Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rusland

63.617 Posts
Pagina: «« 1 ... 2398 2399 2400 2401 2402 ... 3181 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 luchtschip 25 juni 2023 00:51
    Russische propagandisten blijven Loekasjenko tot held van de dag maken. Ze impliceren dat hij de enige was met wie Prigozhin wilde onderhandelen.

    Solovyev bijt op zijn nagels terwijl zijn collega-propagandist lof zingt.

    video 1:32 minuut Engels ondertiteld

    twitter.com/Gerashchenko_en/status/16...
  2. forum rang 4 Doemebest 25 juni 2023 00:58
    quote:

    BRESL01 schreef op 25 juni 2023 00:34:

    [...]

    Wagner kan nooit zonder de Russische oorlogsindustrie dus de leider zou nooit echt aan zo'n mislukt plan hebben deelgenomen.
    Het moet er allemaal wel redelijk uit zien om geloofwaardig te maken.
    Overigens op de vrije site van Belarus wordt ontkent dat Wagner tot op 200 km Moskou heeft genaderd.
    Dat er doden vallen hoort er bij Rusland immer bij of weet u ook niet van de appartementen in Moskou die opgeblazen werden met vele doden alvorens Tsjetsjenie binnen te vallen ?
    Trap er maar in zoals vele anderen
    Slachtoffers interesseert ze idd niet maar gezichtsverlies des te meer, Putin gaf vanmorgen nog een zeer fel statement en dan laat hij ze er nu ongestraft mee wegkomen?
    Putin is geschrokken en kon niet het risico nemen dat er twijfel kwam binnen zijn leger, Prigozhin zal vast nog wat voorwaarden voor zichzelf eruit gesleept hebben en kon ook niet echt doorzetten, nu komt hij zonder gezichtsverlies weg bij zijn mannen, maar moet hij zijn leger opgeven, ze hebben ongetwijfeld iets bekokstoofd om het niet verder te laten escaleren, maar ik zie geen reden dat ze dit zo gepland hebben.
  3. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 25 juni 2023 01:18
    quote:

    Derwing schreef op 24 juni 2023 15:41:

    Ik ben ook wel benieuwd wat voor gevolgen dit gaat hebben op Wit-Rusland.
    En voor Zuid-Afrika. Die vijf Afrikaanse presidenten die de afgelopen week in Moskou waren zullen zich ook wel afvragen bij wie of wat ze nu eigenlijk op bezoek waren.

    President Ramaphosa van ZA zit met een puzzel. Als niet Putin in augustus naar de geplande BRICS bijeenkomst in Zuid-Afrika komt, maar Prigozjin of zelfs maar Lavrov, moet hij die dan ook uitleveren aan het ICC in Den Haag?

    Voor Lavrov is er (nog) geen 'arrest warrant', voor die warlord Prigozjin ook niet:
    twitter.com/EdOlijkan/status/15730851...

    Lavrov houdt zich momenteel erg koest, hij zit als een advocaat van smerige zaakjes zijn verdediging al voor te bereiden:
    tass.com/politics/1625913
  4. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 25 juni 2023 01:31
    De VS hebben Ramaphosa al gewaarschuwd de banden met Rusland te verbreken of althans losser te maken. Misschien zou de ZA president dat zelf wel willen, in economische zin is de handel met Amerika belangrijker dan die met Rusland, en kan deze in principe nog veel lucratiever worden.

    Maar Ramaphosa heeft te maken met linksere (oud-marxistische) krachten in het ANC, en electorale concurrentie van de EFF partij van extremist Julius Malema ("Kill the Boer"). Die spreekt regelmatig positief over Putin.
    twitter.com/Inaya2022x/status/1670748...

    Weer de bekende aantrekkingskracht die autoritaire, dictatoriale en geweld of corruptie niet schuwende leiders op elkaar uitoefenen. Lukasjenko is natuurlijk het prototype. Maar in de EU en de NAVO hebben we er ook 1 of 2.

    Lees net dat Prigozjin naar Wit-Rusland 'gestuurd' is. Kunnen hij en corona-wappie Lukasjenko gezellig bij praten.
    Soort zoekt soort.
  5. forum rang 4 DWB Happy 25 juni 2023 07:07
    AD 04:37
    .
    Amerikaanse spionnen vingen halverwege juni al signalen op dat Jevgeni Prigozjin van plan was in opstand te komen tegen de Russische machtshebbers. Dat meldt The Washington Post.

    De precieze aard van Prigozjins plannen en zijn tijdschema waren niet duidelijk tot vlak voordat hij Rusland introk met de dreiging op te rukken naar Moskou. Maar volgens anonieme bronnen was er genoeg tijd om hooggeplaatste regeringsfunctionarissen in de Verenigde Staten te laten weten dat er 'iets' stond te gebeuren.

    Vanwege de informatie waren er volgens de bron in Washington de afgelopen twee weken grote zorgen over wat er zou gebeuren, met name rond de vraag of president Vladimir Poetin aan de macht zou blijven en wat instabiliteit in het land zou betekenen voor het beheer van Ruslands nucleaire wapenarsenaal.

    Behalve het Witte Huis zouden ook hoge functionarissen in het Pentagon, bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en in het Congres op de hoogte zijn gebracht van de informatie over een mogelijke opstand door Prigozjin.
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 25 juni 2023 07:34
    OORLOG IN OEKRAÏNE

    Op het nippertje werd een burgeroorlog voorkomen: wat staat Prigozjin en Poetin nu te wachten?
    Door FRANK VAN VLIET

    Updated Gisteren, 23:03
    Gisteren, 22:44
    in BUITENLAND

    Toegangswegen tot Moskou werden al vernield uit angst voor de oprukkende troepen van het Wagner-huurlingenleger. Maar in een dag waarin Rusland en de wereld vol spanning uitkeek naar een interne Russische confrontatie werd er op het nippertje toch een akkoord bereikt en een potentiële burgeroorlog voorkomen.

    Jevgeni Prigozjin trok zijn troepen op 200 kilometer van de Russische hoofdstad terug om bloedvergieten te voorkomen na een deal die was beklonken na onderhandelingen met de Wit-Russische president Loekasjenko. Prigozjin moet wel uit Rusland vertrekken en zich in Wit-Rusland vestigen terwijl zijn huurlingen niet vervolgd zullen worden en zelfs in dienst kunnen treden bij het reguliere Russische leger.

    Je zou zeggen 1-0 voor president Vladimir Poetin, maar een Russische winnaar is er helemaal niet aan te wijzen want beide mannen zijn zwaar beschadigd. In zijn vuistje lacht natuurlijk de Oekraïense president Zelenski. Midden in een oorlog tegen zijn land gaat de tegenstander bijna ruziënd ten onder. Oekraïne schroefde het counteroffensief meteen op en ging volgens de staatssecretaris voor Defensie in diverse richtingen vol in het offensief. Vooral in het zuiden van het land zou men vooruitgang hebben geboekt.

    Uitgespeeld
    Een echte doorbraak is er niet, maar Kiev kijkt tevreden toe hoe Prigozjin zijn hand overspeeld lijkt te hebben, terwijl hij tegelijkertijd de zwakheden van de door hem gehate Russische legerleiding bloot legt. Desondanks lijkt zijn rol in de oorlog uitgespeeld. Hij is door Poetin een verrader genoemd en het lijkt bijna onmogelijk dat er ooit weer een samenwerking komt.

    Prigozjin had gehoopt dat de door hem bekritiseerde legertop, waaronder de minister van Defensie Sergej Sjojgoe en de chef van de generale staf Valeri Gerasimov door Poetin zouden worden ontslagen. Hoewel sommige Russische media meldden dat dit het geval was, werd het niet officieel bevestigd. Al zullen beide generaals wel moeten vrezen voor hun baan. Poetin zal het ze niet vergeven dat het reguliere leger zo voor schut is gezet. Eerst konden tanks van Wagner zonder slag of stoot Rostov-aan-de- Don binnen rijden en werd het militaire hoofdkwartier daar zonder slag of stoot overgenomen door Prigozjin en vervolgens rukten de huurlingen bijna ongestoord op naar Moskou.

    Riskante acties
    Volgens Prigozjin zijn bij die riskante acties aan de kant van Wagner geen doden gevallen. Hij stelt ook dat voor zijn manschappen, die zich zaterdagavond in hun veldkampen in bezet Oekraïne terugtrokken, een veiligheidsgarantie is geregeld. Maar het is nauwelijks voor te stellen dat dit zijn doel was. Sommige waarnemers menen dat hij verwacht had dat de Russische bevolking zich massaal zou aansluiten bij zijn mars naar Moskou. Een misrekening van hetzelfde kaliber als de gedachte van Poetin dat zijn leger wel in een paar dagen over Oekraïne heen zou walsen.

    Onduidelijk wat die is en wat er voor verdere toezeggingen door Poetin via Loekasjenko zijn gedaan. Er werd bericht dat de voormalige kok van Poetin, die een enorm imperium heeft opgebouwd, weer lucratieve contracten kon verwachten. Of dat hij maar een tijdje weer moest verdwijnen naar Afrika waar de Wagnergroep voor Poetin voor veel geld duistere zaken uitvoert in een aantal landen. Maar die berichten zijn niet onafhankelijk bevestigd. Voorlopig een lastige toekomst in Wit-Rusland waar Poetin dictator Loekasjenko zo goed als in zijn zak heeft.

    Het blijft ook gissen of Prigozjin werkelijk dacht dat hij het regime omver kon werpen en hij kon wegkomen van de torn van Poetin nadat hij verklaard had dat de inval in Oekraïne helemaal niets van doen had met het bestrijden van nazi-elementen daar en dat het in feite een gewone roofoverval was. Poetin houdt nog steeds vol dat hij zijn land voor fascisme en andere gevaren behoed heeft, niet te vergeten een aanval van het door hem verfoeide decadente Westen.

    Zwakker dan ooit
    Hoe het eindspel in het conflict ook uitpakt, president Poetin lijkt zwakker dan ooit in zijn langdurige regeerperiode. Tot nu toe heeft de oorlog in Oekraïne hem geen enkele glorie en vooral veel ellende gebracht. Eerst gingen de Oekraïners niet op de knieën en zaterdag leek het alsof er een burgeroorlog aan de gang was. Een hoofdstad waar tegenmaatregelen voor een aanval van eigen troepen werden genomen en de totale chaos die dat te weeg bracht zijn geen teken van sterk leiderschap. Afgezien van een korte tv-toespraak was Poetin ook onzichtbaar als leider. Prigozjin maakte niet alleen de motivatie voor de oorlog belachelijk, hij bracht bijna een interne oorlog naar Moskou.

    Afgewacht moet worden wat dit voor effect heeft op de publieke opinie, maar bijna niemand zal nu meer geloven dat Poetin de zaken onder controle heeft. De claim van Zelenski dat ’Rusland in totale chaos is’ kan niet ontkend worden. Als de Wagner-huurlingen weg zijn verzwakt de tegenstand voor Oekraïne, maar het zou ook zo maar eens kunnen zijn dat het Russische leger nu uit frustratie nu nog voller en met nog meer wapens ten aanval trekt.

    www.telegraaf.nl/nieuws/592216987/op-...
  7. forum rang 6 MIDAS 25 juni 2023 08:27
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 25 juni 2023 08:16:

    [...]

    Dit is slecht nieuws voor je shorts in ABN........!!!!
    Geloof je dit nu zelf?
    Derivaten handel staat reeds klaar en ingezet om maandag van financials naar goud/olie/bonds te draaien.
    Abn is al lange tijd een succes met shorts en door het lage volume het ideale shortaandeel.

    Zelfs de us inlichtingendiensten wisten half juni al dat er plannen waren en daarmee het Kremlin zeker ook en was het 1 grote film waar we gisteren naar keken.
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 25 juni 2023 08:35
    quote:

    New M by O schreef op 25 juni 2023 08:27:

    [...]
    Geloof je dit nu zelf?
    Derivaten handel staat reeds klaar en ingezet om maandag van financials naar goud/olie/bonds te draaien.
    Abn is al lange tijd een succes met shorts en door het lage volume het ideale shortaandeel.

    Zelfs de us inlichtingendiensten wisten half juni al dat er plannen waren en daarmee het Kremlin zeker ook en was het 1 grote film waar we gisteren naar keken.
    Niemand neemt jou nog serieus.
  9. forum rang 9 josti5 25 juni 2023 08:54
    quote:

    basberg schreef op 24 juni 2023 23:34:

    Gaat er binnenkort weer eentje uit het raam vallen
    Ja, dat is ook mijn verwachting.
    Of iets verkeerds eten.
    Of iets met een familielid.

    Maar het zullen er wel meer dan 'eentje' zijn, in de loop der tijd, want dit toneelstukje heeft Prigozhin natuurlijk niet in z'n eentje opgezet: hij heeft vooraf steun gezocht, tenzij hij écht volledig doorgedraaid is.

    De Russische molens malen langzaam, maar ze malen.

    Een andere strategie in Oekraïne, einde uitputtingsoorlog, zou mij óók niet verbazen.

    Enfin: einde Wagners in Oekraïne.
  10. forum rang 7 rene l 25 juni 2023 09:03
    quote:

    josti5 schreef op 25 juni 2023 08:54:

    [...]

    Enfin: einde Wagners in Oekraïne.

    De Kok is niet uitgeserveerd maar afgeserveerd.
    En ja, de VS was al een tijdje op de hoogte.
    Ja, ja, waarschijnlijk was een informant van de BVD op de hoogte van deze plannen en heeft deze geheime informatie doorgespeeld aan de FBI.
    Joe was ook op de hoogte maar het was hem er al weer doorgeschoten.

    Ik zou zeggen, nu doorpakken, er moeten op deze aardkloot toch nog wel een paar verstandige en invloedrijke personen rondlopen die zeggen, genoeg is genoeg, stop met vechten, en stuur aan op een wapenstilstand en ga praten met elkaar.
    Volgens mij het ultieme moment, sla je slag.
  11. forum rang 8 het zwaard 25 juni 2023 09:06
    “Dat Prigozjin er nu van af komt zonder vervolging. Het is bijzonder vreemd dat hij nu zomaar in Wit-Rusland kan gaan wonen en daar verder zijn leven kan leiden. Hij had heel harde eisen, dus we blijven met het gevoel zitten dat er meer achter zit, dat er nog toegevingen moeten gedaan zijn aan Prigozjin. Maar we weten niet welke.”
    De onmiddellijke dreiging is nu wel gaan liggen, maar Poetin moet nu aan de slag met de gevolgen van de opstand. “Hij komt hier absoluut verzwakt uit. Het feit dat hij de interne veiligheid in eigen land niet kan garanderen, is problematisch.” Wagner is namelijk niet de enige paramilitaire groep in Rusland. “Wat als die andere groepen hetzelfde gaan doen? Rusland zal er niet veiliger op worden.”
  12. forum rang 9 josti5 25 juni 2023 09:07
    quote:

    DWB Happy schreef op 25 juni 2023 07:07:

    AD 04:37
    .
    Amerikaanse spionnen vingen halverwege juni al signalen op dat Jevgeni Prigozjin van plan was in opstand te komen tegen de Russische machtshebbers. Dat meldt The Washington Post.

    De precieze aard van Prigozjins plannen en zijn tijdschema waren niet duidelijk tot vlak voordat hij Rusland introk met de dreiging op te rukken naar Moskou. Maar volgens anonieme bronnen was er genoeg tijd om hooggeplaatste regeringsfunctionarissen in de Verenigde Staten te laten weten dat er 'iets' stond te gebeuren.

    Vanwege de informatie waren er volgens de bron in Washington de afgelopen twee weken grote zorgen over wat er zou gebeuren, met name rond de vraag of president Vladimir Poetin aan de macht zou blijven en wat instabiliteit in het land zou betekenen voor het beheer van Ruslands nucleaire wapenarsenaal.

    Behalve het Witte Huis zouden ook hoge functionarissen in het Pentagon, bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en in het Congres op de hoogte zijn gebracht van de informatie over een mogelijke opstand door Prigozjin.
    En naast dit bericht, 'volgens anonieme bronnen', met o.a.

    'Vanwege de informatie waren er volgens de bron in Washington de afgelopen twee weken grote zorgen over wat er zou gebeuren, met name rond de vraag of president Vladimir Poetin aan de macht zou blijven en wat instabiliteit in het land zou betekenen voor het beheer van Ruslands nucleaire wapenarsenaal.'

    deze berichtgeving op Teletekst:

    NOS Teletekst 129

    "VS wist al van plannen Prigozjin"


    Amerikaanse geheime diensten wisten
    half juni al van plannen van Wagnerbaas
    Prigozjin voor gewapende actie tegen de
    Russische defensietop.Dat melden The
    Washington Post en The New York Times.

    Een belangrijke aanleiding was dat de
    Russen wilden dat alle meevechtende
    milities en huurlingenlegers onder
    controle van het ministerie van
    Defensie zouden komen.Dat zou volgens
    de diensten betekenen dat Prigozjin
    zijn macht over Wagner zou verliezen.

    De VS hield de inlichtingen geheim,het
    land wilde volgens de kranten voorkomen
    dat Poetin Amerika zou beschuldigen van
    het orkestreren van een coup.
    ----------------------

    Dus om deze reden: 'De VS hield de inlichtingen geheim, het land wilde volgens de kranten voorkomen dat Poetin Amerika zou beschuldigen van het orkestreren van een coup' nam Amerika dit maar voor lief: 'Vanwege de informatie waren er volgens de bron in Washington de afgelopen twee weken grote zorgen over wat er zou gebeuren, met name rond de vraag of president Vladimir Poetin aan de macht zou blijven en wat instabiliteit in het land zou betekenen voor het beheer van Ruslands nucleaire wapenarsenaal.'

    En werd dus Poetin (die ongetwijfeld nog van niets van dit alles afwist, toch?) maar niet gewaarschuwd.

    Wat een kletskoek.
  13. forum rang 8 het zwaard 25 juni 2023 09:12
    Zo kijken inwoners van Moskou naar opstand van Wagnerbaas: “Ik voel niks meer, geen enkele emotie”
    Temidden van berichten over ingenomen steden en militaire wagens op maar enkele honderden kilometers van de Russische hoofdstad, lijken de Moskovieten verrassend onverschillig. Terwijl de stadsranden afgeschermd werden en de burgemeester opriep om thuis te blijven, leken de bewoners een doodgewone zomerse zaterdagmiddag te beleven. “Van buitenaf kan het een ramp lijken maar we zijn eraan gewend.”
    In Moskou is er alvast geen paniek te zien, de mensen zijn eerder curieus dan bang, ik denk eigenlijk dat het in Rostov ook al niet te erg zal zijn.” zegt Mikhail, jurist uit Moskou. “Ik heb de opstand persoonlijk helemaal niet zien aankomen en heb geen idee wat met mijn leven gebeurt als de Wagner-troepen tot hier komen, maar er is geen angst. Ik ga nu ook gewoon gaan wandelen in het centrum, ik denk niet dat mij iets kan overvallen.” legt hij uit. Het leven in de Russische hoofdstad lijkt inderdaad door te gaan, met bomvolle cafés en mensen die zoals gewoonlijk hun zaterdag spenderen met een cocktailtje in de hand.

    De Moskouse jeugd staat onverschillig tegenover het naderende gevaar en de woorden van de burgemeester: “Gisterenavond zagen we wel iets van militaire wagens, maar dat was bijna aan de randstad, hier in het centrum is er niks te merken” zegt Ina, die op weg is naar de Moskouse dierentuin. “Ja, het is een burgeroorlog, maar wat kunnen we eraan doen? Nu blijft ons alleen nog maar filosofisch kalm zijn en wachten”
  14. forum rang 4 tomtom100 25 juni 2023 09:13
    quote:

    rene l schreef op 25 juni 2023 09:03:

    [...]

    De Kok is niet uitgeserveerd maar afgeserveerd.
    En ja, de VS was al een tijdje op de hoogte.
    Ja, ja, waarschijnlijk was een informant van de BVD op de hoogte van deze plannen en heeft deze geheime informatie doorgespeeld aan de FBI.
    Joe was ook op de hoogte maar het was hem er al weer doorgeschoten.

    Ik zou zeggen, nu doorpakken, er moeten op deze aardkloot toch nog wel een paar verstandige en invloedrijke personen rondlopen die zeggen, genoeg is genoeg, stop met vechten, en stuur aan op een wapenstilstand en ga praten met elkaar.
    Volgens mij het ultieme moment, sla je slag.
    Beter gewoon Orcen blijven uitroeien en vernederen en Russich materiaal vernietigen op Oekraiens grondgebied.
    Dat scheelt straks aan de onderhandelingstafel.

    VOOR DE OVERWINNING!!!! SLAVA UKRAINI
  15. forum rang 8 het zwaard 25 juni 2023 09:14
    Automatische piloot
    Vale, lid van vervolgde mensenrechtenorganisatie Memorial, is nog pessimistischer: “Van buitenaf kan het een ramp lijken maar we zijn eraan gewend.” Achter de onverschillige stem lijkt een uiterste staat van hopeloosheid te schuilen: “Ik heb altijd al een burgeroorlog gevreesd, maar nu voel ik niks meer, geen angst, geen enkele emotie. Ik ga gewoon op automatische piloot voorzorgen nemen om niet gearresteerd te worden, een extra voorraad eten halen en zien hoe ik verder kan overleven.”

    Ook de oudere generatie kijkt even apathisch toe maar gedraagt zich voorzichtiger. Gepensioneerde Mikhail herinnert zich de Augustusstaatsgreep van 1991: “De atmosfeer is nu net hetzelfde, niemand kan voorspellen wat er verder gebeurt en niemand kan iets doen dus we kunnen alleen maar afwachten.” “Mijn vrouw en ik besloten vandaag voor de zekerheid thuis te blijven om niet ergens in de stad vast te komen zitten mochten ze de avondklok invoeren, gelukkig kunnen we het nieuws op het internet volgen.”
    De vraag is dan welk nieuws en op welke website ?
  16. forum rang 6 MIDAS 25 juni 2023 09:22
    Een oorlog heeft enkel verliezers maar toch profiteren derden hieruit een beetje zoals 2 honden vechten voor een been en……
    Veel van de financiële power van Rusland zit nu in de UAE en ook het fysieke goud is meegekomen.
    Europa betaald topprijzen voor lng uit qatar voor decennia lang.
    Europa is ook de financiële verliezer want draait bijna volledig op voor de heropbouw van Oekraïne.
    Rusland is niet meer dan een leeglopend bad en financieel en militair.
    De elite heeft het land verlaten en keert nooit meer terug.
63.617 Posts
Pagina: «« 1 ... 2398 2399 2400 2401 2402 ... 3181 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 878,83 -0,39%
EUR/USD 1,0668 -0,02%
FTSE 100 8.151,39 +0,09%
Germany40^ 17.905,20 -1,18%
Gold spot 2.291,61 -1,90%
NY-Nasdaq Composite 15.657,82 -2,04%

Stijgers

Care P...
+3,87%
Xior
+1,63%
SHURGARD
+1,18%
KBC Groep
+0,89%
EVS
+0,89%

Dalers

IBA
-3,23%
Melexis
-2,66%
TINC
-2,61%
AZELIS...
-2,25%
Aedifica
-2,20%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links