browser versie
IEX.nl VANDAAG IN DE KRANTEN
(Advertentie)

Hoeveel risico loop je met 14% rente?

Als het aandeel Aegon N.V. de onderliggende waarde is en de looptijd maximaal vijf jaar?


Lees alles over de Aegon Click 14%

DE ONDERWERPEN VAN woensdag 21 november 2018

Zwitserse primeur met eerste cryptotracker
Bitcoin duikelt onder de 5000 dollar
Topman Renault moet brommen
Weer een onsje minder voor het Britse pond
ASR wijzigt bestuur
Overig nieuws
Bartjens: De witte ridder op het stalen ros
Damrak: Toch weer in de min
Wall Street: Tech-vrees houdt aan

Zwitserse primeur met eerste cryptotracker Zwitserland heeft de primeur. Vanaf morgen kan er op de SIX Swiss Exchange gehandeld worden in een exchange traded product op de vijf grootste cryptovaluta’s. Beleggers kunnen nu in cryptomunten beleggen, zonder ze fysiek te moeten aanschaffen. Flow Traders is samen met Jane Street aangesteld als authorised participant. Cryptofans hopen dat dit beleggingsproduct de markt vergroot en de koers stut. Veel initiatieven voor indexproducten op crypto’s stuiten tot nu toe op tegenstand van toezichthouders. (FD, p.27)
Bitcoin duikelt onder de 5000 dollar De bitcoin zakte gisteren onder de 5000 dollar. De virtuele munt daalt al acht dagen op rij en verloor gisteren 10% van zijn waarde. Ook andere cryptomunten moesten terrein prijsgeven. Ethereum verloor gisteren 13% en monero daalde 18%. Beleggers maken zich zorgen over steeds meer regulering. (FD, p.1)
Topman Renault moet brommen Carlos Ghosn, topman van Renault, is in Japan opgepakt wegens belastingontduiking. Ghosn is ook voorzitter van de raad van commissarissen van Nissan. De Japanse autofabrikant staat op het punt Ghosn te ontslaan wegens zijn financiële malversaties. Het aandeel Renault viel op het nieuws ruim 12% omlaag en sloot met een verlies van 8,6%. Het samenwerkingsverband tussen Renault, Nissan en Mitsubishi komt nu onder druk te staan. (FD, p.8 - VK, p.27 - Tel, p.23)
(Advertentie)

Ga inkomensgericht beleggen
met Hoog Dividend aandelen

7%, 8%, 10% en maandelijks dividend.
Ga beleggen met tips van The Dividend Factory.
Al 10 jaar dé Hoog Dividend specialist van Nederland.


Klik hier voor de gratis handleiding ‘Bouw uw eigen Dividend Fabriek’

Weer een onsje minder voor het Britse pond Het Britse pond reageert op alle perikelen rond de Brexit-saga. De koers liep aanvankelijk op, toen de EU voorstelde om meer tijd uit te trekken voor een overgangsregeling na maart 2019. Maar uitlatingen van premier May zetten de munt weer onder druk. Zij wil dat de transitieperiode is afgerond voordat er nieuwe verkiezingen gehouden worden. De Britse regering wil een overgangsperiode zo kort mogelijk houden, omdat dan wel betaald moet worden aan de EU en aan Europese regelgeving moet worden voldaan. Valuta-experts voorspellen een stijging van de munt rond het Britse vertrek. (FD, p.29 - Tel, p.21)
ASR wijzigt bestuur Een wijziging van de bestuursstructuur bij ASR heeft gevolgen voor Karin Bergstein en Michel Verwoest. Zij treden per 1 februari aanstaande terug. ASR gaat over naar een driekoppig bestuur. Naast Jos Baeten en Chris Figee zal er nog een derde aan de top worden toegevoegd. Daarnaast komt een business executive committee, samengesteld uit bestuursleden, senior managers en de chief risk officer. Het aandeel steeg 1,7% op het Damrak. Volgens analisten sorteert ASR hiermee voor op aanstaande overnames. (FD, p.20 - Tel, p.26)
Overig nieuws ‘Rutte wil Alibaba binnenhalen, maar douane is e-commerce liever kwijt’ (FD, p.15)
Danske verder in problemen (VK, p.29)
Deutsche Bank zakt verder weg terwijl justitie in VS speurt (FD, p.32)
ABN-managers: Klaagbrief niet van ons (Tel, p.5)
Meer kapitaal China in dan er weer uit (Tel, p.25)
Bartjens: De witte ridder op het stalen ros Pon koopt zich in bij rivaal Accell. Is 20% genoeg, of is het pas een openingszet? Begin 2017 bood Pon 32,75 euro per aandeel, nu vindt het 19 euro genoeg. De huidige situatie is fundamenteel anders, stelt Pon terecht. Accell verloor marktaandeel, omzet bleef steken en winst daalt. Teslin eist met enkele grootaandeelhouders het hoofd van Ab Pasman. De deur staat daarmee open voor Pon. Met het belang van 18,7% zit Pon aan de onderhandelingstafel. Het wil niet meer zoveel betalen als eerst. Maar als een andere partij dat wel wil? Gaat Accell op zoek naar een witte ridder op een stalen ros? (FD, p.32)
Damrak: Toch weer in de min De AEX kwam goed uit de startblokken, maar met de finish in zicht verloor de index 0,7%. Signify (2,7%) was koploper, financiële fondsen behoorden tot de weinige stijgers op de beurs. ASR steeg 1,7%, de interne onrust kon ABN Amro (1%) niet deren. In de Midkap liep Adyen (-7,4%) averij op. Flow Traders won 3,4%, het wordt market maker in de eerste cryptotracker. Altice Europe (-2%) komt morgen nog met cijfers.
Wall Street: Tech-vrees houdt aan De week van Thanksgiving is in mineur begonnen. De S&P500 verloor 1,9%, de Nasdaq gaf 2,9% prijs. Apple (-4,3%) plaatst minder orders bij toeleveranciers. Amazon (-5,5%), Alphabet (-4,1%) en Nvidia (-11,8%) leden ook onder het wantrouwen onder beleggers naar technologieaandelen. Facebook (-5,7%) ruziet over het schandaal bij Cambridge Analytica. Booking Holding (-3,6%) kon niet profiteren van een positief analistenrapport met koopadvies. Mogelijk is een storing bij stroombedrijf PG&E (-6,5%) de oorzaak van de bosbranden in Californië.
 
20 nov
IEX Premium ASML: IJzersterke chipper
Zelfs ASML is niet onaantastbaar, getuige de koersontwikkeling. Mooi: ons instapniveau voor deze blue chip nadert snel.
Bekijk dit Premium artikel

Wat is
Premium?

Rendement van
Premium?

Bekijk het
actie-aanbod
Ik wil
Premium-lid
worden
IEX Group © IEX.nl, Gebouw Zuidpark, Spaklerweg 52, 1114 AE, Amsterdam-Duivendrecht, Nederland
Afmelden | Uw reactie | Adverteren
.