browser versie
IEX.nl VANDAAG IN DE KRANTEN
(Advertentie)

Online seminar 14 april : Live trading

Wil je weten hoe je succesvol kunt handelen op de beurs? Schrijf je dan nu in voor het gratis online seminar live trading op 14 april. Mede mogelijk gemaakt door IEX.


Nu aanmelden >>

DE ONDERWERPEN VAN zondag 11 april 2021

Flatex boert goed
Peaks verhoogt de prijzen
Biden wil eerlijke belasting multinationals
Commissie toetst witwasschikking ABN Amro
Tesla klaagt over stroperigheid Duitsland
Explosieve vraag uit China voor BMW en Me...
Spaardrift onder Nederlanders
Bartjens: Een dun laagje vernis
Damrak: AEX scherpt record aan
Wall Street: Techdans

Flatex boert goed FlatexDeGiro profiteert van de hausse onder beleggers. De online broker boekte meer omzet, winst en heeft meer klanten. Vorig jaar steeg het aantal beleggers naar 1,3 mln en de winst steeg tot 49,9 mln euro. De koers van aandelen Flatex zijn flink gestegen, wat de overname van DeGiro voor de oprichters lucratief maakt. In het jaarverslag van FlatexDeGiro is niets te vinden over de lopende kwesties met de AFM en de mogelijke impact daarvan. De AFM is vorig jaar een nieuw onderzoek gestart, het kijkt of DeGiro wel voldoet aan de Wwft. Tevens dreigt een nieuwe boete voor het te laat melden van transacties in het najaar van 2019. (FD, p.27)
Peaks verhoogt de prijzen Beleggingsapp Peaks heeft deze maand de prijzen verhoogd. Dat is nodig om de app te blijven verbeteren, stelt Rabobank. In ruil voor hogere prijzen krijgen beleggers de optie om hun geld in verschillende beleggingen tegelijkertijd te steken. Het wordt mogelijk meer rekeningen per persoon te openen. Gebruikers betalen 1 euro gebruikerskosten per maand en 0,5% over het belegd vermogen. Wil men meerdere portefeuilles aanhouden, dan bedragen de kosten 5 euro per maand en 0,3% van het belegd vermogen. (FD, p.27)
Biden wil eerlijke belasting multinationals De Amerikaanse regering zorgt voor een doorbraak in de aanpak van belastingontwijking. Zij stelt een wereldwijd minimumtarief voor de winstbelasting voor. Het moet leiden tot een eerlijke verdeling van de winstafdracht van multinationals. De G20 onderhandelt al jaren vruchteloos over herziening van de internationale belastingafspraken. Daarbij lagen vooral de Amerikanen dwars. Een minimumtarief moet een eind maken aan de race naar de bodem voor vennootschapsbelasting. (FD, p.1)
Commissie toetst witwasschikking ABN Amro Er komt binnenkort duidelijkheid over het witwasonderzoek van het openbaar ministerie bij ABN Amro. Een speciale commissie gaat deze maand het schikkingsvoorstel toetsen. Bij voormalige bestuurders loopt ondertussen de spanning op. (FD, p.21)
Tesla klaagt over stroperigheid Duitsland Tesla bouwt aan een megafabriek in Brandenburg. Maar de autofabrikant klaagt over de Duitse bureaucratie. De lokale overheden treuzelen met het afgeven van de benodigde vergunningen. Hoe langer dat duurt, des meer meer CO2-uitstoot ze indirect veroorzaken. Het bedrijf wordt in de watten gelegd met royale subsidies. Niettemin zet het Duitsland te kijk bij de rechter met de klacht over bureaucratische stroperigheid. (FD, p.22)
Explosieve vraag uit China voor BMW en Mercedes BMW en Mercedes hebben een recordkwartaal achter de rug. En dat na een van de slechtste jaren uit hun geschiedenis. BMW leverde samen met zijn dochtermerken meer dan 600.000 auto’s af. En ook bijna 600.000 nieuwe Mercedessen vonden een nieuwe eigenaar. De hoge kwartaalverkopen komen grotendeels door een explosieve vraag uit China. Daarnaast stuwen nieuwe plug-in hybride en elektrische modellen de verkoopcijfers. Daimler heeft dit jaar al meer dan 100.000 volledig elektrische auto’s afgeleverd. (VK, p.20)
Spaardrift onder Nederlanders De Nederlandse spaarvarkens puilen uit. Dit jaar werd al 10 mrd euro op spaarconto’s bijgeschreven, tegen 3,7 mrd euro vorig jaar. Er zijn nu eenmaal minder mogelijkheden om het geld uit te geven. Volgens ABN Amro is in 2010 37 mrd euro extra gespaard. Een gedeelte van het extra spaargeld is onvrijwillig. Consumenten willen het besteden, maar kunnen het niet vanwege de lockdown. De kans is groot dat dit geld alsnog gaat rollen als de economie weer open gaat. Beleggen is een alternatief voor sparen. Het levert meer rendement op, maar dat is niet zonder risico. (Tel, p.24)
Bartjens: Een dun laagje vernis De coronapandemie raakte Shell hard. Maar elk nadeel heeft een voordeel. De CO2-uitstoot nam flink af. De netto CO2-voetafdruk van Shell daalde met 4%. Shell lijkt lekker bezig om de klimaatdoelstellingen te realiseren. Maar goed bezien blijkt het een dun vernislaagje te zijn. De vermindering is grotendeels te danken aan de weggevallen vraag als gevolg van corona. Slechts 18% van de reductie is afkomstig van maatregelen die Shell neemt om de CO2-uitstoot te verminderen. Shell ligt dus nog niet op koers om de klimaatdoelen te halen. Het energiebedrijf zegt naar het doel in 2050 toe te werken. (FD, p.31)
Damrak: AEX scherpt record aan De AEX won gisteren 0,5% en scherpte het eigen record verder aan. KPN is weer speelbal van overnamegeruchten. Het aandeel won 1,35%. Shell (-2,4%) voerde de dalers aan. Onder de smallcaps viel Avantium (5,2%) op, het heeft een afnamedeal gesloten waardoor de fabriek voor bioplastics dichterbij komt. Boskalis won 0,4%, Flow Traders (3,1%) was winnaar in de Midkap.
Wall Street: Techdans De Nasdaq steeg gisteren 1%, de S&P500 won 0,4% en de Dow Jones klom 0,2%. Jerome Powell gaf de techfondsen vleugels, toen hij stelde dat de Fed de instrumenten heeft om een hogere inflatie te beteugelen. Die inflatie zal daarom slechts tijdelijk zijn. Okta was een van de grote stijgers. Apple, Amazon, Microsoft en Tesla stuwden de koerswinsten. Grootste daler binnen de S&P500 was Constellation Brands na tegenvallende winstcijfers.
 
Volkswagen steekt Tesla naar de kroon
IEX Premium  Autofabrikant Volkswagen heeft de omslag naar elektrisch rijden duidelijk gemaakt en vormt inmiddels een geduchte concurrent voor Tesla.
Neem premium Lees artikel
Wat is Premium? » Rendement van Premium? » Bekijk het actuele aanbod »
IEX van Beleggers voor Beleggers
Onderdeel van IEX Group / © IEX.nl
Entrada 400 / unit 2D, 1114 AA, Amsterdam-Duivendrecht, Nederland
Afmelden | Uw reactie | Adverteren
.