Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

D66 , nieuw leiderschap opkomst en ondergang van Sigrid Kaag

629 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 32 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Plein777 21 februari 2023 19:50
    Veruit de grootste bedreiging voor vrijheid van denken en vrijheid van meningsuiting is D66
    =========================================================================

    Door RONALD PLASTERK

    in COLUMNS

    Vicepremier Sigrid Kaag stelde deze week dat rechts-extremisten en complotdenkers de democratie bedreigen en dat daartegen moet worden opgetreden. Daarbij legde ze het verband met het wetsvoorstel om politieke partijen te verbieden die het bestel willen opblazen.

    Dat voorstel ligt nu voor advies bij de Raad van State, waar Thom de Graaf vicevoorzitter is, en gaat dan naar de Tweede Kamer waar Vera Bergkamp Kamervoorzitter is. Beiden zijn bekwame mensen, feit is wel dat ze hun functie vervullen door benoemingen die in vertrouwelijk coalitieberaad tot stand zijn gekomen; ze waren zeker niet benoemd als ze geen D66’er waren geweest. Kaag wil verder ook tegengaan dat politici de wetenschappelijke consensus weerspreken.

    Het is nogal wat dat de vicepremier zo’n politieke lading geeft aan de bedreiging van de democratie. Laten we de aanslagen op politici in de recente Nederlandse geschiedenis op een rij zetten: Hans Janmaat was Kamerlid toen er een bomaanslag op hem werd gepleegd, waarbij zijn vrouw een been verloor. Die aanslag is gepleegd door het linkse antifascisten-front, en de enige kritische Kamervraag hierover kwam van GroenLinks Kamerlid Van Es: waarom de daders op zondag niet eerder toegang tot hun advocaat hadden gekregen!

    Links extremisten

    Op PvdA-staatssecretaris Aad Kosto is een bomaanslag gepleegd, we herinneren ons de foto van hem op straat met zijn kat op de arm. Die aanslag is gepleegd door de links-extremistische groep Rara. Pim Fortuyn, die in de peilingen zeer hoog stond, is vermoord door Volkert van der Graaf, van de linkse Vereniging Milieu-Offensief.

    Bij de directeur-generaal van het ministerie van Economische Zaken, George Verberg, voorstander van kernenergie, werd een in benzine gedrenkte brandende lap in zijn huis gegooid. Dat is gebeurd mede op instigatie van het prominente GroenLinks Kamerlid Wijnand Duyvendak. Toen dat uitkwam heeft GroenLinks besloten Duyvendak als Kamerlid te vervangen door Jolande Sap, maar hij is tot op de dag van vandaag actief in GL-campagnes. Vier levensbedreigende aanslagen in de recente politieke geschiedenis van Nederland, alle vier door linkse extremisten. Er zijn in die periode geen vergelijkbare aanslagen gepleegd door rechtse extremisten. Kortom: het verhaal van Kaag is feitelijk onjuist.

    Moslimterroristen

    Er is een tweede categorie van aanslagplegers. Filmmaker Theo van Gogh is op straat vermoord door een moslimextremist. Alle grote aanslagen in Europa in de laatste jaren zijn gepleegd door moslimextremisten (google maar op ’AIVD tijdlijn aanslagen westen’). Een tragische bloemlezing daaruit: Bataclan: 137 doden. Striptekenaars Charlie Hebdo: 12 doden. Madrid 2004 (trein): 191 doden. Londen 2005 (metro): 56 doden. Zaventem 2016: 32 doden, Berlijn 2016 (kerstmarkt): 12 doden. Nice 2016: 84 doden. Manchester 2017: 22 doden. Barcelona 2016: 15 doden. Utrecht 2019 (tram): 4 doden. En natuurlijk was er in de VS de grote WTC-aanslag van 9/11 met 2996 doden.

    Allemaal moslimterroristen. In dat licht is het nog vreemder dat vicepremier Kaag, niet gekend als groot criticaster van de moslimwereld, zulke veralgemeniseringen doet. Daar komt nog bij dat de kritiek door haar gekoppeld wordt aan een directe verwijzing naar de politieke partij FVD, die met vijf zetels in de Kamer zit. Die partij zegt soms vreemde dingen, maar een bedreiging voor de democratie vormt ze natuurlijk niet. De CPN, directe voorloper van GroenLinks, zei veel extremere dingen, bepleitte de revolutie en de dictatuur van het proletariaat, en was aanhanger van de massamoordenaar Jozef Stalin, maar is in Nederland nooit verboden.

    FVD doet qua opstelling nog het meeste denken aan de opvattingen van de politieke partij die in 1966 werd opgericht in Amsterdam, met als doelstelling om ’het vastgelopen Nederlandse politieke bestel op te blazen’. Die partij heette D’66, en degenen die het bestel wilden opblazen waren Hans van Mierlo, Hans Gruijters, Parool-redacteur Erik Visser, en UvA-docent Peter Baehr.

    Het is de ironie van de geschiedenis dat uitgerekend D66 nu de partij is van het establishment. In de boardrooms van de grote multinationals ritselt het van de D66’ers. D66, ooit groot voorstander van referenda en directe democratie, heeft het roer omgegooid toen bleek dat de Nederlandse bevolking over de omvorming van Europa tot een superstaat in bijna tweederdemeerderheid anders bleek te denken (ik kan me de ontzetting van D66-vicepremier Laurens Jan Brinkhorst goed herinneren toen ik het, als Buitenhof-columnist, waagde vraagtekens te zetten bij de voorgestelde Europese Grondwet). En nu wil D66 dus partijen verbieden die het bestel willen opblazen.

    Boetes

    Deze week bleek dat de hoogste baas van de publieke omroep Shula Rijxman (die om dezelfde reden haar hoge functie kreeg als Thom de Graaf en Vera Bergkamp) boetes van duizenden euro’s liet opnemen in de contracten van alle medewerkers als straf wanneer ze openheid zouden verschaffen over misstanden op het werk, wat zeker heeft bijgedragen aan het zwijgen rond de kwesties die recent aan het licht kwamen. Veruit de grootste bedreiging voor de vrijheid van denken en vrijheid van meningsuiting, van de democratie, en veruit de kampioen in beslotenheid en oude achterkamertjespolitiek is D66.
  2. forum rang 6 Plein777 21 februari 2023 19:52
    Video! Zwammende Sigrid Kaag probeert zichzelf te redden: 'Uh, ja, maar, nou, was niet op verzoek van mij!'
    30/06/2021 14:06 0 reacties in Geen categorie
    Michael van der Galien
    Michael van der Galien
    Video! Zwammende Sigrid Kaag probeert zichzelf te redden: 'Uh, ja, maar, nou, was niet op verzoek van mij!'
    Sigrid Kaag voor de camera's van de pers eerder dit jaar. Bron: TCE Media / DH / De Dagelijkse Standaard.

    Zogenaamde 'journalisten' hebben Sigrid Kaag vandaag geconfronteerd met de documenten waaruit blijkt dat D66, het ministerie van Buitenlandse Zaken én de VRPO samen een "documentaire" hadden gemaakt over haar die eigenlijk een propagandafilmpje was. Nou, de manier waarop ze het journaille te woord stond maakt één ding heel duidelijk: in moeilijke omstandigheden improviseren kan ze écht niet. Dan transformeert de elitaire 'moederfiguur' heel snel in een vervelende snob met geen geduld voor andersdenkenden.

    Politiek verslaggever voor de De Telegraaf Alexander Bakker heeft een video online gezet, die hij snel even gemaakt heeft, van Sigrid Kaag die de media te woord staat nadat ze betrapt is dat ze samen met de NPO propagandamateriaal heeft gemaakt. Voor zichzelf. Het is een korte video, van nog geen minuut, maar oh, oh, oh, wat laat mevrouw zich kennen. Ze zwamt, ze hakkelt, ze stottert... en wordt vervolgens dan maar boos dat iemand haar lastige vragen durft te stellen. Waar halen ze het botte lef vandaan!

    De Dagelijkse Standaard

    Wat vond Kaag er eigenlijk van dat haar campagneteam had geprobeerd een quoteje erin te krijgen, omdat ze vonden dat haar politieke denkbeelden eigenlijk niet duidelijk genoeg werden in de documentaire? Je zou denken dat ze daarop reageert door te zeggen dat haar team zich daar helemaal niet mee moest bemoeien. Maar nee, niets is minder waar!

    "Ja, dat was ook de kritiek op de documentaire, hè, dat ze een onvoldoende beeld kregen daarover. Dat was terechte kritiek achteraf ook."

    Huh? Dus ze vond die "feedback" van haar team eigenlijk wel prima? Hi-la-risch.

    Uh ja. "Maar wat vindt u ervan dat uw campagneteam het probeerde?" vroeg één van de aanwezige journalisten toch nog maar een keer. "Ja, uh, nou, uh, het is niet op mijn verzoek. Het is, uh, niet op mijn verzoek. Uh dat is, dat is. Ze kijken ernaar vanuit buitenlandse zaken en D66..."

    "Maar u bent partijleider," zei de journalist daarop. "U wil nieuw leiderschap."

    "Uh. Ja, maar, uh, uiteraard nieuw leiderschap," antwoordde een zichtbaar geïrriteerd wordende Kaag. "Op inhoud, op keuzes, op houding."

    "Maar dit gaat over de inhoud," aldus de verslaggever snel.

    Oeps.

    "Ja, maar, als u me even laat uitpraten!, dan uh, dan zegt u, uh, ik vind, dat wist ik bijvoorbeeld niet en dat is een afspraak, een werkafspraak geweest, kennelijk aan het einde. Maar de documentairemakers hebben hun eigen onafhankelijke," ging ze hilarisch genoeg verder, "inzichten en keuzes gemaakt. En ik denk dat het, het zijn opmerkingen geweest, die kunnen ze meenemen, die kunnen ze negeren, dat is aan hén."

    Dat laatste sprak ze zo gedecideerd mogelijk uit, want ze wil natuurlijk wel snel even overkomen als een echte powervrouw.

    "En nou ga ik weer even naar de formateur," zei Kaag daarna, waarna ze heel hard, met rode kop en al, naar binnen rende.

    Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

    Jongens, vermakelijker dan dit wordt het niet in Den Haag! Ze had gewoon kunnen zeggen: "Natúúrlijk probeert mijn campagneteam mij zo positief mogelijk afgebeeld te krijgen. Dat is hun wérk. Daar ga ik toch geen sorry voor zeggen, mafketels!" Maar nee. Ze móét het quasi-moreel-superieure spelletje blijven spelen, omdat haar hele imago (en ongetwijfeld ook haar zelfbeeld) daar van aan elkaar hangt.

    Hilarisch. Ja, dit is echt puur genieten.
  3. forum rang 6 Plein777 21 februari 2023 19:54
    Ook binnen D66 klonk hardop verbazing over ploeterende wethouder Rijxman
    ===============================================================

    Door MARIJN SCHRIJVER
    Updated 50 min geleden
    3 uur geleden
    in BINNENLAND

    AMSTERDAM - Ze werd binnengehaald als bestuurlijk zwaargewicht, maar al snel krabden vriend en vijand zich achter de oren: waarop was dat imago eigenlijk gebaseerd? Shula Rijxman (63) wist niet te overtuigen als wethouder in Amsterdam. Dinsdag trok de D66’er haar conclusies, ze stapt per direct op.

    Shula Rijxman (links) wist niet te overtuigen als D66-wethouder in Amsterdam. Ze stapt per direct op.

    Toen ze in mei gepresenteerd werd aan de Amsterdammers, noemde D66-lijsttrekker Reinier van Dantzig haar een powerhouse. Jarenlang was zij voorzitter van de Raad van Bestuur bij de NPO. Daarmee was zij de machtigste vrouw in Hilversum.

    Er was tegelijkertijd hoon toen bleek dat Rijxman een politieke afslag nam voor D66. Kort voor de laatste Tweede Kamerverkiezingen greep ze als NPO-baas niet in toen er kritiek was over een Sigrid Kaag-documentaire. Het zou een reclamespot voor D66 zijn. Maar Rijxman noemde het een ’zuiver journalistiek product’. Zie je wel, riepen de critici toen zij anderhalf jaar later zelf D66-politica werd.

    Klokkenluider

    Rijxman nam meer bagage mee uit Hilversum dan haar lief was. Er bleken meerdere meldingen te zijn over mogelijke belangenverstrengeling. Vanuit de NPO kwam een klokkenluider tevoorschijn die zijn verhaal wilde doen bij het ministerie. Niemand wist dat de hoogste ambtenaar daar een goede vriendin van Rijxman was. Ze hadden het allebei niet gemeld.

    Tweede Kamer blijft onbevredigd achter na debat over klokkenluidersaffaire bij NPO
    Een andere melding ging over een privévakantie die Rijxman genoot met toenmalig staatssecretaris Sander Dekker. Het leverde verschillende onderzoeken op, waarvan er een nog altijd loopt. In de wandelgangen van de Stopera vragen ze zich af of een lopend onderzoek van het Commissariaat voor de Media heeft meegespeeld in de beslissing van Rijxman.

    BEKIJK OOK:
    ’Voormalig NPO-baas Rijxman verzuimde melding privé-vakantie met staatssecretaris Dekker’

    ’Fluisteraars’

    Maar zoals een raadslid al zei na het debuut van Rijxman als wethouder: „Als ze opstapt, dan is het niet om de perikelen bij de NPO, maar om wat ze hier laat zien.” In een vergadering kort na de zomer ontploften de telefoons op het Amsterdamse stadhuis. Wie er niet was, zette snel de livestream aan. Ontluisterend, werd het genoemd. Rijxman had geen dossierkennis, kwam niet uit haar woorden en leunde volledig op soufflerende ambtenaren die zij haar ’fluisteraars’ noemde. Ook in latere debatten bleef ze die hulplijntjes nodig hebben.

    BEKIJK OOK:
    Ex NPO-baas Rijxman ploetert als D66-wethouder: ’Gênant!’

    Rijxman was echt niet de enige wethouder die zich tijdens debatten informatie laat influisteren door druk appende ambtenaren op de tribune. Waaraan het haar vooral ontbrak, was de bravoure om er vervolgens een overtuigend verhaal van te maken. Dat leverde pijnlijke stiltes op in de Amsterdamse gemeenteraad. Overigens was niet alle kritiek fair. Bijvoorbeeld dat ze constant ’ongeïnteresseerd’ kauwgom zat te kauwen tijdens vergaderingen. Dat was omdat zij vanwege keelkanker geen speeksel meer aanmaakt.

    Verbazing

    Aanvankelijk klonk de uitleg dat Rijxman als zijinstromer even tijd nodig had om het ambacht eigen te maken. Maar ook bij ambtenaren en partijgenoten vervloog de laatste maanden langzamerhand de hoop dat dit ooit zou gebeuren.

    Binnen D66 klonk gaandeweg ook hardop verbazing. Ze kwam toch van een belangrijke positie? Bovendien bleek het opeens een mysterie wiens idee het überhaupt was geweest om Rijxman naar Amsterdam te halen. Niemand die het nog durfde te claimen.

    Dinsdagochtend liet ze haar team, partijgenoten en collega’s weten dat ze per direct stopt. „Ik ging ervan uit dat daarbij mijn ervaring als ondernemer en bestuurder, in combinatie met die van de mensen die al langer werken in het publieke bestuur, een meerwaarde zou opleveren”, schreef ze in een verklaring.

    Wachtgeld

    „Het wethouderschap in Amsterdam past minder goed bij me dan ik van tevoren had gedacht. Ik voel mij niet meer lekker in de rol en daaruit heb ik vandaag mijn conclusie getrokken”, aldus Rijxman. Ook al was ze slechts acht maanden in functie, ze heeft nu wel recht op twee jaar wachtgeld, ruim twee ton in totaal.

    Aan motivatie en ambitie ontbrak het Rijxman overigens niet. Ze woonde bij haar aantreden in Blaricum, maar verhuisde voor het wethouderschap naar Amsterdam. Dat had niet per se gehoeven. Ook zag zij zelf wel degelijk een stijgende lijn in haar optreden. Dat ze nu toch zelf de knoop doorhakt, komt daarom alsnog als verrassing.
  4. forum rang 6 Plein777 21 februari 2023 19:55
    De reis van Kaag naar Suriname is een mission impossible
    ===============================================

    Door RONALD PLASTERK

    De kerntaak van de minister van Financiën is om de financiële ruimte te bepalen voor de vakministers. Elke vakminister heeft tot taak om zijn of haar uiterste best te doen voor het eigen onderwerp, maar de minister van Financiën en de minister-president zijn de generalisten, die de taak hebben om vakministers van spending departments te vertellen dat de plannen schitterend zijn, maar het geld beperkt is. Zij doen dat mede namens de belastingbetalers wier geld wordt uitgegeven. Dat maakt Financiën tot een belangrijke portefeuille, vaak bezet door de partijleider van de tweede regeringspartij.

    Onderhandelingen met deelbelangen worden om die reden gevoerd door de vakminister. Dat heeft onderhandeltechnisch het voordeel dat er altijd nog een terugkoppeling is: stel dat de minister van Sociale Zaken te hoge financiële verwachtingen zou wekken bij de vakbonden, dan kan de minister van Financiën de collega terugfluiten.

    Het is alleen al daarom totaal onbegrijpelijk dat Sigrid Kaag naar Suriname gaat om over de voorwaarden van een excuus te praten. Dat kan werkelijk alleen als er geen cent betaald gaat worden parallel aan het excuus, want anders is er niemand in het kabinet meer die een excessieve deal kan terugfluiten. Iedere onderhandelaar heeft de ambitie om met een mooi resultaat thuis te komen, en in de politieke verhoudingen zou het onbestaanbaar zijn als uitgerekend de leider van D66 terug zou komen met de boodschap: die lui stellen onredelijke eisen, dan maar geen excuses. De Surinaamse onderhandelaars weten dat ook. En dus staat vast dat Kaag terug zal komen met een stevige rekening en dat daar zonder kabinetscrisis niet meer van afgeweken zal kunnen worden.

    BEKIJK OOK:
    ’Sorry’-bezoek van Kaag onder hoogspanning: ’Op deze manier kunnen we nooit akkoord gaan’
    Diplomaat

    Wat heeft de minister van Financiën in Suriname te zoeken? Het is niet alsof in de eigen portefeuille geen werk ligt. De financiën liggen in crisis, de inflatie is gigantisch, de energierekening is niet te betalen en mensen zitten bij 15 graden thuis, het onderwijs kachelt achteruit, veel werk aan de winkel voor Financiën. Maar het lijkt alsof het onderwerp financiën de minister niet werkelijk interesseert.

    Nu zou je kunnen zeggen dat minister Kaag niet gaat als minister van Financiën, maar als voormalig diplomaat. Maar ten eerste is dat voluit de portefeuille van haar collega Hoekstra. Diplomatieke onderhandelingen met een ander land zijn een BZ-zaak. En stel dat minister Kaag bij uitzondering haar diplomatieke vaardigheden zou willen aanwenden, dan ligt elders een schone taak.

    BEKIJK OOK:
    Kritiek op ’absurde eisen’ slavernij-excuus: ’Straf voor een woord kan juridisch helemaal niet’
    Nuttig

    Er is een explosie van overheidsgeweld gaande tegen de wens van vrouwen om hun eigen leven te leiden. We zien dagelijks afschuwelijke berichten over martelingen en executies in Iran. Vrouwen weigeren nog langer te luisteren naar de ayatollahs, en werpen de hoofddoek af. Nu komt het mooi uit dat minister Kaag de ayatollahs kent. We herinneren ons de foto waar zij het gesluierde hoofd boog voor de Iraanse president Hassan Rohani. Maar terwijl de minister van Financiën wél twittert over de ramadan of het klimaat, horen we haar niet over het ophangen van jonge mensen, kinderen zelfs, door het moorddadige regime van Iran. Als de minister eenmalig buiten haar portefeuille nuttig wil zijn, laat haar dan haar kennissen in Iran opzoeken.

    Suriname heeft bij de onafhankelijkheid kwijtschelding van schulden ontvangen, plus 3,5 miljard cash, op ongeveer een half miljoen inwoners is dat enorm veel geld. Daarmee zijn toen, na lange onderhandelingen, de schulden van Nederland aan de geschiedenis van Suriname geregeld; de slavernij was nadrukkelijk argument voor het hoge bedrag. Minister-president Rutte verklaarde onlangs dat de excuses voor de slavernij niet gezien moeten worden als excuses van individu aan individu - immers die individuen hebben niets fout gedaan - maar van land naar land. De schuld tussen de landen is toen afgedaan.

    CDA-fractieleider Heerma zegt ’geen voorstander te zijn van herstelbetalingen’, en wil (Telegraaf 13 december) dat het kabinet daar niet mee instemt. VVD-Kamerlid Pim van Strien verklaarde maandag, al vóór het vertrek van Kaag naar Suriname: „Dit excuusproces neemt steeds extremere vormen aan. Dit ging over een schandvlek uit het verleden. Maak er geen etnische kwestie in het heden van. Dat is onkies. En die ’herstelbetalingen’ en andere bizarre eisen? Daarvan kan wat de VVD betreft sowieso geen sprake zijn.”

    BEKIJK OOK:
    Kaag over ’sorry-trip’ slavernijverleden: ’We zullen niet alles overnemen van eisenpakket’
    Gezichtsverlies

    De VVD- én CDA-fractie kunnen zich niet nog een keer terug naar de mand laten sturen . Deze reis markeert daarom het einde van het kabinet-Rutte IV. De VVD kan niet terug, zo vlak voor de verkiezingen, en weet dat een grote meerderheid van de kiezers het met haar eens is. D66 kan niet terugkomen op de excuses zonder enorm gezichtsverlies.

    Mark Rutte heeft altijd eerlijk gezegd dat het landsbelang bij hem voorop staat, maar dat hij in de periode voor verkiezingen zo vrij is om als leider van de VVD te handelen. Het lijkt er sterk op dat hij deze mission impossible in Suriname bewust met een royaal gebaar heeft overgelaten aan de vicepremier, die stond te popelen.
  5. forum rang 6 Plein777 21 februari 2023 19:59
    D66'er legt werk neer na ophef over MeToo-zaak, vrijdag conclusies partijbestuur

    UPDATEHet prominente D66-lid Frans van Drimmelen heeft zijn werkzaamheden bij adviesbureau Dröge en Van Drimmelen voorlopig neergelegd. Dat valt te lezen in een korte verklaring die op de website van het adviesbureau is geplaatst. D66'ers eisen intussen in een brief om opheldering over de kwestie. Die komt vrijdag, belooft het partijbestuur.

    Onze excuses
    Helaas kunnen wij deze social post, liveblog of anders niet tonen omdat het één of meerdere social media-elementen bevat. Aanvaard de social media-cookies om deze inhoud alsnog te tonen.

    Afgelopen weekend meldde de Volkskrant dat de partijtop van D66 al meer dan een jaar de conclusies van een vertrouwelijk rapport achterhoudt waaruit blijkt dat vooraanstaand partijstrateeg Frans van Drimmelen een D66-medewerker heeft ‘gestalkt, bedreigd en gechanteerd’.

    In de verklaring noemt Dröge de situatie ‘uiterst pijnlijk, verdrietig en schadelijk voor alle betrokkenen'. ,,Binnen ons bureau is door de partners over de publicatie en de ontwikkelingen daaromtrent gesproken. Na dit overleg is gezamenlijk besloten dat Frans zijn werkzaamheden voorlopig neerlegt.’

    Experts kraken ‘gedraai’ D66-top rond grensoverschrijdend gedrag partijprominent

    Open brief van verontruste D66-leden
    D66-leden eisen naar aanleiding van de Volkskrant-publicatie dat partijleider Sigrid Kaag en het partijbestuur binnen een week opheldering geven over de rol van de partijtop in het verborgen houden van het grensoverschrijdend gedrag van een partijprominent. Daarnaast willen zij binnen drie weken een bijeenkomst waar de top ‘verantwoording moet afleggen’, staat in een open brief die sinds gisteravond circuleert binnen de partij. De brief was maandag rond 14.00 uur ruim 250 keer ondertekend.

    Onder de ondertekenaars bevinden leden, (oud-)bestuursleden, afdelingsvoorzitters, raadsleden, lokale fractievoorzitters en Provinciale Statenleden. Ook oud-Kamerlid Matthijs Sienot steunt de oproep. De verontruste D66-leden eisen ook toegang tot de originele, geanonimiseerde, documenten, waaronder in ieder geval het vertrouwelijke onderzoeksrapport over de kwestie.
  6. forum rang 6 Plein777 21 februari 2023 20:06
    D66'er legt werk neer na ophef over MeToo-zaak, vrijdag conclusies partijbestuur

    UPDATEHet prominente D66-lid Frans van Drimmelen heeft zijn werkzaamheden bij adviesbureau Dröge en Van Drimmelen voorlopig neergelegd. Dat valt te lezen in een korte verklaring die op de website van het adviesbureau is geplaatst. D66'ers eisen intussen in een brief om opheldering over de kwestie. Die komt vrijdag, belooft het partijbestuur.

    Edwin van der Aa 18-04-22, 07:33 Laatste update: 18-04-22, 17:28
    Onze excuses
    Helaas kunnen wij deze social post, liveblog of anders niet tonen omdat het één of meerdere social media-elementen bevat. Aanvaard de social media-cookies om deze inhoud alsnog te tonen.
    COOKIE-INSTELLINGEN WIJZIGEN
    Afgelopen weekend meldde de Volkskrant dat de partijtop van D66 al meer dan een jaar de conclusies van een vertrouwelijk rapport achterhoudt waaruit blijkt dat vooraanstaand partijstrateeg Frans van Drimmelen een D66-medewerker heeft ‘gestalkt, bedreigd en gechanteerd’.

    In de verklaring noemt Dröge de situatie ‘uiterst pijnlijk, verdrietig en schadelijk voor alle betrokkenen'. ,,Binnen ons bureau is door de partners over de publicatie en de ontwikkelingen daaromtrent gesproken. Na dit overleg is gezamenlijk besloten dat Frans zijn werkzaamheden voorlopig neerlegt.’

    Lees ook
    D66-bestuur gaat opnieuw kijken naar onderzoek stalkingsgedrag prominent partijlid
    D66-bestuur gaat opnieuw kijken naar onderzoek stalkingsgedrag prominent partijlid
    Experts kraken ‘gedraai’ D66-top rond grensoverschrijdend gedrag partijprominent
    PREMIUM
    Experts kraken ‘gedraai’ D66-top rond grensoverschrijdend gedrag partijprominent
    Open brief van verontruste D66-leden
    D66-leden eisen naar aanleiding van de Volkskrant-publicatie dat partijleider Sigrid Kaag en het partijbestuur binnen een week opheldering geven over de rol van de partijtop in het verborgen houden van het grensoverschrijdend gedrag van een partijprominent. Daarnaast willen zij binnen drie weken een bijeenkomst waar de top ‘verantwoording moet afleggen’, staat in een open brief die sinds gisteravond circuleert binnen de partij. De brief was maandag rond 14.00 uur ruim 250 keer ondertekend.

    Onder de ondertekenaars bevinden leden, (oud-)bestuursleden, afdelingsvoorzitters, raadsleden, lokale fractievoorzitters en Provinciale Statenleden. Ook oud-Kamerlid Matthijs Sienot steunt de oproep. De verontruste D66-leden eisen ook toegang tot de originele, geanonimiseerde, documenten, waaronder in ieder geval het vertrouwelijke onderzoeksrapport over de kwestie.
  7. forum rang 6 Plein777 21 februari 2023 20:08
    Smeer campagne van Kaag over Johan Remkes kwam uit !

    www.youtube.com/watch?v=Ki3s4XHLL2k

    Borreldebat! Kamer eist KLARE WIJN van Sigrid Kaag

    Tweede Kamer TV
    21,2K abonnees

    TWEEDE KAMER
    De vuige roddel over het vermeende dronkenschap van Johan Remkes, met de NOS gedeeld door Sjoerd Sjoerdsma van D66, bleef natuurlijk niet onbesproken in het debat over het eindrapport van informateur Remkes.

    Sigrid Kaag moest het namens D66 flink ontgelden. Waar kwam de "warrige indruk" van Remkes vandaan? Wie vertelde wie over de borrels bij de lunch? Sjoerdsma was daar niet bij, hadden Kaag of haar secondant Rob Jetten de roddel zelf ingebracht?

    Kaag probeert de verantwoording te nemen, maar komt niet lekker uit haar verhaal en weigert inzicht te geven in de totstandkoming van de roddel, die breed gehekeld werd onder de Haagse kaasstolp. Uiteindelijk biedt ze een soort van excuses aan, maar echt overtuigen doet ze niemand.

    Enfin, de weg is vrij voor Rutte 4, zullen ze bij D66 denken...
  8. forum rang 6 Plein777 21 februari 2023 20:12
    www.youtube.com/watch?v=3IH0WZv9GFE

    Kijk hoe Sigrid Kaag steeds kribbiger wordt
    ===================================

    Tweede Kamer TV

    Sigrid Kaag kan niet zo goed tegen kritische interrupties van - met name - de andere fractieleidende dames in de Kamer. Om over de "verachtelijke" woorden van Wilders nog maar te zwijgen. We zetten voor de lol haar reacties in het formatiedebat maar eens achter elkaar. Want je ziet Sigrid Kaag heel snel veel kribbiger worden...
  9. forum rang 6 Plein777 21 februari 2023 20:29
    www.youtube.com/watch?v=SjzP1rHg03c

    Kaag schoffeert hele Kamer in Afghanistandebat

    TWEEDE KAMER
    Het duurde niet lang in het Afghanistandebat voordat demissionair minister Kaag haar geduld met de Kamer verloor. Een vraag van Caroline van der Plas viel verkeerd bij de ervaren diplomate en daarna was ze ronduit gepikeerd toen de Kamer van mening was dat ze wel erg makkelijk de antwoorden op aan haar gestelde vragen doorschuift, afschuift of ontwijkt. Pieter Omtzigt brengt de rust terug met een inhoudelijke vraag, maar het systeem van "blokjes" waarin de bewindspersoon antwoord geeft per onderwerp, wekt frustratie en irritatie bij de Kamer: het geeft het kabinet te veel ruimte om ruis te creëeren. Voorzitter Bergkamp wil echter niet ingrijpen.
  10. forum rang 6 Plein777 21 februari 2023 20:50
    Morele superioriteit Kaag en NPO aan diggelen na D66-propagandadocumentaire door de partner van Ollongren gemaakt !

    De VPRO ging gretig akkoord met D66-verzoeken om de documentaire Sigrid Kaag: van Beiroet tot Binnenhof te censureren. Dit ongekende staaltje propaganda door de publieke omroep vergroot het wantrouwen in politiek en gevestigde media, schrijft Afshin Ellian.

    Sigrid Kaag is een reclameproduct. Een zorgvuldig samengesteld politiek product. De minister van Buitenlandse Zaken en partijleider van D66 heeft haar eigen doctrine ontwikkeld, waarin censuur centraal staat. De Kaag-doctrine bestaat echt. Dat blijkt ook uit recente affaires.

    De documentaire die de VPRO over haar maakte, dreigt een moeras te worden voor Kaag zelf en voor de NPO. Veel media onderwerpen zich aan D66 en diens aanhangwagen GroenLinks. De journalistieke beroepscodes zijn daarbij niet langer relevant.

    Alle verzoeken tot censureren documentaire door VPRO ingewilligd

    Afshin Ellian

    Prof.mr.dr. Afshin Ellian (Teheran, 1966) is hoogleraar encyclopedie van de rechtswetenschap en wetenschappelijk directeur van het Instituut voor Metajuridica aan de rechtenfaculteit van de Universiteit Leiden. Hij schrijft wekelijks onder meer over de idealen en vrijheden van de westerse cultuur.
    De ambtenaren van het ministerie van Buitenlandse Zaken en het campagneteam van D66 hebben zich intensief bemoeid met de documentaire Sigrid Kaag: van Beiroet tot Binnenhof. En dat gebeurde onder toeziend oog van Kaag zelf. Alle verzoeken voor het censureren van de documentaire zijn door omroep VPRO ingewilligd.

    Het is al onbegrijpelijk dat er vijf jaar werd gewerkt aan een documentaire over iemand die nog geen politiek leider was. En toen werd zij in september 2020 verkozen tot lijsttrekker van D66. Toch ging de VPRO door met de documentaire, waardoor die veranderde in een propagandafilm voor de verkiezingscampagne van D66.

    Kaag moest als redder van armen en behoeftigen worden voorgesteld

    Kaag, het succesvolle reclameproduct, moest worden voorgesteld als de engel, de redder van de wereld, vooral van de armen en behoeftigen. Maar filmbeelden van haar werkbezoek aan Niger waarop volle champagneglazen te zien zouden zijn, moesten worden gecensureerd. Omdat gevulde champagneglazen in Niger – een van de armste landen van Afrika – afbreuk doen aan haar verschijning als Moeder Teresa van de wereld.

    Lees ook deze blog van Afshin Ellian terug: Kaags moreel leiderschap is in Niger neergestort

    Het zijn precies dit soort buitenlandse dienstreizen waarvoor zij excessief de wereld over vliegt. En wanneer zij daarover wordt bevraagd, wijst zij op het Nederlands belang. Nederlands belang en gevulde champagneglazen in Niger vormen een vreemde combinatie. Kaag dient niet het Nederlandse belang, maar het Kaag-belang.

    D66 bracht onpartijdige journalistiek in verlegenheid

    D66 onder leiding van Kaag heeft de onafhankelijke en onpartijdige journalistiek in verlegenheid gebracht. Haar gedrag bevestigt het gevoel van wantrouwen jegens de gevestigde media. Kaag had voor haar verkiezingscampagne al een donatie van ruim 1 miljoen euro ontvangen van een tech-miljardair, en ook de NPO heeft met deze documentaire feitelijk haar campagne gesteund: een donatie met belastinggeld. De indirecte donatie van de VPRO aan de D66-campagne is illegaal en in strijd met de missie van de NPO.
  11. forum rang 6 Plein777 21 februari 2023 21:17
    D66 wil verbod op politieke partij mogelijk maken

    Als het aan D66 ligt, wordt het in Nederland makkelijker een politieke partij te verbieden. Dat zegt fractievoorzitter Jan Paternotte bij de NOS. Aanleiding zijn de uitspraken van Forum voor Democratie-Kamerlid Gideon van Meijeren waarin een oproep kan worden gehoord om de Tweede Kamer te bezetten.

    D66 zou een wet willen uitbreiden die nu al geldt om motorbendes te verbieden. Politieke partijen zijn nu uitgezonderd en kunnen niet zomaar worden verboden, maar die uitzondering mag wat D66 betreft verdwijnen.
  12. [verwijderd] 21 februari 2023 22:08
    quote:

    Plein777 schreef op 21 februari 2023 21:17:

    D66 wil verbod op politieke partij mogelijk maken

    Als het aan D66 ligt, wordt het in Nederland makkelijker een politieke partij te verbieden. Dat zegt fractievoorzitter Jan Paternotte bij de NOS. Aanleiding zijn de uitspraken van Forum voor Democratie-Kamerlid Gideon van Meijeren waarin een oproep kan worden gehoord om de Tweede Kamer te bezetten.

    D66 zou een wet willen uitbreiden die nu al geldt om motorbendes te verbieden. Politieke partijen zijn nu uitgezonderd en kunnen niet zomaar worden verboden, maar die uitzondering mag wat D66 betreft verdwijnen.
    Maakt D66 zich wat ongerust of voelen ze zich wat ongemakkelijk?

    Als een partij de wet niet volgt, dan hebben we daar justitie voor!
629 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 32 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 0,00%
EUR/USD 1,0635 -0,08%
FTSE 100 7.877,05 0,00%
Germany40^ 17.638,40 -1,12%
Gold spot 2.382,83 +0,15%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

AB InBev
0,00%
Ackerm...
0,00%
Aedifica
0,00%
Ageas
0,00%
Aperam
0,00%

Dalers

AB InBev
0,00%
Ackerm...
0,00%
Aedifica
0,00%
Ageas
0,00%
Aperam
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links