Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

KBC SECURITIES VERHOOGT KOERSDOEL TKH MET 20%!

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 winstrader 16 november 2022 09:41

    KBC Securities herhaalt het koopadvies voor TKH
    woensdag 16 november 2022 - 06:52u -

    KBC Securities verhoogt het koersdoel van TKH naar € 66,00 van € 55,00. Het koopadvies van woensdag 17 augustus 2022 wordt herhaald. Dit vorige advies heeft geresulteerd in een rendement van -2,92
  2. forum rang 4 winstrader 16 november 2022 09:42
    Focus op smart werpt opnieuw vruchten af voor TKHDeel deze pagina:

    TKH boekte solide resultaten voor het derde kwartaal, met een omzetstijging met 16,7% op jaarbasis. De groei werd gestimuleerd door alle segmenten en werd enigszins afgeremd door tijdelijke vertragingen bij Tire Building Projects. De brutowinstmarge daalde op jaarbasis met ongeveer 150 basispunten tot 12,2% door hogere grondstofprijzen en beperkingen in de toeleveringsketen. Dat resulteerde in een bescheiden EBITA-groei van 4,4% op jaarbasis. Maar de orderportefeuille blijft groeien, gesteund door de versnelling van de energietransitie, digitalisering en fabrieksautomatisering, merkt KBC Securities-analist Thibault Leneeuw.

    Cijfers per divisie

    TKH Group levert producten voor industrie en telecomnetwerken en produceert machines voor bandenfabrikanten. Het creëert technologieën voor Smart Vision-systemen, Smart Manufacturing-systemen en Smart Connectivity-systemen. Deze technologieën worden gecombineerd met intern ontwikkelde software om one-stop-shop-oplossingen en geïntegreerde plug-and-play technologiesystemen te bieden.

    Het bedrijf is goed gepositioneerd in snelgroeiende markten, waar het zich richt op megatrends met betrekking tot industriële automatisering, de energietransitie, digitalisering en veiligheid & beveiliging. En dat werpt zijn vruchten af, want alle segmenten droegen bij aan de omzetgroei, al hadden lockdowns in China, verstoringen in de aanvoerketen en geopolitieke ontwikkelingen een negatieve impact op de omzet.

    Smart Vision-systemen
    De verkoop van smart vision-systemen steeg met 20% op jaarbasis, omdat de toeleveringskettingen minder haperden. Bovendien was er een positieve impact door vertragingen in de eerste jaarhelft. Zowel machine vision en security vision vertoonden groei, vooral in fabrieksautomatisering en de batterijmarkt. De brutowinstmarges stegen ten opzichte van de eerste jaarhelft.
    Smart Manufacturing systemen
    Er was een omzetstijging van 5,5% ten opzichte van het derde kwartaal van 2021. De groei was beperkt door tijdelijke vertragingen in Tire Building (bandensystemen) als gevolg van beperkingen in de toeleveringsketen. Dat werd vermeld in augustus en is dus geen verrassing. Dat resulteerde in een daling van de brutowinst vergeleken met de eerste jaarhelft, terwijl de orderontvangst op een hoog niveau bleef in het derde kwartaal.
    Smart Connectivity systemen
    De omzet steeg met 21,6% op jaarbasis. De energietransitie was een belangrijke groeimotor met sterke vraag naar onze energieconnectiviteitssystemen, wat leidde tot een hogere productie en dito bezettingsgraad. De digitalisering profiteerde van de aanhoudende hoge investeringen in glasvezelnetwerken in Europa. Het prijsniveau van glasvezel begon te verbeteren in vergelijking met de eerste helft van dit jaar als gevolg van de antidumpingrechten van de EU op de invoer van glasvezelkabels uit China. Voorts was er een aanzienlijke groei in gespecialiseerde connectiviteitssystemen voor de machinebouw- en robotica-industrie. De brutowinstmarge daalde op jaarbasis wel omwille van grondstofprijseffecten.
    TKH’s vooruitzichten voor 2022

    Volgens het persbericht blijven de vraag en het orderboek sterk, waardoor de vooruitzichten voor de hele tweede jaarhelft positief blijven. Die stelling moet natuurlijk, zoals dat gaat voor zowat alle bedrijven, gelezen worden in het licht van de blijvende geopolitieke onzekerheid, in combinatie met uitdagingen in de aanvoerketen. Concreet zou de bedrijfswinst (EBIT) moeten kunnen landen op 136 à 144 miljoen euro, tegenover 113,9 miljoen euro in 2021. Dat cijfer kan tippen aan de verwachting van Thibault Leneeuw (136,9 miljoen euro).

    Die vooruitzichten vallen mooi samen met de vooruitzichten die begin dit jaar werden meegegeven. Daarin liet het management van TKH weten dat het een verdere organische omzet- en winstgroei verwacht in al haar segmenten.

    Smart Vision: een aanhoudend sterke vraag naar 2D- en 3D-Machine Vision en een geleidelijk herstel voor Security Vision.
    Smart Manufacturing: de orderontvangsten voor Tire Building moeten op een hoog niveau blijven en de omzet in Care zal groeien dankzij de INDIVION technologie.
    Smart Connectivity: snelle groei in energie-infrastructuur en stijgende digitaliseringsomzet.
    KBC Securities over TKH

    Thibault Leneeuw is ervan overtuigd dat de fundamenten voor het merendeel van TKH's technologische oplossingen sterk zijn. Het gaat onder meer om expertise op het gebied van Vision & Security, communicatie, machineautomatisering, robotica en kabelsystemen voor offshorewindmolenparken.

    TKH heeft ambitieuze middellangetermijndoelstellingen voor de zeven verticale markten, die volgens Thibault Leneeuw niet alleen een superieure groei kennen, maar ook een sterk margeprofiel en een groter prijszettingsvermogen.

    Op basis van het waarderingsmodel en winstscenario voor de komende jaren blijft de opwaartse trend een erg aantrekkelijk gegeven voor beleggers die op zoek zijn naar goed geprijsde aandelen. TKH wordt verhandeld tegen 7x EV/EBITDA voor 2022, wat neerkomt op een korting van 25% ten opzichte van de 10,9x en 10,4x in 2019 en 2020, voor de coronapandemie. Thibault Leneeuw heeft een “Kopen”-advies voor de aandelen met een koersdoel van 55 euro.

    Het TKH-aandeel noteert momenteel aan 38,50 euro (-3,8%).

    www.bolero.be/nl/analyse-en-inzicht/b...

  3. forum rang 4 winstrader 16 november 2022 10:01
    quote:

    objectief schreef op 16 november 2022 09:49:

    Nieuw overbodig draadje met hoofdletters; is deze promotie voor je eigen positie echt nodig!! (er waren ook 2 koersdoelverlagingen)
    Inderdaad hard nodig. Blijkbaar vind Eurobench het nodig om wel 2 koersdoelverlagingen (VAN ING en De Groof Petercam) met vette grote letters op hun site te knallen maar niet de koersdoelVERHOGING vam KBV met TWINTIG procent naar 66 euro.

    Zeer eenzijdige berichtgeving derhalve. Vandaar deze post!
  4. forum rang 4 winstrader 16 november 2022 10:05

    By the way: het aandeel daalt waarschijnlijk door deze 2 berichten over een een koersdoelverlagin.
    Als er ook aandacht was besteed aan de koersdoelverhoging door KBC met TWINTIG procent was dat misschien niet het geval geweest. Het gaat dis niet om mij maar om EVENWICHTIGE berichtgeving.

    Niet aleen de 2 koersdoelverlagingen breed uitmeten maar ook aandacht bestden aan KBC die juist met forse VERHOGING komt met koersdoel 66 euro.

    Alle drie komen vandaag overigens met een KOOPADVIES (zowel ING, de GROOF als KBC) dus een afstraffing met meer dan 3% vind ik dan sowieso vreemd. Maar mogelijk dus te verklaren door eenzijdige aandacht aan koersdoelverlagingen en daar houd ik niet van!
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 913,25 -0,03%
EUR/USD 1,0874 +0,07%
FTSE 100 8.420,26 -0,22%
Germany40^ 18.716,50 -0,12%
Gold spot 2.415,21 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.685,97 -0,07%

Stijgers

Orange...
+6,35%
Recticel
+2,66%
UCB
+2,63%
Ageas
+1,82%
AB InBev
+1,44%

Dalers

AZELIS...
-11,71%
EVS
-9,06%
Umicore
-2,85%
D'IETE...
-2,31%
Aedifica
-1,77%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links