Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TRUMP

72.330 Posts
Pagina: «« 1 ... 3199 3200 3201 3202 3203 ... 3617 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 gnocchi. 11 april 2023 16:38
    Rechter slaat deur dicht voor Trumps laatste poging om financiële documenten te verbergen
    Tom Boggioni
    11 april 2023.

    Link Engels.
    www.rawstory.com/donald-trump-letitia...

    Een poging van Donald Trump om de procureur-generaal van New York, Letitia James, de toegang tot financiële documenten van de Trump Organization te ontzeggen is afgelopen vrijdag gestrand, ondanks de beste inspanningen van zijn nieuwe accountantskantoor.

    Volgens een verslag van Jose Pagliery van de Daily Beast heeft de Trump Org, nadat het vorige accountantskantoor van de voormalige president, Mazars, was opgestapt, zijn zaken verplaatst naar het Texaanse bedrijf Whitley Penn in een duidelijke poging om te profiteren van de privacywetgeving van de staat.

    De documenten die centraal staan in deze truc staan centraal in de $250 miljoen fraude rechtszaak van James, die naar verwachting in oktober voor de rechter komt.

    Volgens het rapport heeft Whitely Penn geweigerd de documenten te overhandigen, waarbij Pagliery schreef dat de advocaat van het accountantskantoor een brief schreef waarin hij beweerde gebonden te zijn aan "beperkingen opgelegd door geheimhoudingsverplichtingen" zoals voorgeschreven door de Texaanse wet. Bovendien beweerde de advocaat dat ze de documenten alleen konden overhandigen "als de Trump Organization toestemming geeft" of als de New Yorkse officier van justitie een rechter opdracht gaf.

    En dat is precies wat het kantoor van James deed.

    "New York Supreme Court Justice Arthur F. Engoron - een rechter die geïrriteerd is geraakt door de vertragingstactieken van Trump en een half dozijn keer moest ingrijpen om de voormalige Amerikaanse president te dwingen te voldoen aan de meest elementaire juridische processen - vaardigde vrijdag een bevel uit dat Whitley Penn dwingt de relevante documenten over te dragen," meldt het Beast. "En dus kwam Engoron op 7 april opnieuw tussenbeide - ditmaal om een overeenkomst tussen het kantoor van de AG en de advocaten van Trump goed te keuren die het accountantskantoor toestaat om documenten over te dragen - en een beëdigd accountant de vragen van de onderzoekers te laten beantwoorden," voegde Pagliery eraan toe.

    U kunt hier meer lezen.

    www.thedailybeast.com/trumps-latest-a...
  2. forum rang 9 gnocchi. 11 april 2023 20:48
    Ed Krassenstein
    @EdKrassen
    BREAKING: Vorige week probeerde Trump wanhopig de rechter te bewegen de getuigenis van zijn onverdraagzame ex-adviseur Stephen Miller voor de Grand Jury van speciale raadsman Jack Smith van 6 januari te blokkeren.

    Vandaag getuigde Stephen Miller voor diezelfde Grand Jury, waardoor Trump zeker in woede ontstak. Het lijkt erop dat Miller de bonen morst op Trump!

    twitter.com/EdKrassen/status/16458566...
  3. forum rang 9 gnocchi. 11 april 2023 21:13
    Mueller, She Wrote
    @MuellerSheWrote
    BREAKING: Wat heb ik gezegd te doen als je een dagvaarding krijgt van Gym Jordan? Aanklagen om te blokkeren. Loop de klok uit. De Manhattan DA heeft een aanklacht ingediend tegen Gym Jordan! Ik zal binnenkort over de aanklacht berichten.
    twitter.com/MuellerSheWrote/status/16...

    Link Engels.
    www.nytimes.com/2023/04/11/nyregion/b...

    De heer Jordan, een Republikein uit Ohio, had een voormalig officier van justitie gedagvaard die werkte aan het onderzoek van de officier van justitie in Manhattan naar voormalig president Donald J. Trump.

    Door Jonah E. Bromwich, Maggie Haberman, Ben Protess en William K. Rashbaum.
    11 april 2023, 2:29 p.m. ET

    De officier van justitie van Manhattan heeft dinsdag vertegenwoordiger Jim Jordan van Ohio aangeklaagd in een buitengewone stap bedoeld om te voorkomen dat Republikeinen zich mengen in de strafzaak van het bureau tegen voormalig president Donald J. Trump.

    De 50 pagina's tellende aanklacht, ingediend bij de federale rechtbank in het zuidelijke district van New York, beschuldigt de heer Jordan van een "brutale en ongrondwettelijke aanval" op de vervolging van de heer Trump en een "transparante campagne om de officier van justitie, Alvin L. Bragg, te intimideren en aan te vallen". Bragg onthulde vorige week 34 aanklachten tegen Trump die voortkomen uit de pogingen van de voormalige president om een mogelijk seksschandaal tijdens en na de presidentiële campagne van 2016 in de doofpot te stoppen.

    Advocaten van de heer Bragg proberen de heer Jordan en zijn bondgenoten in het congres te verhinderen een dagvaarding uit te voeren voor Mark F. Pomerantz, die ooit een leider was van het Trump-onderzoek van de officier van justitie en die later een boek schreef over die ervaring. De heer Pomerantz nam begin vorig jaar ontslag nadat de heer Bragg, slechts enkele weken in zijn eerste ambtstermijn, besloot om toen geen aanklacht tegen Trump in te dienen.

    De advocaten van de heer Bragg, waaronder Theodore J. Boutrous Jr. van het advocatenkantoor Gibson Dunn en Leslie Dubeck, de algemene raadsman van het kantoor van de officier van justitie, zijn ook van plan om dergelijke dagvaardingen te voorkomen, aldus de rechtszaak. Mr. Jordan laat de mogelijkheid open om Mr. Bragg te dagvaarden.

    De heer Pomerantz wordt ook genoemd als gedaagde in de zaak, hoewel dat een formaliteit lijkt te zijn. Door hem te noemen willen de advocaten van Bragg voorkomen dat hij getuigt als hij daartoe wettelijk wordt gedwongen. Mr. Pomerantz heeft geen indicatie gegeven dat hij vrijwillig wil getuigen. Hij weigerde dinsdag commentaar te geven.

    Vorige maand stuurde de heer Jordan, in zijn rol als voorzitter van de House Judiciary Committee, een brief met twee Republikeinse collega's die eisten dat het kantoor van de officier van justitie mededelingen, documenten en getuigenissen zou verstrekken over het onderzoek van de heer Bragg naar de heer Trump. En nadat de aanklagers van Mr. Bragg vorige week de aanklachten tegen Mr. Trump onthulden, gaf Mr. Jordan de dagvaarding uit aan Mr. Pomerantz om een verklaring achter gesloten deuren af te dwingen.
    Afbeelding
    Vertegenwoordiger Jim Jordan zit achter een podium en laat zijn kin op zijn hand rusten.
    Mr. Jordan, de voorzitter van het House Judiciary Committee, heeft Mr. Bragg beschuldigd van het vervolgen van Mr. Trump om politieke redenen.Credit...Kenny Holston/The New York Times
    Vertegenwoordiger Jim Jordan zit achter een podium en laat zijn kin op zijn hand rusten.

    In zijn boek, dat eerder dit jaar verscheen, beschreef Pomerantz zijn mening over de acties van Trump als duidelijk crimineel, evenals zijn frustraties met de heer Bragg toen deze in 2022 aantrad en de heer Trump niet aanklaagde. Die beslissing leidde ertoe dat de heer Pomerantz en een andere leider van het onderzoek, Carey Dunne, ontslag namen.

    Mr. Pomerantz en Mr. Dunne waren vooral gericht op de vraag of Mr. Trump de waarde van zijn activa frauduleus had opgeblazen, maar Mr. Bragg had geen vertrouwen in hun zaak. Na hun vertrek begonnen hij en zijn assistenten zich te richten op een betaling van zwijggeld aan een pornoster, Stormy Daniels, tijdens de campagne van 2016.

    Mr. Bragg zette het onderzoek voort en stelde in januari een jury samen om bewijs te horen over Mr. Trump. De juryleden stemden eind vorige maand om de heer Trump aan te klagen.

    Het kantoor van Bragg heeft de Republikeinen van het Huis beschuldigd van illegale inmenging in een crimineel onderzoek en vervolging zonder legitiem doel. Republikeinen hebben teruggeschoten dat zij toezichthoudende bevoegdheden hebben met betrekking tot de ongekende stap van de heer Bragg om een voormalige president aan te klagen - een die ook een huidige kandidaat is voor een politieke functie.

    Vorige maand kondigde de heer Trump op zijn sociale media website, Truth Social, aan dat hij drie dagen later gearresteerd zou worden. De bewering was vals - er was op dat moment nog niet gestemd over een aanklacht - maar het zette een uitgebreide verdediging van de heer Trump in gang door bondgenoten in het door de Republikeinen geleide Congres, die beloofden de officier van justitie te onderzoeken.

    De commissie van de heer Jordan kondigde maandag aan dat het van plan is om op 17 april een "hoorzitting" te houden in New York City, blijkbaar met de bedoeling om te suggereren dat de heer Bragg gericht is op de vervolging van de heer Trump in plaats van het misdaadcijfer van Manhattan.

    Op maandagmiddag karakteriseerde een woordvoerster van het kantoor van de officier van justitie de hoorzitting als een "politieke stunt" en wees op gegevens van het politiebureau waaruit blijkt dat het aantal moorden, schietpartijen en inbraken in Manhattan dit jaar is gedaald.
    Keuzes van de redactie
    Een stadsboer en tv-presentatrice over waarom ze bijna alles recycleert
    Is het een verkoudheid of zijn het allergieën?
    Voorjaarsschoonmaak was ooit slopend werk. Voor velen is het dat nog steeds.

    Jonah E. Bromwich verslaat het strafrecht in New York, met de nadruk op het kantoor van de officier van justitie in Manhattan, de strafrechtbanken in Manhattan en de gevangenissen van New York City. @jonesieman

    Maggie Haberman is een senior politiek correspondent en de auteur van "Confidence Man: The Making of Donald Trump and the Breaking of America." Ze maakte deel uit van een team dat in 2018 een Pulitzerprijs won voor de verslaggeving over de adviseurs van president Trump en hun connecties met Rusland. @maggieNYT

    Ben Protess is een onderzoeksverslaggever die de federale overheid, wetshandhaving en verschillende strafrechtelijke onderzoeken naar voormalig president Trump en zijn bondgenoten verslaat. @benprotess

  4. forum rang 9 gnocchi. 11 april 2023 21:21
    Hier is een link naar de klacht van Alvin Bragg tegen Jim Jordan en de commissie voor de rechterlijke macht van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

    De rechtszaak beweert dat Jordan en de commissie een "ongrondwettelijke" campagne hebben gelanceerd om Bragg te "intimideren en aan te vallen".

    storage.courtlistener.com/recap/gov.u...

    twitter.com/AnnaBower/status/16458604...
  5. forum rang 9 gnocchi. 11 april 2023 21:29
    Schitterend deze documenten, Donald schiet in zijn eigen voeten door alles en iedereen aan te vallen op zijn platform. Al zijn idioten artikelen zijn gekopieerd en in deze documenten gezet.en gestuurd naar de rechtbank. Jordan zal ook wel voor de bijl gaan om Donald te beschermen tegen zijn arrestatie

    storage.courtlistener.com/recap/gov.u...
  6. forum rang 9 gnocchi. 11 april 2023 22:55
    Clarence Thomas' verzuim om geschenken bekend te maken kan een 'kantelpunt' zijn voor SCOTUS: rapport
    Gideon Rubin
    11 april 2023.

    Link Engels.
    www.rawstory.com/clarence-thomas-2659...

    Een oude voorstander van ethische hervorming van het Hooggerechtshof gelooft dat onthullingen in een ProPublica-rapport waarin wordt beweerd dat rechter Clarence Thomas heeft nagelaten om jarenlange giften van miljardair GOP-megadonor Harlan Crow bekend te maken, een "kantelpunt" kan zijn voor nieuwe actie.

    Senator Sheldon Whitehouse (D-R.I.) zei dat de onthulling deel uitmaakt van een breder patroon.

    "Helaas is het zowel een vrij belangrijke als slechts een draad in een groter tapijt van onregelmatigheden," zei de junior senator uit Rhode Island in een interview met MSNBC's Jordan Rubin.

    "Maar het laat wel zien hoezeer het gedrag van de rechters kan afwijken van dat van gewone federale rechters. Ik denk niet dat er een andere rechtbank in het land is die zou toestaan dat een lid dit soort gastvrijheid aanneemt zonder het te melden. En het zet ook een zeer scherpe pin op het probleem van een rechtbank die weigert enig onderzoek naar zichzelf toe te staan, terwijl elke andere federale rechtbank in het land een mechanisme heeft om ethische kwesties te onderzoeken en op te lossen."

    Whitehouse behoorde tot de 11 Democratische leden van de Judiciary Committee die een brief aan Chief Justice John Roberts medeondertekenden waarin de commissie van plan is de details van het rapport te onderzoeken waarin gedrag wordt beschreven dat naar hun mening "duidelijk niet strookt met de ethische normen die het Amerikaanse volk verwacht van een persoon in een positie van publiek vertrouwen".

    Whitehouse zei dat het Hooggerechtshof niet bereid is tot zelfcontrole en vraagt zich af of het daartoe wel in staat is.

    Hij haalde de Latijnse uitdrukking nemo judex in sua casa aan," die hij omschreef als "een elementair principe van rechtvaardigheid gedurende eeuwen, dat niemand zijn eigen zaak mag beoordelen."

    "En ik denk dat zodra de schijnwerpers worden gericht op het feit dat deze rechters zichzelf in de positie hebben geplaatst van exclusieve rechters in hun eigen zaken, het onhoudbaar wordt om dat te verdedigen."

    Whitehouse gelooft dat die tijd is aangebroken.

    "Ja, je blijft ergens op hameren en op een dag verandert de wereld en komt er vooruitgang. Ik hoop dat dit die dag is," zei Whitehouse.

    "En er kunnen twee dingen gebeuren. Eén, we zullen onderzoeken wat de Republikeinse wil is om dit alles op te lossen. We hebben bijvoorbeeld gezien dat Lindsey Graham [R, S.C.] zijn bezorgdheid heeft geuit over de discrepantie in de financiële rapportage. En twee, het stuurt een krachtig signaal naar het hof dat het beter zijn eigen zaken op orde kan krijgen voordat wij binnenkomen en dingen gaan doen.

    "Dus dit kan het kantelpunt zijn waar de opperrechter besluit dat het eindelijk tijd is om schoon schip te maken daar in de Augean stal."
  7. forum rang 9 gnocchi. 12 april 2023 08:56

    'Stephen Miller is misschien niet alleen een getuige maar ook een doelwit': Conservatief zegt over Trump's 'Raspoetin'
    Sarah K. Burris
    11 april 2023, 6:46 PM ET.

    Link Engels.
    www.rawstory.com/stephen-miller-janua...

    De voormalige topadviseur van Donald Trump, Stephen Miller, is verschenen voor de federale grand jury in Washington, D.C., die de aanslag van 6 januari onderzoekt.

    MSNBC presentatrice Nicolle Wallace legde uit dat ze stapels tapes heeft van Miller die op Fox News verscheen en sprak over het complot om de verkiezingen ongedaan te maken. In een optreden van 14 december 2020 zei Wallace dat Miller benadrukte dat 20 januari het enige was dat in steen geschreven stond. Hij beweerde dat er meer dan genoeg tijd was om Trump als winnaar te certificeren.

    "Op dit moment," zei Miller tegen Fox & Friends in 2020, "gaat een alternatief kiescollege in de staten stemmen, en we sturen die resultaten naar het Congres."

    "Ik bedoel, hij heeft een berg van publieke blootstelling op alle vier de criminele tellingen," zei Wallace. "Als Jack Smith besluit om de architectuur van de samenzwering te creëren, is Stephen Miller de belangrijkste mede-samenzweerder van Donald Trump."

    Conservatief commentator Charlie Sykes merkte op dat het een belangrijk punt was dat ook hij ging maken.

    "In een samenzwering heb je meer dan één persoon nodig, en wie staat in het middelpunt van dit alles? Wie schrijft de toespraken?" vroeg Sykes. "We speculeren hier. Stephen Miller was misschien niet gewoon een getuige, hij kan uiteindelijk een doelwit worden, want als er een samenzwering was, was hij een mede-samenzweerder. Hij is de Rasputin van de Trump administratie. Hij is de fluisteraar."

    "Je kunt alle manieren zien waarop hij deel uitmaakte van dit complot om de verkiezingen omver te werpen, en meer specifiek, deel van het complot om de officiële procedure van het Amerikaanse Congres te belemmeren. Hij staat dus in het middelpunt. Het is dus zeer interessant dat hij hier in dit stadium van het onderzoek is en persoonlijk wil getuigen."

    Bekijk de discussie in de video.

    www.youtube.com/watch?v=4fwdYKiQWNQ&a...

  8. forum rang 9 gnocchi. 12 april 2023 12:52
    Alvin Bragg's rechtszaak toont duidelijk bewijs dat Jim Jordan en Trump aanklagers bedreigden: jurist
    Matthew Chapman
    12 april 2023, 5:51 AM ET.

    Link Engels.
    www.rawstory.com/jordan-bragg/

    In reactie op de inspanningen van House Judiciary Chairman Jim Jordan (R-OH) om te "onderzoeken" of de aanklacht tegen Trump in New York legitiem was, heeft Manhattan District Attorney Alvin Bragg een tegenproces aangespannen tegen Jordan wegens ongepaste pogingen om aanklagers te intimideren om hun werk te doen.

    Deze rechtszaak is hoogst ongebruikelijk - maar, betoogde juridisch analist Karen Friedman Agnifilo dinsdag op CNN, het heeft veel bewijs dat het ondersteunt.

    "Ik bedoel, deze rechtszaak zelf is ongekend," zei media-analist Sara Fischer. "We hebben nog nooit zoiets gehad. En ik denk dat de uitkomst van wat hier beslist wordt, die vraag zal bepalen. Ik sprak met Karen voordat we hierheen liepen en ik zei, weet je, Karen, ik richt me op de media. Dit voelt als een grote zaak. Heb ik het mis? Is het omdat ik nog nooit zoiets gehoord of gezien heb? Waar je een zittend lid van het Congres hebt die zich een weg probeert te banen uit dit onderzoek naar de voormalige president? En Karen, wat jou betreft, je zei dat ik nog nooit zoiets gezien heb?"

    "Ja, zoiets heb ik nog nooit gezien," bevestigde Agnifilo. "En D.A. Bragg, in deze 50 pagina's tellende aanklacht die vandaag is ingediend, zet hij een campagne van inmenging en intimidatie uiteen. Want, zoals u zei, vertegenwoordiger Jim Jordan probeert te zeggen, ja, het komt door die 5.000 dollar aan federale fondsen en dat u beweert dat u daar toezicht op heeft."

    "Maar echt, wat Alvin Bragg uiteenzet met, inclusief alle tweets van de voormalige president, evenals Jim Jordan en anderen - hij heeft ook de foto van de honkbalknuppel bij zijn, bij Alvin Bragg's hoofd," zei Agnifilo. "Hij heeft het over de raciale - de raciale beledigingen, de hondenfluitjes, en ook dat, als gevolg van deze campagne van intimidatie door Jim Jordan en anderen en Trump die is gecoördineerd, dat Alvin Bragg sindsdien meer dan 1.000 bedreigingen heeft gekregen, waaronder wit poeder in zijn kantoor, echt hatelijke raciale beledigingen die naar hem en anderen zijn gericht."

    "Dus hij heeft echt, denk ik, een uitstekende zaak gemaakt dat dit een poging is om hem te intimideren om niet te vervolgen, versus legitiem wetgevend toezicht," voegde ze eraan toe.

    Bekijk het segment hieronder .
    www.youtube.com/watch?v=nQadGD0egvs
  9. forum rang 8 closer 12 april 2023 13:31
    quote:

    gnocchi. schreef op 11 april 2023 21:29:

    Schitterend deze documenten, Donald schiet in zijn eigen voeten door alles en iedereen aan te vallen op zijn platform. Al zijn idioten artikelen zijn gekopieerd en in deze documenten gezet.en gestuurd naar de rechtbank. Jordan zal ook wel voor de bijl gaan om Donald te beschermen tegen zijn arrestatie

    storage.courtlistener.com/recap/gov.u...
    Volgens mij komen ze bij de kern van de zaak. Dit is al zo lang gaande, al vanaf Trump's campagne over Obama's afkomst.
    Het zou geweldig zijn als Jordan voor de bijl gaat, maar ik moet het nog zien.
  10. forum rang 9 gnocchi. 12 april 2023 13:47
    Weet je closer, deze arrestatie is niet grootste om hem in de gevangenis te krijgen of echt te pakken. Maar ik schreef eerder het zal een staartje hebben. Niet om dat ik slim of alleswetende ben, maar gewoon de feiten. Ik bedoel hier mee het beschermings gedrag gedrag voor Donald van de GOP leden of te wel de gehele republikeinse partij. En niet het vermogen hebbende van de DON om zijn bek te houden. Hij blijft gezaghebbende beledigen. Dat gaat de GOP en zijn kop kosten hij kan gewoon zijn mond niet houden. Hij sleurt zich zelf en de GOP naar een ondergang.
  11. forum rang 8 closer 12 april 2023 15:27
    Judge chides (berispt) Fox News over Dominion claim of ‘missing’ Murdoch documents

    The judge in a $1.6 billion defamation case said the cable-news giant has a ‘credibility problem’ after Dominion’s legal team says it was misled about the co-founder’s role at the company

    By Jeremy Barr, April 11, 2023 at 5:43 p.m. EDT

    WILMINGTON, Del. — An attorney for Dominion Voting Systems alleged Tuesday that Fox News withheld information that would have entitled Dominion to obtain more of network co-founder Rupert Murdoch’s communications in the election-technology company’s $1.6 billion defamation lawsuit.

    Justin Nelson, an attorney for Dominion, told the judge in the case that the company had been led to believe that Murdoch held the title of officer only for Fox’s parent company. But over the past few days, he said, Dominion learned that the mogul also holds an officer title for Fox News.

    “This alone has meant that we are missing a whole bunch of Rupert Murdoch documents that we otherwise would have been entitled to,” Nelson said. “It’s very troubling that this is where we are. It’s something that has really affected how we have litigated this case.”

    Judge Eric M. Davis echoed Nelson’s frustration with Fox, saying the missing information about Murdoch’s title may have affected his decision-making regarding a recent ruling that narrowed the scope of the case. “I could have made an entirely wrong decision,” Davis said.

    Addressing an attorney for Fox News, the judge said the network has a “credibility problem.”

    Verder lezen: www.washingtonpost.com/media/2023/04/...
  12. forum rang 9 gnocchi. 12 april 2023 16:22
    Het blijkt dat de arrestatie van Donald Trump zijn slechte Republikeinse voorverkiezingscijfers voor 2024 geen goed heeft gedaan.
    Bill Palmer | 9:09 am EDT 12 april 2023.

    Link Engels.
    www.palmerreport.com/analysis/turns-o...

    De hele media en pundit klasse, aan beide kanten, vertelde ons keer op keer dat de aanklacht en arrestatie van Donald Trump zijn Republikeinse voorverkiezingscijfers voor 2024 omhoog zouden schieten. Rechtse media vierden dit, linkse media klaagden erover, maar ze verklaarden allemaal dat het zou gebeuren, alsof het een absoluut gegeven was.

    Het grappige is, dat is helemaal niet gebeurd. Voordat iemand wist dat Trump zou worden aangeklaagd en gearresteerd, stond hij op ongeveer 55% in de peilingen voor de Republikeinse voorverkiezing van 2024. Nu zijn aanklacht en arrestatie achter de rug zijn, laten de laatste peilingen zien dat Trump rond diezelfde 55% staat.

    Inmiddels weten we allemaal wat er gebeurt als de media en de media een lange tijd een duidelijk foute voorspelling voor de kijkcijfers hypen, en die voorspelling dan niet uitkomt. Ze klampen zich vast aan de ene peiling die de voorspelde beweging laat zien, en doen alsof het de enige peiling is, terwijl ze negeren dat elke andere peiling zegt dat het niet is gebeurd.

    Maar de aanklacht en de arrestatie van Trump hebben zo weinig gedaan om de naald te bewegen, dat de media en de media niet eens een peiling kunnen vinden waarin zijn Republikeinse voorrangscijfers zijn gestegen. We weten dit omdat de media nu hun toevlucht nemen tot peilingen waarin hij nog steeds rond de 55% zit - het bewijs dat hij nul punten gestegen is - en dan deze nul punten beweging valselijk categoriseren alsof het een enorme piek is. De media rekenen erop dat u een te kort geheugen heeft, of te weinig bereid bent om zelf de cijfers op te zoeken, om te beseffen dat hij altijd al rond die 55% heeft gezeten.

    Het enige "goede" dat de laatste tijd voor Trump is gebeurd, is dat nadat Ron DeSantis een poging deed tot een nationale rollout en overkwam als een griezelige mafkees met de persoonlijkheid van karton, zijn 2024 Republikeinse voorverkiezingscijfers zijn gekelderd. Zijn cijfers zijn nu nauwelijks de helft van wat ze een maand geleden waren. Maar de kick is dat van alle steun die DeSantis heeft verloren, precies niets naar Trump is gegaan. In plaats daarvan is de steun van DeSantis weggesijpeld naar andere kandidaten en de categorie "geen van bovenstaande", waar DeSantis zijn steun aanvankelijk vandaan haalde.

    Het moet echt eng zijn voor Trump dat van alle mensen die DeSantis de afgelopen maand in de steek hebben gelaten, geen van hen heeft besloten zich achter Trump te scharen. Misschien waren ze nooit van plan om achter Trump te gaan staan, of misschien heeft de arrestatie van Trump hen afgeschrikt. Maar hoe dan ook, als je belangrijkste tegenstander implodeert en twintig punten verliest, en je krijgt er nul punten bij, dan zit je diep in de problemen. Het betekent dat het nummer waar je mee begon waarschijnlijk je plafond is. Je kunt niet hoger gaan. Je kunt alleen proberen om niet lager te gaan. Als Trump op 80% of 90% stond in de eerste peilingen, had hij een groot kussen om mee te spelen. Maar hij staat slechts op 55%, wat betekent dat hij zeer kwetsbaar is voor het afnemen van de nominatie lang voordat hij zelfs maar voor de rechter staat.

    Donald Trump en zijn politieke bondgenoten zijn nu gereduceerd tot het citeren van nieuwe peilingen die hetzelfde oude cijfer van midden vijftig voor Trump laten zien, en suggereren alleen maar dat het hoger is dan het was. Trump sycofant Marjorie Taylor Greene citeert nu een heleboel nieuwe peilingen die Trump op 56%, 51%, 52% en 51% zetten in de Republikeinse voorverkiezing - en ze probeert iedereen ervan te overtuigen dat deze cijfers een grote piek zijn voor Trump. Op zijn mislukte sociale netwerk is Trump de post van Greene aan het hypen, alsof deze "piek" van nul punten een bewijs is dat zijn aanklacht en arrestatie hem geholpen hebben.

    Je zou verwachten dat Donald Trump en zijn bondgenoten een dergelijke positieve draai aan deze cijfers proberen te geven, want wat kunnen ze anders doen? De aanklacht en arrestatie van Trump hebben hem op korte termijn helemaal niet geholpen, zoals hij hoopte, en nu moet hij maar afwachten hoe erg zijn verslechterende juridische problemen zijn cijfers op langere termijn zullen doen dalen. Trump hoopte dat er tenminste een lichtpuntje aan zijn arrestatie zou zitten, maar dat zit er niet in en hij kan alleen maar doen alsof dat wel zo is.

    Maar het is ronduit ergerlijk dat, nadat de hele media- en deskundigenklasse (aan beide zijden) volhield dat Trumps Republikeinse voorverkiezingscijfers zouden pieken als gevolg van zijn aanklacht, en dat is helemaal niet gebeurd, de media ons het fictieve idee proberen te verkopen dat Trumps cijfers zijn gestegen, in plaats van gewoon te erkennen dat hun voorspelling fout was.

    Iedereen in deze industrie zal sommige voorspellingen fout hebben. Niemand zal duizend slagen maken in het voorspellingsspel, hoe deskundig of slim ze ook zijn. Maar als de media een verkeerde voorspelling doet, waarvan ze hadden moeten weten dat het waarschijnlijk fout zou zijn, en dan net doet alsof het goed was, bewijst dat de media niet eens probeerde het goed te doen. Ze wilden gewoon het kijkcijfervriendelijke verhaal dat Trumps arrestatie hem machtiger maakte dan ooit.
  13. forum rang 9 gnocchi. 12 april 2023 17:25
    Fulton County DA Fani Willis stuurt een boodschap naar Donald Trump
    Bocha Blue | 10:58 am EDT 12 april 2023.

    Link Engels.
    www.palmerreport.com/analysis/fulton-...

    Donald Trump heeft, zoals gewoonlijk, bizarre inzinkingen gehad over de sociale waarheid. De laatste tijd worden deze inzinkingen steeds bizarder. De helft van de tijd slaat Trump helemaal nergens op. En het valt mensen op. Een persoon die het zeker heeft opgemerkt is Fulton County Georgia DA Fani Willis.

    Het is haar waarschijnlijk opgevallen omdat Trump niet kon stoppen zijn aanklagers uit te schelden en wraak te beloven. Het is een soort verhaal van een eigenzinnig kind. Het Trump kind. Hij kan zijn reusachtige mond niet houden.

    En Fulton County DA Willis had er genoeg van, want ze vuurde een waarschuwing af voor het krijsende kind. En de waarschuwing is deze: rotzooi niet met mijn familie. Willis sprak met WSB TV, en ze zei dat Trump haar kon beledigen zoveel hij wilde, omdat zijn opmerkingen onder het Eerste Amendement vallen.

    Maar toen voegde ze een waarschuwing toe, zolang het (Trump's rants) niet het niveau van bedreigingen tegen "mijzelf, mijn personeel of mijn familie" bereikt. Miauw! Als ik Trump was (en godzijdank ben ik dat niet) zou ik die waarschuwing zeker in acht nemen.

    OvJ Willis is zo hard als een leeuwin. En als de kleine baby Trump ooit een groteske bedreiging durft te uiten, twijfel ik er niet aan dat deze leeuwin hem als ontbijt zou nemen - een Georgia ontbijt omdat hij hem waarschijnlijk in de Georgia gevangenis zou vinden.

    Met deze aanklagers - allemaal - valt niet te spotten. Ze zijn slim, ze zijn hard als spijkers, en ze zijn bezig met hun levenswerk, namelijk criminelen en slechteriken zoals Trump achter de tralies zetten.

    In tegenstelling tot Trump, hebben ze een roeping in het leven, en ze zijn zeer ervaren in het ontmoeten van en omgaan met sleazy mensen als individu. Ze weten ook hoe ze straffen moeten uitdelen, als de slechteriken hun ware aard laten zien. En deze aanklagers zijn ijskoud als het gaat om het tonen van fluwelen handschoenen, omdat "fluwelen handschoenen" niet iets is wat ze bezitten.

    Dus, Donnie, ik heb wat advies voor je - ga zitten en zwijg! Want als je denkt dat OvJ Willis je niet in de gaten houdt, heb je het mis. Als je denkt dat officier Bragg je niet in de gaten houdt, heb je het mis. Als je denkt dat Jack Smith je niet in de gaten houdt, heb je het mis. En als je je mond niet houdt en niet dreigt, kom je er op de harde manier achter hoezeer je het mis hebt.
  14. forum rang 9 gnocchi. 12 april 2023 19:08
    Klote om Jim Jordan te zijn op dit moment
    Shirley Kennedy | 12:01 pm EDT 12 april 2023.

    Link Engels.
    www.palmerreport.com/analysis/sucks-t...

    Iedereen weet dat het klote is om Jim Jordan te zijn, behalve Jim Jordan. Hij is zo gefixeerd op het verdedigen van Trump dat hij heeft besloten om te proberen (met de nadruk op "proberen") om zich te mengen in het strafrechtelijk onderzoek in New York waar Trump onlangs werd aangeklaagd. Jordan heeft non-stop geprobeerd om leden van Alvin Bragg's kantoor naar het Congres te slepen om te getuigen voor zijn domme wapencommissie. Je zou denken dat Jordan het gemunt heeft op federale agentschappen, maar het werd al snel duidelijk dat hij het gemunt heeft op alles wat een gevaar zou kunnen zijn voor Donald Trump. Hij heeft misschien zijn gelijke gevonden in Alvin Bragg.

    Reuters meldde dat Bragg Jordan heeft aangeklaagd. Hij noemt wat Jordan doet een "ongrondwettelijke aanval" op een lopende strafzaak. Jordan heeft Mark Pomerantz gedagvaard, die hem echt niet gaat helpen. Pomerantz zou ontslag hebben genomen omdat Bragg Trump niet opnieuw wilde aanklagen. Bragg noemde Jordans acties een "inval" in een strafrechtelijk onderzoek van de staat. Twee dingen in die verklaring zijn erg belangrijk: "inval" en "crimineel." Jordan is niet betrokken bij de strijd in New York en probeert zich ergens in te mengen waar hij niet thuishoort. Hij heeft geen zeggenschap over staatsonderzoeken en het is niet aan hem om een strafrechtelijk onderzoek te verstoren. Bragg had het niet beter kunnen zeggen: "In plaats van het strafproces normaal te laten verlopen, nemen voorzitter Jordan en de commissie deel aan een campagne van intimidatie, vergelding en obstructie." Eenvoudig gezegd, Jordan is een idioot.

    Voordat Pomerantz werd gedagvaard, meldde The Hill dat Jordan een medewerker van Bragg's kantoor vroeg om e-mails over zijn aanwervingsproces. Dacht hij echt dat ze daaraan zouden voldoen? Bragg heeft herhaaldelijk geprobeerd zich beschaafd op te stellen tegenover Jordan door erop te wijzen dat dit een criminele zaak is die nog steeds wordt onderzocht, en dat dus niemand toegang heeft tot informatie over deze zaak, zeker Jim Jordan niet. Hier is een idee: waarom probeert Jordan niet te doen waarvoor zijn kiezers hem naar Washington hebben gestuurd? Het is twijfelachtig of ze hem gestuurd hebben om Donald Trump te dwarsbomen. Beter nog, waarom onderzoekt Jordan zichzelf niet voor zijn stilzwijgen over het Ohio State University seksueel misbruik schandaal? Dat schandaal bestaat al een tijdje en kan wel een onderzoek gebruiken; hij kan zichzelf in dat onderzoek mengen wanneer hij maar wil, aangezien hij er deel van uitmaakte. Natuurlijk heeft hij het te druk om Donald Trump's redder te zijn.

    Zoals de rechtszaak van Bragg aangeeft, zijn deze aanklachten voorgelegd aan een jury in New York, die de uiteindelijke beslissing nam over de aanklacht. Is Jordan van plan de juryleden voor het Congres te slepen? Alsjeblieft. Jordan zoekt niet naar de waarheid; hij valt Alvin Bragg alleen maar lastig, en dat mag niet. Jordan is zowel een schijnvertoning als een schande. Als Donald Trump onschuldig is, zal hij zo worden bevonden door een jury van zijn gelijken. Hij heeft geen kleine Jimmy Jordan nodig die zich met hem bemoeit, terwijl Jordan de zaken moet afhandelen waarvoor zijn kiezers hem naar Washington hebben gestuurd.
  15. forum rang 9 gnocchi. 12 april 2023 21:09
    Donald Trump kan er gewoon niet meer bij
    Bill Palmer 12 april 2023.

    Link Engels.
    www.palmerreport.com/analysis/donald-...

    Trump sycophant Jim Jordan heeft wekenlang zijn bemoeienis met Manhattan District Attorney Alvin Bragg's strafrechtelijke vervolging van Donald Trump opgevoerd. En gisteren diende Bragg een aanklacht in tegen Jordan om hem uit te schakelen.

    Jordan is nog niet klaar met zijn mond hierover. Maar dit compliceert Jordan's poging om Trump te dwarsbomen. En in het algemeen geeft Braggs grote stap de boodschap dat er juridische gevolgen zullen zijn voor iedereen die zich op ongepaste wijze probeert te mengen in de strafrechtelijke vervolging van Donald Trump.

    Je ziet nu waarom Trump zijn criminele onderzoeken overleefde toen hij in functie was, en waarom hij zijn criminele onderzoeken nu niet zal overleven. Hij kan deze aanklagers niet terugslaan, straffen of ontslaan, wat betekent dat ze zo agressief kunnen zijn als ze willen.

    Toen Trump in functie was, kon hij alle federale aanklagers ontslaan die te dicht bij hem durfden te komen, wat betekent dat mensen als Robert Mueller moesten proberen om hem heen te lopen, op een manier die uiteindelijk niet effectief was. En terwijl Trump nooit dat soort controle had over openbare aanklagers, maakten de beschermingen van het presidentschap het altijd heel moeilijk voor een openbare aanklager om hem te pakken. We weten nu dat Trump's DOJ deed alsof het Trump als doelwit had in het zwijggeldschandaal om de vorige officier van justitie in Manhattan ertoe te bewegen geen zwijggeldzaak tegen Trump te beginnen. Zoiets kan nu niet gebeuren.

    Geen van de theatrale capriolen van Donald Trump tijdens zijn ambtsperiode heeft hem gered van zijn criminele schandalen. Zijn gemene tweets, gewelddadige bedreigingen en oproepen tot een "Derde Wereldoorlog" haalden destijds veel krantenkoppen, maar als juridische stunts waren ze niet effectief. Alleen het ambt zelf beschermde Trump tegen vervolging. Nu hij die bescherming niet heeft, rest hem niets anders dan ineffectieve stunts, en daarom kunnen aanklagers hem levend opeten voor zijn misdaden.
  16. forum rang 9 gnocchi. 12 april 2023 21:16
    Trumps 'trouwste adjudant' ondervraagd over geheime documenten nu de speciale raadsman een obstructiezaak opbouwt
    David Edwards
    12 april 2023, 2:14 PM ET.

    Link Engels.
    www.rawstory.com/walt-nauta-special-c...

    Een man beschreven als Donald Trump's "meest loyale assistent" is ondervraagd door het team van special counsel Jack Smith ter voorbereiding van een obstructiezaak tegen de voormalige president.

    Volgens The New York Times heeft Walt Nauta, een oude Trump-medewerker, ingestemd met een interview nadat geheime overheidsdocumenten waren teruggevonden in Mar-a-Lago. De documenten zouden een gevoelige kaart bevatten.

    "Onderzoekers hebben uitgebreide getuigenverklaringen, teksten en e-mails van een aantal belangrijke getuigen verzameld. Ze hebben een tijdlijn opgesteld van de acties en bewegingen van de heer Trump en tientallen mensen geïnterviewd, waaronder naaste adviseurs van de heer Trump en medewerkers van Mar-a-Lago en voormalige overheidsfunctionarissen die kennis hadden van hoe hij documenten in verschillende settings behandelde," aldus het rapport. "Ze hebben getuigen gehoord die beschreven hoe de heer Trump in 2021 herhaaldelijk door aides en adviseurs werd aangespoord om materiaal terug te geven aan de National Archives, en vervolgens hoe hij omging met het grand jury-onderzoek van het ministerie van Justitie dat begin vorig jaar begon en resulteerde in een dagvaarding voor al het resterende geheime materiaal in het bezit van de heer Trump."

    Het rapport zegt dat het bureau van de speciale raadsman nu vermoedelijk alle mensen met kennis van de geheime documenten heeft ondervraagd.

    Het was niet meteen duidelijk of Smith ook overwoog om Trump aan te klagen voor de Espionage Act, die werd aangehaald in een huiszoekingsbevel voor Mar-a-Lago.

    Trump kan de geheime kaart hebben getoond aan assistenten, bezoekers en een journalist, aldus de Times.

    "De vraag of de heer Trump gevoelig materiaal in zijn bezit had nadat hij het presidentschap verloor en zijn ambt verliet, is van cruciaal belang nu onderzoekers proberen te reconstrueren wat de heer Trump deed met dozen documenten die met hem meegingen naar zijn woning en privéclub in Florida, Mar-a-Lago," merkte het rapport op.

    Eerdere rapporten gaven aan dat Nauta werd gezien terwijl hij de geheime documenten verplaatste in Mar-a-Lago voor en nadat het Departement van Justitie een dagvaarding uitvaardigde voor hun terugkeer.
  17. InvestTechFonds 12 april 2023 21:44
    Het is interessant om te lezen dat een voormalige assistent van Trump, Walt Nauta, is ondervraagd door het team van speciale raadsman Jack Smith. Ook is het opvallend dat geheime overheidsdocumenten zijn teruggevonden in Mar-a-Lago en dat deze mogelijk een gevoelige kaart bevatten. Het lijkt erop dat de onderzoekers een grondig onderzoek doen door getuigenverklaringen, teksten en e-mails te verzamelen en een tijdlijn op te stellen van de acties van Trump en tientallen mensen te interviewen. Het is belangrijk dat het onderzoek grondig wordt uitgevoerd, zodat de waarheid aan het licht komt en er eventuele verantwoordelijkheid kan worden genomen voor eventuele onwettige acties.
72.330 Posts
Pagina: «« 1 ... 3199 3200 3201 3202 3203 ... 3617 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 918,72 -0,64%
EUR/USD 1,0706 -0,31%
FTSE 100 8.146,86 -0,21%
Germany40^ 18.004,30 -1,43%
Gold spot 2.332,68 0,00%
NY-Nasdaq Composite 17.688,88 +0,12%

Stijgers

EVS
+2,37%
SHURGARD
+1,84%
UCB
+1,40%
arGEN-X
+0,64%
Orange...
+0,41%

Dalers

SYENSQO
-4,05%
Solvay
-3,12%
Deceun...
-2,89%
Umicore
-2,85%
Barco
-2,67%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links