browser versie
IEX.nl VANDAAG IN DE KRANTEN
(Advertentie)

Wie komen er sterker uit de crash?

De IEX Beleggersdesk speurt naar buitenkansen. Op de IEX Beleggersdesk hebben we al herstelkandidaten op het oog. Als eerste onze kooptips ontvangen? Neem dan een Premium lidmaatschap!
Nu de eerste maand IEX Premium Digitaal voor €0,01!

PROFITEER NU >>

DE ONDERWERPEN VAN dinsdag 31 maart 2020

Stuwmeer aan olie drukt prijs verder omlaag
Banken schuiven problemen vooruit - ‘sche...
Corona raakt commercieel vastgoed
ASML meldt tijdelijke omzetdip door crisis
Banken houden dividend in
Overig nieuws
Bartjens: Stressconsultants
Damrak: Schrappen van dividend komt banke...
Wall Street wint ondanks lage olieprijs

Stuwmeer aan olie drukt prijs verder omlaag De olie-industrie wordt geconfronteerd met de grootste vraaguitval in de geschiedenis. Ondertussen gaat de productie volop door. Daardoor is de olieprijs in een vrije val gekomen. Gisteren ging er nog eens bijna 13% vanaf. Niemand kan de omvang van de vraaguitval echt inschatten, nu de wereld tot stilstand is gekomen door corona. Aan de aanbodkant liggen Rusland en Saoedi-Arabië met elkaar overhoop. Door gebrek aan opslagcapaciteit gebeuren wonderlijke dingen. Er zijn al negatieve prijzen gesignaleerd. (FD, p.1)
Banken schuiven problemen vooruit - ‘scheld schulden kwijt’ Overheidssteun en tegemoetkoming door banken zijn een eerste stap om bedrijven door de coronacrisis te loodsen. Maar zelfs die maatregelen kunnen een golf aan faillissementen niet voorkomen, waarschuwt het mkb. Bedrijven kunnen de crisis alleen te boven komen, als ze aan het eind van de lockdown ook een aanzienlijke schuldverlichting krijgen. Banken geven nu uitstel, maar dat is uitstel van executie. (FD, p.2)
Corona raakt commercieel vastgoed Rabobank schat in dat het commercieel vastgoed een tik gaat krijgen door de coronacrisis. Het aantal transacties neemt af, panden dalen in waarde. Ondernemers hebben nu wel iets anders aan hun hoofd dan nieuwe huisvesting. Beleggers zijn terughoudend met nieuwe investeringen. Voor Rabobank kan het ook gevolgen hebben. In de financiële crisis heeft de bank grote verliezen geleden op commercieel vastgoed. (FD, p.15)
(Advertentie)

Heeft u Rabobank ledencertificaten?
Meld u aan voor de IEX ledenactie!


Rabobank schrapt drie vergoedingen op de 6,5% Rabobank ledencertificaten. De bank weet naar onze mening onvoldoende duidelijk te maken waarom dit nodig is.


MELD U AAN VOOR DE ACTIE >>

ASML meldt tijdelijke omzetdip door crisis ASML verwacht in het eerste kwartaal een tijdelijke omzetdip, die later in het jaar weer goedgemaakt wordt. De vraag naar machines blijft op peil. Wel stopt ASML voorlopig met de inkoop van eigen aandelen. Het aandeel sloot gisteren 6,6% hoger. De verwachting dat de gemiste omzet later wordt ingehaald is positief nieuws en zegt veel over de rol van ASML in de industrie. (FD, p.22)
Banken houden dividend in De oproep van de ECB vindt gehoor bij Nederlandse grootbanken. Zij zien voorlopig af van dividenduitkeringen. ING kwam als eerste met het nieuws, snel gevolgd door ABN Amro. ABN Amro zal ook geen eigen aandelen inkopen. Ook banken in o.a. Ierland, Spanje en Italië sluiten zich aan bij de oproep van de ECB. Daarmee houden Europese banken 30 mrd euro in kas, waarmee verliezen kunnen worden opgevangen. (FD, p.27 - VK, p.17)
Overig nieuws ‘Einde aan groei van containers’ - Haveneconoom: Rotterdam wacht na corona grote veranderingen (Tel, p.20)
Significant minder durfkapitaal voor start-ups Silicon Valley (FD, p.14)
Omzet Schiphol keldert (FD, p.22)
Mediahuis verkoopt pand Telegraaf (FD, p.20)
Bartjens: Stressconsultants IT-bedrijven lijken weinig last te hebben van de coronacrisis. Ctac bleek een uitzondering. Met klanten in getroffen sectoren zit het IT-bedrijf niet in de beste hoek. Problematischer is het verdienmodel van Ctac. Het verkoopt eigen software, maar werkt ook veel op opdrachtbasis. Alvast anticiperen en maatregelen treffen is dan ook zeer verstandig. (FD, p.32)
Damrak: Schrappen van dividend komt banken duur te staan De AEX won gisteren 2,4%. Het schrappen van dividend kwam ABN Amro (-9,9%) en ING (-8,9%) duur te staan. Analisten passen hun adviezen aan. ICT Group schoot 28,7% omhoog. ASML meldde een lagere omzet te verwachten in het eerste kwartaal. Later dit jaar zal deze ingelopen worden. Het zette de koers 6,6% hoger. Galapagos en DSM kregen een koopadvies. Koersdoelen werden verlaagd voor Basic-Fit en Aperam.
Wall Street wint ondanks lage olieprijs De Dow Jones steeg gisteren 3,2%, de S&P500 won 3,4% en de Nasdaq klom 3,6%. Het gesprek ging over olie, niet alleen tussen Trump en Poetin. De olieprijs dook bijna 13% omlaag. Microsoft (7%) meldde een stijging van het gebruik van Skype. Abott Laboratories (6,4%) heeft een coronatest ontwikkeld. Johnson & Johnson (8%) is bezig met een vaccin.
 
Wie schrapt dividend? Update
IEX Premium  Het ene na het andere bedrijf schrapt de dividenduitkeringen. Een verstandige zet voor veel bedrijven. Een update.
Neem premium Lees artikel
Wat is Premium? » Rendement van Premium? » Bekijk het actuele aanbod »
IEX van Beleggers voor Beleggers
Onderdeel van IEX Group / © IEX.nl
Entrada 400 / unit 2D, 1114 AA, Amsterdam-Duivendrecht, Nederland
Afmelden | Uw reactie | Adverteren
.