijgen.

    Het was een goor uitziende lichtbruine smurrie die door een machine onder druk in een kunstdarm gespoten werd en er werd een worstje van gevormd.
    Eet smakelijk denk ik dan, en als je je prijs ziet, gelukkig is het voor Jan Modaal onbetaalbaar.
    Ik denk dan, dan kun je nog beter zelf de frituurpan thuis aanzetten en er wat kroketten of frikandellen in gooien, daar zit tenslotte ook nauwelijks vlees in, maar deze smaken tenminste nog ergens na.

    Gisteravond keek ik ook nog na OP1, deze keer was Jort Kelder de presentator.
    Ze hadden het er over dat ze versneld alle diesel bestelbusjes en vrachtauto's uit het centrum van de grote steden willen weren.
    Er zat een hoogopgeleid meisje van de gemeente Utrecht bij, ze was heel blij, ze was met haar hoofd in de wolken en ze lachte alleen maar met een wazige blik op haar gezicht.
    Ja, alle diesels gaan weg, en we gaan alles electrisch doen.

    Jort vertelde nog dat hij ook in een diesel rijdt, Jort is 1 van de weinige presentatoren van OP1 die ik wel realistisch vind, hij is pragmatisch, denkt rationeel na, en hij weet onzinnige discussies ook snel af te kappen.

    Er kwamen de nodige tegengeluiden langs.
    We hebben helemaal geen netwerk die het opladen aankan, het electriciteitsnetwerk loopt nu al tegen grenzen aan.
    Het meisje lachte deze bezwaren weg, over een paar jaar is dit probleem opgelost en we moeten toch.
    Ook wat iemand vertelde, een vrachtauto op diesel kost ongeveer een ton, een electrische is 3x zo duur, en wat krijg je dan, de transportkosten worden in de prijs van het product dat de klant koopt doorbelast, en het leven zal alleen maar nog duurder worden.

    En een ondernemer, ik heb juist geinvesteerd in zeer zuinige diesel vrachtauto's, ik heb ze pas een paar jaar en ze hebben een economische levensduur van 20 jaar.
    Wat moet ik straks als ik in geen binnenstad meer kan komen.
    Ze hebben dan geen waarde meer, en geld voor een electrisch wagenpark heb ik niet.
    Het meisje stelde hem gerust en vertelde, daar komt heus wel een oplossing voor, welke, dat wist ze niet.

    Tja, het leven wordt er niet simpeler op, goedkoper ook niet, straks onbetaalbaar en steeds minder prettiger, en complexer.

    Ik hoorde het gisteren ook, de productie van de Google Smartbil is ook heel complex, zeer lastig te produceren, en ook de vraag, wat is het nut, en wil je er wel mee gezien worden.
    Ja, waarschijnlijk kun je hem over een jaar kopen bij Specsavers, een uitgekleed model, een soort van ziekenfondsmontuurtje, en je krijgt de varifocale glazen helemaal gratis.

    Het valt mij al een tijdje op, de mensen worden gekker en gekker, helemaal gek, en ze weten van gekheid niet meer wat ze moeten doen en op termijn slaan ze volledig door.
    Ik ben er eerlijk gezegd helemaal klaar mee, einde oefening voor de zittende garde, want ja, ik moet mij ook heel voorzichtig uitdrukken.

    Tja, dat wordt het nieuwe normaal, we worden langzaam klaargestoomd tot éénheidsworsten, je mag geen commentaar meer hebben op het zittende regime, lachen mag niet meer, foute humoristische aanstootgevende moppen mag je ook niet meer vertellen, je moet netjes meelopen aan de ketting van het systeem en je gedragen als een braaf schaap die zelfs niet meer mekkeren mag.
    Want dan sluiten ze je op, want dan ben je voor niet goed wijs verklaard en ben je een gevaar voor de maatschappij.

    www.youtube.com/watch?v=Mqfwbf3X8SA
26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 1251 1252 1253 1254 1255 ... 1308 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 878,83 -0,39%
EUR/USD 1,0682 +0,12%
FTSE 100 8.144,51 +0,00%
Germany40^ 17.905,20 -1,18%
Gold spot 2.296,59 -1,68%
NY-Nasdaq Composite 15.657,82 -2,04%

Stijgers

Care P...
+3,87%
Xior
+1,63%
SHURGARD
+1,18%
KBC Groep
+0,89%
EVS
+0,89%

Dalers

IBA
-3,23%
Melexis
-2,66%
TINC
-2,61%
AZELIS...
-2,25%
Aedifica
-2,20%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links