Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Herman Vandaele wordt nieuwe voorzitter van KBC Ancora

Gepubliceerd op 29 november 2019 17:40 | Views: 81

KBC Ancora 14 aug

EUR 30,86 -0,04 (-0,13%)

Gereglementeerde informatie, Leuven, 29 november 2019 (17.40 CET)

Herman Vandaele wordt nieuwe voorzitter van KBC Ancora

Herman Vandaele werd op 29 november 2019 benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van Almancora Beheersmaatschappij, de statutair zaakvoerder van het beursgenoteerde KBC Ancora. Hij zal vanaf 29 november 2019 Prof. Dr. Jules Stuyck opvolgen, die de statutaire leeftijdsgrens heeft bereikt.

Herman Vandaele behaalde de diploma’s van Licentiaat in de Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen (UFSIA) en Master in Treasury & Banking and Tax Management aan IPO Antwerpen (nu Antwerp Management School) en volgde een Executive Management Program aan CEDEP/INSEAD in Fontainebleau en een Leadership Program aan de University of Colorado Denver. Hij bekleedde sinds 1975 diverse functies binnen de Bekaert-groep in binnen- en buitenland en beschikt over ervaring in corporate en headquarter verantwoordelijkheden. Hij was er CFO gedurende vier jaar en President Bekaert Asia van 2003 tot 2009. In de periode 1985-2000 was hij docent aan de hogescholen Ehsal en Vlekho (nu Hogeschool-Universiteit Brussel) en aan IPO Antwerpen (nu Antwerp Management School).
Momenteel is hij voorzitter van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis AZ Groeninge in Kortrijk.
Hij zetelt sinds november 2010 als onafhankelijk bestuurder in de Raad van Bestuur van Almancora Beheersmaatschappij.

Prof. Dr. Jules Stuyck was sinds november 2013 als onafhankelijke bestuurder lid van de Raad van Bestuur van Almancora Beheersmaatschappij. Sinds juni 2016 nam hij de taak van voorzitter op zich.

Prof. Dr. Marc De Ceuster wordt onafhankelijk bestuurder

De Algemene Vergadering van Almancora Beheersmaatschappij heeft daarnaast Prof. Dr. Marc De Ceuster aangesteld als nieuwe onafhankelijke bestuurder. Marc De Ceuster is doctor in de Toegepaste Economische Wetenschappen (UFSIA) en licentiaat in de Rechten (UIA). Sinds 2002 is hij Professor Financiële Economie aan de Universiteit Antwerpen. Hij is Academic Director aan de Antwerp Management School, hij is lid van de Algemene Raad van de Antwerp Management School en lid van de Raad van Toezicht van Arkea Direct Bank. Hij zetelde ook zes jaar in de Raad van Bestuur van de KBC Groep namens de Vlaamse Regering.

Franky Depickere, gedelegeerd bestuurder van Almancora Beheersmaatschappij: “Uit naam van de Raad van Bestuur en het management en uit mijn persoonlijke naam wil ik Jules Stuyck van harte danken voor de voorbije jaren. Met de benoeming van Herman Vandaele tot voorzitter en Marc De Ceuster tot bestuurder ben ik ervan overtuigd dat we geschikte opvolgers hebben en zullen Cera en KBC Ancora hun rol binnen de KBC-groep verder ten volle kunnen spelen.”

                                                          ---------------------------------

KBC Ancora is een beursgenoteerde vennootschap die 18,6% van de aandelen in KBC Groep bezit en die samen met Cera, MRBB en de Andere Vaste Aandeelhouders zorgt voor de aandeelhoudersstabiliteit en de verdere ontwikkeling van de KBC-groep. Als kernaandeelhouders van KBC Groep hebben ze daartoe een aandeelhoudersovereenkomst gesloten.

Financiële kalender:
31 januari 2020           Halfjaarlijks financieel verslag (1H)
28 augustus 2020       Jaarlijks communiqué boekjaar 2019/2020

Dit persbericht is beschikbaar in het Nederlands, het Frans en het Engels op de website www.kbcancora.be.

KBC Ancora Investor Relations & Pers contact: Jan Bergmans
tel.: +32 (0)16 27 96 72
e-mail: jan.bergmans@kbcancora.be
e-mail algemeen: mailbox@kbcancora.be

Bijlage

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KBC Ancora

Gerelateerd

KBC Ancora

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare